Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafikte, önce siz örnek olun! Trafik Haftası Etkinlikleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Odası ve Samsun Motosiklet Kulübü işbirliği ile kasksız motosiklet kullanan sürücülere 50 adet kask dağıtıldı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve Kenan Sofuoğlu, Vatan Şaşmaz, Cem Yılmaz, Tamer Karadağlı gibi ünlülerin yer aldığı Trafikte, önce siz örnek olun! kampanyasanının motosiklette kask kullanımının önemi ve arttırılması için hazırlanan video.



    Canik ilçesinde yapılan etkinliğe Samsun İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Motosiklet Kulübü Başkanı Ömer Abanoz katıldı.

    Etkinlikte konuşan Türkmenli, trafik kousnda sürücüleri bilinçlendirmek istediklerini ve kaskı olmayan motosiklet sürücülerine 50 adet kask dağıttıklarını söyledi.

    Motosiklet kullanıcılarının kendi güvenlikleri için kask takmalarını istediklerini belirten Türkmenli, "Motosiklet kullanmayı hayat tarzı olarak benimseyen insanlar var. Zaten hayat tarzı olarak benimseyen kişiler bunun bütün güvenlik önlemlerini almak suretiyle motosikletlerini kullanıyorlar. Motosiklet kazalrında kask olmazsa hayati tehlikeler çok daha ağır oluyor. Onun için biz vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Bugünde şube müdürlüğümüzün hazırladığı çalışmada daha çok dar gelirli, kask alma imkanı olmayanlara bir dağıtım töreni yapıyoruz" dedi.

    Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın Projesi kapsamında da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Türkmenli, "Polis arkadaşlarımızın resmi araçlarda ve sivil kullandıkları araçlarda dahil emniyet kemeri takmaları konusunda talimatla görevlendirdik. Sonuç olarak biz insanımızın güvenli bir trafik ortamı içerisinde faaliyetlerin devam etmesini istiyoruz. Bu yıl emniyet kemeri, dolayısıyla hız ve kask takma konusunda çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

    -----------------

    Karayolu Güvenliği ve Trafik haftası bünyesinde yapılan organizasyonlara Türk Chopper Edirne Grubu da dâhil oldu. Motosiklet tutkunları, sürüş güvenliği hakkında motosiklet sürücülerini ve halkı bilinçlendirmek için emniyet ile ortaklaşa birtakım projeler

    Karayolu Güvenliği ve Trafik haftası bünyesinde yapılan organizasyonlara Türk Chopper Edirne Grubu da dâhil oldu. Motosiklet tutkunları, sürüş güvenliği hakkında motosiklet sürücülerini ve halkı bilinçlendirmek için emniyet ile ortaklaşa birtakım projeler üretecek.

    Halk Eğitim Merkezi’nde 6 Mayıs Pazartesi günü yapılan etkinliğe katılan Türk Chopper üyeleri, etkinliği izleyen öğrencilere Motosiklet güvenliği konusunda hazırladıkları broşürleri dağıttı. Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde 75’inci Yıl İlköğretim Okulu 4-A sınıfı ile daha sonra da Hacı İlbey İlköğretim Okulu 7-B ve 8-A sınıfı öğrencileriyle sohbet eden Türk Chopper Edirne üyeleri, 7 Mayıs Salı günü Şehir içinde kortej geçişi yaptıktan sonra Havsa ve Uzunköprü ilçelerinde açacakları stantlarla halkı motosiklet ve güvenli sürüş konusunda bilinçlendirmeye devam edecek. Türk Chopper Edirne’nin etkinlikleri hafta boyunca devam edecek.

    ------------------

    Trafik Haftası nedeniyle Malatya'da bir tören düzenlendi.

    Malatyapark AVM'de düzenlene Trafik Haftası'nın açış konuşmasını yapan Trafik Denetleme Şubesi Eğitim Büro Amiri Serkan Ayvalı, "Geçen yıl Malatya'da 26 ölümlü, bin 138 yaralanmalı, bin 214 maddi hasarlı olmak üzere toplam 2 bin 378 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda 29 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 64 vatandaşımız ise yaralanmıştır" dedi.

    Ayvalı, kazalarda yüzde 78 sürücü, yüzde 21 yaya ve yüzde 1 yol kusurlarının etkili olduğunun anlaşıldığını belirterek, "Yine ilimizde yaygın olarak kullanılan motosiklet sürücülerinin karışmış olduğu kazalarda yüzde 18'lik bir dilimle küçümsenemeyecek boyutadır. İlimizde meydan gelen motosiklet kazalarında 2012 yılında toplam kaza meydana gelmiş, kasksız olan 2 kişi hayatını kaybetmiş ve 128 kişi ise yaralanmıştır. Fatih Lisesi öğrencilerince yapılan emniyet kemeri sayımında emniyet kemeri takma oranının il merkezinde yüzde 24.5 ve il dışında ise yüzde 70 olduğu tespit edilmiştir" dedi.

    -------------------

    Konya’da “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri düzenlenen açılış programıyla başladı

    Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün tanıtım filmiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, hız ihlallerinin maddi ve manevi kayıplarına değinerek, “Trafik kazalarında son 30 yılda yaklaşık 160 bin insanımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Her yıl 5 bin civarında insanımızı yitirmiş, 250 binden fazla kişi yaralanmıştır. 20 milyar TL civarında ekonomik kaybın olduğu her gün artan nüfus ve araç sayısı paralelindeki trafik yoğunluğuna bağlı olarak maddi ve manevi kayıplarımızın her geçen gün daha da artacağı görünen bir gerçektir.

    Bu tablo son yıllarda bölgesel ve küresel güç olma yönünde istikrarlı kalkınma trendini yakalayan ülkemizin önündeki en önemli engellerden biri olarak kendini göstermektedir. Konya’da ölümlü ve yaralamalı kazaların yüzde 60'ını yayalar ve bisiklet, motosiklet türü araçların karıştığı kazalar oluşturmaktadır. Kazaların oluş yerlerine göre incelendiğinde büyük bir kısmının kontrolsüz kavşaklarda meydana geldiği görülmektedir” dedi. Karayolu Trafik Haftası’nın trafik kültürüne katkı yapması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “Trafik kültürü şehir kültürünün en önemli parçasıdır. Belediye olarak emniyet müdürlüğümüzle her zaman çalışma içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı. AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakcı da, “Artık Türkiye bir değişimi yaşıyor. Şu anda aklı başında olan herkes biliyor ki polis ve jandarma bizim emniyetimiz, bizim güvenliğimiz ve bizim rahat etmemiz için var. Rahat etmemizi sağlayan bu kadrolara da bizim minnet borcumuz var. Ben milletvekilleri adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    -----------------

    Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünce simülasyon aracı kuruldu.

    Kırklareli Vilayet Meydan'ında kurulan simülasyon aracında Kırklarelililere, emniyet kemerinin kaza sırasında ne kadar önemli olduğu uygulamalı olarak anlatıldı.

    Özel bir sürücü kursu Direksiyon Usta Öğreticisi Şevket Meran simülasyon aracı ile trafiğe çıkma korkusu olanların gerçekle bire bir olarak simülasyon ile bu korkularını yendiklerini, ayrıca kaza sırasında emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu uygulamalı olarak anlattıklarını söyledi.

    Simülasyon aracını kullanan Murat Dengiz, simülasyonun gerçek araçla aynı olduğunu, simülasyon aracı ile pratik yaprak gerçekte daha rahat araç kullanılabileceğini söyledi.

    Ayrıca simülasyon aracının yanında aşırı hızdan dolayı trafik kazası geçirmiş bir araç ile kaza yapmış bir motosiklet sergileniyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul Anadolu Yakası
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Vatan Şaşmaz la Tamer Karadağlı kaskı kilitlemiyor lan poahaha niyetleri yok heriflerin kask takmaya... İnsanın fikri neyse zikri de odur

  3. #3
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Kask dağıtılmasını saçma buluyorum, adamın kafası basmıyorsa neden takması gerektiğine, kaskın üstüne oturtsan da fark etmez. Kaskı alır dirseğine takar ama gene kafasına takmaz. Bi de daha kilidini kapatacak Olmaz o iş olmaz...

  4. #4
    famerx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yok ki GsxR1000
    Bi de sadece kask var, dizlik dirseklik sırtlık falan yok, bunlar direkt kafalarının üstüne düşüyolar galiba


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler