Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

pist için ekipman tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    herkese merhaba, radikal bir kararla ben de SS ci oldum. eğitim de alarak piste çıkmak istiyorum. yeni ekipmanlara ihtiyacım var ve bu doğrultuda tavsiyelere ihtiyacım var.

    KASK: Halihazırda shoei qwest var sizce yeterli midir güvenlik olarak yoksa arai rx7 veya agv pista ya yönelmelimiyim?

    Mont: Dainese superspeed tex tekstil montum var bir tane de deri almayı düşünüyorum aklımdaki modeller yine Dainese avro 4 ve dainese superspeed modelleri

    Pantalon: tech90 pantalonum var ama bununla piste giremem zaten o yüzden ceketle birleşen bir pantalon lazım ama hiçbir bilgim yok bu pantalonlar hakkında

    Bot: TCX marka touring çizmelerim var ama racing çizmeye gerek var mı yoksa yeterli olur mu?

    Eldiven: revit fileli eldivenim var bu zaten olmaz o yüzden eldiven kesin lazım. Dainese full metal düşünüyorum.

    Bulunduğum ülkede malesef motosiklet aksesuarı bulmak çok zor o yüzden seçenekler çok çok kısıtlı internetten yurtdışından sipariş vermeyi düşünüyorum ama bedenini denemeden alamayacağım için dainese ürünler ilk tercih belki alpinestarda bulup deneyebilirim ama spidi falan imkansıza yakın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------

    pist kullanıcıları pek uğramıyor galiba buraya.

    bugün alpinestar atem v3 denedim iki parça olan ama pantalonda 52 zorla olurken montta 50 tam oldu 52 alsam omuzlardan çok az boşluk oluşuyor. şimdi malum ceketle pantolon fermuar ile birleşiyor. 50 ceket alsam 52 pantolon alsam birleşme kısmında sorun olur mu?

    çizme için de yine alpinestar supertech r, dainese torque, ve tcx RT-Race Pro modellerini denedim satıcı alpinestarı çok övdü ama emin olamadım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2013
    Şehir
    Sapanca
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Piste gireceksen tulum alman daha mantıklı, galiba maddi sıkıntın yok, o yüzden Alpinestar Dainese yapıştır gitsin
    muhammetcon bunu beğendi.

  3. #3
    valeros46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Ekipmanların nasıl olması gerektiğiyle ilgili olarak Motorcu Muhabbeti' nin youtube da videosu var. Pist yetkilisinin ağzından tüm sorularının cevabını bulabilirsin. Toplu ekipman alacak isen Türkiye' de dene, yurtdışından toplu sipariş ver. Garanti olayı sorun değil benim için dersen, emin ol çok daha ucuza gelecek.

  4. #4

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    bakayım o videoya teşekkür ederim. Türkiye'de yaşamıyorum zaten o yüzden yurtdışından alacağım kısmı kesin. tulum kısmından çok şüpheliyim yani tek parça alet tuvalete bide gidemem onunla. pistte seansa çıkmadan önce değişip bitincede hemen çıkarmak lazım gibi. 2 parça alırsam oist haricinde de kullanma şansım olur diye düşünüyorum

  5. #5
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    yılda 1 kez piste çıkacaklar için tulum bence gereksiz, iki parça tavsiye ederim.
    bedenleri farklı da olsa fermuar kısımları aynıdır diye tahmin ediyorum, olmazsa bile o fermuarı ayarlatmak çok zor olmasa gerek.
    bot olarak kaval kemiği korumalı çizme istiyorlar, kısa botları kabul etmiyolar.
    ceket ve pantolon konusunda ille de deri olsun diye bi şartları yok bildiğim kadarıyla tek parça veya birleştirilebilen iki parça tekstil de kabul ediliyor.
    kask bence yeterli.
    eldiven uzun bilekli, bilek yanlarında sert korumaları olan, ceketin kolunun üzerine geçecek şekilde olmalı ve teninizin hiçbir şekilde görünmemesi gerekiyor.

  6. #6

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    teşekkür ederim, pist işi sararsa ve günler denk gelirse her ay girmek istiyorum aslında. tek parçadan ziyade 2 parça olanlardan alıcam muhtemelen çünkü tek parça ile piste git seansa çık geri dön bile birkaç saat sürecektir diye düşünüyorum. alpinestar atem v3 ya da gp pro modellerini gözğme kestirdim gibi.

    bot askında touring çizmem var uzun piste izin verirler mi bilmiyorum ama verselerde ben girmek istemem çok. ondada alpinestar gp tech r modelini gözüme kestirdim. sidi mag 1 de beğendim ama bulup deneme şansım yok.

    kask bir süre qwest ile devam edebilirim.

    acelem yok burada yazın motora binmek imkansız gibi piat işide anca ekime falan girerim diye düşünüyorum bakalım. sokakta giymek içinde mevvut korumalarım iş görür diye düşünüyorum bir pantalon ve eldivenden şüpheliyim.

  7. #7
    anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2010
    Şehir
    İzmir - Kuşadası
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    tulum+kask+eldiven+bot yeterli .marka onemli değil.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)