Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Akıllı kaskta polemik büyüyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Samsun’da mucitler derneği başkanınca keşfedilen ve Bursa’daki bir özel okul tarafından kendilerine ait olduğu iddia edilen “akıllı kask” projesinde polemik sürüyor

    İnsandaki elektriğe duyarlı kask yapan Samsunlu Mustafa Yiğit, akıllı kaskı 6 saniye düşünüp, 60 saniyede geliştirdiğini, Bursa’daki yapılanı taklit etmediğini, bir iş adamının da projenin patentini alacağını açıkladı.

    Hayata geçirdiği farklı projeler ile kendinden söz ettiren, ’akıllı kask’ projesi ile tekrar gündeme gelen Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, tanıttığı kask projesi sonrası Bursa’da bir grup öğretmen ve öğrencinin tepkisine neden oldu. Bursa’da bir grup öğretmen ve öğrenci, ’akıllı kask’ projesini 1 yıl önce bulduklarını, patentini aldıklarını ve kendi projelerinin sahiplendiğini ileri sürerek, “Patent almaya kalkarsa cevabını alacak” yönünde açıklamalar yaptı.
    Bunun üzerine bir açıklama ya
    pan Mustafa Yiğit, kendini savundu. Yiğit, “Bir ’akıllı kask’ projesi yaptım. Birilerinden örnek alarak yapmadım. Aslında yapılmış bir devreyi kullandım. Devre daha önce sihirbaz küreydi. Bu küre bizdeki avuç içlerindeki elektrik akımı ile iletişim kurarak işte bir binanın lambalarını açıp kapayan, bir şeyleri hareket ettiren, ateş yakan bir sistemdi. Bu sistemi 1,5 sene önce bulmuştum. Motosiklet üzerindeyken ‘kasksız çalışmayan motor yapayım’ dedim. 6 saniye düşündüm, 60 saniyede de uyguladım. Onlar gibi 6 ay uğraşmadım. Çünkü daha önce kendi bulduğum ve ‘sihirbaz küre’ adını verdiğim bir sistemden esinlendim” dedi.

    Kendisinin geliştirdiği projenin insandaki elektriği, öğrencilerin geliştirdiğinin ise ısıyı algılayıp çalıştığını ifade eden Yiğit, "Hiç bir şekilde iki projenin parçaları birbirine uymuyor. Siz 100 liraya mal ediyorsunuz, ben 2 liraya mal ediyorum. Ben kendileri ile daha önce telefonda görüştüm. Bilimle uğraşmak güzel ama benim onlara verdiğim bilgileri bana karşı kullanmasınlar. Isı sensörü her türlü kandırılır. Düğme de kandırılır. Onların yaptığı sistemle bizimkinin arasında dünyalar kadar fark var. Ben bugüne kadar hiç bir şeyin patentini almadım. Asıl insanlık namına bir şeyler yapıp da ardından ‘kim bunları hayata geçirmek istiyorsa, ben para da istemeden bunları veririm’ diyen insanım. Birilerinden bilgileri alıp da arkasından konuşmasınlar. ‘Patent hırsızı, icat hırsızı’ kimin olduğu da belli. Bizimki ile onlarınkinin arasında çok fark var” diye konuştu.

    Patent alamayacağına yönelik yapılan açıklamalara cevap veren Yiğit, "Ben almıyorum ama bunun patentini özellikle almak için bir iş adamı geliyor. O, bu projenin patentini alacak" ifadelerini kullandı.


    Kaynak: İha


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Yimeyin birbirinizi boşuna.Bi kodoman patentini napar eder alır sizde öyle bakarsınız.Zaten kaç kişi takacak ki bu kaskı?Ama ilk önce genç olan eleman bulmuştu yanılmıyorsam
    cykilic bunu beğendi.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Bir kere bu kask satmaz. öyle paralar verip patent almaya falan hiç gerek yok. Shoei ye Schubert e satabileceksen al o ayrı. Ayrıca insanın doğasına aykırı kontrolu makineye bırakmak. Arabada emniyet kemeri uyarısı ötmesin diye toka takan bir milletiz. kaskı çıkarınca motor çalışmıcak öyle birşeyi kim alır yahu.

  4. #4
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Aslinda bunun tehlikeli bir sisteme donusme ihtimali de var. Dusunsenize hizli giderken belkide vuraja girmisken cat diye sensorun bozuldugunu dusunun. Tutmaz, ayrica tehlikeli.

  5. #5
    MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    aynen bu buluş geyikten öteye gitmez
    buluş demeyede bin şahit lazım ya
    5 dolarlık rf alıcı verici + 1 tane kask içine switch al sana buluş olduuu

  6. #6

    Üyelik
    24 Mart 2010
    motoru ve canımı böyle bir alete emanet etmem zaten motor başlı başına karışık bir yapı birde üstüne bu kask eklenirse işimiz var yolda giderken motor stop etse hiç yoktan tehlike.

  7. #7
    NERO2810 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CRF 250 Rally
    Alıntı yeknet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arabada emniyet kemeri uyarısı ötmesin diye toka takan bir milletiz. kaskı çıkarınca motor çalışmıcak öyle birşeyi kim alır yahu.
    Devlet icindir belki. Hukuki düzenlemeler yaparlar belki herkes kask taksin diye
    S.A.M.C.R.O.

  8. #8
    mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Artık yok
    Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, tanıttığı kask projesi
    Dağılın beyler,adam işi sağlam tutmuş,önce mucitler derneğini kurmuş,sonra icatlar çıkartmaya başlamış,şakası yok yani..

    Allah utandırmasın,sayın genel başkanım.
    cykilic bunu beğendi.
    Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.

  9. #9
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Telefonun icadina da " bunu kim neden kullanmak istesinki , yuzunu gormedikten sonra sesini duymanin ne anlami var " denmisti .
    Pasali1921 bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    05 Aralık 2011
    Şehir
    antalya/muratpaşa
    bu buluştan bi cacık olmaz...ama...farklı sürümleri iş yapabilir...kask yokken uyarı ışıgı vs vs ...oda icat edildi zatiii....

  11. #11
    RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Anahtarsız çalışan yeni nesil araçların elektronik devresinin aynısını motora ve kaska uyarlayıp takıyorsunuz oldu bitti. Mucit olmaya gerek yok. Ama patenti motor için kabul edip dünya genelinde tescil ettirebilirlerse ve Avrupa ile amerika dan verirlerse paranın gözüne vurdun gitti. 40.000euro tüm dünyada tescil bedeli var bu tarz buluşların ama Rusya ve Çin'de tescil çok zor
    Tüm motor sevenlere sevgilerle..

  12. #12

    Üyelik
    11 Temmuz 2013
    Dünyada bazı buluşlara bakıldığında insanın bunda ne var bunu bende yapardım diyesi gelmiyor değil.Ama ne varki o adamlar uğraşmış çabalamış en önemlisi düşünmüş demek ki biz yeterince düşünmemişiZ he ilk etapta eksikleri elbette olacaktır ama daha iyi yerlere getirilebilir ön yargılı olmayalım adam emek vermiş helal olsun..

  13. #13
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Allah'ım kaska değil de insanlara akıl ver...

  14. #14

    Üyelik
    24 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul - Bakırköy
    Augmented reality kullanan kasklar (Skully), dışarıdan entegre HUD cihazlar (NUVIZ) geliştirile dursun; biz milletçe innovasyon niyetine buna bakalım. Hepsi 2014'te piyasaya çıkıyor sanıyorum.

  15. #15
    cykilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2008
    Akıllı düşünene kadar,deli yol alır. Bu lafı sevdim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler