"MANigale" fotoğraf çekimleri Ducati'nin Kuzey Amerika distribütörü Moto Corsa tarafından yapıldı. Normalde seksi bir kadın figürünün (genellikle ünlü bir kadın modelin) eşlik ettiği motosiklet fotoğraf çekiminde bu sefer makyaj yapmış ve topuklu ayakkabı giymiş erkekler kullanıldı. Fotoğraflar facebooktan ilk kez paylaşıldığında "Cinsiyetçiliği yok ettiği" ve "Seks satar" klişesini yok ettiği gerekçesiyle oldukça beğeni topladı. Ducati'ye bu yaratıcı çalışması için övgüler yağdı.

İşin asıl yüzü ise Moto Corsa yekililerinden Arun Sharma'nın yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Sharma, fotoğrafların sadece eğlence için çekilmiş olduğunu ve "cinsiyetçiliği yok etme" gibi büyük bir temayla yola çıkmadıklarını belirtti. Normal çekimler ünlü model Kylie Shea Lewallen ile yapılmış. Daha sonra Moto Corsa'daki erkekler eğlencesine Lewallen'in verdiği seksi pozların benzerlerini topuklu ayakkabı ve makyajla birlikte vermeye başlamış. Bu fotoğraflar daha sonra facebookta yayınlanmış.

Sharma, fotoğraflara yüklenen derin mesajlar karşısında oldukça şaşırdığını, ancak marka için yarattığı büyük etkiyi kullanmaktan geri kalmayacaklarını belirtiyor. Bugün ise fotoğraflardan 2014 takvimi yapılıyor.

Kaynak: Akselerasyon Otomobil Blogu