Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kızıltoprak motosiklet muayene istasyonu açıldı.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Motosiklet kullanıcılarına muayene kolaylığı getirerek trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen TÜVTURK, şehir içinde, ulaşımı kolay noktalarda motosikletlere özel istasyonları hizmete soktu.

    Sadece motosikletlere hizmet veren istasyonlardan ilk ikisi, İstanbul Maslak Atatürk Oto Sanayi ve Kadıköy, Kızıltoprak’ta açıldı.

    T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda tüm ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları, motosikletler için özel bir çalışmaya imza attı. Gezici istasyonlar ile araç muayene hizmetini Türkiye’nin en uzak noktalarındaki araç sahiplerine ulaştıran TÜVTURK, şimdi de motosiklet sahiplerine özel istasyonlar açtı.

    Motosiklet kullanıcılarının kolayca ulaşabileceği noktalara açıldı

    Özellikle motosiklet sürücülerinin, şehir merkezlerine uzak istasyonlara ulaşımda sorun yaşadıklarının tespit edilmesinin ardından, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTURK’ün ortak çalışmasıyla şehir içinde, ulaşımı kolay noktalarda motosikletlere özel istasyonlar açıldı. İstanbul’un merkezi semtlerinden Avrupa yakasındaki Maslak’ta; Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde ve Anadolu yakasında Kızıltoprak’ta açılan motosiklet muayene istasyonlarıyla trafikteki motosikletlerin güvenlik seviyesinin artırılması amaçlanıyor.

    Türkiye genelindeki istasyonlarda muayeneye devam

    Her biri 80 metrekare alana sahip olan istasyonlarda aynı anda birden fazla motosiklete hizmet verilebiliyor. Motosikletlere özel cihazlar ve motosiklet konusunda uzman teknisyenlerin görev yaptığı istasyonlarda her muayene ortalama 10 dakikada tamamlanıyor. Motosiklet sahipleri, muayeneleri için www.tuvturk.com.tr internet sitesinden randevu alabiliyor. Tüm bunların yanı sıra TÜVTURK, İstanbul da dahil Türkiye genelindeki diğer 193 sabit ve 73 gezici istasyonunda motosiklet muayene hizmetine devam edecek.

    Genel Müdür Kemal Ören “Motosiklet kullanıcıları için ulaşım artık daha kolay”

    TÜVTURK Genel Müdürü Kemal Ören, motosiklet muayene istasyonlarıyla ilgili olarak, “Bir motosiklet kullanıcısı olarak ben de motosiklet sahiplerinin özellikle büyük şehirlerdeki mevcut istasyonlarımıza gelmekte zorlandıklarını biliyorum” şeklinde konuştu. Bu durumun İstanbul için artık ortadan kalktığını söyleyen Ören; ”Maslak ve Kızıltoprak’ı özellikle seçtik. Bu iki semt de motosiklet sahiplerinin, servis veya aksesuar için sıklıkla ziyaret ettikleri yerler” dedi. Ören, motosikletlerin yoğun olarak kullanıldığı Ege ve Akdeniz bölgelerindeki kentlerde de motosiklet istasyonlarının açılmasının düşünülebileceğini, bunun için öncelikle bu iki istasyonun faaliyetini takip edeceklerini de söyledi.

    Motosikletlerin yüzde 80’i muayenesiz

    Ülkemizdeki kanunlara göre 100 cc motor gücünün altında olanlar da dahil tüm motosikletler ilk üç yılın sonunda ve sonrasında her iki yılda bir periyodik araç muayenesine gelmek zorunda. TÜVTURK verilerine göre 2011 yılında trafiğe kayıtlı 2,5 milyon motosikletin 1 milyonunun muayeneye gelmesi gerekirken, sadece 194 bin motosiklet muayeneye geldi. Bu durum otomobillerde yüzde 23 olan muayene kaçağı oranının motosikletlerde yüzde 80 olduğuna işaret ediyor.

    Muayenesiz motosikletler trafikten men edilebiliyor

    Motosiklet muayenesini hiç yaptırmamanın veya zamanında yaptırmamanın birçok yasal yaptırımı bulunuyor. Gecikmelerde muayene ücretinin aylık yüzde 5 fazla ödenmesi gerekiyor. Trafik zabıtasının yaptığı kontrollerde muayenesiz olduğu tespit edilen motosikletler için trafik cezası düzenleniyor ve bu motosikletler trafikten men edilebiliyor.


    Türkiye’de son yıllarda motosiklete olan ilginin yanı sıra satışların da artması, yollarımızdaki motosiklet sayısını da bir hayli artırdı. Türkiye yollarında bulunan 2.5 milyon motosikletin büyük bölümünün muayeneye gelmediği saptanınca, motosikletlere özel muayene istasyonları açıldı.

    TÜVTURK Genel Müdürü Kemal Ören, motosiklet sahiplerinin çoğunluğunun, özellikle büyük kentlerde şehir merkezlerinden uzaktaki muayene istasyonlarına gitmekte zorlandığını ve bu yüzden muayene kaçağı oluştuğunu kaydetti. Şehrin merkezinde motosiklete özel muayene istasyonu açma fikrini geliştirdiklerini söyleyen Ören, bu istasyonlara motosiklet dışında araç alınmayacağını kaydetti.

    İlk izlenim olumlu

    İstanbul’da Maslak Oto Sanayi’deki istasyonu 15 gün önce açtıklarını, Kızıltoprak’taki merkezin ise yeni hizmete girdiğini hatırlatan Ören, “İlk izlenimlerimiz çok olumlu. 15 günde gelen motosikletlerin yüzde 40’ını, tarihi geçtiği halde muayeneye gelmemiş olanlar oluşturuyor. Bu da muayene kaçaklarının önüne geçilmesi açısından cesaret verici” dedi. Ören, İstanbul’daki istasyonların çalışmalarına bakarak, İzmir, Antalya, Adana, Konya gibi motosiklet kullanımının yüksek olduğu illere de benzer tesisler açmaya başlayacaklarını söyledi.

    Muayene ücreti 77 TL

    Her biri 80 metrekare olan istasyonlarda muayeneler, bu araçlara özel cihazlar ve uzman teknisyenlerce yapılıyor. Aynı anda birden fazla motosiklete hizmet verilebilen istasyonlarda, her bir muayene yaklaşık 5-10 dakikada tamamlanıyor. Muayene ücretiyse 76.70 TL.

    7 ayda 62 bin sattı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2007 yılından bu yana Türkiye’de trafiğe kaydı yaptırılan motosiklet sayısı 923 bin adet olurken, sadece bu yılın ilk 5 ayında 62 bin adedin üzerinde motosiklet trafiğe çıktı. Bu 5 yıl içinde yıllık satış ortalamaları 190 binler civarında olurken, 2009 ve 2010’da 130 binler seviyesinde gerçekleşti. Türkiye’de her 1000 kişiye düşen motosiklet sayısı 30 adet.

    Kaynak: Milliyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    "servis veya aksesuar"

    Aksesuar yerine ekipman denmesi gerekir. Aksesuar motosiklette ekipmana kıyasla %3-5 en fazla (jant şeridiydi renkli elcikti vs. vs.). Onun haricinde güzel bi gelişme tabii, ben dudulluya iki kere gittim oysa ki kızıltoprak çok yakın bana, o zamanlar yoktu...
    < iLk@yy > bunu beğendi.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  3. #3
    inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2008
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    http://video.ntvmsnbc.com/motosiklete-ozel-muayene.html

    Motosikletlerin daha uzman kişilerce denetlenebilmesi adına güzel bir uygulama, lakin bir husus var ki ironik ve düşündürücü.
    Haberin son 3-4 saniyesine dikkat ederseniz, muayene istasyonundan çıkan sürücünün başında kaskı yok:

    Bu da bahsettiğim görüntü: http://imageshack.us/photo/my-images/266/muayene.png/

    Trafikteki araçların güvenliğini yalnızca para kazanmaya odaklı bir kuruma devrederseniz böyle kara mizahı aratmayan görüntülere sebebiyet verirsiniz.

  4. #4
    cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Arkadaşlar maslak muayene istasyonuna gittim hersey cok hizli ilerledi fakat ruhsatimda kisi sayisi 2 yerine 1 yazildigi icin muayeneyi onaylamadilar. Tuvturktekiler dediler ki abi bekle istiyorsan 5 motorcunun 3 senin ki gibi.
    1 ay icinde emniyete gidip 80 lira verip 1 i 2 yaptirttim. Motorun trafige cikis tarihi 2009. Ruhsatinizi kontrol edin oyle gidin arkadaslar.
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

  5. #5
    ebleksin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2006
    Motosikleti
    RS 151 gitti. Cbf 150 derken Bajaj Boxer peşinde.
    benim rs151 de 1 kişi yazıyordu. 2009-2011 de olmak üzere 2 defa muayne yaptırdım sorun çıkmadı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------

    Alıntı inanck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://video.ntvmsnbc.com/motosiklete-ozel-muayene.html

    Motosikletlerin daha uzman kişilerce denetlenebilmesi adına güzel bir uygulama, lakin bir husus var ki ironik ve düşündürücü.
    Haberin son 3-4 saniyesine dikkat ederseniz, muayene istasyonundan çıkan sürücünün başında kaskı yok:

    Bu da bahsettiğim görüntü: http://imageshack.us/photo/my-images/266/muayene.png/
    Trafikteki araçların güvenliğini yalnızca para kazanmaya odaklı bir kuruma devrederseniz böyle kara mizahı aratmayan görüntülere sebebiyet verirsiniz.
    Muayne yerinde ilk zamanlarda sök tak lastikçiler. kiralık yangın söndürme tüpü,trafik seti vardı. kasksız muayneye girmiş çok değil.
    kask demişken
    Kask Malum kışlık bir koruma yazın kaza yaparsanız kafanıza bir şey olmaz. Şimdi niye böyle yazdım burda Mayıs ayına kadar kaskı olmayana ceza yazıyordu polisler habire kask kontrolü vardı. Şimdi yaz olunca malum hava sıcak polislerde artık önemsemiyor, kontrolde özellikle durdurduğu kuryelere kask kalitesiyle ilgili ders veren polisler de ortalıkta yok.

  6. #6
    inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2008
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    Ya birkaç polis üzerinde durmamıştır belki, ama kaskın yazı kışı yok her zaman zorunlu.
    Muayene ile motosikletin lastiği freni ışığı vb şeyler kontrol ediliyor. Prensip olarak bu uygulama sürücünün, diğer sürücülerin ve yayaların güvenliği için düzenleniyor. Ana fikir insan sağlığının korunması.
    Sadece motosikleti kontrol edip gönderelim dememeleri lazım. Kaskı olmayan birisinin motosikleti en güvenli motosiklet de olsa, muayeneden kasksız çıkmak o kimsenin can güvenliğini sağlamaz.
    Göre göre ölüme vize veriyorlar.

  7. #7
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Ben bu olayın gariban Türk halkının cebindeki parayı söhüşlemenin yolu olarak görüyorum. Bugün bir adam 20 bin lira verip motor alıyor sonra da alıp buraya götürüyorsa o adam zaten motorcu değil benim nazarımda. Yaw insan yağını bujisini lastik havasını farını filtresini sökmeyi tamkayı değiştirmeyi nasıl bilmez. Buraya bu motor neden götürülsün.İnsan kendi lastiğine bakar kabak mı değil mi far iyi mi kötümü yani bu kadar zor olan ne varda buraya götürülsün.Ama bazı tuzu kurular var tabi onlara iyi.Haberin başlığında da güvenlikten kazaların önlenmesinden bahsedilmiş. Alakası bile yok. Eskiden at vardı. At sahibini tanır sahibi onun nalını tımarını yapar. Şimdi motor var kronik arıza olmadan kıl tüy işlerden ne diye götüreyim yani. TÜV ün derdi sermayesi yabancıların elinde olan bir kuruluş halkın elindeki üç kuruşu kapma derdinde.

  8. #8
    ga85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR1000RR REPSOL 2016
    Alıntı Beycivan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bu olayın gariban Türk halkının cebindeki parayı söhüşlemenin yolu olarak görüyorum. Bugün bir adam 20 bin lira verip motor alıyor sonra da alıp buraya götürüyorsa o adam zaten motorcu değil benim nazarımda. Yaw insan yağını bujisini lastik havasını farını filtresini sökmeyi tamkayı değiştirmeyi nasıl bilmez. Buraya bu motor neden götürülsün.İnsan kendi lastiğine bakar kabak mı değil mi far iyi mi kötümü yani bu kadar zor olan ne varda buraya götürülsün.Ama bazı tuzu kurular var tabi onlara iyi.Haberin başlığında da güvenlikten kazaların önlenmesinden bahsedilmiş. Alakası bile yok. Eskiden at vardı. At sahibini tanır sahibi onun nalını tımarını yapar. Şimdi motor var kronik arıza olmadan kıl tüy işlerden ne diye götüreyim yani. TÜV ün derdi sermayesi yabancıların elinde olan bir kuruluş halkın elindeki üç kuruşu kapma derdinde.
    bugun muayenesini yaptığım vespa ünlü bir bayan sanatçının motoru. bu kadın yağına bujisine neden baksın ?
    ya da bayan olduğunu bırakalım, dün gelen rocket III sahibi beyfendinin ne diye oturup lastiğini söküp taksın ki...
    yapabilir mi ? yapar... ama yapmaz.

    ramzey mondial sahipleri değil bu kişiler. motor motordur. iki tekerdir fakat kişiler aynı sınıfa ait değil.
    güzel ülkemin yükseklerinde seyir eden şahsiyetlerin bu tür şeyleri düşünmeleri mümkün ama yapmalarından çok yaptırmaları ihtimali söz konusu.
    forumlarda prim yapmak için sağa sola sataşmanın faydası yok.

    lastiğine bujisine farlarına bakan ey güzel motosiklet tutkunları...

    bugün gelen 35 motosikletin neden 16 tanesi eksikliklerinden dolayı gidip gelmek zorunda kalıyor.
    kabak lastiklerle dolaşan activaları mı anlatayım, yoksa lastik dokusuna kadar aşınmış cbrlardan mı bahsedeyim.
    adamın FAR ı yanmıyor... gece nasıl gidecek.
    belli standartlara ulaşmak için belli denetimler şart.
    denetim olmadan standart oluşturulabileceğine inanmıyorum.

    kask mevzusuna gelelim =)
    bir aylık gelen müşterilerin kasksız olmalarından bahsetmeyeceğim ama sadece bugun sağdan soldan kask dilenen 7 motorcu wardı. 35te 7 si kasksız. muayenenin onaylandığını da kimse belirtmedi kasksız olarak.
    bir gün gelin de sizin kafanızda o kaskı çıkarttırmadan bi muayenenizi yapalım ...
    8x4 metrekarelik alanda ne kadar hareket kabiliyetiniz olacak . trafiğe kapalı alanda çekilmiştir ..


    koltuk sayısına gelince ...
    gerekli açıklamayı motosiklet muayenesi ile ilgili açtığım başlıkta yapmıştım.

    ---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

    Alıntı cousinecruis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar maslak muayene istasyonuna gittim hersey cok hizli ilerledi fakat ruhsatimda kisi sayisi 2 yerine 1 yazildigi icin muayeneyi onaylamadilar. Tuvturktekiler dediler ki abi bekle istiyorsan 5 motorcunun 3 senin ki gibi.
    1 ay icinde emniyete gidip 80 lira verip 1 i 2 yaptirttim. Motorun trafige cikis tarihi 2009. Ruhsatinizi kontrol edin oyle gidin arkadaslar.
    daha önce normal istasyonda muayeneye götürdünüz mü ???

  9. #9
    cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Bilgiler icin tesekkur ederim. Hayir ilk muayenesiydi, kucukcekmece emniyetten ruhsati halledip tekrar goturdum oldu
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

  10. #10
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2010
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    arkadaşlar heryere motosiklet muayene istasyonu açılacakmı ?

  11. #11
    chuckmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2013
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    bugun orda motorumu muayne ettirdim.. koltuk sayısı muabbetınden benımde basım agrımıstı.. neyse ıkıncı gıdısımde hızlı bı sekılde muaynemı onaylattım.. Ozan beye ilgi ve alakasından dolayı teşekkürler..

  12. #12
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Esenyurt da motor muayene istasyonu nerede ?

  13. #13
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Geçen cuma gittim muayene ye araç sınıfı L1 imiş L3 olacakmış o yüzden kaldım bu cuma tekrar gitcem.Önceden bunun için 150tl para alıyormuş emniyet Allahtan benden istemediler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler