Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bekir Yunus Uçar: Anahtarını bir tek Kenan'a veririm

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye'de örneği bulunmayan yeni drag aracıyla bu sezon yarışlara katılacak.


    Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın yanı sıra, Motosiklet Federasyonu Başkanlığı görevini de yürüten Bekir Yunus Uçar, Yunanistan'dan getirilip, bir Türk ustanın modifiye ettiği aracıyla drag yarışlarının yeni yüzü olacak. Asıl mesleği gazetecilik olan, fotoğraf çeken ve klarnet çalan Uçar, ulaşım aracı olarak da kullandığı motosiklete olan tutkusunu, AA muhabirine anlattı.

    Yunanistan'dan getirttikleri drag aracını, Manisa Akhisar Spor Kulübü'nün başkanı Doğan Kırbaç'ın kendi imal ettiği parçalarla modifiye edip, yarışa hazır hale getirdiğini belirten Uçar, ''Bu motosikleti, sporcularımıza da örnek olması açısından Türkiye'de hazırladık ve federasyonumuza getirdik. Bizim için en çok sevindirici tarafı, aracın Türk yetkililer tarafından Türkiye'de hazırlanmış olması'' dedi.

    Uçar, aracın 2,1 saniyede 100, 12 saniyede ise 416 kilometre hıza ulaştığını ifade ederek, ''Artık buna drag makinası ismini veriyoruz. Çünkü bu, motosiklet ve araç olmaktan bir ileri bir düzeye geçti. Drag yarışları içerisinde Avrupa ve dünya standartlarını yakalayabilecek bir makina haline gelmiş durumda'' diye konuştu.

    Makinanın arka tekerinde 350 beygir güç üreten bir sistem bulunduğunu, ayrıca 100-150 beygir arasında güç katan nitrooksit sistemin de var olduğunu söyleyen Uçar, ''Her ikisini birlikte kullandığınızda, 450 beygirin üzerine çıkabilen bir hız makinası haline geldi'' ifadelerini kullandı.

    Uçar, motosikletin karadaki en hızlı araç olduğunu vurgulayarak, ''Uçak, 300 kilometre hıza ulaştığında kalkış yapabiliyor. Bunun da kanatları olsa uçabilir. Şu an için Türkiye'deki en hızlı motosiklet bu'' diye konuştu.

    LİSANSI CEBİNDE

    Federasyon başkanı Uçar, sporcu lisansının çıktığını ve yarışmalara katılacağını belirtti. Dragın, en fazla heyecan duyduğu branşların başında geldiğine dikkati çeken Uçar, ''Ben biraz temsil anlamında yarışlara katılacağım. Önümüzdeki bir-iki ay içerisinde gerekli eğitimi almayı düşünüyorum. Türkiye şampiyonu sporcu arkadaşlarımızdan teorik bilgiler alıyorum. Daha sonra pratiğe geçeceğim. Motosikletimiz zaten teknik donanım olarak hazır'' dedi.

    Aracı ne kadar hızlı olursa olsun, profesyonellerle arasında illa ki fark olacağını söyleyen Uçar, ''Garanti birinci olacağım diyemem. Benim gibi yeni başlayanlarla, profesyoneller arasında tek bir fark var. O da motosiklet değil, sarı ışığın sönmesiyle yeşil ışığın yanması arasındaki zaman diliminde kalkış yapabilmek. Yarım saniye kadar gecikirseniz, motorunuz ne kadar güçlü olursa olsun kaybedersiniz'' diye konuştu.

    "MOTOSİKLET, ÖZGÜRLÜK..."

    Bekir Yunus Uçar, motosikletin, tüm kullananlar gibi kendisi için de özgürlük anlamına geldiğini söyledi. Motosikleti, ''Vakte ve trafiğe bağımlı kalmaksızın kullanılabilecek ve bir zaman sonra insanın eli kolu, ayağının bir parmağı gibi vücudunun bir parçası haline gelecek bir araç'' olarak tanımlayan Uçar, ''Benim için de bu anlama geliyor. Sizden bir parça haline gelmedikçe ondan da keyif almazsınız zaten'' ifadelerini kullandı.

    Günlük hayatta motosiklet kullandığını, özellikle yaz aylarında Ankara trafiğinde de kullandığını kaydeden Uçar, ''İstanbul'a iş için gittiğimde birçok defa motosikleti kullandım. Federasyondaki mesaimi de motosiklet mesaisi olarak geçirdiğim söylenirse, günde muhakkak 1-2 saatimi motosiklete ayırıyorum'' dedi.

    Teşkilat ve federasyon başkanlıklarının yanı sıra fotoğrafçılık ve klarnetle de ilgilenen Uçar, tüm bunların hepsini bir arada götürebilmesini, ''Ekip çalışması'' ile açıkladı.

    Çalışma hayatında bu ay 20. yılını doldurduğunu ifade eden Bekir Yunus Uçar, ''İlk olarak ulusal bir gazetenin spor servisinde çalışmaya başladım. Bana hep öğretilen 'Ben' değil, 'Biz' kelimesini kullanmak oldu. Hem Spor Toto'daki, hem Motosiklet Federasyonu çatısı altındaki çalışmalarımızda, iş yapma noktasında sanıyorum ben en son noktayım. Ben, arkadaşlarımı bir araya getirmeye gayret gösteren bir noktadayım. Onlar yapıyorlar ben de çıkıp, 'Bir şeyler yaptık' diye söylüyorum'' ifadelerini kullandı.

    "ANAHTARINI BİR TEK KENAN'A VERİRİM"

    Aracını, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun da gördüğünü belirten Uçar, şunları kaydetti: ''Kenan, kendi motosikletinin kapasitesini anlatırken biz ekip olarak güldük. Çünkü Kenan'ın bindiği motor, bu motosikletin üçte biri gücünde. Bu, hıza dayalı, onunki ise teknik ve kabiliyet gerektiren, çok daha üst düzey pilotaj gerektiren bir motosiklet. Kenan imrenerek baktı. Ona da şunu söyledim. 'Merak etme kendim binmezsem, anahtarı ancak sana veririm'. Onun her zaman üstünlüğü var. Bu motoru emanet edebileceğim tek kişi de o olabilir zaten.''

    Kaynak: Haberturk


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bi fotoğraf koysaydınızda görseydik...
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  3. #3

    Üyelik
    09 Eylül 2007
    Motosikleti
    Honda Click 125i 2012
    hayirli olsun kardes, keske az daha bekleyip uzerine 1000 daha koyup ust modelini alsaydin ama olsun bu da guzel, yolda birakmaz.

  4. #4

    Üyelik
    09 Ekim 2010
    Alıntı kursattekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayirli olsun kardes, keske az daha bekleyip uzerine 1000 daha koyup ust modelini alsaydin ama olsun bu da guzel, yolda birakmaz.
    ya da hiç uğraşmayıp cbf alsaydı kısa yoldan

  5. #5
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Naaptın sen kardeş....
    Cbf le başlasaydın...
    Şaka değil bu..Gazı çevirdinmi ışığı gösterir adama
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  6. #6
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    bu nasıl habercilik arkadaş...kafamızda hayal mi edecez motoru...

  7. #7
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    yani bu anlatımlardan sonra nasıl bir motosiklet olduğunu merak etmemek içten bile değil , şaka gibi 450 beygir den mi bahsediliyor yoksa benim algılarda hararetmi var anlayamadım
    cbr1100 xx bunu beğendi.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  8. #8
    kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2009
    Şehir
    Gaziantep/Merkez
    Motosikleti
    ---
    Kırbaçların tek rakibi G.antepden Sabri Usta Eskiden Murat Dikede yarışırdı ama bıraktı o 2009 Türkiye Drag Şampiyonu olan makıneyı göstereyim size (konu dışı ama neyse)
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

  9. #9

    Üyelik
    09 Eylül 2007
    Motosikleti
    Honda Click 125i 2012
    totoyu tutturmus saka maka

  10. #10
    oguzhancık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW1200 GT
    http://video.antalyatv.com/wp-content/uplhttp://www.dailymotion.com/video/xvh...yer-ucayy_news" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">oads/mvbthumbs/img_178623_450-beygirlik-yer-ucagi.jpg
    1.) CBF-150 2.)HYOSUNG 250-GT
    3.)CBR250 4.)HYOSUNG 650-NAKED
    5.)KAWASAKİ Z-750 6.)HONDA 600F 7.)BMW1200 GT...

  11. #11

    Üyelik
    23 Ekim 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Gsxr1000
    başkan son yarışa katıldı pek güzel kalktıgı söylenemez. tabi motoru standart hayabusaydi şimdi fena olmuş. bu arada kırbaç degil kırbaş.

  12. #12
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Başkan hizmetlerinden memnunuz kolay gelsin ...
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....

  13. #13
    Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2007
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Yahu, bu adam nasıl Timurtaş hocanın oğlu olmuş, hala inanmak istemiyorum ama tıpa tıp da benziyor. yapacak birşey yok.

  14. #14
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Naaptın sen kardeş....
    Cbf le başlasaydın...
    Şaka değil bu..Gazı çevirdinmi ışığı gösterir adama
    Vallaha demiş gibi olmasaydım keşke...
    http://www.tmf.org.tr/haber_detay.asp?haberID=735

    Geçmiş olsun....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler