Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Disk Kildi Tavsiyesi! Fiyat ve Performans Ürünleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Sponsor Firma Motosiklet Online - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2017
    Armor Disk Kilidi Modelleri Hakkında Bilgi ve İnceleme




    Üreticisi Amerikan firması olan Armor Security markası motosiklet için hem alarmlı disk kilidi hem de çelik alaşıma sahip güçlü Zincir kilidi modelleri ile piyasada bilinmektedir. Ürünler kaliteli malzemeler ile üretilerek, fiyat ve performans açısından piyasadaki bir çok markaya göre daha çok tercih edilmektedir. Tüm disk kilidi modellerinde Inox gibi yüksek mukavemete sahip dış gövde sayesinde motosikletin güvenliğini en iyi şekilde sağlayabilmektedir.


    Yine tüm Armor Alarmlı Disk Kilidi modellerinde hırsızlığa karşı su geçirmez yapıya sahip, buz testinden başarılı olarak geçmiş, şok ve darbelere karşı dayanıklı, hareket sensörü bulunan, 120 db gibi yüksek alarm ses sistemi ile donatılmış yüksek güvenlik sunan malzemeler ile birleştirilmesi tercih edilme sebebi olmuştur.









    Armor Alarmlı Disk Kilidi Modelleri



    Armor Alarmlı Disk Kilidi 3 ayrı model olarak satışa sunulmaktadır. Bunların arasındaki farklardan en önemlisi kilitleme kısmında bulunan Çelik Pim kalınlığıdır. Yani kilitleme merkezindeki çelik malzemeden imal edilen pim ne kadar kalın olursa motosikletinizin güvenliği daha da arttırılmış olacaktır. Ama bazı küçük scooter tarzı motosikletlerde ve ya vitesli motosiklet modellerinde monte edeceğimiz disk boşluğu yani diski tutan kelebek dediğimiz kısma büyük çaplı çelik pim modeline sahip disk kilidi takılmamaktadır. Bu sebeple daha küçük boyuta sahip disk kilidi kullanıla bilinmektedir.










    Armor 606 MVA Alarmlı Disk Kilidi 6 mm kalınlığa sahip çelik pime ile donatılmış daha çok küçük scooter modellerinde ve ya disk kelebeği boşluğu yeterli olmayan vitesli motosiklet modellerinde kullanılabilir ve diskin üzerinde deliklere kolayca monte edilerek alarm devreye alınabilir. Yapılan testler sonrası güvenlik derecesi Level 10 üzerinden 10 olarak değerlendirilmiştir.















    Armor 610 MVA Alarmlı Disk Kilidi 10 mm kalınlığa sahip çelik pim ile donatılmış, disk kelebeğinde yeteri kadar boşluk bulunmasa da sadece 10 mm aralığı bulanan motosiklet modelleri için üretilmiş ve yüksek güvenlik sunabilen disk kilidi modelleri arasında yerini almıştır. Örnek olarak yeni Honda Forza 300 modelleri için oldukça ideal yapıya sahip disk kilidi modelidir. Yapılan testler sonrası güvenlik derecesi Level 10 üzerinden 9 olarak değerlendirilmiştir.
















    Armor 614 MVA Alarmlı Disk Kilidi 14 mm kalınlığa sahip çelik pim ile donatılmış, genellikle çoğu motosiklet tarzlarına uyum sağlayabilen ve maksimum güvenlik sunabilen, fiyat ve performans olarak en çok tavsiye edilen ve en beğenilen ürünler arasında yer alan disk kilidi modelidir. Yapılan testler sonrası güvenlik derecesi Level 10 üzerinden 6 olarak değerlendirilmiştir.



















    Armor Alarmlı Disk Kilidi Fiyatları ve İnceleme


    Standart olarak disk kilitleri satın alındığında yanında 3 ayrı anahtar ve birde numara yazılan code ile beraber gelir. Anahtarları kaybetmiş olsanız dahi, code numarası ile firmadan yeni bir anahtar talep edilebilmektedir.

    Armor Alarmlı Disk Kildi modellerinin hepsinde "CLASSE SRA" olarak adlandırılan güvenli kilit sertifikasyonuna bulunmaktadır. Yine ürünlerinin hepsinde uzun ömürlü CR2 değiştirilebilen Lityum pil modelleri kullanılmıştır. Pil ömrü tahmini olarak 3 ile 6 ay arasında kullanılabilir ve kullanıma göre değişkenlik gösterebilir. Beraberinde gelen alyan anahtarı sayesinde kilit açıkken alarm merkezi sökülebilir ve pil değiştirilebilir.

    Armor Disk Kilidi modellerinde hareket sensörü bulunur ve hareketi algıladığında alarm devreye girer. Çok hassas bir hareket sensörü tercih edilmediğinden, ciddi anlamda bir darbe ve ya lastiklerde bir hareket oluşmadığında alarm devreye girmez. Bunun sebebi olarak gecenin bir vakti motorunuzun üzerine kedi çıksa alarm ötmez gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır.

    Alarm devreye girdiğinde yaklaşık olarak 15 saniye boyunca 120 db yüksek ses şiddetinde ikaz verir, daha sonra kendiliğinden durur. Kilidi aç-kapa yapma gerektirmez. Darbe devam ediyorsa dahi yine alarm ötmeye devam eder.

    Armor Alarmlı Disk Kilidi Fiyatları hakkında kısa şöyle bilgilendirme yapabiliriz;

    Küçük Scooter tarzı için kullanılan Armor 606 MVA Alarmlı Disk Kilidi 6 mm 40 Euro' dur. Güncel Türk Lirası fiyatı için linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    Orta derecede güvenlik sunabilen Armor 610 MVA Alarmlı Disk Kilidi 10 mm 54 Euro' dur. Güncel Türk Lirası fiyatı için linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    Maksimum güvenlik sunan Armor 614 MVA Alarmlı Disk Kilidi 14 mm 80 Euro' dur. Güncel Türk Lirası fiyatı için linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.


    Tavsiyemiz; motosikletinizin her zaman güvenliğini en üst düzeyde sağlayabilmek için mutlaka Alarmlı Disk Kilidi ve Zincir Kilidi ile muhafaza edilmesidir.



    Not : Disk kilidi kullanırken mutlaka "Hatırlatma Kablosu" ile kullanınız, aksi taktirde motor üzerinde unutulduğu zaman hem motorunuza hem de disk kilidinize zarar verebilir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Şubat 2020
    Bu üründen kullananlar var mı?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler