Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ekipman hakkında tavsiyeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Herkese bolca selamlar kısaca tanıtmak isterim kendimi, ismim Barış yaşım 21 boyum ise 1.80-183 civarıdır ve kilom 80-85 aralığındadır. Şu an A2 ehliyet alma sürecindeyim, direksiyon derslerine başladım ve yaklaşık 4-5 ders oldu yani kısaca motor sürmeye alıştım ve artık bildiğiniz üzere keyifte veriyor haliyle Konuyu fazla uzatmayacağım nasip olursa ehliyetten ve ekipmanlarımdan sonra motor satın alacağım. Derslerde her ne kadar naked motor kullansam da daha çok cruiser yani chopper diyebileceğimiz motorlara aşığım. Başlangıç motor olarak Kuba Superlight 200 model motoru düşünüyorum. Fakat benim her şeyden önce bir kaç sorularım var ve bilirisiniz tecrübenin sağladığı o güven hissiyatına ihtiyacım var. Ve bu konuda da bana değerli motosiklet.net üyelerinin yardım edeceğinden de şüphem yok Şöyle söylemek gerekirse bu aralar oldukça ekipman inceleme arayışındayım. İnternetten baktığım ve incelediğim bir site var http://www.motosikletaksesuarlari.com buradan bilgiler edinmeye çalışıyorum fakat pek yeterli olmuyor anlayacağınız :D

    Kask olarak Full Face kask düşünmemekteyim. Bilmiyorum ne kadar doğru veya yanlış bir karar fakat daha çok açık kask düşünmekteyim. Hatta almak istediğim model ise açık kasklardan LS2 markasından bir kask. Link olarakta buradan vereyim görmenizde oldukça kolay olur http://www.motosikletaksesuarlari.co...ASK_37522.html
    Dediğim gibi bilmiyorum bu konu hakkında yanlışmı yapıyorum riskli olur mu sizlerdende tavsiye almak isterim. Bütçe olarakta 200 TL civarı evet her ne kadar düşük olsa da kalkıp 500-600 TL lik kasklardan alabileceğimi pek düşünmüyorum doğrusu.

    Dizlik olarak çok araştırdım motosiklet.net olsun diğer forum siteleri olsun bir çok yorumlara baktım ama hiç birine karar veremedim doğrusu.http://www.motosikletaksesuarlari.com sitesinden bakınırken UFO çift mafsallı dizliğine denk geldim. Daha sonra bu modeli internete yazdım yine yorumlara felan baktım oldukça kafama da yattığını söyleyebilirim linki ise http://www.motosikletaksesuarlari.co...ruma_7921.html
    Evet dizlik, kasktan daha pahalı oldu bu da oldukça ironi bir durum fakat dediğim gibi hem kendi tarzıma uygun gördüğüm nedeniyle hemde 50-60 TL lik dizliklere dizlerimi emanet etmeyi pek düşünmüyorum açıkcası. Şimdi diyeceksiniz ki o zaman kafanı neden 200 TL lik bir kaska emanet ediyorsun diye :D Şu an güldüğünüzü duyar gibiyim inanın. Bunun nedeni de benim kullanacağım motor cruiser ve chopper tamam kalkıp nazi kaskı takmayacağım fakat Full Face kask yakıştırmıyorum hem de ilk direksiyon dersimde Full Face kask takmıştım o da LS2 idi sanırım hatırlamıyorum fakat oldukça boğuk gelmişti. Yani kask rahattı ama bildiğin at gözlüğü takmış gibi hissettim görüş alanım pek olmadı. Belkide ilk kez olduğu içindir bilmiyorum. Dizlik tercihimde daha doğrusu düşüncem bu yönde açıkcası.

    Eldiven olarak daha bu kısmı hiç düşünmedim. Yani tabii ki ekipman ve koruma önemli sonuçta ufak bir kazada bile kalıcı hasar alma şansımız var motorcular olarak. Fakat eldivenin bir koruyuculuğu var mıdır gerçekten? Eğer şayet varsa ki vardır illa ki ben bilmiyorumdur nereyi nasıl koruduğunu, bu konuda da sizlerden bir tavsiye almak isterim. Tabii ki model olarakta.

    Kask konusunda şu an bilmiyorum inanın ki karasızım ne yapsam diye bilmiyorum en çok bu konu üzerinde durdum ama kararsızım dediğim gibi. Genel olarak sorularım ve yardım istediğim konular bunlardır. Sizlerden de hem tecrübe hem de bilgi aracılığıyla tavsiyeler istiyorum herkese teşekkür ederim sağlıcakla kalın


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------

    Ekipman konusunda bir fikri, tavsiyesi veya önerisi olan yok mu şimdi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Kaza yapmış kasklar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalara göre alınan darbelerin yaklaşık yarısı kaskların yüz ve çene tarafından alınıyormış. Tam linki şimdi bulamayacağım ama google var arayın bulun.
    Full face olmayan bir kask kullanırsanız kaza anında yarı yarıya ihtimalle yüzünüz asvalta çarpacak ve sürüklenecek, yani koruma ihtimalini yazı turaya emanet ediyor gibi olacak.

    Çeneden açılan kaskların da kaza anında mekanizması açılıp faydalı olmayabileceği gibi sonuçlar da var, çenesi açılır kask alacaksanız en azından bu ihtimali düşünüp iyi bir marka alın ve açık gezmeyin, iyice kilitlendiğinden emin olun derim.

    Benim fikrim çeneyi de kapatmayan kasklar yalnızca görünüm. Modaya uymak mı, rahatlık mı yoksa güvenlik mi? Kararı siz verin.
    Salurbey bunu beğendi.

  3. #3
    Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Evet bu kask olayını çoktandır zaten düşünüyordum eş dosttan edindiğim yorumlarla da full face kask almaya karar verdim. Kask çeşitlerine ve tarzıma uyan modellere sadece göz gezdiriyordum daha sonra sharp olayı duydum ve onu araştırdım. Kaskları bayağı bildiğin sağlam bir testten geçiriyorlarmış ve buna görede yıldız veriliyormuş. İyice araştırdım MT Revenge model kaska baktım fiyatı da 350 - 400 TL gibi bir ücretlendirmesi var. Buda oldukça makul gibi geliyor bütçeme göre. Zaten Sharp Helmets sitesinden de inceledim 5 yıldız verilmiş sadece sağ ve sol tarafı yeşil yerine sarı renk verilmiş. MT Revenge kask konusunda ne diyorsunuz? Zaten dizlik konusunda UFO çift mafsallı dizlik tercihinde bulunacağım sanırım bir aksilik olmazsa.

    http://i.hizliresim.com/O0Nydz.png

    http://i.hizliresim.com/z3LJEO.png

    http://i.hizliresim.com/1LBG4G.png

    http://i.hizliresim.com/LyNO2b.png

  4. #4

    Üyelik
    26 Eylül 2016
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2017
    Güvenli kask belki konfordan üzer ama o fiyata hem guvenlı hem konforlu ürün zor zaten. Başlangıçta fark edilecek bir durum değil zaten
    kesinlikle almayın full face olmayan kask bisiklet için bile fullface kask kullanılmalı kanımca arkadaşım düştü. Yüzünün yarısı sargıda gezdi kaç ay. Arabanın egzozunun agiziniza girdiğini düşünmek bile yeterli basitçe dizlik 4ridersin bir modeli var koruması güzel üstü de tekstil depoyu çizmiyor tavsiye ederim.

  5. #5
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Genç kardeşim selam,güvenlik üzerin yürütülen bir kampanyanın resimlerinden birini ekliyorum. Yabancıların yaptığı bir çalışma her zaman olduğu gibi. İngilizce, ben Türkçe'ye cevirip yazıyorum. Diyor ki "asla kask takmam,hic havalı görünmüyor". Şimdi konu sadece kask değil bu tüm ekipmanların için geçerli. Kask üzerinden gidelim, tek tek yazmama gerek kalmasın. Full face kask takmazsan bu resimdekinin yarısı kadar hasar alırsın. Güzel görünüm,etrafın sana bakıp gülmesi,kimi motor bincilerinin saçma sapan yorumları vs. seni etkilemesin. Hayat senin,bilinçli doğru olanı sen yapicaksin. Çok gördük full koruma gezenlerle dalga geçenlerin halini. Motora yeni başlıyormuşsun madem,herşeyin tam olsun,bütçe mutce anlamam ben,bahane değil.

    espresso bunu beğendi.

  6. #6
    Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    4Riders'in dizliğine baktım açıkçası senin dediğin gibi oldukça basit geldi bana sanki bir bisiklet dizliği gibi. Benim baktığım UFO Çift Mafsallı dizlik konusunda ne diyorsunuz? Şu an ki fiyatı 280 TL gösteriyor ufak tefek fiyatta oynamalar olacaktır ama bakıp incelememle birlikte oldukça olumlu yönde düşünüyorum şu anlık. Ama dediğim gibi kullananların veya bilenlerin vereceği tavsiye de her zaman benim için çok önemli.



    Birde kullanacağım Kuba Superlight 200 model motor için bir eldiven arayışında olmalı mıyım? Yani kalkıp şimdi kesik parça bir deri eldiven alıp sürmeyeceğim ki zaten bunun da hiç güvenliği yok. Kalkıp Super Sport motor tarzı ve ya Racing motor tarzı ve güvenliliğini sağlayan eldiven de almayacağım. Bu konu hakkında neler yapılmalıdır?

  7. #7

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Kask konusunda kararın full-face'e dönmüş olması sevindirici. Mt-revenge ve Nitro aikido kasklarının incelenip kafa yapısına hangisi uygunsa, onun seçilmesi yerinde bir karar olacaktır.

    Dizlik konusunda yorum yapamayacağım, belirtilen dizlik olabilir ancak mont, eldiven ve bot ekipmanlarının da güvenlik için elzem olduğunu ve bütçe paylaştırılırken bunlara da yer vermek gerektiğini hatırlatırım.

    Önermiyorum ancak kendimden bir örnek vereyim. İlk motoru aldığımda kaskımı shoei almıştım, diğer ekipmanlara param kalmamıştı. Daha hesaplı dizlikler, daha hesaplı eldivenler ve bel koruması kullanarak neredeyse 3 ay sürdüm. Sonrasında mont aldım. Çok riskliydi. başta dediğim gibi önermiyorum ancak mont alınamıyorsa bile en azından bel koruması kullanılmalı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------

    Umarım böyle birşey gerçekleşmez ancak: yere düşüldüğünde reflex olarak ilk önce eller yere koyulur. Bu durumda en kötü eldiven bile hiç olmamasından iyi olacaktır. Tabi almışken de koruma açısından ne kadar güvenli bir ürün alınırsa o kadar iyi.
    Hiç alınmayacaksa en azından link'teki 5usd'lık ürün alınmalı. Eğer bütçe arttırılabilirse daha kaliteli bir ürün seçilmeli.

  8. #8
    Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genç kardeşim selam,güvenlik üzerin yürütülen bir kampanyanın resimlerinden birini ekliyorum. Yabancıların yaptığı bir çalışma her zaman olduğu gibi. İngilizce, ben Türkçe'ye cevirip yazıyorum. Diyor ki "kassl hicbir zaman havalı gorunmedigi için takmiyorum". Şimdi konu sadece kask değil bu tüm ekipmanların için geçerli. Kask üzerinden gidelim, tek tek yazmama gerek kalmasın. Full face kask takmazsan bu resimdekinin yarısı kadar hasar alırsın. Güzel görünüm,etrafın sana bakıp gülmesi,kimi motor bincilerinin saçma sapan yorumları vs. seni etkilemesin. Hayat senin,bilinçli doğru olanı sen yapicaksin. Çok gördük full koruma gezenlerle dalga geçenlerin halini. Motora yeni başlıyormuşsun madem,herşeyin tam olsun,bütçe mutce anlamam ben,bahane değil.
    Yok zaten kask takmayacağım diye bir şey yok. Yolda scooter tarzı motor kullanıp kask takmayan insanlara küfreden bir insanım. Kararım sadece Açık kask mı Full face kask mı arasındaydı. Aslında çoğunluk Açık kasktaydı fakat çevremden ve buradan edindiğim tavsiyeler sonucu evet Full Face kaska döndü.

    Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask konusunda kararın full-face'e dönmüş olması sevindirici. Mt-revenge ve Nitro aikido kasklarının incelenip kafa yapısına hangisi uygunsa, onun seçilmesi yerinde bir karar olacaktır.

    Dizlik konusunda yorum yapamayacağım, belirtilen dizlik olabilir ancak mont, eldiven ve bot ekipmanlarının da güvenlik için elzem olduğunu ve bütçe paylaştırılırken bunlara da yer vermek gerektiğini hatırlatırım.

    Önermiyorum ancak kendimden bir örnek vereyim. İlk motoru aldığımda kaskımı shoei almıştım, diğer ekipmanlara param kalmamıştı. Daha hesaplı dizlikler, daha hesaplı eldivenler ve bel koruması kullanarak neredeyse 3 ay sürdüm. Sonrasında mont aldım. Çok riskliydi. başta dediğim gibi önermiyorum ancak mont alınamıyorsa bile en azından bel koruması kullanılmalı.
    Evet Full face kask düşünüyorum artık. Ne olursa olsun kafamızı yarı açık bir objeye emanet etmeyelim. Bayağı kafa yorup araştırdım Sharp yıldız muhabbetini bilmiyordum onu öğrendim, yine orada araştırdım. Evet Aikido'yu da gördüm o da güzel kask. Kararım MT Reveng üzerinde kaldı en son. Gayet iyi koruma seviyesi olup fiyatı da bir okadar uygun gibi düşünüyorum. Umarım bu sağlamlığı konusunda yanlış düşünmüyorumdur :D

    Dizlik konusunda evet benimde kesin bir cevabım yok. Yani kesin şunu alacağım bir dizlik şu an yok fakat UFO çift mafsallı bilmiyorum gerek görüntüsü gerek inceleme sonucu olumlu yönde etkiledi beni. Belki de hiç sanmadığım kadar kötüdür şu an bilemiyorum gerçekten.

    Motor harici alacağım şeyler aslında şunlar; Kask, Dizlik, Eldiven(hangisi olacaksa artık), Bel koruması ve kilit ile ilgili bir şeyler alacağım gerekirse bi alarmlı bir de ek olarak zincir. Çünkü koyacağım yer evin önü ama benim oturduğum yer biraz sıkıntılı yani çalınabilir bundan dolayı kilit olayını da motoru aldıktan sonra en üst seviyede tutacağım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:04 ----------

    Peki bu eldiven ve dizlik konusunda aynı şekilde bel koruması konusunda bir mağazaya gidip birebir satış temsilcisiyle konuşup bu şekilde mi alınır? Hangi marka hangi tür hangi model daha iyidir koruma yönü daha çoktur diye hiç bir bilgim yok benim. Daha kask olayını Sharp'tan yeni çözdüm ki kaldıki bunlar hakkında hiç bir fikrim yok. Bu arada versem versem maksimum 100 TL gibi bir fiyat veririm eldivene(5 dolar da çok az geldi birden gaza geldim :D ) Dediğiniz doğru hiç olmamasından da iyidir.

  9. #9

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Bel koruma olarak da link'teki ürünü almıştım ben. (Her şeyden iki tane alınca maddi anlamda baya zorlamıştı beni de. Malum artçılı sürüyorum.)

  10. #10
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    doğru olanı önce ekipmanını tamamlaman,motora binmeden önce.Bütçeni oluşturup,ekipmanları eksiksiz alıp sonra motora binmen.Sıralaman doğru olmadığı için bütçen eksik kalıyor.Tüm ekipmanların için ortalama bir bütçe sertifikalı ürünler olacak şekilde (mont,kask,çizme,eldiven,dizlik,motor pantalonu,balaklava,bellik, sırt ve göğüs koruma -birçok montun içinde gelmiyor ayrıca kesinlikle almak zorundasın-,kulak tıkacı ) sana maliyeti rahatlıkla 2500-3000 tl arası bir rakam eder. Dersen ki ben motora ne para veriyorum,bu rakam çok. EE o zaman bu işte bir yanlışlık var.

    Motora bin sonra ekipmanları tamamla diye birşey yok,benim göürüşüm.Hepsi tam biniceksin.

  11. #11
    Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bel koruma olarak da link'teki ürünü almıştım ben. (Her şeyden iki tane alınca maddi anlamda baya zorlamıştı beni de. Malum artçılı sürüyorum.)
    Koruma yönü nasıl iyi midir memnun musunuz? Bende artçı olarak evet arkama birisini alacağım elbet ama şu anlık artçı ekipmanını düşünemeyeceğim kol gibi girer :D

    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğru olanı önce ekipmanını tamamlaman,motora binmeden önce.Bütçeni oluşturup,ekipmanları eksiksiz alıp sonra motora binmen.Sıralaman doğru olmadığı için bütçen eksik kalıyor.Tüm ekipmanların için ortalama bir bütçe sertifikalı ürünler olacak şekilde (mont,kask,çizme,eldiven,dizlik,motor pantalonu,balaklava,bellik, sırt ve göğüs koruma -birçok montun içinde gelmiyor ayrıca kesinlikle almak zorundasın-,kulak tıkacı ) sana maliyeti rahatlıkla 2500-3000 tl arası bir rakam eder. Dersen ki ben motora ne para veriyorum,bu rakam çok. EE o zaman bu işte bir yanlışlık var.

    Motora bin sonra ekipmanları tamamla diye birşey yok,benim göürüşüm.Hepsi tam biniceksin.
    Zaten şu an öyle, halen direksiyon derslerim var motor kullanabiliyorum ama yüzeysel olarak. Yani halen çoğu şeyi yeni öğrenmeye başladım diyebilirim ve halende öğreniyorum. Şu aşamada zaten benim amacım da ekipmanları şimdiden yavaşça toplamak. Ekipman olarak gözümde bir bütçe yok ama kalkıpta sınırsız bütçem varda denilemez. Zaten ekipmanları aileme karşılatacağım. İşte kaskı abim alacak dizliği eldiveni annem vs. Motor parası olarakta her şeyi çıkarınca ortalama 5.500 TL kalıyor. Ekipman zaten aileden gelen yardımla olacak. İlk başta MT Revenge kaskı alacağım zaten. Sonra sırayla işte dizlik, eldiven, bel koruması, gibi gibi gidecek. Olay bunları almamamda değil. Olay bu ekipmanlar hakkında bir gram bilgiye sahip olmamamdır. Örneğin hem maddi yönden uygun hemde gerçekten kaliteli bir bot işte bir dizlik hangileridir hangisidir bilmiyorum. Örneğin bu UFO çift mafsallı dizlik görünüşü güzel tamam ama sağlam mı darbeyi emer mi olası bir kazada dizime bir şey olabilir mi? Bunların çoğunu bilmiyorum bu konuda asıl tavsiye almak istiyorum. Zaten ilk ehliyeti alacağım sonra ekipmanları yavaştan toparlayacağım en son ise motoru alacağım sıralama bu, doğru olanda bu.

  12. #12
    Dash_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2014
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Mondial 200kt
    Full face kaska dönmeniz çok sevindirici olmuş. Mat siyah kaska aynalı vizör veya beyaz kask a siyah vizörü cruiser- chopper motorlara yakıştırıyorum. Bence gayet güzel duruyor. Dizlik alacağına kevlar korumalı motosiklet kotları var onları tavsiye ederim. Hem tekstil motosiklet pantolanları gibi kaba değil hemde dizlikten daha fazla alan korur bacaklarınızda. Ufo dizliğe 280 tl para vereceğinize 50 100 daha koyup pantolan almak daha mantıklı. Keşke ekipmana ayırdığınız bütçeyi söyleseydiniz daha rahat yardımcı olurduk. Benim kendi ekipmanlarım:
    Prohel coulombia mont
    Tech90 pirate jean kot
    Forma cortına outdry bot
    Vexo speed eldiven
    Ls2 ff396 beyaz kask+ siyah vizör.
    Balaklava+onlarca buff
    Ve cruiser-chopper kullananların olmassa olmazı deri yelek.

  13. #13
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı Improves adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese bolca selamlar kısaca tanıtmak isterim kendimi, ismim Barış yaşım 21 boyum ise 1.80-183 civarıdır ve kilom 80-85 aralığındadır........
    Barış kardeşim selamlar. İstanbulda olman dolayısıyla hiç buradaki farklı görüşlerle kafanı bulandırmamanı öneririm. Kadıköy Hasanpaşa'da Mototeks (Motosuperstore) diye bir mağaza var. Her müşterinin ihtiyaçlarına göre bir liste çıkarıp ona uygun ekipmanı tek tek denetiyorlar. Çalışanlarının yaklaşımı ve esnaflığı 10 numaradır. Yıllardır özellikle aradığım bir ürün yoksa önce buraya uğrarım. Yeni başlayan pek çok insanı da buraya yönlendirdim ki sürekli şikayet edilen mağazalarla uğraşmasınlar diye. Dilersen bu cumartesi için ben de sana eşlik ederek yardımcı olabilirim. Burada ne yazılırsa yazılsın ekipmanı denemeden fikir almak, görsel zevk dışında insanı bir sonuca ulaştırmaz.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  14. #14
    Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı Dash_1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Full face kaska dönmeniz çok sevindirici olmuş. Mat siyah kaska aynalı vizör veya beyaz kask a siyah vizörü cruiser- chopper motorlara yakıştırıyorum. Bence gayet güzel duruyor. Dizlik alacağına kevlar korumalı motosiklet kotları var onları tavsiye ederim. Hem tekstil motosiklet pantolanları gibi kaba değil hemde dizlikten daha fazla alan korur bacaklarınızda. Ufo dizliğe 280 tl para vereceğinize 50 100 daha koyup pantolan almak daha mantıklı. Keşke ekipmana ayırdığınız bütçeyi söyleseydiniz daha rahat yardımcı olurduk. Benim kendi ekipmanlarım:
    Prohel coulombia mont
    Tech90 pirate jean kot
    Forma cortına outdry bot
    Vexo speed eldiven
    Ls2 ff396 beyaz kask+ siyah vizör.
    Balaklava+onlarca buff
    Ve cruiser-chopper kullananların olmassa olmazı deri yelek.
    Evet evet Full Face fikrimi değiştirmem beni de bayağı mutlu etti çünkü doğru olanda bu açıkçası. İlk başta oldukça ön yargı ile yaklaştım fakat daha sonradan mantıklı düşününce riske atmaya değmeyeceğini anladım ve cruiser / chopper tarzı motorlara da gayet güzel giden Full Face kaskların olduğunu görüncede olumlu yaklaşmaya başladım. Kask olarak şu an MT Revenge düşünüyorum sadece görsel olarak görmemle birlikte tabii ki ilk işim MT Revenge'yi elime alıp yakın temasla iyice incelemek olacaktır. Sırf buradan karar verdim diye onu alacakta değilim.

    Ekipmanlarına baktım tek tek, masraftan kaçınmamışsın açıkçası. Dizlik yerine pantolon önerin için teşekkür ediyorum bir ara düşündüm bu durumu fakat pek içime sinmedi açıkçası. Sürekli aynı pantolon ile çıkmak ne bileyim oldukça bunaltabilir ama bu dediğin ileriki süreçler de çok mantıklı geliyor bir kaç çeşit pantolon alıp hatta onun üzerinede dizlik takabilirim :D Şaka bir yana düşüncem bu yönde ilk etapta dizlik ile başlamayı planlıyorum UFO Çift Mafsallı olmasada bir başka dizlik ile ilk sürüşlerimi gerçekleştireceğimi planlıyorum. Evet deri yelek olmazsa olmazımızdır Fakat ben bir türlü Cruiser sürücülerine montu yakıştıramıyorum. Daha doğrusu kendime yakıştıramıyorum ve sırf bu yüzdende bilmiyorum mont almayabilirim. Eğer Cruiser türüne yakışacak bir mont varsa düşünülebilir. Super Sport veya Racing türlerinde bir mont giyebileceğimi pek sanmıyorum. Dediğim gibi bunuda görmek lazım bakmadan ve giymedende bilemezsiniz. En yakın zamanda bir mağazaya gidip göz gezdirmeyi planlıyorum zaten.

    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Barış kardeşim selamlar. İstanbulda olman dolayısıyla hiç buradaki farklı görüşlerle kafanı bulandırmamanı öneririm. Kadıköy Hasanpaşa'da Mototeks (Motosuperstore) diye bir mağaza var. Her müşterinin ihtiyaçlarına göre bir liste çıkarıp ona uygun ekipmanı tek tek denetiyorlar. Çalışanlarının yaklaşımı ve esnaflığı 10 numaradır. Yıllardır özellikle aradığım bir ürün yoksa önce buraya uğrarım. Yeni başlayan pek çok insanı da buraya yönlendirdim ki sürekli şikayet edilen mağazalarla uğraşmasınlar diye. Dilersen bu cumartesi için ben de sana eşlik ederek yardımcı olabilirim. Burada ne yazılırsa yazılsın ekipmanı denemeden fikir almak, görsel zevk dışında insanı bir sonuca ulaştırmaz.
    Merhaba, selamlar hocam. Aslında dediğiniz oldukça doğru gerçektende burada ne konuşulursa yazılırsa yazılsın ekipmanı elime alıp denemeden bir şey anlayamam bu sadece benim için değil herkes içinde geçerli bir şey. Buranın yararı yok mu hayır tabii ki de var en azından azda olsa bilgiye sahip olmak komple bilgisizlikten daha iyidir. Zaten mağazaya gidip araştırmak bilgi edinmek dokunmak ve denemek aklımdaydı. Zaten bu yakınlarda gidip göz gezdirmek amaçlı gidecektim. Ekipman konusunda da bilgili ve tecrübeli birisiyle bakıp araştırmak daha da avantaj içeriyor. Şimdi internetten baktım mototeks'e güzel görünüyor gibi. Tabii ki gidip araştırıp incelemektede fayda var. Özelden ulaşacağım sizlere hocam teklifiniz içinde çok teşekkür ederim değerli yorumun içinde

  15. #15

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Bellik (böbreklik değil, mafsallı bel koruması), mont ve bot olaylarına hiç değinmemişsin.

  16. #16
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Bende süper spor tarzını sevmeyenlerdenim. İmkanım olsa honda'nın yeni çıkarttığı rebel 300 veya uçuk bir hayalle ducatı Scrambler istiyorum ama ulaşması imkansıza yakın. Birde bu motosikletler ile giyilecek ekipmanları gözümde canlandırınca, spor motorlar için tasarlanan flolarasan renklerin önde olduğu montlar hoşuma gitmiyor.

    İnternette bunca insan spor tarz olmayan motoskilet kullanıcısı varken bu admalar ne giyer diye ararken şöyle sitelere denk geldim:
    http://the-cafe-racer.com/browse/mot...s?av=Textile|4

    Kasklarına bayılıyorum, montlarda gayet güzel. Zaten retro giyimi ve aksesuarları motosiklet merakından önceden olan birisi olarak bence muazzam güzellikteler. Kesene uyuyor ise bu ve buna benzer sitelerden inceleyip ürünleri alabilirsin.
    isomancan bunu beğendi.

  17. #17
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Motor pantolunu sürtünme kaynaklı yırtılma ve deri kaybını önlüyor. Birçok motor kotunun diz korumasınin uzerine dizlikte gerek,dizlik sert bir plastikten imal ediliyor,çarpmalarda ilk emerjiyi emer sonra devreye pantolunun içindeki diz koruma girer. Bu benim mantığım. Fakat sadece normal kotun uzerine dizlik işi eksik koruma sağlar. Ama dersenki pro deri pantolon alırım o zaman dizlige gerek yok

    Sana kot önerim tech90 city,ben kendimdr kullanıyorum gayet iyi,korumalarda (zandona,ufo, dainese,prohel) bunlara bakabilirsin. Onemli olan CE standartı ve EN 1621-1622 sertifikalarına sahip olması. Sonra korumada 2 level vardır. 2 en güvenligi yuksek koruma 1 biraz daha düşük. Bu seviyeler carpismadan sonra oluşan enerjiyi emme ve dayanma testleri sonucunda belirleniyor. Her iki level da iyidir. 2. Level daki korumalar biraz daha pahalı oluyor. Seçim yaparken markadan önce bu sertifikalara sahip olup olmadığına bak. Sonra fiyatına göre bir kombin oluştur. Eldiveni bogazli al bileginin alt kismini sarsin uzun olsun,bot degil cizme al , kaval kemigi vs korusun. Çok marka var. Intetnette birçok site var,sen illa marka model istiyorsun ama dediğim sitelerden once filtreleme ile urunleri fiyata gire sirala sonra not al kafandakileri.

    Motosiklet aksesuarlari com iyidir çeşit cok,sonra feyizoglu iyidir cesit cok,motosuperstore iyidir.

    Burardan güzel kombinler 20 dkk da çıkartırsın.

  18. #18
    Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bellik (böbreklik değil, mafsallı bel koruması), mont ve bot olaylarına hiç değinmemişsin.
    Bel koruması zaten alacağım, mont konusuna girmememin sebebi aşağıda ki Quad87'nin cevabıyla aynı. Bütün firmalar bütün marka modeller sürekli fosforlu rengarenk Super Sport ve Racing tarzı ürünler çıkarmasından dolayı içim gitmiyor bunları giymeye. Ama yinede bakacağım tabii ki gözüme güzel gelecek olan korumalar var mı yok mu ilerleyen süreçlerde temin edeceğim. Her ne kadar dış görünüş ve görüntü kötü olsada bu sağlık durumu diyeceksiniz evet ama şimdi bindiğim cruiser ağır motorada fosforlu bir Racing tarzı mont giyemeyeceğim maalesef.

    Alıntı Quad87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende süper spor tarzını sevmeyenlerdenim. İmkanım olsa honda'nın yeni çıkarttığı rebel 300 veya uçuk bir hayalle ducatı Scrambler istiyorum ama ulaşması imkansıza yakın. Birde bu motosikletler ile giyilecek ekipmanları gözümde canlandırınca, spor motorlar için tasarlanan flolarasan renklerin önde olduğu montlar hoşuma gitmiyor.

    İnternette bunca insan spor tarz olmayan motoskilet kullanıcısı varken bu admalar ne giyer diye ararken şöyle sitelere denk geldim:
    http://the-cafe-racer.com/browse/mot...s?av=Textile|4

    Kasklarına bayılıyorum, montlarda gayet güzel. Zaten retro giyimi ve aksesuarları motosiklet merakından önceden olan birisi olarak bence muazzam güzellikteler. Kesene uyuyor ise bu ve buna benzer sitelerden inceleyip ürünleri alabilirsin.
    Evet kesinlikle benim gibi düşünen ve hareket eden birisini buldum :D Gerçektende öyle sevgili dostum, Cruiser kullanan ve tüm hayalleriyle arzularını bu tür motorlara adayan insanları hiç düşünmüyorlar. Kimse kusura bakmasın ama inanın bir chopper in üstüne forforlu sarı renk ve atıyorum normal siyah renkli tamamiyle Racing adı altında ki montları midem kaldırmıyor. Hakaret etmiyorum sadece tarzıma ve sürdüğüm motor tipine uygun değil ve bundan dolayı da ekipman kısmında bahsetmiyorum çünkü almayı bile planlamıyorum inanınki. Siteye girdim baktım kasklar oldukça güzel Euro bazında satışlar da malum Türkiye için aslında bir ölüm diyebiliriz :D Kasklar için Sharp yıldız muhabbetini ve testini göremedim sanırım teste tabi tutulmamış kasklar.

    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor pantolunu sürtünme kaynaklı yırtılma ve deri kaybını önlüyor. Birçok motor kotunun diz korumasınin uzerine dizlikte gerek,dizlik sert bir plastikten imal ediliyor,çarpmalarda ilk emerjiyi emer sonra devreye pantolunun içindeki diz koruma girer. Bu benim mantığım. Fakat sadece normal kotun uzerine dizlik işi eksik koruma sağlar. Ama dersenki pro deri pantolon alırım o zaman dizlige gerek yok

    Sana kot önerim tech90 city,ben kendimdr kullanıyorum gayet iyi,korumalarda (zandona,ufo, dainese,prohel) bunlara bakabilirsin. Onemli olan CE standartı ve EN 1621-1622 sertifikalarına sahip olması. Sonra korumada 2 level vardır. 2 en güvenligi yuksek koruma 1 biraz daha düşük. Bu seviyeler carpismadan sonra oluşan enerjiyi emme ve dayanma testleri sonucunda belirleniyor. Her iki level da iyidir. 2. Level daki korumalar biraz daha pahalı oluyor. Seçim yaparken markadan önce bu sertifikalara sahip olup olmadığına bak. Sonra fiyatına göre bir kombin oluştur. Eldiveni bogazli al bileginin alt kismini sarsin uzun olsun,bot degil cizme al , kaval kemigi vs korusun. Çok marka var. Intetnette birçok site var,sen illa marka model istiyorsun ama dediğim sitelerden once filtreleme ile urunleri fiyata gire sirala sonra not al kafandakileri.

    Motosiklet aksesuarlari com iyidir çeşit cok,sonra feyizoglu iyidir cesit cok,motosuperstore iyidir.

    Burardan güzel kombinler 20 dkk da çıkartırsın.
    Evet dediğiniz mantık benimde düşündüğüm bir olaydı. Hem korumalı pantolon hemde onun üstüne dizlik böylelikle iki kat güvenlik diyebiliriz. Tech90 kotlarını aklıma kazıdım. Mesela dediğin CE standartlarına uyan ve EN 1621-1622 sertifikalarının önemliliğini bilmiyordum. Sanırım giyim üzerinde tıpkı sharp testi gibi bir derecelendirme var. Bunu bildiğimde iyi oldu, peki bu derecelendirme aynı şekilde dizlik, mont gibi kot dışı korumalarda da var mı?

    Eldiven konusunda ki boğazlı durumunu ve bot değil çizme durumunu da aklıma kazıdım. Şimdi ben şöyle düşünüyorum önce ehliyet tabii ki onu da tamamiyle almam çok az kaldı. Daha sonra tabii ki güvenlik için korumaları almam gerekiyor. Yavaş yavaş alacağım ve sırasıyla şöyle düşünüyorum, önce kask sonra dizlik daha sonra eldiven aynı şekilde bel koruması ve sağlamından güvenlik için kilit veya kilit sistemi artık her neyse. Bunlarda zaten netim, fakat bir de tabii ki bu işin içinde alınacakların listesinde işte mont var sonra bot veya çizme daha sonra ekstradan pantolon önerileri var. Şöyle bir durum var pantolon konusunu ileride almayı düşünüyorum. Aynı şekilde mont ve bot çizme durumları da var. Mont konusunu zaten hiç almamayı planlıyorum aslında daha bende bilmiyorum. Hem maddi hem de o fosforlu Racing tarzı montları da giymeyi hiç istemiyorum. Aynı şekilde bot çizme durumunu da sonraya ertelemeyi planlıyorum.

  19. #19
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Kask için Premium markasının da retro tipli olanlardı vardı diye hatırlıyorum. Mont almaktan bence vazgeçme Türkiye de http://www.motorcudanmotorcuya.com/f...hverengi-50933 Şöyle bir şey buldum belki düşünebilirsin ama hiç almamak en kötü senaryo bence. Yere düşüp dirseğimdeki o geçmeyen siyahlığa baktıkça keşke daha önce alsaydım diyorum :D

  20. #20
    Zato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    xvs 650 dragstar
    Kendi ekipmanlarım ve tercihlerimden yola çıkarak set halinde bütçe gözeterek yazayım;

    Kask : MT Blade Alpha SV - 300 TL altına kampanya, kupon vs ile denk getirebilirsin, ben 280'e aldım.

    Mont: IXS Levante

    Bot: IXS Cruiser Bot 450'ye vardı iyi araştırmak lazım
    Eldiven : 100 tl civarına venom deri eldivenler var.
    Toplam : 280+600+500+100=1480 TL.
    Bence fena set olmaz.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)