Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ayaklar yerden kesilecek...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Motosiklet pazarındaki satışlar geçen yıl bir önceki yıla oranla ikiye katlandı

    Ucuz Uzakdoğu markaları ve kredi kartlı kampanyaların etkisiyle motosiklet pazarının her geçen yıl büyüdüğü belirtilerek, satışların geçen yıl bir önceki yıla oranla ikiye katlandığı, bu yılki satışların 400 bine ulaşmasının tahmin edildiği bildirildi.
    Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Ferruh Tanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılı motosiklet sektörü açısından atılım yılı olarak değerlendirdiklerini söyledi.
    Ucuz Uzakdoğu markalarının yanı sıra kredi kartlı kampanyaların düzenlenmesiyle satışların bir önceki yıla göre ikiye katlandığını belirten Tanay, ''2004'de 130 bin civarında olan satışlar, geçen yıl 250 bin civarında gerçekleşti'' dedi.
    Motosiklet pazarındaki gelişmelerin çoğu firmayı hareketlendirdiğini ve yeni bakış açılarının ortaya çıktığını anlatan Tanay, ''Bazı bankaların motosiklet kredisi vermeye başlaması ve kredi kartı ile motosiklet alınır olması sektörü enteresan hale getirdi'' diye konuştu.
    Tanay, banka kredileri ile vatandaşların ayda 50-100 YTL ödeyerek rahatlıkla motosiklet alabildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
    ''Geçmişteki kriz yıllarını dikkate alan firmalar, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için temkinli davranıp geçen yıl yeterli stok yapmamışlardı. Buna karşın satışlar katlandı. Bu yıl firmalar geçen yıllara göre oldukça hazırlıklılar. Yeterli stokları da bulunuyor. Satışların 400 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Motosiklet fiyatı bin 500 YTL'den 40 bin YTL'ye kadar değişiyor. Yani her gelir düzeyine hitap ediyoruz. Satışların artmasıyla ulaşım sıkıntısı azalacak. Düşük gelirlilerin bile ayakları yerden kesilecek, bir araç sahibi olmuş olacaklar. Geçen yıl 700 milyon dolar civarında olan pazar hacmi de aksesuar satışlarıyla birlikte 1 milyar dolara ulaşacak.''

    Geleceği parlak
    Tanay, 1,5 yıl öncesine kadar geri kalmış olarak değerlendirdikleri motosiklet sektörünün son yıllarda yapılan atılımlarla geleceği parlak bir sektör haline geline geldiğini ifade etti.
    Önemli yatırımların yapılması, pazarlama, eğitim ve tanıtım faaliyetlerinin artmasının sektörü farklı bir boyuta getirdiğini anlatan Tanay, ''Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde yabancı firmaların Türkiye'de de motosiklet üretimi yapacağına inanıyorum. İtalya, Fransa ve İspanya'daki önemli üreticilerin üretim üslerini Türkiye'ye kaydırabileceklerini umuyoruz'' dedi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Motosiklet'in ucuz olmasının yanında çevreci ve kültürü olan bir araç olması büyük avantajı.Yayılması kültürün yerleşmesinde,"şeytanın arabası" önyargısını büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

  3. #3

    Üyelik
    28 Şubat 2006
    Şehir
    trabzon
    Motosikleti
    1992 k 75 rt bmw
    şimdi herşey güzel tamam bende bir motor tutkunu olarak isterimki motor lar otomobilden fazla olsun ama bir ata sözü derki PAHALIDIR VARDIR HİKMETİ UCUZDUR VARDIR İLLETİ. benim merak ettiğim benyıllardır motosikllet kullanıyorum ve şimdi iki lastik fiyatına satılan bu motorların nekadar dayanıklı nekadar sağlam olacak şimdi bir kötü ihtimalde var bu motorları alan arkadaşlar yeni iken bu motorları kullanıyor ama bir yıl sonra bu motorlar arıza vermeye başlayınca bütün motor sevgileri bir öfkeye dönecek devamlı tamir ve masraf yapmaya başlayınca ne olacak kimse beni yanlış anlamasın ve bana kızmasın sadece benim fikrim bu bilmiyorum inşallah iyi olur ama ben kimsenin kötü ürün yüzünden motora ve motorculuğa karşı olmasını istemem
    Bu dağ ne rüzgarlar ne çığlar gördü
    DOĞUŞTAN BMW Cİ

  4. #4
    kalyoncumotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Honda Titan, CF NK 250
    bu iş bizim işimize yaradı yani motorsiklet tamircilerine böyle giderse bizim işler ikiye katlanacak

  5. #5
    kalyoncumotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Honda Titan, CF NK 250
    motor delisi.com da maceracı arkadaşımız 250 lik motor motor 2000 de döküldü diye yakınıyor bu işler böyle böyle sürüp gidecek insanlar ucuza değil kaliteli ve markalıya yönelecek büyük firmalara zararları var gibi görünselerde bundan en büyük payı ilerde onlar çıkaracak.

  6. #6
    Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul \ Pendik
    Motosikleti
    BMW F800S
    Zaten bizim kullandığımız motorlara şeytan işi demek biraz şeytanı hafife almak olur kanaatindeyim
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

  7. #7
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    avantajlarıda var insanlar hayallerini yaşadı motor kültürünü öğreniyor, bir nevi eğitimde diyebiliriz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler