ybr ile 1500 km

merhaba motosiklet.net ahalisi. yolda tek kişi oldugum için fotograflar pek bir seye benzemedi ama yine de paylaşmak istiyorum. hem ybr gibi ufak ve sehir içi için tasarlanmış bir motosikletle uzun yola cıkmak konusunda tereddütü olan arkadaşlara da cesaret olması bakımından da iyi olur diye dusunuyorum. yolculugum istanbuldan basladı ve izmit - kütahya üzerinden uşaga vardım.yolculugumun bu evresinin resimleri makinem olmadıgı için ne yazık ki yok. uşakta umulmadık bir sekilde bir fotograf makinesi sahibi oldum ve gormemişin makinesi olmuş tutmuş yeri göğü çekmiş misali istanbula donerken baya bir resim cektim. uşakta arkabalarımın yanında bir kaç gun konakladıktan sonra yolu biraz uzatarak izmir - canakkale uzerinden istanbula gitmeye karar verdim. güzergah resimde gorunuyor:

new2dq7.jpg

uşaktan 03:00 da çıkış (ve anında cay molası) :
1000053kb7.jpg

yakınlarda bir dinlenme tesisinde (çay ihtiyacı :) ):
1000058zq1.jpg

1000060rs7.jpg

salihli de gun yeni agarmış, eşşek yükler gibi de yüklemişim ha ybr ciği :)
1000061ac6.jpg

baska acıdan:
1000066ps5.jpg

sanayi kokuları, pis hava. anlıyorum ki izmire az kaldı. bu arada on numara poz olmuş ha :) :
1000068xf1.jpg

göya ateşle yaklaşılmayacak benzinlikte cümle personelin agzında sigaralar. burada bir ybr pozu daha:
1000071zt2.jpg

izmire girdim. fakat sadece karşıyaka yolundan bu fotograf var:
1000076jl5.jpg

dikili civarı, ayvalığa az kala bir çay molası daha:
1000080wq5.jpg

ayvalık girişinde bir kırmızı deniz! :cyclopsan burası bir balık uretim ciftligi. kullanılan ilaçlardan dolayı sular bu rengi almış sanıyorum:
1000085ve4.jpg

aynı yerde avlanan bir takım flamingo kılıklı kuşlar: (ne yahu bunlar?:) )
1000089nh2.jpg

denize atlama zamanı, ayvalık:
1000093cw7.jpg

avyalıkt seytan sofrasındaki manzara anlatılmaz gidilip gorulur :
1000096je8.jpg

1000099gd1.jpg

1000102mi5.jpg

1000107zb6.jpg

ayvalıkta ciceklerin arasında cicek gibi bir ybr: :)
1000112qf9.jpg

edremitten sonra canakkaleye cıkan virajlı rampayı tırmanırken bir cay molası. yolun en cok zevk aldıgım yeri burasıydı, zira o rampa cıkısı virajlar motosiklet için yapılmış adeta. ybr abisi fazılın yanında:
1000124wg0.jpg

aynı yolda bir kare daha:
1000127nv2.jpg

canakkale yolunda yanan ormanlarımızdan bir kare. hala sogutma çalışmaları devam ediyordu:
1000134hp4.jpg

canakale ecabat feribotu. büyük araçlar arasında kalmış mazlum bir ybr:
1000144ul1.jpg

tekirdaga dogru yolkenarında etraf ayçiçeği tarlaları. bir tane borç aldım, seneye iade edecegim :)
1000149nr2.jpg

artık cok yorulmuş olacagım ki istanbula kadar baska fotograf cekmemişim.

evet sizin de bildiginiz uzere ybr nin uretim amacı bu kadar uzun yolculuklar degil. zaten 80 - 90 la gitmek oldukça sıkıcı olabilir bir cokları için. fakat ben yeni motorlanmış biri oldugumdan hiç sıkılmadım :). motoru bayiden aldıgımın 2. gunu duramayıp yola cıktım. tek sorun kollarımın ve bedenimin geri kalanının gunes yanıgından cift renk olmasıydı. sanırım uzun kollu birseyler giymek gerekiyor.motora gelirsek yol boyunca ybr bana hiçbir sorun cıkmadı. zaten gecen baslıklardan birinde gordugunuz uzere halihazırda dunyayı dolasanlar var bu motorla. yalnız ybr nin farlarından sikayetciyim. balon ampul yerine h4 kullanılmadıgı için geceleri adeta kör gibi gidiyorsunuz. boyle yol dusunen arkadaşlar illa ki bu h4 far modifikasyonunu yapmaları gerekiyor. ben orjinalini bozmaya kıyamadıgım için yapmadım.hız olarak virajlı ve cift seritli yollarda pek sorun hissedilmiyor, fakat gelin gorun ki otobanda kamyonlardan kacmak için ybr nin nefesi yeterli degil. demem o ki geceleri kamyonların ve hatta normal rüzgarın sizi cok cok zor durumlara sokacagı muhakkak. eger kendizine cok guvenmiyorsanız kamyon sollamaktan ve gece rüzgarında motosiklet kullanmaktan kaçının. bu uyarıyı ybr kullanıcıları genel olarak benim gibi motosiklete yeni baslayan sürücüler oldukları için yapıyorum.

ha unutmadan, kaşla göz arasına bit kadar motorla bir de hız ihlali cezası yedim. izmir cıkışı resmen radar dolu. hız sınırı 80 km iken ben 90 la girmişim radara. ne kadar dil doktuysem de 80 ytl cezayı yedim. bu arada hatırlatayım 15 gun icinde cezanızı oderseniz %25 indirim hak kazanıyorsunuz. artık birilerinin bu 80 km hız sınırı hakkında birseyler yapması lazım. seneye motor buyutecektim ama madem 80 le gidicez ne anlamı kaldı yahu? :p benim ybr m bile fazla bu limite.

Son düzenleme:
Resimler ve YBR hakkındaki yorumların için

Teşekkürler...:cat::)

İyi Bir gezi planlamışsın
ybr konusunda sana katılıyorum cok ıyı bır makıne
ama otobanda hız olarak yeterlı degıl:pale:

bu arada bende ybr almayı planlıyorum:queen:

çok güzel gezi olmuş. ybr'ye 1500km az bile hacı :cherry: ama sende harbiden katır gibi yüklemişin hee :) çekiş nasıldı ? denge nasıldı ? ne kadar yaktı ? :)

sagol digi_boy, o kadar yüke ragmen cekişinde rahatsız edici bir degisiklik olmadı. denge konusunda da problem yasamadım. tabii ki ayaklar yerde yapılan dar manevralarda yükünü hissettirdi fakat seyir halindeyken hemen hemen aynıydı yüksüz haliyle. yakmasını hesaplayamadım ama üsengeçligimden . bilindigi uzere bu aletler 90 - 100 ykr arası yakıyor. herhalde benimki de bu gezide oyle yakmıştır.

batuhan35 kararın konusunda icin rahat olsun. bu klasmanda en iyi aletlerden biri budur. oteki de cbf 150 olabilir. ikisi de seni uzmez, satarken cok zarar ettirmez, parca fiyatları cok cok ucuzdur. bu sonuncusu cbf icin gecerli olmayabilir ama. :p

cbf 150 olabilir. ikisi de seni uzmez, satarken cok zarar ettirmez, parca fiyatları cok cok ucuzdur. bu sonuncusu cbf icin gecerli olmayabilir ama. :p

gezin cok guzel olmuş şaşırdım tek bırde

yuregıne saglık

cbf 150 parcaları ucuzladı meraklanmayın malum pek gırıp cıkıcan parca bolaştı
eskıden zinri 30 iken şimdi 15 olmuş
dıck 25
arka takım 20 olmuş
şaşırdım bende bu fıyatları görunce sadece ön granaj pahalı 450 ytl kırmayın sakın haa

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel bir gezi olmuş,yüreğine sağlık ama tişörtle gitmek olmamış:)

dostum çok güzel olmuş gezin imrendim valla sana. şeytan dio şimdi yükle yorganı yastığı motora cık yola :cherry:

Resimler ve YBR hakkındaki yorumların için

Teşekkürler...:cat::)

İyi Bir gezi planlamışsın
ybr konusunda sana katılıyorum cok ıyı bır makıne
ama otobanda hız olarak yeterlı degıl:pale:

bu arada bende ybr almayı planlıyorum:queen:
Lan Batu ne ybrsi bu saatten sonra hani 4 silindir makina alıyodun, omu bumu diyodun, sendeki tecrübeye ybr125 az gelir, al bi fazer uğraşma :)

szr

Hocam epey gezmişsin ellerine, motoruna sağlık; benim merak ettiğim bi husus var; motoru 0 aldınız ve rodaj evresindeki bi geziydi sanırım, bu kadar uzun bi mesafede rodaj kurallarına uyarak nasıl sabrettiniz; bir de 0 Ybr ile verilen Sakura Marka lastiklerle mi bu geziyi gerçekleştirdiniz , eğer öyle ise lastiklerden bi şikayetiniz oldu mu...

Ellerine yüreğine sağlık. Bence YBR için yol bile değil 1500 km ama kullanan için günde 12 15 saat ciddi yorucu olabiliyor.

Tebrik ederim ...

güzel gezi olmuş...paylaşım için saol

tıpkısının aynısının bi tekide bende:mrgreen:

öncelelikle motoru kazasız belasız kullan gezi içinde halel olsun tek basınamı cıktın o kadar yola arkana koyduğun bavul iyi olmus yolda belin ağırmaz yaslanırsın ona

Son düzenleme:
Kardeş, seni kutluyorum.
YBR, biraz sabırlı olabilirsen uzun yolda da kullanılabilir. Ben bu yaz Erzincan-Anamur yaptım. Çok zevkliydi. Ben de gezi resimlerini paylaşacağım yakında...

Ben de seyahatiniz ve cesaretiniz icin tebrik ederim.
Fotograflarda oldukca hos bir yolculuk oldugu ortada.

Bundan sonra da kazasiz belâsız cok daha keyifli vakit gecirmenizi dilerim... :)

walla kardeş güzel gezi olmuş dedin gibi ybr deki tek sorun farlar çözümde H4 xenon :) bendede balon tipiydi H4 çevirmek için 1 tane aparat yetti uzun kısa xenon aldım walla çok memnunm Yollar Bembeyaz çokşükür eskiden önümü göremiodm :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar