anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Gezi Yazıları

Marmok festivali yorumu

Bu konuya 109 cevap yazıldı 4409 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#41)
rEnE

rEnE - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
02-07-2008, 00:19 AM

Abi tamam zaten iddia dedim bende dikkat edersen, sonuçta o kızlarla şahsen konusma şansım yok şu an. tarafları yüzleştirme şansım yok bildigim kadarıyla yorumluyorum, Ama o kamp yerinden bu durumu gören birden fazla insan illa ki vardır, ücret olayını tespit edemeseler bile gece çadırdan atılma ve şezlonglarda sabahlatılma şanssızlığını görmüş bir kaç insan mutlaka vardır. Barış abi ayrıca sence böyle bir şey olmamış olsa kim festivalde misafir modunda çalışmaya gelmiş öğrencilerin artık geçmiş olmuş kötü anısın irdelemek zorunluluğu hissetsin. En iyi halde diyelim çalışmak istememişler ve sabahı beklemeden çadırlardan atılmışlar, bayanlar ve kamp alanındalar ?

Eski
  (#42)
MrCool

MrCool - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
Kan Grubu: O Rh+
02-07-2008, 20:31 PM

Ben zaten uzun bir yorumumu şurada 239. mesajda yapmıştım:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...stival-12.html

Ek olarak ise şunları da yazabilirim:
Bir sürü olumsuzluğa rağmen ben Marmok'da çok eğlendim. Ancak tüm Marmok'da tek çok kızdığım bir nokta vardı o da cumartesi sabahki konvoyun zamanlamasıydı. 09:30 dedikleri için geceden erken ayrılmak zorunda kaldım, hiç olmazsa bir 5 saat uyuyayım diye. 09:30'daki bir konvoya yetişmek (uyanıp giyinmek, tuvalete gitmek, kahvaltı yapmak, motoru hazırlamak ve zincir ve disk kilitlerini açmak ve korumaları giymek [korumasız motora binmem]) için 08:00'de kalkmam gerekiyordu. Ancak konvoy 11:00'den sonra yapıldı. Az kaldı "başlarım konvoya da monvoya da..." deme noktasına gelmiştim. Ben normalde buluşmalarıma 5 dakika önce giderim. Kapıdaki yetkililere soruyorum, "az sonrraaaa" diyorlardı.

Kimlik kısmına gelince ben bu kadar detay bilgi alınmasına bile laf ettim. Sonuçta sivil birisinin benim vatandaşlık numarama kadar bilgi toplaması rahatsız etti. Jandarmanın resmi imzalı damgalı bir yazısı olsaydı daha iyi olurdu. Bu toplanan bilgilerle bilgisayarda çok güzel bir sahte nüfus yapılabilir. Bir bakarsın 3 yıl sonra 453,000 YTL borcun var kamuya veya şahıslara. Kimliğini kaybetmen şart değil, böyle yerlere detaylı bilgi yazılınca da olur. Wallace kimliğin verilmesine karşı çıkmış, ben ise bilgilerin verilmesine kızdım ama ses etmedim, sadece neden böyle diye sordum. Bilseydim ben de önlem alırdım. Neyse gelecek sene ona göre davranırım. Jandarma resmi belgesi yoksa sahtesini, belge varsa gerçeğini veririm.

Konu MrCool tarafından (02-07-2008 Saat 20:33 PM ) de değiştirilmiştir..

Ne ekersen onu biçersin
Eski
  (#43)
ARBETUS

ARBETUS - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 250 MCT (Siyah) ENDUROLARA KANIM KAYNIYO
03-07-2008, 08:01 AM

Açıkcası ya ben gözümde fazla büyüttüm bu festivali yada hakikaten bir problem vardı. Girerken verdiğimiz paranın karşılığını alamadık maalesef. zaten uyku ve yorgunluktan dolayı mecbur girdik alana. Şahsen ben otel gibi sadece yatmak için kullandım orayı. cuma sabah geldğimiz festivali cumartesi öğlen terkettik. hiç girmeden marmariste kalsaymışız daha karlı olacakmışız kanaatine vardık ben ve arkadaşlarım. zaten cumartesi günü Marmaris'e geçip apart otele yerleştik. kişi başı gecelik 12.5 ytl tuttu. marmok'a girerken bizlerden sürücü 20 artçı 10 lira alındı. ilk günler bu fiyat 40 a 20 imiş bence bu festival tamamen apara gözetilerek yapılmış motosiklet camiasına birşey kazandırmayan bir etkinlik olmuş.

benim nacizane fikrim bu yöndedir.

Sağlıcakla.

Adım yazıldığı gibi okunur [34 UA 8918 ] Hatalıysam PM den bildirin.Dostlarım bana MIKEY der. : Ertuğrul Abi Mekanın cennet olsun :king
Eski
  (#44)
ibrahimb

ibrahimb - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
03-07-2008, 20:47 PM

evet okuduklarımdan anladığım bir şey var; bence , murat hoca (wallace) yerden göğe kadar haklı. Ayrıca wallece'nin forumdan uzaklaştırılmaına anlam veremedim. Burası 9. köy mü yoksa? Hocam 10. köyde de yanındayız.

Konu ibrahimb tarafından (03-07-2008 Saat 20:53 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#45)
MGÜLSEVEN

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Shadow 750
03-07-2008, 23:26 PM

Marmok 2008'i marmok alanından gece 01:20de çadırını sökmek zorunda kalan birde benden dinleyin.

Marmok 2008 için yıllık iznimi çok önceden ayarlamıştım.4 yaşındaki dünyalar güzeli kızımı 5 gün görememe pahasına Türkchopper olarak bu geziye katılma kararı vermiştik.
2 motor çarşamba günü yola çıktık.Festival alanına saat 19:30 gibi geldik.Kapıda Güneş beyin kızı kimlik alarak kayıt yaptı.
Hiçte kimlik sorunu olmadı.Giriş kartı ve bilekliklerimizi eşim ile birlikte geldiğim için 60 ytl alarak verdi.
İki motor 4 kişi 120 ytl ödeyerek girdik.Çadırlarımızı kurduk.40 derece sıcaklıka İzmirden datçaya gündüz yolculuğu yaptığımız için erken yattık.
26'sı perşembe günü Türkchopper'ın diğer üyelerini karşılamak amacıyla marmarise döndük.
Muğla il grubumuzla İzmir grubunu karşıladıktan sonra festival alanına saat 24:00 gibi 15 chopper motorsiklet ile geldik.
Bir gün önce geldiğimiz için ev sahibi gibi grubumuzun önündeydik.
Baktıkki kapıda görevli yok.
dip not gece festival alanından marmok geliş yolu açıkça görünmekte 15 chopper patata patata geliyor kimse merak edipte kapıya gelmemiş.
Bunun üzerine nasılsa pazara kadar burdayız sabahta kayıt yaptırabiliriz diyerek ilk kurulan 2 çadırın yanına geldik.
Bu sırada bir güvenlik görevlisi yeni gelen grup sizmisiniz diyerek sordu.evet dedikten sonra bizden kimliklerimizi istedi.
Kendisine dedikki kapıya gelip kayıt yaptıralım.Kapıda kayıt yapacak görevli olmadığını kayıtın sabah yapılıp kimlikleride sabah iade edeceğini söyleyince hiç bir arkadaşım kimliğini vermek istemedi.
hatta arkadaşlarım 350 km yol yapıp gelmişim kapıda kayıt yapan yok lütfedipte kapıya gelsinler kayıtlarını yapsınlar dediler.
Bunun üzerine kimlik verirsin vermezsin konusunun üzerine Güneş bey yanımıza geldi.
Sorunun ne olduğunu sordu,söyledik.Kayıt yapabileceklerini ve giriş bedellerini ödememizi istedi.Grupça kapıya yöneldikki girişlerin sürücü 20 artçı 10 ytl'ye düştüğünü öğrendik.
güneş beye 1 gece önce 60 ytl ödeyerek girdiğimizi neden bu gün fiyatta %50 indirim yapıldığını sorduk.Bize sponsor bulduğunu ve girişleri yarı yarıya düşürdüğünü söyledi.
Lafa gelinde 9 aydır hazırlık yaptığını söyleyen güneş beye,başlayan festivalin ortasındamı sponsor buldun dedik.Ve aradaki farkın geri ödenmesini yada 2 arkadaşımızın ödeme yapmadan girmesini istedikki içimize ancak böyle sinerdi,çünkü aldatıldığımızı düşünmüştük.
anlaşılan erken gelerek hata yapmıştık.İlk gelenden 60 sonradan gelenden 30 alınacaktı.sonra eşi geldi.
İşte asıl film ondan sonra koptu.Konuyu anlamadan bir girişi vardıki görmeliydiniz.
Sebebi yüksek bedel ödeyerek karşılık göremeyen katılımcı firma yetkilileri az önce aileyi bayağı bir yormuş.Onun hiddetiyle,ilk söylediği kelime ''siz buraya maksatlı geldiniz''
Hangi insan motorunu 350 km'yi 40 derece sıcakta 15 motor ile ortalık karıştırmaya sürer.
Eşi ilk ödenen bedellerin üzerine soğuk su içmemizi ve girenlerdende 60 ytl alacağını kampanyanın yarından itibaren geçerli olduğunu söyledi.
Yani 60'şar ytl daha aldıktan sonra sponsor devreye girecek.

İlk girişte aldatılan bizler keriz yerine konmanın verdiği rahatsızlıkla dolandırıldığımızı söylediğimizde bize çadırlarımızı sökersek paramızı iade edeceğini söyledi.Nasılsa rahat sponsordan parasını almış asarda keserde.
Artık onur meselesine dönen bu olay karşısında yeni gelen arkadaşlarımzın yardımıyla 2 çadırı sökerek kampı terk etme kararı aldık.
Tanımadığımız bir motorcu Güneş bey ve eşine ''adamlar yoldan geldiler hoşgeldin diyeceğine kovuyorsunuz, ya gece gece kaza yaparlarsa bu yorgunlukla vicdan azabı duymayacakmısınız'' dedi.
Gelen cevap ''Bizi ilgilendirmez onların amacı başka'' dedi.adam para bürümüş gözünüzü diyince Güneş bey Marmok artık ticari bir kurumdur dedi.
Söze geldiğinde Güneş beyde motorcu hangi mtorcu bir motorcuya bunu yapar.
Neyse tüm grup motorlarla kapıya geldik.
Bayan güvenliklere bağırıyor kapıyı açmayın diye.Dona kaldık amacı neydi acaba.
Jandarma geldi aramışlar olay çıkardılar diye.jandarma baktı ki durum farklı açtı kapıyı bizde çıktık.Bu olaya kampın yarısından fazlası şahittir.Bu arada 60 ytl'den 1 gece konaklama olarak 40 ytl kesti ve 20 ytl geri ödediler.
neyse bizde yandaki kampa geçerek çadır kurmaya başladık,öğrendikki kamp resepsiyonunu arayarak almayın onları içeri demiş.
Bu ne saygısızlık.Bu nasıl bir ev sahipliği elinden gelse boğacak bizi.
Zaten kamp boş gecenin yarısı 15 motor dışarı çıkınca tüm imaj sarsıldı tabi.
Sabah erkenden,gece olan hadiseye şahit olan motorcular ayrıldılar kamp alanından.Cuma günü kamptan çok kişinin ayrılmasının asıl sebebi işte bu yaşanan üzücü olaydı.
O an dayanışmayı görmenizi isterdim her ayrılan motorcu ''arkadaşlar cesaretinizden ötürü kutlarız dediler.
Çünkü ilk giren her motorcu sürücü 40ytl arçı 20 ytl ödedikten sonraki %50 kampanya üzerine soğuk su içmişler.
dilerdimki tüm aldatılanlar hakkını arasın ama pahalı soğuk su içerek giderdiler olayı.
Yandaki aktur kamp alanından Türkchopper olarak marmok alanına girmeme kararı verdik ve grup olarak aktur tesisinin hizmetlerinden yararlandık.
Sabah fark ettik içerisi tertemiz ve wc duş problemi hiç yok.Market,eczane,sahilde restorant işte festival o gün başladı bizim için.

unutmadan o haftanın adını değiştirdik.Hafta bizim için türkchopper marmaris gezisi oldu.

zaman ayrırıp gerçeği okuduğunuz için teşekkürler.

İlk mesajımın bu şekilde olması hiç içime sinmedi ama bundan sonraki mesaj ve yazılarımda bunu telafi edeceğimi ümit ediyorum.

Saygılar...

Murat GÜLSEVEN
Eski
  (#46)
Shrieker

Shrieker - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR 125R
04-07-2008, 03:27 AM

Sağol bizimle paylaştığın için.Benim haberim yoktu ama ben de cuma sabahı Adana'lı arkadaşlardan hemen sonra festivalden ayrıldım.İyi de yapmışım.

Yapılan muameleyle ilgili olarakta en hafif "terbiyesizliğin daniskası" diyebileceğim.

"Bir ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o ülke için kurtuluş yoktur." -İsmet İNÖNÜ
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santaiana
Eski
  (#47)
_alp_

_alp_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: VTX 1300
04-07-2008, 07:18 AM

Alıntı:
MGÜLSEVEN´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Marmok 2008'i marmok alanından gece 01:20de çadırını sökmek zorunda kalan birde benden dinleyin.

Marmok 2008 için yıllık iznimi çok önceden ayarlamıştım.4 yaşındaki dünyalar güzeli kızımı 5 gün görememe pahasına Türkchopper olarak bu geziye katılma kararı vermiştik.
2 motor çarşamba günü yola çıktık.Festival alanına saat 19:30 gibi geldik.Kapıda Güneş beyin kızı kimlik alarak kayıt yaptı.
Hiçte kimlik sorunu olmadı.Giriş kartı ve bilekliklerimizi eşim ile birlikte geldiğim için 60 ytl alarak verdi.
İki motor 4 kişi 120 ytl ödeyerek girdik.Çadırlarımızı kurduk.40 derece sıcaklıka İzmirden datçaya gündüz yolculuğu yaptığımız için erken yattık.
26'sı perşembe günü Türkchopper'ın diğer üyelerini karşılamak amacıyla marmarise döndük.
Muğla il grubumuzla İzmir grubunu karşıladıktan sonra festival alanına saat 24:00 gibi 15 chopper motorsiklet ile geldik.
Bir gün önce geldiğimiz için ev sahibi gibi grubumuzun önündeydik.
Baktıkki kapıda görevli yok.
dip not gece festival alanından marmok geliş yolu açıkça görünmekte 15 chopper patata patata geliyor kimse merak edipte kapıya gelmemiş.
Bunun üzerine nasılsa pazara kadar burdayız sabahta kayıt yaptırabiliriz diyerek ilk kurulan 2 çadırın yanına geldik.
Bu sırada bir güvenlik görevlisi yeni gelen grup sizmisiniz diyerek sordu.evet dedikten sonra bizden kimliklerimizi istedi.
Kendisine dedikki kapıya gelip kayıt yaptıralım.Kapıda kayıt yapacak görevli olmadığını kayıtın sabah yapılıp kimlikleride sabah iade edeceğini söyleyince hiç bir arkadaşım kimliğini vermek istemedi.
hatta arkadaşlarım 350 km yol yapıp gelmişim kapıda kayıt yapan yok lütfedipte kapıya gelsinler kayıtlarını yapsınlar dediler.
Bunun üzerine kimlik verirsin vermezsin konusunun üzerine Güneş bey yanımıza geldi.
Sorunun ne olduğunu sordu,söyledik.Kayıt yapabileceklerini ve giriş bedellerini ödememizi istedi.Grupça kapıya yöneldikki girişlerin sürücü 20 artçı 10 ytl'ye düştüğünü öğrendik.
güneş beye 1 gece önce 60 ytl ödeyerek girdiğimizi neden bu gün fiyatta %50 indirim yapıldığını sorduk.Bize sponsor bulduğunu ve girişleri yarı yarıya düşürdüğünü söyledi.
Lafa gelinde 9 aydır hazırlık yaptığını söyleyen güneş beye,başlayan festivalin ortasındamı sponsor buldun dedik.Ve aradaki farkın geri ödenmesini yada 2 arkadaşımızın ödeme yapmadan girmesini istedikki içimize ancak böyle sinerdi,çünkü aldatıldığımızı düşünmüştük.
anlaşılan erken gelerek hata yapmıştık.İlk gelenden 60 sonradan gelenden 30 alınacaktı.sonra eşi geldi.
İşte asıl film ondan sonra koptu.Konuyu anlamadan bir girişi vardıki görmeliydiniz.
Sebebi yüksek bedel ödeyerek karşılık göremeyen katılımcı firma yetkilileri az önce aileyi bayağı bir yormuş.Onun hiddetiyle,ilk söylediği kelime ''siz buraya maksatlı geldiniz''
Hangi insan motorunu 350 km'yi 40 derece sıcakta 15 motor ile ortalık karıştırmaya sürer.
Eşi ilk ödenen bedellerin üzerine soğuk su içmemizi ve girenlerdende 60 ytl alacağını kampanyanın yarından itibaren geçerli olduğunu söyledi.
Yani 60'şar ytl daha aldıktan sonra sponsor devreye girecek.

İlk girişte aldatılan bizler keriz yerine konmanın verdiği rahatsızlıkla dolandırıldığımızı söylediğimizde bize çadırlarımızı sökersek paramızı iade edeceğini söyledi.Nasılsa rahat sponsordan parasını almış asarda keserde.
Artık onur meselesine dönen bu olay karşısında yeni gelen arkadaşlarımzın yardımıyla 2 çadırı sökerek kampı terk etme kararı aldık.
Tanımadığımız bir motorcu Güneş bey ve eşine ''adamlar yoldan geldiler hoşgeldin diyeceğine kovuyorsunuz, ya gece gece kaza yaparlarsa bu yorgunlukla vicdan azabı duymayacakmısınız'' dedi.
Gelen cevap ''Bizi ilgilendirmez onların amacı başka'' dedi.adam para bürümüş gözünüzü diyince Güneş bey Marmok artık ticari bir kurumdur dedi.
Söze geldiğinde Güneş beyde motorcu hangi mtorcu bir motorcuya bunu yapar.
Neyse tüm grup motorlarla kapıya geldik.
Bayan güvenliklere bağırıyor kapıyı açmayın diye.Dona kaldık amacı neydi acaba.
Jandarma geldi aramışlar olay çıkardılar diye.jandarma baktı ki durum farklı açtı kapıyı bizde çıktık.Bu olaya kampın yarısından fazlası şahittir.Bu arada 60 ytl'den 1 gece konaklama olarak 40 ytl kesti ve 20 ytl geri ödediler.
neyse bizde yandaki kampa geçerek çadır kurmaya başladık,öğrendikki kamp resepsiyonunu arayarak almayın onları içeri demiş.
Bu ne saygısızlık.Bu nasıl bir ev sahipliği elinden gelse boğacak bizi.
Zaten kamp boş gecenin yarısı 15 motor dışarı çıkınca tüm imaj sarsıldı tabi.
Sabah erkenden,gece olan hadiseye şahit olan motorcular ayrıldılar kamp alanından.Cuma günü kamptan çok kişinin ayrılmasının asıl sebebi işte bu yaşanan üzücü olaydı.
O an dayanışmayı görmenizi isterdim her ayrılan motorcu ''arkadaşlar cesaretinizden ötürü kutlarız dediler.
Çünkü ilk giren her motorcu sürücü 40ytl arçı 20 ytl ödedikten sonraki %50 kampanya üzerine soğuk su içmişler.
dilerdimki tüm aldatılanlar hakkını arasın ama pahalı soğuk su içerek giderdiler olayı.
Yandaki aktur kamp alanından Türkchopper olarak marmok alanına girmeme kararı verdik ve grup olarak aktur tesisinin hizmetlerinden yararlandık.
Sabah fark ettik içerisi tertemiz ve wc duş problemi hiç yok.Market,eczane,sahilde restorant işte festival o gün başladı bizim için.

unutmadan o haftanın adını değiştirdik.Hafta bizim için türkchopper marmaris gezisi oldu.

zaman ayrırıp gerçeği okuduğunuz için teşekkürler.

İlk mesajımın bu şekilde olması hiç içime sinmedi ama bundan sonraki mesaj ve yazılarımda bunu telafi edeceğimi ümit ediyorum.

Saygılar...

Murat GÜLSEVEN
Gecmis olsun Murat Bey, motorcu gecinip rant pesinde kosan insanlar her yerde karsimiza cikabiliyor malesef

ride like you stole it
Eski
  (#48)
lodos

lodos - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: sattım...
04-07-2008, 10:20 AM

Alıntı:
Wallace´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Muğla İL JANDARMA KOMUTANIYLA özel olarak telefonda görüştüm. Kendilerinin böyle bir talimatı olmadığını söyledi. GBT sorgulaması tamam doğru birşey ama şunu unutmayın. SİZ Kİ SİVİL KİŞİLERSİNİZ KİMSENİN KİMLİĞİNE BİR GÜN EL KOYAMAZSINIZ. ÜŞENMEYİP KAYIT MASANIZI AÇIK TUTUN VE GELEN İNSANLARI HEMEN KAYDEDİN. KİMLİKLERİNİ GERİ VERİN. ben aynı sorunu yaşadım ve kimliğimi vermedim sizde gece vakti 22 gibi benim ve arkadaşlarımın kaydımı yaptınız. ÖZEL GÜVENLİĞE VERDİĞİNİZ O TALİMATLA 5188 NOLU ÖZEL GÜVENLİK YASASINI DA ÇİĞNEDİNİZ.
SİZ İNSANLARIN KİMLİĞİNİ ALDIĞINIZDA KAYBOLMAMA, HERHANGİ BİR OLAYA KARIŞMAMA GARANTİSİ VEREBİLİYOR MUSUNUZ? YA KİMLİK ÇALINSA, VE BİR OLAYA KARIŞAN O KİMLİĞİ KULLANSA, YADA KAYBOLSA... KİM VERECEK BUNUN HESABINI. KİMLİKLERE BÜTÜN GECE EL KOYAMAZSINIZ GÜNEŞ BEY. BUNU UNUTMAYIN. kayıt yapar ve hemen geri verirsiniz. BU BİR SUÇTUR. YASAL BİR OLAY DEĞİLDİR.
murat'ın (wallace)yazdıkları... (kendisi İZMİR 9 eylül üniversitesinde (KİMYA Bölümü)öğretim görevlisidir.)

Alıntı:
ibrahimb´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
evet okuduklarımdan anladığım bir şey var; bence , murat hoca (wallace) yerden göğe kadar haklı. Ayrıca wallece'nin forumdan uzaklaştırılmaına anlam veremedim. Burası 9. köy mü yoksa? Hocam 10. köyde de yanındayız.
organizasyona katılan arkadaşların yazdıklarından genel çıkan kanı çok mükemmel kusursuz eşsiz bi motosiklet festival organizasyonu olduğu

esas anlayamadığım olay ;
benim hangi hakla vatandaşlık numaramı ve özlük bilgilerimi kayıt altına alabileceklerini anlayabilmiş değilim
ki bunu yapan organisazyonun tamamen iyi niyet ile yaptığını varsaysak bile
katılmıyorum bu uygulamaya.
verilen tepkilerde tamamen haklı ve yerindedir.

Konu lodos tarafından (04-07-2008 Saat 10:28 AM ) de değiştirilmiştir..

Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır.
Bu memleket tarihte Türk'tü, bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.M.K.ATATÜRK
Eski
  (#49)
MrCool

MrCool - ait Avatar

Aktif (Online)
04-07-2008, 10:37 AM

Bedava ve hayırına yapacak kişi bu festivali yapAmaz. Cebine para kalması lazım ki elini taşın altına sokacak. 40 YTL'ye çam ağaçların altında kalmak bile yeter bana. Keşke herkes "ticari" olsa da her konuda ilerleme yapsak. Sosyalizm zaten kapitalizm önünde bu sebeple çöktü. Marmok yönetiminin kabiliyetsiz yani ticari olarak başarısız bir kafada olması, sistemin iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Keşke sonraki yönetim daha da paracı olsa da her sene para yollacak motorcu çekmeyi becerebilse. Ama bu yönetim yetersiz çıktı o başka. Ancak giden motorcular da yetersiz çünkü hayata bardağın boş tarafından bakıyorlar. Hayata olumlu bakan kişiler, sağlık sorunları yoksa her şart altında eğlenebilir. Duş olsa ne yazar, gir denize orada çaktırmadan açıklarda koltukaltlarını, sağını solunu ovala. Bu mudur sorun? Zaten kamptasın, 5 yıldızlı otele gitmedin ki. Diğer bütün hadiseler için aynı şekilde çözüm bulabilirim ve McGyver gibi de bu çözümü bulmaktan zevk de alırım.

Bana göre sonuç:

Marmok yönetimi: Başarısız (Bu adama laf edenler haklı demektir)
Festivalin ticari olması: Doğru (Ticari olmaması diyenler bir zahmet edip de nasıl bir sistem olacağını yazsınlar. Ben buldukları bu sistemi yaymalarına yardım edeceğim. Hem böylece tüm motorcular da kurtulur ticari sistemden. Ancak kim 45,000 YTL zarar riskine girecek ve sonunda para kazanmamayı düşünecek onu bulmak zor olacaktır.)
MrCool eğlendi mi: Evet. (Buna kimse itiraz edemez, en az 2. Marmok kadar eğlendim)
Motorcular eğlendi mi: Evet ve Hayır. (ikisi de var, beğenenler ve ortada kalanlar yazma ihtiyacı duymuyor, gerçekten kızmış olanlar daha çok yazıyorlar)

Konu MrCool tarafından (04-07-2008 Saat 10:44 AM ) de değiştirilmiştir..

Ne ekersen onu biçersin
Eski
  (#50)
okram

okram - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Sky Team
06-07-2008, 14:30 PM

Marmok festivaline gidemedim.
Ancak katılanlar fikirlerini belirtirken, ne oldu da aramızdan birisine uzaklaştırma cezası çıktığını anlamış değilim.
Muhakkak ki forum yöneticileri, forumun kalitesinin yüksek tutulmasına çalışıyorlardır.
Ancak fikirler, anılar suç olmadığı ölçüde yazılmıyacak, farklı görüşler sunulmayacak, konular tartışmaya açık olmayacaksa?
Yazarak, tanışarak, medeni ölçüler içinde tartışarak motorcu kardeşliğine bir katkı sağlamayacaksak. Bir arada niye olduğumuzu sorgulamamız gerekir kanısındayım.
Saygılarımla.
Marko

A blessing with the hands
Eski
  (#51)
Sj's

Sj's - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Gilera Nexus 500
Kan Grubu: B Rh+
06-07-2008, 15:40 PM

az daha plan yapıp gidecektik, iyi ki gitmemişiz.

bu tip organizasyonların mt'nin kiler gibi amatör ruhla daha samimi bir ortamda gerçekleşmesini diliyorum

Rider of the black tiger (the nazife)
------------------------------
monofactor.com
Eski
  (#52)
MrCool

MrCool - ait Avatar

Aktif (Online)
06-07-2008, 19:37 PM

Ben başka bir sitede Marmok'da eğlendiğimi söylediğim için yöneticilerle tartışıyorum (henüz atmadılar ), burada ise tam tersi birisi eğlenmediğini söylediği için atılmış oldu. Üyeler, hep yönetimin istediği şeyleri mi söylemek zorundadır?

Ne ekersen onu biçersin
Eski
  (#53)
hgunarbay

hgunarbay - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: honda
06-07-2008, 19:42 PM

geçen senekine göre çok kötü olmuş temennimiz 4. marmok çok güzel olması

Konu hgunarbay tarafından (06-07-2008 Saat 19:47 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#54)
stunc

stunc - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda titan 125cc - 1997
06-07-2008, 21:22 PM

yapmış olduğun açıklamaların içincen sadece 1 cümlesi bile yetiyor.

Alıntı:
borty´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar ;

Değil motosiklet festivali Türkiyede hiç birşeyin festivalinin yapılamadığını bilmenizi istiyorum, neden derseniz

Malesef ama malesef; ne gelir nede kültür düzeyimiz buna müsait....
peki ne diye uğraşıpta festival düzenliyorsunuz. düzenliyecekseniz de önceden şu gelir düzeyi ve şu kültür düzeyi kişilere mahsustur diyin de ona göre gelsinler.

stunc63
honda titan 125cc
mersinmotor.com
Eski
  (#55)
efendy_iso

efendy_iso - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GSXR1000RR1 Araba:Peugeot 206 Uçak:Boing 727
06-07-2008, 21:56 PM

Kişiler arasında mutlaka tartışma ,atışma ( seviyeli bi şekilde ) olacaktır,konuşulan konularda gayet doğal vede tartışmaya açık konulardır ( seviyeli bi tartışma idi oysa ) tartışan üyeyi banlamak,çözüm değildir,susturmak çözüm değildir,yanlış bi uygulama bence SAYGILAR

Asr-ı Saadette çocuk olmak vardı....
Eski
  (#56)
ümmet perkitan

ümmet perkitan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kısa br süre motor yok
Kan Grubu: AB Rh+
06-07-2008, 22:15 PM

Alıntı:
ELINT´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Şu topicte konuyu bukadar net açıklayan bir yazı yok ve büyük bir ihtmallede dikkate alınmayacak.

borty verdigin bilgiler için sagol. Seninde dedigin gibi;

bu kitle ile değil festival tuvalete gidilmez....

Çok nankör bir milletiz vesselam. Orda festivale gidip 3-5 ytl için burda olay çıkartan arkdaşlara diyecek birşey bulamıyorum.

Bizim milletimizin beklentilerini öyle iyi yazmışsınki.. tebrik ederim.

-Çok iyi bir festivale gitmek istiyorum ama para vermek istemiyorum.

-Festivale gitmek istiyorum ama ayağıma gelsin istiyorum.

-Festivale Para vermek istemiyorum ama festivalde bana motor çıksın istiyorum.

-3 kuruşa beş köfte istiyorum, mümkünse köftecinin tapusunu istiyorum.

-40 ytlye hiltonda kral dairesi konforu istiyorum.

-Aslında ben hiç bişey istemiyorum, ya ben burada ne arıyorum..
hayır göghan öyle değil kardeşim ben festivale durum olmadığı için ödeme yapmadım hulk (alpaslanın) misafiri olarak katıldım,ohalde bile arkadaşlarım adına şikayetçiyim sebebine gelince,ben bu festivale geçensenede gittim ama çok farklıydı memnun ayrıldık,busene tamtersi oldu işte nedenleri:

1.lana giriş artçı ile birlikte 60 ytl kişi olarak 4o ytl
son iki gün 20 ytl songün ise 10 ytl idi ilk gelenler kazığı yedi yani
2.tuvalet diye 2-3 adet baraka koymuşlar içeri giren kokudan hemen dışarı çıkıyor ve soluğu festivale ait olmayan başka yere gidiyor
3.koca festival alanında 1 adet duş yeri var ama bayanlara kapalı yer yok bayan kardeşlerimizde yantarafa gidiyor
4.yantarafta restoranda çay 75 krş bira 3 ytl alanda çay 2,5 ytl bira 5 ytl kahvaltı 7 ytl gözleme ayran 7 ytl yarım ekmek köfte 5 ytl
geçensenenin fiatları ile yarı zamlı busene hap dışardan yedik enazından mt olarak adana,izmir,ist mt sadece songün ramisten köfte yedik,yani dediğin gibi köfteyi şukadara istiyorum diye kimse demedi bikaçkuruşun hesabını yapanda olmadı insanlar ödediği paranın karşılığını istediler buda gayet doğal şimdi emoktan geldim adamlar festival yapmışlar tadından yenmedi vallaha hiçkimseden tek şikayet duymadık.

Alıntı:
hgunarbay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
geçen senekine göre çok kötü olmuş temennimiz 4. marmok çok güzel olması
eğer olursa tabiii

Konu ümmet perkitan tarafından (06-07-2008 Saat 22:18 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-

BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
Eski
  (#57)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
06-07-2008, 23:26 PM

Alıntı:
lodos´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
murat'ın (wallace)yazdıkları... (kendisi İZMİR 9 eylül üniversitesinde (KİMYA Bölümü)öğretim görevlisidir.)

organizasyona katılan arkadaşların yazdıklarından genel çıkan kanı çok mükemmel kusursuz eşsiz bi motosiklet festival organizasyonu olduğu

esas anlayamadığım olay ;
benim hangi hakla vatandaşlık numaramı ve özlük bilgilerimi kayıt altına alabileceklerini anlayabilmiş değilim
ki bunu yapan organisazyonun tamamen iyi niyet ile yaptığını varsaysak bile
katılmıyorum bu uygulamaya.
verilen tepkilerde tamamen haklı ve yerindedir.
Bu kimlik olayına neden bu kadar takılınmış hala anlamış değilim.....

Sonuçta güvenliği sağlamak için orada bulunan arkadaşlar ilk girişte kuyruk uzamasın diye kimliklerinizi