Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet tutkusunu şarkılarıyla anlatıyor - Ogün Bülent

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Yol ve motosiklet temalı şarkılarıyla Türkiye'de bir ilke imza atan müzisyen Ogün Bülent, "Farkedin artık" parçasıyla çıktığı yolda motosiklet tutkunlarının sesi oldu. Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun antrenmanda hayatını kaybeden ağabeyi Sinan Sofuoğlu için yaptığı "Şampiyon Sinan" şarkısıyla da dikkati çeken müzisyen, besteleriyle sosyal içerikli mesajlar veriyor Ogün Bülent: "Bu büyük camiada bir açığı doldurduğuma inanıyorum" "Müziğin ulaşamayacağı yer, veremeyeceği mesaj yok"

    Müzik yaşamına motosiklet sevdasını da katarak besteler yapmaya başlayan Bülent, sosyal içerikli olan şarkılarında, motosikletlilerin trafikte diğer araçlarca fark edilmeleri ve kurallara uyulması gerektiği mesajlarını veriyor.

    Kazalara, hayatını kaybeden motosikletçilere ve motosiklet kardeşliğine ithafen şarkılar besteleyen Ogün Bülent, "Farkedin artık" ile motosiklet temalı ilk eseriyle çıktığı bu yolda, bir misyon edindiğini ifade ediyor.

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bülent, dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun vefat eden motosikletçi ağabeyi Sinan Sofuoğlu için yaptığı "Şampiyon Sinan" şarkısını anlattı.

    2008'de Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası için gittiği İzmit Körfez Pisti'nde antrenman turları sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitiren Sinan Sofuoğlu ile hiç tanışmadığını, ancak motosiklet camiasındaki insanların kendisine onu her zaman çok iyi anlattığını kaydeden Ogün Bülent, "Bu ülkenin bir evladı olarak birçok yarışta şampiyon olmuş Sinan Sofuoğlu'nun düzgün kişiliğini ve karakterini bana hep anlattılardı. Ben de onun için bir şarkı yapmak istedim ve eserim ortaya çıktı" diye konuştu.

    - Şarkının sözleri

    Motosiklet sevgisinin sosyal içerikli mesajlar veren eserler yapmaya ittiği Ogün Bülent'in "Şampiyon Sinan" şarkısının sözleri şöyle:

    O yarışların galibi, motosikletin dengesi

    O pistlerin şahini, rüzgarların abisi

    Kardeşinin gözbebeği annesinin çiçeği

    Öksüz bıraktın bebeği, yaktın gittin herkesi

    Şampiyon Sinan

    Onlar üç kardeşti bu sevdanın yolunda

    Beraberce ulaştılar birçok şampiyonluğa

    Birgün kaybettiler Bahattin'i bir hiç uğruna

    Ardından Sinan'ı verdiler kara toprağa

    Tek şampiyon kaldı bize gururumuz Kenan

    Unutmayacağız seni şampiyon Sinan

    - "Bir açığı doldurduğuma inanıyorum"

    Motosiklet temalı şarkılar yapmaya başladığında kendisinin motosikletçi olmadığını ve bu camiayı arkasına alıp rant sağlamak istediğini düşünenler olduğunu, ancak yılmadan samimi bir şekilde çalışarak farkındalık yarattığını anlatan Ogün Bülent, şunları kaydetti:

    "Sinan Erkoç, Fatih Erkoç, Hayko Cepkin gibi birçok motosikletçi sanatçı var. Onların motosikletçiler adına böyle bir girişimde bulunmadığnı farkettim. Bu büyük camiada bir açığı doldurduğuma inanıyorum."

    - "Müziğin ulaşamayacağı yer, veremeyeceği mesaj yok"

    Sosyal yaşamla ilgili çeşitli konularda da şarkılar besteleyen Ogün Bülent, eserlerinde motosiklet kullananların da kurallara uyması gerektiğini anlatan mesajlar bulunduğunu belirterek, "Müziğin ulaşamayacağı yer, veremeyeceği mesaj yok" diye konuştu.

    Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu ve Tolga Uprak gibi başarılı yarışçılardan esinlenerek "Rüzgarın Çocukları" isimli şarkı yapan Ogün Bülent, motosiklet grubuyla ziyaret ettiği Eyüp Çocuk Yuvası'ndaki izlenimlerinden sonra da "Motosikletçi abi hoş geldin" parçasını besteledi. Motosiklet kazası yaptığını anı "Neden Çarptın Kamyoncu?" isimli şarkısıyla anlatan Ogün Bülent'in moto kuryeler için de "Kurye Kardeş" isimli bestesi bulunuyor.

    Dört şarkıdan oluşan bir "maxi single"ı bulunan müzisyen, konserlerinde albümünde bulunmayan yol ve motosiklet temalı birçok bestesini seslendirdiğini ifade etti.

    Motosiklet kulüplerinin ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun kendisine destek verdiğini belirten Ogün Bülent, "Bir sanat adamı olarak şarkılarımla motosikletçinin derdini anlatırken, motosikletçiye de 'her zaman kurallara uy, asi olma, toplum içinde yaşadığını unutma, motosikleti tehlikeli bir araç haline getirme. Ondan keyif al. Doğayı hisset. Ülkeni gez. Ülke insanını tanı' mesajlarını vermek istiyorum" diye görüşlerini aktardı.

    Eski bir basketbolcu olan, antrenörlük de yapan Ogün Bülent, "Çıkış noktam motosiklet. Motosikletçiler hep hayatımda olacak. Onlar için hep bir şeyler yapacağım. Ülkemin insanı için üretmek istiyorum. Kendimi yollara adadım. Yollar hem ayırandır hem kavuşturandır. Hayatımın sonuna kadar bu misyonu üzerimde taşıyacağım" ifadelerini kullandı.

    Muhabir: Serdal Kalaycı
    Yayınlayan: Çetin Arslancan

    Kaynak : AA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul küçükyalı
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    İlk gözağrım MT sizlerle başladım Farkedin artık farkedin şarkım motosikletci abi ve yıllar sonra pes etmedim inandım 12 kendi motosiklet yol şarkılarımın 4 tanesini maxi single yaptım iyiki varsınız Desperadost tan selam sevgilerimle ....
    namk, egelim 43, Yusuf Ziya ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......

  3. #3
    desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul küçükyalı
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    Ogün Bülent show tv klip tanıtım http:// http://tvarsivi.com/?q=og%FCn+b%FClent

  4. #4
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Sende iyiki varsın Bülent başarılarının devamını dilerim
    desperadost bunu beğendi.

  5. #5
    Yusuf Ziya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Adana / Seyhan
    Motosikleti
    Piyade
    Durmak yok,
    yola devam,
    başarı ve çalışmalarının artarak devamını diliyorum.
    desperadost bunu beğendi.

  6. #6
    desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul küçükyalı
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    Sevginize ilginize çok teşekkür ederim tekeriniz düz bassın bu şarkılar sizlerin şarkıları .....

  7. #7
    ünaltürkyazıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2009
    Şehir
    İstanbul-Beşiktaş/Arnavutköy
    Motosikleti
    HONDA SH 300i
    desperadost sende iyiki varsın.Resim çok güzel olmuş Engin abi ve Haluk baba ile ayrı bir hava olmuş...Görüşmek üzere...

  8. #8
    desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul küçükyalı
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    Aynen Engin abi Haluk baba camiamızın kıymetli insanları yanımda olmaları bana onur verdi sevgilerimle kavuşmak dileklerimle ...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler