Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Pizzacının '30 dk' yarışına polis dur diyecek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Başta pizza olmak üzere çeşitli yemek siparişlerini belirli bir zaman diliminde vatandaşa ulaştırmak isteyen firmaların motosikletli elemanları tehlike saçıyor.

    İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, şöyle konuştu: ''Son zamanlarda başta pizzacılar olmak üzere bazı yemek siparişi alan firmalar '20 dakikada ya da 30 dakikada siparişlerinizi yetiştiriyoruz' şeklinde hem reklam yapıyorlar hem de siparişleri yetiştirmek için gayret ediyorlar. Siparişleri yetiştirmek isterken trafik güvenliğini tehlikeye sokuyorlar. Sürücüleri tehlikeye sokuyorlar. Bu konuyla ilgili trafik ekiplerimiz denetimlerini yapıyor. Kural ihlali varsa cezai işlem de uygulanıyor. ''

    ''Hız ve güvenlik bir arada olmaz''

    Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem ise "Motosikletler aracılığıyla belirli bir zaman diliminde siparişlerini yetiştirmeye çalışan firmalardan, bu kampanyalarını daha makul sürelere çekmelerini veya kaldırmalarını isteyeceğiz. Bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazdık'' diye konuştu.

    Kaynak: Mynet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Uğur Bilgili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2010
    Şehir
    Dubai
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    Fikir güzelde, araçlara gps takıp ortalama hızlarınımı takip edeceklermiş? Böyle bir uygulamanın kontrolu nasıl yapılabilir fikri olan varsa açıklasın. Biryerlere birşeyler yetiştirmeye çalışan motorluları görmeyecek olmamız hayal gibi geliyor

  3. #3
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Süre olmaz zaten kardeşim.Saçmalık zaten.Hazırsa getirecek,elindemi tutacak adam pizzayı.Sürücülerinize hayatını riske atacak kadar çok mu para veriyosunuz sanki.Bunun yerine yemeğin soğumaması için önlem alsalar da kimsenin canı yanmasa.
    gurkantosun bunu beğendi.

  4. #4
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Gecen hafta cocuklar duymasin dizisi bu konuyu cok guzel bir sekilde işledi .
    motorcu48 bunu beğendi.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  5. #5
    Hedef_Turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2011
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Rx3i Evo
    Bu süre sembolik oluyor zaten genelde çalışan tanıdıklarım var pizza servisi yapıyorlar bu restorantların belli bir bölgesi var yani servis elemanı acele etmeden o bölgede iki sipariş atabiliyor yani öyle kmlerce uzaklara gitmiyorlar pizzanın çıkışı 10 dk sürüyor 3-4 km lik bi mesafeyede 20 dk içinde gidiyor zaten yağışlı havalarda bu kural geçerli değil yani bence bukadar büyütülecek bişey değil bu olay trafikte diğer taşıt sürücülerini motosikletlere karşı bilgilendirip bizimde trafikte haklarımızın olduğunu bilmelerini sağlamak daha iyi ve yararlı bir hizmet olurdu.
    (1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO

  6. #6
    Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2012
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    PCX 125
    çok güzel olur..citten çok güzel olur.. adamlar can derdinde. milletin yemek keyfi için canlar gidiyor.. bu insanoğluna ters birşey
    birGarip..

  7. #7

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Pizzacının önünde durup erken gelen kuryeyi sokmasın tükana Polis :D

  8. #8
    O.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul - Edirne
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD (2014)
    bizzat pizzacıda çalışıyorum ama belirli bir süre dikte etmeyen bir pizzacı, restoranda eleman olduğu sürece acele etmeden bir pizza bölgenin en ucuna vaktinde götürülebiliyor. dominos firmasının motorcularını trafikte zaten görüyorum, adamlar ölümüne gidiyorlar resmen. hani markaya cidden bir düşmanlığım yok ancak şu 30 dakika kuralını kaldırmaları lazım. insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.
    aloavera bunu beğendi.

  9. #9
    inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2008
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    20-30 dakikada teslim gibi taahhütler veriliyor, kuryelerden de bunu yerine getirmesi bekleniyorsa tehlike kaçınılmaz olacaktır.
    bu süreyi 40-45 dakikaya çekmek, motosiklet çantasına ürünü sıcak tutan bir mekanizma entegre etmek çare olabilir.
    ekmek parası peşinde koşanların hayatını tehlikeye sokacak böylesi taahhütler lezzet değil acı getirir.
    gıda sektöründe sosyal sorumluluk gereği firmalar arasında bir centilmenlik anlaşmasına gidilmesi, teslimat süresi bazında rekabetin koşullarının yumuşatılması gereklidir. sektör gerekli adımları atmazsa, devlet toplum yararı gözetmeli ve bu konuda önlem almalıdır.

  10. #10
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    eğer cezalar firmalara değil de sürücüye kesilecekse hiçbir faydası yok. 30 dk hızlı servis vs gibi reklamlar veren firmalara cezalar gelmeli. bir firmanın yaptığı reklam buna söz vermeyen diğer firmaları da dolaylı etkiliyor.
    yeni başlayan kurye arkadaşlarıma da benden bir öneri :
    içeceklerle yemeği mümkün olduğunca ayrı götürürseniz yemek soğumaz.

    bunun dışında genelde ofis çalışanları " ay bi dakka işim var diyerek, ya da ticketlarını kaybederek diğer siparişlerin gecikmesine sebep oluyorlar. bunu bir görgü kuralı gibi algılayıp özen gösterseler sürücüler daha az hız yapar.

    tüm paket servis yapan arkadaşlarıma kolaylıklar ve hayırlı işler diliyorum.
    0tt0man bunu beğendi.

  11. #11
    darpgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    CBF150
    - plaka kiralayan az vakitte çok yolcu taşımayı hedefleyen taksicilerede el atsın o zaman .
    - Durağından fazla yolcu toplamak için çeşitli yöntemler geliştiren ve sonra son durağa orantısız hızla giden minübüscüler ne olacak .
    bu liste servisciler vs dahada uzatılabilir. büyük şehirde çözüm üretmek çok zor çünkü herşey yetersiz . plansız yapılaşmadan .
    crxforever bunu beğendi.
    Hayatı seviyor musun? Öyleyse zamanı çarçur etme, çünkü hayat ondan ibarettir. Benjamin franklin

  12. #12
    metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Polisin pizzacılara yada taksici-minibüscü gibi kesimlere özel önlem almasına gerek yok...
    Sadece olması gereken kontroller yapılsa ne pizzacı çok hızlı gidebilir ne de minibüsler duraklara yolcu kapmak için dalabilir...

  13. #13
    İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Bazı arkadaşların kendi çalıştıgı firmalardaki örnekleri bazılarınında sagdan soldan duyduklarıyla konuya fikir verdiklerini gördükten sonra yazmak istedim.

    1- bölgeden bölgeye Takımdan takıma personelden personele mutfakcıların acemiligine kadar bu dakika oranı degişlebilir.

    2- İzmirde çok kuryeci arkadaşım var günde 30 paket atıyorsa 25i ölümüne hızla gitmek zorunda çünkü 30 dakika süresi var.

    Eger pizzayı bedava verirse sorun yapmıyorlar taki 2 taneyi geçene kadar. eger ard arda hergün 2 adet paket patlatırsanız işten kovulmaya yada paket parasının sizden kesilmesine kadar varabilir.

    3- Bende kuryeci olarak çalışıyorum dominosun bölgesi küçük bölgenin en ucuna bile yavaş giderek yetiştirebilirsiniz fakat iş yok iken...

    Bunun cumartesi pazarı var ? bunun iş çıkış saatleri var ? Bayramı var tatili var.. bu bahsettigim günlerde ve saatlerde iş olmaması imkansız paketler birikince 1 kuryeci 2 paket dahi alabiliyor.

    ayrıca dominos sadece örnek ben başka firmada çalışıyorum bu firma piyasada yeni oldugu için bölgemiz dominosun 2 katı ve 30 dakika süremizde mevcut.

    elimden geldigince yavaş sürmeye çalışıyorum fakat işe ilk girdigim gün ile şuanki motor kullanışım gerçekten istem dışı hızlandı.

    sebebi ise müdürün baskı yapması sebebi müşterinin yürüyerekmi geliyon sen bilader demesi _? sebebi kapıyı yüzüne kapatması sebebi paketin parasının sizden kesilmesi.

    Şirketten şirkete kuryecilerden kuryecilere herkesin çalıştıgı firmaya göre yogunlugu degişebilir..

    bizim şirkette kuryeler toplu işi bıraktı 2 kurye kaldık gelde yavaş götür. canımızdan kıymetli degil biliyoruz fakat trafik kurallarına uyarak dahi gitseniz kurallarının sınırı çerçevesinde en hızlı şekilde olmak zorundasınız.

    Çünkü bizim milletimizin umrunda degil 29 dakikasında kapıyı açmayıp içerde kahkahalar atarak 32nci dakikasında kapıyı açan şerefsizler biliyorum.

    BUNUN tek çözümü devlet 30 dakika süresini ortadan kaldırıcak. yagmurlu günleri inanın daha çok seviyorum çünkü süre kalkıyor tın tın gidiyorum.

    30 dakikada zaten pizza sogumuyor ısıtıcı yapmak anlamsız olur.

    söylenen 30 dakika pizzacının götürme süresi degildir.

    İlk Merkeze sipariş verilir daha sonra sizin bölgenizdeki şubenin bilgisayarında kayıta geçer. kayıtı gören garson mutfakcıya adisyonu verir.

    gelen adisyonu mutfakcı hazırladıktan sonra adisyonla birlikte paket ısıtıcının altında bekler.

    gelen kuryeciye bizim şirkette 10 dakika ile 15 dakika arasında yetiştirme süresi tanınıyor.

    Yani şirketten şirkete degişir.

    Evrak kuryelerine ne diceksiniz ? evragı yetiştiremesse başının ne denli büyük derde girecegini kim biliyor ? günde 750km yapan evrak kuryesi arkadaşım var.

    allah kuryecilere yardım etsin gözüktügünden inanın çok daha fazla zor. Onların hakkını yemeyelim.
    crxforever bunu beğendi.

  14. #14
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul sarıyer / tarabya
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    bende sıcak yemek tasıdım 6 ay tasıdgımız cantalarda ısıtma sıstemı vardı ve motorlarımıza bı fısle baglayıp motordda ısınarak gıdıyordu bence kural ıhlalı yapana dayayacak cezayı ben malmıyhım benı tehlıkeye atıcak adam cezasız kalsın .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------

    panpa 750 km demıssınde bu adam hıc motordan ınmeden 100 km hızlamı gıdıyor ne ara yapıyor la o km yı

  15. #15
    bagımlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2013
    Şehir
    Ümraniye/İstanbul
    Motosikleti
    Cbf 150(2010)
    Evet bende içimi dokeyim size belki bir yol gösteren olur. 3 ay dominosta çalıştım çalıştığım 3 ay boyunca en çok paketi ben attım. Her gün düzenli tıraşımı oldum. Toplantılarda hep aferin aldım. Yeri geldi duvarları benzinle sildim. Yeri geldi müdürü evine bırakmak için gece 2ye kadar bekledim yeri geldi sabah 10 dan 16 ya kadar tüm paketleri ben attım. 3 tane paketi birden aldığımı hatırlıyorum. Bu ayın onunda okul nedeniyle isten çıktım ayın 20 ile 25 i arası adisyon paraları gelir. Geçende gittim paramı almaya anaaaa para yok dedi sizin paranızı kestim dedi. Ne oldu bu para gitti o şerefsizin cebine. Evet ben kaypaklık yapmadım dükkana karşı ( yapmak istesem motor 7/24 bende kalıyordu benzin çarpardım ruhu bile duymazdı) ama bizde Allah korkusu var. Şuan cebimde kuruş para yok o ŞEREFSİZE hakkımı helal etmiyorum. O 150 tl burnundan fitil fitil gelir inşallah. Siz siz olun dominostan pizzada yemeyin işede girmeyin. Şartları cok daha iyi olan yerler var.
    krd bunu beğendi.

  16. #16
    mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Şehir
    Esenyurt/İst
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    ya ben anlamıyorum 30 dk nedir ya :D madem yemek yiyiceksin 1 saat önceden söyle insanları yiyeceğin temekle neden böyle bi sıkıntıya sokarlar ki.kusura bakmayın ama burada tüketici ler haksız. herşey müsteak

  17. #17
    kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2009
    Şehir
    BRATİSLAVA
    Motosikleti
    ne istersen var
    Ya Zaten şu güne kadar bir kerede 35 dakkada gelene para vermemezlik yapanı görmedik
    10 dk olsun 600 rr la dağıtsınlar kahrolsun emperyalizm ve göbekliler

  18. #18
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    Alıntı bagımlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet bende içimi dokeyim size belki bir yol gösteren olur. 3 ay dominosta çalıştım çalıştığım 3 ay boyunca en çok paketi ben attım. Her gün düzenli tıraşımı oldum. Toplantılarda hep aferin aldım. Yeri geldi duvarları benzinle sildim. Yeri geldi müdürü evine bırakmak için gece 2ye kadar bekledim yeri geldi sabah 10 dan 16 ya kadar tüm paketleri ben attım. 3 tane paketi birden aldığımı hatırlıyorum. Bu ayın onunda okul nedeniyle isten çıktım ayın 20 ile 25 i arası adisyon paraları gelir. Geçende gittim paramı almaya anaaaa para yok dedi sizin paranızı kestim dedi. Ne oldu bu para gitti o şerefsizin cebine. Evet ben kaypaklık yapmadım dükkana karşı ( yapmak istesem motor 7/24 bende kalıyordu benzin çarpardım ruhu bile duymazdı) ama bizde Allah korkusu var. Şuan cebimde kuruş para yok o ŞEREFSİZE hakkımı helal etmiyorum. O 150 tl burnundan fitil fitil gelir inşallah. Siz siz olun dominostan pizzada yemeyin işede girmeyin. Şartları cok daha iyi olan yerler var.
    işten çıkarken imza attıysan pek bir hak idda edemezsin. ancak şahit vs bulursan belki bir çözüm olur. ne olursa olsun anlaşamadığınız bir konu varsa iş yerinizden verilen hiçbir şeye imza atmayın arkadaşlar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler