Bizi ve motorumuzu koruyan motosiklet aksesuarları fiyatları neden bu kadar değişken?

Motosiklet aksesuar fiyatları marka, model ve malzemeye göre değişiklik gösterir.

Markaya Göre Motosiklet Aksesuar Fiyatları Neden Değişir?
Her aksesuar markasının bir pazarlama yaklaşımı vardır. Motosiklet yarışçıları için sponsorluk anlaşmaları, ilan ve reklam çalışmaları için her yıl ciddi harcamalar yapılır. Markanın kendini konumlandırmak istediği alana göre bu tutarlar milyonlarca Euro/Dolar olabilir. (Örneğin: AGV, Arai, Schuberth, Shoei)

Modele Göre Motosiklet Aksesuar Fiyatları Neden Değişir?
Yeni bir aksesuar modeli piyasaya çıkıncaya kadar yüksek AR-GE masrafları en önemli gider kalemidir. Örneğin yeni bir kask modelinin ilk prototip üretimi, onlarca hatta yüzlerce kez test (ses ve hava yalıtımı, aerodinamik, güvenlik v.b.) edilmesi, prototipin finalize edilmesinden sonra seri üretime geçmesi ve pazarlaması için milyonlarca dolar harcanabilir.
Üretim süreci ne kadar uzun ve ürün ne kadar komplike olursa ürün fiyatı da o kadar yüksek olacaktır.

Malzemeye Göre Motosiklet Aksesuar Fiyatları Neden Değişir?
Karbon, Fiberglass, Aramid ve diğer kompozit malzemelerden yapılan kasklar bugün için bize sıradan gelse de yakın tarihe kadar bu malzemelerin hiç biri ortada yoktu. Özellikle son 25 yılda kask teknolojisinde üst üste gelen yenilikler başdöndürücü bir hıza ulaştı. Tüm bu malzemelerin araştırılması, geliştirilmesi ve seri üretim için uygulanabilir hale getirilmesi çok ciddi emek, zaman ve sermaye maliyetine sebep olur.

Hala fiyatlar pahalı mı dersiniz? Tam tersine, ilk üretildiklerinde sadece profesyonel yarışçıların kullanabileceği kadar komplike süreçler sonucunda üretilmiş bu teknoloji harikası aksesuarlar yaygınlaştıkça, tüketimi ve dolayısı ile üretimleri arttıkça, ucuzlamaya ve bizim motosikletten aldığımız sürüş keyfini arttırmaya devam edecekler.

http://www.motosikletdergisi.com/ SİTESİNDEN ALINTIDIR.