Marmok festivali yorumu
Bu konuya 109 cevap yazıldı 4578 kere görüntülendi
 |
|
|
|
|
|
Süper Moderatör
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG RX125
Kan Grubu: A Rh+
|
01-07-2008, 15:04 PM
bide marmariste 300 motorcu varmış dendi diye diyorum marmriste motorcu sayısı 10.000 üzeri yani hemen hemen herkesin motoru var ..
gelelim boykot uydurmasına ...1. marmok tam 45000 ytl zararla kapandı.. 3 ortak zararı 15000 er sineye çekti .
2. maroğa güneş bey tek başına girişti başarılı oldu..
2. ye katılmayan ilk 3 ortaktan biri anaaa dedi rant var.. napim 1. de vardım hemen elimden geldiğince karalıyim .. çamur atim izi kalsınki 4. yü ben yapim ..
ticari kaygı işte budur .. pastadan yararlanamamanın verdiği dayanılmaz eziklik hissi ...hem 1.de hem 2. de hemde 3. de daha proje halinde iken güneş beyle diyaloklarımız oldu .. röportaj yaptık ..
4. ye aday olan ve marmok ismini izinsiz kullanan (mahkemeye gidildi bu konuda) arkadaşa sormak lazım 2. ve 3. de nerdeydin diye...
sen 500 km öteden gelecen burada 2 kişi ile konuşacan işi çözecen .. ne zehir hafiyeymişsin sen pccinof 
Konu Skullhunter tarafından (03-07-2008 Saat 09:42 AM ) de değiştirilmiştir..
Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
|
| |
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: burgman 650 executive (satıldı)-salcano 200cc cros
Kan Grubu: O Rh+
|
01-07-2008, 15:17 PM
sevgili dostlar marmok bencede vasatın altında kalmıs bir organizasyondur.Bunu motorlu katılımcılar dısında oraya gelmış donerciden kokorecciye kadar herkes soyledi.Cay almak için başka yer su almak iin başka yere gitmek zorunlulugu falan filan...Bir daha gidermiyim giderim ama marmok semsiyesi altında degil.Doga guzel yer guzel selalesi kızkumu koylar hepsi guzeldi.
Bir başka konu ise orada beraber oldugun arkadasların kafa dengiyse en kotü bir yer bile güzel olabiliyor..Biz 6 motor her gun baska bir yere gittik.Verdiğim 40 ytl yi ise ben orada yokken cadırım ve esyalarımın güvenliğine sayıyorum..Tüm eşyalarım ortada olmasına ragmen bir tek suyum bile çalınmadı...
En kızdıgım nokta ise bu organızasyon içinde ambulans niyetine konulan arabanın içinde hiçbir sıhhı malzemenin bulunmaması..Pamuk lazım oldu bana pecete uzattı kendisini doktor olarak tanıtan muhtemelen hastabakıcı...Allahtan ciddi kaza bela olmadıda gereklılık hissedilmedi...
Neyse sonuc olarak ben marmok adı altında birkez daha gitmem ama oralara tekrar gidersem doga ve deniz muhteşemdi...
|
| |
hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
01-07-2008, 15:37 PM
Arkadaslar ben sorunun ne oldugunu tam olarak anlayamadım.Bırakalım artık marmoku hersey ortada..
Mt uyesi cok olan bir site Bizlerde buralarda benzer organizasyonları yapalım.3 gunluk olmasında gunluk olsun..Loft u tekrar anmadan gecemeyecegim.yuvacıga bır gun erken gıtmıstım ve orada bıze elınde geldıınce yardımcı olmustu.İki gunluk bu gezide inanın cok eglenmştik.Marmok yapıyorsa boyle organızasyonlar bizde yapabiliriz.
|
| |
hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
01-07-2008, 16:00 PM
Alıntı:
BBRR´isimli üyeden Alıntı
creativefx
organizasyon yapmakmı.. bak birileri yapıyor hemde zarar ettiği halde vazgeçmeden yapıyor... 2-3 eksik var .. sn pamuk diyorsun 1. lig maçlarında çalışmayan anbulanslar olan bir ülkede çıtayı ne kadar yükseğe koyuyosun.. olması gereken senin dediğin ama işte sen marka birini getirirsin pahalı derler.. ucuzunu getirirsin hijyenik değildi derler ..sakın ha sakın organizasyon işinin içinde olmayın gidin dışardan ahkam kesin en iyisi bu bende içinde değilim ahkam kesiyom aslında ... işin içinde olanalara verilen ve tutulmayan sözleri duysanız yuh bu kadar satıcılık olurmu dersiniz.. kaçınız güneş beyle konuştu festial alanında .. ben bu gün gittim böle böle diyolar işin aslı nedir dedim anlattı bir çok şeyi.. öğretim görevlisi bir eyin bir hanıma bir lafı varki.. ben direk kafa göz dalarım .. sen organizasyon yapıcan eşine azına lınmayacak hakaretler edilecek .. çok zor valla bu iş ben şahsen motosiklet.net böle bir festival yapsa yönetimi napar yapar vazgeçiririm ...
|
yani ..
Sevgili dostum söylediklerinin içinde katıldıgım seyler mutlaka var...
işte bu yuzden süreli degilde gunluk gezilerin sayısını arttıralım diyorum.Evet festival alanında konustum benı bılenler bılır kımsenın arkasından konusmam yuzune soylerım.Ha klavye artisligide yapmam.O yuzden her sozume baslarken sevgili dostlar diyerek başlarım.Erhanın su site için neler yaptıgınıda bılmıyor degilim.Şapkaları hatta bizim bir tanıdıkta yaptırdı.
Bizim millet olarak bende dahil eleştirmeyi severiz.tabiki bu elestirileri yaparken dozu iyi tutturmak lazım.O yuzden diyorumkı benım esyalarımın guvenlıgıne verdıgım paradır diye..Bana orada givi kask cıktı numaram arkadasımda olmasına ragmen almamasını soyleyecek kadarda geniş gonulluyum belkı ihitiyacı olan baska bir arkadasım alsın diye...Ha orada elınde numrası olmamasına ragmen bır baska kask için ses cıkmayınca bendım dıyıp alanıda gordum.Bunları uzulerek izliyorum..Sevmediğimiz yabancılarda bu yok işte..
Umarım ne demek istedğimi anlatabılmısımdır.
Su andaki yazılarımda bıle olayı kişiselleştirmişsem bu benim bir hatamdır.Bu tip konularda da mumkun mertebe kişiselleştirmemek lazım..
Herkese sevgiler .
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
Aktif (Online)
Motosikleti: S&T GT250R "08
|
01-07-2008, 16:57 PM
ayağım yandı eksozdan, ambulansa gittim.............. alkol sürdüler, dedim ya bepanten(sanırım böle yazılıodu) yokmu dedim ya valla abi durdan bira standından buz al bolda tut geçsin dedi  bende elımde bi kalıp buzla dolaştım 
|
| |
VaScO aitheros85
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: keeway superlight
Kan Grubu: B Rh-
|
01-07-2008, 17:02 PM
Alıntı:
VaScO1925´isimli üyeden Alıntı
ayağım yandı eksozdan, ambulansa gittim.............. alkol sürdüler, dedim ya bepanten(sanırım böle yazılıodu) yokmu dedim ya valla abi durdan bira standından buz al bolda tut geçsin dedi  bende elımde bi kalıp buzla dolaştım 
|
erhanın aklında olsun. yanık olursa hemen rakı dök ciddiyim ve üstüne çiğ patates bas. Yani bunu olay anında yaparsan ne iz kalır ne acı. ama işte her zaman insanların yanında bunlar olmuyor.  
geçmiş olsun bu arada kardeşim
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
01-07-2008, 17:16 PM
sevgili BBRR dostum ben cumartesi marmok a giriş yaptım perşembe günü ayrıldım ya bu festivalde hakikaten iyimiş diyen bir kişi duymadım ( senden başka )
ha eğlendikmi eğlendik o oraya gelen motorcu dostların cana yakınlığı sayesinde
Allah aşkına festival adına ne vardı bi kişi bana izah etsin yahu
bi yer tutulmuş kapıda 40 ytl alınıyo bi kaç rock grubu birde orada bi pazar yeri illa etkinlik demek binlerce ytl para harcayıp olağan üstü bi şeyler yapmak değil
özel güvenlik yakınıyo bize şu var bu var dediler gğetirdiler türlü vaatlerle 30 ytl yömiye ayıloz 20 sini yiyoz esnaf şikayetçi türlü vaatlerle geldik şu kadar kira ödedik hiçbirisi yok marmok un sitesine girin gestivalde olanlarla kıyaslayın neler vaat edilmiş neler olmuş
hafiyeliğe gelince konuştuğumuz insanların ismini zikretmeye gerek yok
birde bunun geçen sene yapılanından şikayet eden yok herkes geçen sene çok güzeldi diyo bu sene berbat diye yorum yapılıyo neden bu kadar kızıyosunuz bu yorumlara anlamadım
eğer düzgün bi şeyler olsaydı ben ne diye iftira atayım yaşadıklarımı gördüklerimi anlatıyom oraya gelen o kadar kişi vardı herkes aynı şeyi söylüyo siz yok pacinografya yok hafiye ne ayak onu anlamadım bi organizasyonu illa beğenmek zorundamıyız
bu arada biz kavga dövüş pazarlık birayı hep 3,00 ytl den içtik pazarlık yapmayanlara 5,00 e verdiler
 )))))))) ( bu da işin espirisi olsun)
kapıdaki görevliye sorduk ya neden bu kadar uzakta marmaris den 50 km diye cevap
valla biz sponsorlar la ayaktayız marmarisde olsa festival alanında kimse kalmazdı
eeee amaç ne milleti oraya mecburen hapsedip rantmı sağlamak yani benim anladığım motosiklet festivali karmı etmelidir yoksa maliyetini kurtarsa yetermi
Konu pacino tarafından (01-07-2008 Saat 17:20 PM ) de değiştirilmiştir..
Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
|
| |
tüm motorcu dostlara Allah hata kaza vermesin
[
|
|
|
|
|
|
|
|
Aktif (Online)
|
01-07-2008, 18:14 PM
Bugun Ümmet abi de marmok dönüşü bize ugradı.O da iyi degildi dedi.Sadece ticari kaygı için yapılmış herşey paraydı dedi ki herkes de aynı fikirdeymiş 
|
| |
Çile kızıl başlı akbabam çile
Motosiklet sanattır.Herkes sanatçı olamaz
|
|
|
|
|
|
|
|
Aktif (Online)
Motosikleti: Honda Beat ve denizciforesight :))
|
01-07-2008, 18:30 PM
Arkadaşlar, Ben de oturup bunu yazmışım, BBRR arkadaşımın acaip yorumlarını da ibretle ve dudaklarımı ısırarak okuyorum  Yani, burada ne zamandır beraber olduğumuz MT kardeşlerimiz Yalan-Yanlış ve Taraflı yazacaklar ama Kankası Güneş sadece doğruyu söyleyecek  vayy bee diyebiliyoruım sadece. Olayı gargaraya getirmeyelim, işte size yazdığım yazı ve katılamadığım ve sırf bu sebeple bin pişman olduğum organizasyona katılmış olan Buraki Kardeşimizin yorumu ve benim fikirlerim. Gargaraya getirmeyelim, organizasyon kötü falan değil, tamamen neredeyse kolpa olmuş  (BBRR arkadaşa göre hacet edilecek yer bulunamayışı ''SADECE BİR EKSİKLİK, HASSA OLUNMASI GEREKEN BİR AYRINTI''   (büyük Harf Yazmaktan Modere olmayalım da, hadi hayırlısı.
Selam
Marmoka 19 haziranda giriş yaptık ve başından sonuna kadar bulunduk. Görüp duyduklarım sonucunda diyebilirim ki olay tamamen ticaret ve de rezillik. Allahtan biz deniz güneş ve motorcu arkadaşlarla tanışmaya gittik de bir nebze olsun bunları atlattık. Organizasyon notu= koca bir SIFIR dı. Marmok'u güneş bey ele geçirmiş ve ticari bir rant kapısı olarak görmüş motorla ve motorcu ruhu ile ilgi ve alakası olmayan bu adam ve ailesi böyle bir organizasyonun kolay olacağını düşünmüş ki kendisi ve çevresindeki birkaç kişi ile bu olayı gerçekleştirmiş.
Akturdaki 2 kamp alanı geçen sene birlikte festival alanını oluştururken bu sene sadece 1 tanesi (duşu tuvaleti ve tüm altyapısı eksik olan) festival alanı olmuş. Burada amaç para vermeden kar sağlamak. Bizlerden topladığı paralar yanında standlardan aldığı paralar tahminimce ücretsiz gelen içecekleri kendi standında para ile satmak sağladığı bu rantı arttırırken hiçbir yere ve hiçbir kimseye para vermeyerek (duş kullanmak için önce karşı kampı önermesi sonra da bunu 2.5 YTL ye sıcak su ile duş diye satması ya da amatör rock grubu adı altında çocukları sahneye çıkartıp parasız konserler verdirmek) karını arttırmış olsa gerek.
Tüm festival alanında 1 tek kapalı duş alanı yoktu .(Bunu 3. gün söylememize karşın kendisinin bilgisi yokmuş ve sadece organizasyondan sorumlu imiş.)
Yapılan yarışmalarda verilen ödüller bilmeyenler için söyliyeyim.
Yamahanın tshirtü, bandanası, kalem silgi defter gibi orada stand açmış olan katılımcıların isteyen herkese verdiği şeylerdi ya da yarım ekmek köfte
EN karizmatik bayan motorcu dalında festival halkla ilişkiler sorumlusu mine hanımın aldığı birincilik (sonrasında lütfetmiş gibi seda ya verse de) rezilliğin daniskasıydı...Kendisi bindiği motoru düşmeden ancak 10 mt ilerletebiliyordu. Yani aldıkları para yetmiyormuş gibi gelen ödülleri bile kendilerine yontacaklardı az daha yuhaladık da akıllandılar biraz. Son günkü 10 kategorideki yarışmaya katılımcı bulamamasının sebebi bu olabilir mi acaba
Daha önceden verdikleri yiyecek ve içecek fiyatlarında köfte 3.5 iken KURTARMIYOR bahanesi ile fiyatı 6 YTL ye çıktı. Firmalar da haklı güneş böyle motorcu ticareti yapınca kimse gelmedi onlarda sürümden değil gördüğünden çıkardı acısını
Festivale toplamda giriş çıkış yapanlar 400 kişiyi geçmez son günler sahne civarında 50 kişi ancak vardı. Tam bir rezillik anlayacağınız. Eh güneş kendine bir ev bir araba alır artık. Türk choppers a verdiği cevap da tüm bunları doğruluyor sanırım. "MARMOK TİCARİ BİR KURULUŞTUR". Seneye yapılacak olana gitmek isteyen varsa buyursun gitsin. Duyduğuma göre seneye eski marmokçular da hazırlık yapmış ve bu felekati önlemek için farklı bir isim altında festival yapacaklarmış. Ama güneş şimdiden önlemini almış ve 1 sene sonraki marmokun tarihini bile ayarlamaış 21-24 haziran diye sanırım diğer marmoku saf dışı etmeye çalışıyor.
Tüm bu olumsuzlukları geçersek, harika bir kaynaşım oldu farklı illerde olsak da temelde aynı ortak zevkleri paylaştığımız ortaya çıktı. BMW'de işgüzarlara rağmen BMW F650GS ve country yi dileyen herkes test etti, yamahada mt-03, tenere test motorları idi ve duyduğuma göre emoka da geleceklermiş. Ücretsiz bakım yaptılar.
Çanakkaleden adanaya birçok motorcu ile kaynaştık ve çok güzel anıları paylaştık geldikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra kimse motor festivallerini kar amacı güdmeden hazırlar.
Marmoksuz günler dilerim.
Arkadaşlar,
Buraki77 Kardeşimin söyledikleri karşısında şaşkınım. Festivalin başından sonuna kadar oradaydı ve yazdığı söylediği her şeyin altına herkesin imzasını koyabileceği özelliklerde bir kardeşimdir. Orada olamadığım için çok üzülmüştüm ama şu anda orada olamadığım için sinirimden çatlıyorum Bu yazılanlardan şunu da anlıyorum: chopper cı arkadaşlar iyi bir tepki koymuşlar. Bundan sonra bu tip festivallere biz organize gidelim arkadaşlar. Biz organize olalımki 3-5 çapulcu bizim ismimizi kullanarak prim yapma imkanı bulamasın, hemen oracıkta sömürü planlarını ve heveslerini kursaklarında bırakalım. Biz hala afedersiniz, serseri motorcular gibi takılırsak, bu gibi insanlar meydanı boş bulacaklardır. Festivale katılmayalım, festivali biz yaptırtalım Bu tip organizasyonların nasıl yapıldığına yurt dışındada şahit olan biri olarak, bunlların işi zaten bitmiştir diyebilirim. Amaçları gel-geç bir vurgunmuş, vurup gitmişler işte.
Bir de lafım var Güneş Bey'e. (Okur okur merak etmeyin). ''Bu tip bir organizasyon çok zordur ve herkesin harcı değildir, bir çok kişi bunu düzenlemeye soyunmaz bile..'' buyurmuşlar. Evet güneş bey, o kadar zordur ki, içerisine Vur_Kaç fikri bile sığdıramayacağınız kadar yoğundur. fiyaskonuzu savunmanızın aslında tek bir manası var: belki seneye de bir vur-kaç yapar sonra ortadan kaybolurum!!! Yok kaç metre kablo kullanmış, yok bilmem nereye ne kadar para harcamış, yok ne zorluklarla karşılaşmış. BECEREMEYECEKSEN YAPMAYA YELTENMEYECEKSİN!!! Bizim kardeşlerimizin sıradan bir konserinde bile yüzlerce metre kablo, onlarca mikrofon zart zurt kullanılıyor. Demekki hayatında ilk kez böyle bir işe vurgun amaçlı, altyapın olmadan soyunmuşsun ki bunlar sana muazzam şeyler gibi gelmiş.
Hatırlarmıyız acaba, TİTAN isminde bir organizasyon vardı, o hiç değilse kendine kanan insanları soymaya kalkmıştı. Bu ise bir festival, atlayıp gider elbette kardeşlerimiz, oraya vardıklarında da bir iki günlüğüne bile olsa Güneş gibi bir insana para kazandırmak zorunda kalabilirler.
''MARMOK ticari bir organizasyondur'' lafına ise yine bir lafım var: Biz Ticari olmayan muazzam bir toplantı yapalım, bize hizmet etmek isteyen dürüst insanlarda Ticaret Yapsınlar Önce biz meydanı dolduralım, adam gibi tüccarlar gelecektir zaten
Sözün sonunda, orada olamadığıma bir kere daha üzülüyorum, hele ki Burak Kardeşimle beraber yollara koyulamadığımıza Amacım MT nin müdavimleri ile hasret gidermek yüz yüze bir görüşmektir ekbette. Bunu yapabilmiş olan kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum
Amman arkadaşlar, bir olalım birlik olalım da çapulculara meydanı bırakmayalım
Sevgiyle, kazasız belasız sürüşler, üçkağıtçısı olmayan festivaller dilerim herkese
Bu da bir diğer kardeşimizin yorumu, heralde muhalif, şu bu falan değildir kendileri, sacede katılıp yorumlayanlardan mı
denizinkızı
3 günde olsa marmok a gittim katılımcıydım ve organizasyola ilgili herhangi bir görevim yoktu. ancak ve ancak şunu söyleyebilirim ki. o resimlerde görünen güzel manzara bile organizasyonun kötülüğünü bastıramadı. 3000 kişinn katıacağı festival için bir gün erkeklere diğer gün kadınlara diğer gün yine erkeklere değişimini gösteren(ki bence bu tamamen tesadüfi idi) duşakabin bozması yarım metrekarelik kapısı bile olmayan bir yerde banyo yapmak zorunda kaldım ki tam bir rezaletti.
ilk gün yemek yemek için standlara gittiğimde orda bir kavganın cereyan ettiğini gördüm. o sırada organizasyonda çalışanlar tabldot yemeklerin kötülüğünden bahsedyorlardı. bu yemeğin nesi var diye oturup afiyetle yemeleri ise şaşkınlık vericiydi. gerçi ben yemekten yemedim ancak yiyen kişilerin hepsinin yenmez bu yorumu sanırım tesadüfi değildir dye düşünüyorum. çalışmak için gelmiş beş üniversiteli bayan öğrencinin sokakta kalmasını da asla unutamayacağım. o kadar üzücüydü ki artık gelebilen benim çadırıma gelsin yorumunu bile yaptım. bir ara gözüme ilişen ise 2 yabancı uyruklu kızdı. sanırım etraftan çöp toplamaları için anlaşmışlardı. ortada ne dönüyordu bilmiyorum ama her ikisinin de yüzünü görülmemeye değerdi.
yarışmalara katılamadım. çünkü daha fazla kalamadım. tüm emek verenler gayet canayakın ve samimiydi yönetenler veya yönetmeye çalışanlar hariç.
bir renk ve enerji uzmanı olarak ise hissettiğim şuydu. o insanların enerjileri negatifti. ve o kadar güçlü bir negatiflikti ki kimse oradan mutlu ayrılamadı. bir daha asla gitmem.
tüm bunların haricinde orada kurulan dostluklar katılımcıların dayanışması ve yardımseverliği tatil olarak bile nitelendiremediğim bu festivale su serpti diyebilirim.
kimseyi karalamak veya kötülemek değil niyetim. umarım en kısa zamanda niyetlerini gerçekten iyi bir şeyler yapabilmek yönüne çevirirler. üzücü çok üzücü....
Bu da bir başka ağabeyimiz kardeşimiz in yorumu:
Dün, 10:56 AM
--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı:
mes´isimli üyeden Alıntı
Ümmet senin birşeyden haberin yok kardeşim.Perşembe gecesi saat 01 de İzmirden 10 motor ,Türk Chopper geldi.Danışmada kimse durdurmadığı için içeriye girdiler iki gün önceden gelen diğer Türk Chopper'cilerin ayırdığı çadır yerine gidip motorları park ettiler.
Kıyamet ondan sonra koptu.Güvenlik ve festival sorumluları o saatte çadırları söküp gitmelerini istediler.Onlarda çadırları söküp festival alanından çıkmak için kapıya geldiler ancak kapı kapatılmıştı ve dışarıya çıkmalarına izin verilmedi.
Jandarma çağırılıp 'Bunların amacı farklı,burada huzur bozmaya geldiler' denilip Jandarmaya şikayet edildiler(Güneş bey ve eşi tarafından)....
Oysa Türk Chopper çok aklı başında insanlardan oluşmuş iyi bir gurup.İçlerinde doktorlar ve eğitim görevlisi arkadaşlar var.Bir an kulaklarıma inanamadım.
Adamlar İzmir'den kalkıp 8 saat yol yapıyorlar ve böyle bir şekilde karşılanıyorlar.
Motosiklet ruhu adına utanç duydum.
Çok üzülerek belirteyim ki,para hırsı yüzünden güzelim bir festival yok edildi.
Benim için Marmok öldü diyebilirim.
Herkese sevgiler ve saygılar sunuyorum.
mesut ben bu sölediklerinin zaten bikısmını orda ilkağızdan duymuştum ve bir bölümünede tanık olmuştum ordada dilimin döndüğünce arkadaşlarla paylaştım güneş beylede kısmen konuştuk tabibiz suçluyuz demiyo zaten bidaha marmok falanda olmaz
Konu denizcimuzaffer tarafından (01-07-2008 Saat 18:45 PM ) de değiştirilmiştir..
|
| |
Poturdak 
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kee-way 150 SUPER.LİGHT (SELAMİ)
|
01-07-2008, 22:17 PM
Merhaba Arkadaşlar ;
Yazacaklarıma başlamadan önce tarafsızlık, hak ve hukuku gözeterek durum tespiti yapacağımı bilmenizi isterim.
Reklam yapmak gibi olmasın;
Hem organizasyon şirketi sahibi ve hemde motor dostu olarak, affınıza sığınarak hemen konuya gireyim.
Çok istememe rağmen marmoka gidemedim, lakin geçen sene oradaydım ve bu yapılan şikayetlerin hepsi geçen sene sinyalleri vermişti ama kalabalık ve eğlenmeden kimse eksileri görmemişti.
Değil motosiklet festivali Türkiyede hiç birşeyin festivalinin yapılamadığını bilmenizi istiyorum, neden derseniz
Malesef ama malesef; ne gelir nede kültür düzeyimiz buna müsait....
Kimi 40 ytl vermemek için yandan girer, kimi 40 ytllik yere gitmez, 40 ytlye yapılanlar çok bile, evet bir organizasyonun masraflarını tahmin bile edemezsiniz.
3 yıldır festival planımız var ama bu kitle ile değil festival tuvalete gidemez....
Nasrettin hocanın dediği gibi, şikayet edende haklı, şikayet edilende, bunları eleştirenlerde haklı peki ozaman kim haksız.
HEPİMİZ....
Acı ama birey olarak hepimiz suçluyuz.
4-4 lük bir organizasyonun dolu dolu olması için minumum 100-150 ytl vermek gerek ve en az 2000 kişi gelmesi varmı böyle bir baba yiğit yok...
o zaman pahalı rantçı diyen susacak, daha iyisini yaparım diyen buyursun, bundanda kötüsünü yapacaktır.
Peki ben neden gidecektim, doğa olarak mekan çok güzel ve şunu bilin uyanık geçinen arkadaşlar Aktura giriş 10 çadır kurmak 20, günlük kalmak ise 8 ytl,
yani aslında bir kişinin ödemesi gereken miktar çok daha fazla....
acımasız olmayın, gidin beğenmedim deyin bir dahada gitmem deyin bitsin.
Birbirimizle uğraşmayalım, eleştirilerimizi daha yapıcı yapalım.
Söylenenlerin hepsi doğrudur, ama birazda bilerek atın....
Bu halk aptal değil, haksızlık varsa hak yerini bulacaktır....
Kimseyi suçlamadan önce herkes kendine baksın.....
Kimsenin savunucusu değilim, daha iyisi yapılırmı tabiki ama yinede dejenere olmuş dünya insanına YARANILMAZ...
Abdülhamit han 33 yıl tek karış toprak vermemiş adı kızıl sultana çıkmış...
Konuyu saptırmayalım......
Herkes haklı lütfen birbirinizi yemeyin...
Kimse kendi kapasının önünü süpürmeden lütfen komşusunun çatısının bozukluğundan bahsetmesin.
HERKESİN KAPISININ ÖNÜNÜ GÜZELCE SÜPÜRMESİ DİLEĞİ İLE...
Arkadaşlar burada konuşulan geçek kafa sesleri ne biliyoRmusunuz.
-Çok iyi bir festivale gitmek istiyorum ama para vermek istemiyorum.
-Festivale gitmek istiyorum ama ayağıma gelsin istiyorum.
-Festivale Para vermek istemiyorum ama festivalde bana motor çıksın istiyorum.
-3 kuruşa beş köfte istiyorum, mümkünse köftecinin tapusunu istiyorum.
-40 ytlye hiltonda kral dairesi konforu istiyorum.
-Aslında ben hiç bişey istemiyorum, ya ben burada ne arıyorum..
Konu borty tarafından (01-07-2008 Saat 22:27 PM ) de değiştirilmiştir..
|
| |
KIÇI MOTORUN SELESİNE DEĞEN HERKES ARTIK MOTOSİKLET VAZGEÇİLMEZİDİR.
|
|
|
|
|
|
|
|
Süper Moderatör
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG RX125
|
01-07-2008, 22:29 PM
Borty
Demekki anlattıklarımı anlayan birileri çıktı ..
evet festival bitti şu an orada hiç bir etkinlik yok .. motorunuzuda alın oraya gidin 7 gece kalacaz diyin bakalım kaç para isteyecekler ..
aslında farkında değildiniz ama festival anı bu campingin en ucuz olduğu andı ...
seneye burada yapılmayacak yani 2,ve 3, ye katılanlar bilecek bu yeri sadece ..
|
| |
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 2004 Honda Twister
|
01-07-2008, 22:35 PM
Olayın başından sonuna kadar yaşayan biri olarak organizasyon çok kötü idi. bunda çok etken var ama benim moralimi bozan verilen sözlerin yazılan yazıların yerine getirilmemesi ve motorculuk ruhu ile alakası olmayan birinin sırf kar elde etmek için bizleri yolunacak kaz yerine koymasıdır.
Ama biz yeni dostlarla tanışıp eğlenmeyi, denizin keyfini çıkarmasını bildik. Burada yazılan yorumların ve yapılan eleştriler birilerinin dikkatine çeker umarım. Amaç insanların keriz yerine konulmaması ve motorculuk ruhuna yakışır birlik ve baraberliğimizi arttıracak organizasyonlar yapmaktır.
|
| |
"İyiler Kazanır Kötülükler Kazınır Dediler, Mutlu Olmak İçin Mutlu Etmek Yeter Dediler" ...1 
|
|
|
|
|
|
|
|
Editör
Çevrimdışı (offline)
|
01-07-2008, 23:05 PM
Alıntı:
borty´isimli üyeden Alıntı
Merhaba Arkadaşlar ;
Yazacaklarıma başlamadan önce tarafsızlık, hak ve hukuku gözeterek durum tespiti yapacağımı bilmenizi isterim.
Reklam yapmak gibi olmasın;
Hem organizasyon şirketi sahibi ve hemde motor dostu olarak, affınıza sığınarak hemen konuya gireyim.
Çok istememe rağmen marmoka gidemedim, lakin geçen sene oradaydım ve bu yapılan şikayetlerin hepsi geçen sene sinyalleri vermişti ama kalabalık ve eğlenmeden kimse eksileri görmemişti.
Değil motosiklet festivali Türkiyede hiç birşeyin festivalinin yapılamadığını bilmenizi istiyorum, neden derseniz
Malesef ama malesef; ne gelir nede kültür düzeyimiz buna müsait....
Kimi 40 ytl vermemek için yandan girer, kimi 40 ytllik yere gitmez, 40 ytlye yapılanlar çok bile, evet bir organizasyonun masraflarını tahmin bile edemezsiniz.
3 yıldır festival planımız var ama bu kitle ile değil festival tuvalete gidemez....
Nasrettin hocanın dediği gibi, şikayet edende haklı, şikayet edilende, bunları eleştirenlerde haklı peki ozaman kim haksız.
HEPİMİZ....
Acı ama birey olarak hepimiz suçluyuz.
4-4 lük bir organizasyonun dolu dolu olması için minumum 100-150 ytl vermek gerek ve en az 2000 kişi gelmesi varmı böyle bir baba yiğit yok...
o zaman pahalı rantçı diyen susacak, daha iyisini yaparım diyen buyursun, bundanda kötüsünü yapacaktır.
Peki ben neden gidecektim, doğa olarak mekan çok güzel ve şunu bilin uyanık geçinen arkadaşlar Aktura giriş 10 çadır kurmak 20, günlük kalmak ise 8 ytl,
yani aslında bir kişinin ödemesi gereken miktar çok daha fazla....
acımasız olmayın, gidin beğenmedim deyin bir dahada gitmem deyin bitsin.
Birbirimizle uğraşmayalım, eleştirilerimizi daha yapıcı yapalım.
Söylenenlerin hepsi doğrudur, ama birazda bilerek atın....
Bu halk aptal değil, haksızlık varsa hak yerini bulacaktır....
Kimseyi suçlamadan önce herkes kendine baksın.....
Kimsenin savunucusu değilim, daha iyisi yapılırmı tabiki ama yinede dejenere olmuş dünya insanına YARANILMAZ...
Abdülhamit han 33 yıl tek karış toprak vermemiş adı kızıl sultana çıkmış...
Konuyu saptırmayalım......
Herkes haklı lütfen birbirinizi yemeyin...
Kimse kendi kapasının önünü süpürmeden lütfen komşusunun çatısının bozukluğundan bahsetmesin.
HERKESİN KAPISININ ÖNÜNÜ GÜZELCE SÜPÜRMESİ DİLEĞİ İLE...
Arkadaşlar burada konuşulan geçek kafa sesleri ne biliyoRmusunuz.
|
Şu topicte konuyu bukadar net açıklayan bir yazı yok ve büyük bir ihtmallede dikkate alınmayacak.
borty verdigin bilgiler için sagol. Seninde dedigin gibi;
bu kitle ile değil festival tuvalete gidilmez....
Çok nankör bir milletiz vesselam. Orda festivale gidip 3-5 ytl için burda olay çıkartan arkdaşlara diyecek birşey bulamıyorum.
Bizim milletimizin beklentilerini öyle iyi yazmışsınki.. tebrik ederim.
Konu ELINT tarafından (01-07-2008 Saat 23:16 PM ) de değiştirilmiştir..
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YBR 125
Kan Grubu: AB Rh+
|
01-07-2008, 23:12 PM
Yazılanlar oldukça sıkıcı gelebilir ama bir o kadar da öğretici...
|
| |
Deneyim, başınıza gelenler değil, başınıza gelenlerle ne yaptığınızdır. (Huxley)
Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim!
|
|
|
|
|
|
|
|
Çevrimdışı (offline)
|
01-07-2008, 23:26 PM
Barıs abi ben dükkandaydım görmek isteyen geldi görüstük demişsin ilk sayfada, oraya gidip sorunlar yaşamış insanların yorumlarına bu sekilde kızgınlıkla karşı durmana anlam veremedim açıkçası. Herşey iki teker için tabi ki de, ortada bir organizasyon söz konusu, sonuçta orasının kamp fiyatı toplamda yine 40 ytl ye geliyor olabilir, Adı var sonuçta MARMOK Motosiklet Fesvitali bu. İllaki organizasyonun bir etkisi olacak. Geçen sene kat kat kalabalıktı neden bu kadar eleştiri olmadı bunu da düşünmek gerekiyor kanımca, Ayrıca şu konular da doğruysa Gerçi orada ki festival katılımcılarını tam olarak bağlamayan bir şey ama kişisel olarak ben üçün beşin hesabının yapıldığı öğrencilerin hakkının yendiği bir ortamda bulunmazdım bulunmakda istemezdim bir daha
" Muğla üniversitesinden Gelin Size Iş Bulacağız Diye çağrılan 5 Tanesi Kız 3 Tanesi Erkek öğrenciye Sabah 9 Akşam 12 Ye Kadar 30 Ytl çalışın Denmiş, bunda bir problem yok, gelmişler paraya ihtiyaçları vardı festival ambiyansı da bir şekilde çekmiştir de sonrası ilginç, katılımcı firmaların öğrencilere daha yüksek para vererek çalıştırmak istedikleri ancak organizasyon sahibinin buna engel olmak için katılımcıları tek tek gezerek daha fazla vermeyin bu paraya da razılar şeklinde doldurduğu. Tabi ki iddia, ama gerçekliği varsa büyük ayıp. 3-5 lira kazanmak için oradan oraya koşuşan gençlerden bahsediyoruz burada. Bu ayrıntı beni üzdü. Genel olarak bakıldığın da 6-7 sene önce motosiklet festivalini mumla ararken şimdi 1 değil bir çok festivale ev sahipliği yapan bir ülkedeyiz, motosiklet sevgisi ve doğal olarak motorculara olan ilgi büyüyor, yatırımlarda yapılıyor tabi ki. Hani senede 1 festivalin olduğu fuarların tanıtımların olmadığı bir ülkede her türlü sorunun göz ardı edilebilirilği düşünülebilir de şu an için bence geride kalmıştır. Yaz döneminde heryerde festivaller düzenleniyor rock festivalleri, jazz festivalleri, film festivalleri ve motosiklet festivalleri, festival takvimimiz bile var artık. Bu da biraz daha özen göstermeye insanları zorlamalı demek istiyorum. Marketten alışveriş yapıp kamp yerine taşıyıp orada yedik içtikten sonra nedir bunun anlamı.
Bir abimiz(CERRAHI) çalınan müziğe öfke kusmuş geçmiş sayfalarda, Rock müziğin sizin icin Bir anlamı olmayabilir, motosikletle özdeşleşmeside bir şekilde doğası gereğidir organizasyonlarda da bu öne çıkar, Festival cümbüşü içerisinde mozart'tan türk marşı çalarken ruhunu dinlendiren veya Tuba ablanın condom adlı parçasının eşliğinde "yıkılıyo" naraları atan tiplemelerin sayısı bir elin parmakları kadar azdır diye düşünüyorlardır haksız da değiller bence. Rock müziğe bu kadar öfkeliyseniz ya içinizde tutmalı ya da dinleyen insanları incitecek yorumlar yapmamalısınız, sonuçta festivallerde rock çalıyor? motosiklet ve motorcu sevginizin önüne müziğe olan öfkenizin geçtiğini görüyorum. Çok da iyi headbang yapıyo adamlar.
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
Süper Moderatör
Çevrimdışı (offline)