anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Gezi Yazıları

Adana [MT]'nin Marmok Macerası

Bu konuya 84 cevap yazıldı 1840 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#61)
muzaffer1968

muzaffer1968 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR 600 F
Kan Grubu: O Rh+
03-07-2008, 09:20 AM

resimler süper, emeğinize sağlık

Türk, öğün, çalış babana bile güvenme
Eski
  (#62)
ahmetnr

ahmetnr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 06'YAMAHA FAZER (balım)
Kan Grubu: AB Rh+
03-07-2008, 12:42 PM

evet gurubun son üyesi olarak bende dün akşam 17,30 da adana ya sağ sağlim geldim yorgunum açıklamalara sonra cevap vereceğim spekülasyonlar olabilir inanmayın selamlar

87 MOBİLİYETTE-90 JAWA-92 MİNSK-97 MZ-06 MONDİAL- 07 HONDA CBF150 - 08 YAMAHA FAZER 600 ...............2020..........2050 STOP
Eski
  (#63)
bora33

bora33 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yamaha xt 660 r
Kan Grubu: B Rh+
03-07-2008, 22:31 PM

salı günü mersinden ben ve izzet geri döndük. keşke diğer günler kalsaydıkta sizinle geri dönüş yapsaydık. belli sizlerde iyi eğlenmişsiniz.
Eski
  (#64)
Makine
Moderatör

Makine - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki DL650 V-Strom
Kan Grubu: A Rh+
04-07-2008, 09:52 AM

7.GÜN (27.06.2008) Devamı...

Gruptan ayrıldıktan sonra Bodrum'a doğru yola koyuldum. Muğla giriş ve çıkışlarında radar olacağıı tahmin ediyordum ve bu yüzden 75km/h bir hızla ilerliyor yeri geldiğinde hızımı arttırıyordum. İlk molamı Yatağan yakınlarındaki bir benzincide verdim. Su, soda vs. tükettikten sonra yola çıktım. Yatağan içinde beni güzel bir süpriz bekliyordu. Süpriz olan trafik ışıkları. Hayatımda bu kadar saçma bir ışıklandırma sistemi görmedim. Her 100m arayla ışık var ve ışık her yaya geçişine koyulmuş. Yani devamlı dur kalk yapıyorsunuz. Sabit bir hız tutturmak mümkün değil. Yatağan'dan çıkınca rahatladım. Güzel kıvrımlı virajlar ve çam kokusu eşliğinde Milas'a geldik ve Bodrum istikametine doğru yola koyuldum. Festival alanında MES (Mesut) ile sohbetimde "Bodrum yolunda çok çakıl var dikkat et" diye beni uyarmıştı. Uyarıyı dikkate aldım. Gerçekten yol bozuktu. Karayolları bozuk kesimleri traşlamış, yoluda olduğu gibi bırakmış. Çok bozuk yerleri ise zift üstü çakıl yaparak gevşek bir şekilde kullanıma sunmuş. Diyecek söz bulamıyorum. Benim ve motorumun etrafından şarapnel gibi geçen bu taşların hesabını kim verecek merak ediyorum.

Sonunda Bodrum'a girdik. Girdik girmesine ama bu seferde dar sokak ve duraklama yasaklarına uymayan sürücüler yüzünden iyice daralan bir yolla baş etmek zorunda kaldık. Kendimi hemen üstü kapalı bir garaja attım ve Bodrum'u gezmeye başladık. İlk önce Bodrum Kalesi içindeki Su altı müzesini gezdik.

Müze gezimizi bitirdik. Sonrarında Bodrum'un kapalı çarşısını gezip hediyelik birşeylere baskmaya başladık. Gezgin olmanın sağladığı büyük avantajlarıda burada gördük. Öncelikle burada yazacağım yazıda kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem ama bir gerçeği de ortaya koymak zorundayım. Marmaris fiyat olarak aynı üründe Bodrum'a göre 1/3 daha pahalı. Yani 60ytl'ye Marmaris kapalı çarşısında satılan hediyelik eşyanın aynısını Bodrum'da 40 ytl ye almak mümkün. Özellikle takı, gümüş vs. arasında fiyat uçurumu korkunç boyutlarda. Marmaris'te beğendiğim bir kolyeye esnaf 80ytl fiyat biçmişti. Aynı ürünü Bodrum'daki esnaf 50ytl ye bıraktı.

Neyse biz gezimize devam edelim. Kaleyi gezdikten sonra Bodrum antik tiyatrosunu da görüp Didim'e doğru yola koyulmaya karar verdik.

Şu an restorasyon çalışmaları devam etmekte. Tekrar yola koyuldum. Milas içinden geçip Bafa gölü tarafından Didim'e vardık. Burada halamlarda kaladık. Halamlar Akbük tarafında oturduğu için Akbük'e geçtik.

8.GÜN (28.06.2008)

Sabah erkenden kalkıp güzel bir kahvaltı yaptık. Aile sohbetleri falan derken saat 10:00 gibi motorun üzerindeydim. Bugün hedefim Didim yolundaki Apollon tapınağını gezmek sonrasında Efes, Kuşadası ve Selçuk'a bağlı Şirince köyünü gezip dolaşmaktı. Akbük'ten çıkıp Didim yoluna girdik. Girdik ama 2 sene öncesinde göre bir değişiklik yok. Yol aynı şekilde berbat. Belediye çalışsın diyerekten Apollon tapınağına vardık.

Tapınağı gezmeyi bitirdikten sonra Kuşadası'na doğru yola koyulduk. Güzergahımı Akköy tarafından yaptım ve geze geze Söke'ye doğru yola koyulduk. Söke'ye yaklaştığımızda etkili bir rüzgar bizi karşıladı. Sorduğumda buranın her zaman rüzgarlı olduğunu öğrendim. Yeri geliyor çok fazla şiddetlenebiliyor. Bu güzergahı kullanacakların kulağına küpe olsun. Söke'yi de geçip Kuşadası nın dışından geçip Efes'e vardık. İşte Efes 'ten fotoğraflarımız. Muhteşem bir şehir.

Bu fotoğrafta Liman yolunun Batı tarafındayım. Normalde buraya giriş yasak. Bunu bizde bilmiyorduk çünkü yola Batı tarafından girmiştik. Doğu tarafında ise girilmez diye uyarı var. Ama biz görmedik Güzelce yolu gezmiş olduk.

Efes'i de gezip bitirmiştik. Gezi karnımızı acıktırdığı için hemen Şirinceye gidip orada yemeğimizi yeriz diye hareket ettik. Şirince eski Rum köyü. Köy ilk halini hala korumakta. Taştan yollar, güzel beyaz evler. Şirince nin en ünlü özelliği meyve şarapları. Köy içinde hemen her yerde şarap satan birini bulmak mümkün. Tüm şaraplarıda tadabiliyorsunuz. Ben alkol kullanmadığım için tadına bakmadım. Şarap sevenler varsa mutlaka buraya bir uğramalı. Ek bilgi olarak burada yemek fiyatları uygun. Biraz gezip soruşturduğunuzda çok kaliteli yemeği çok hesaplıya bulabiliyorsunuz. Ayrıca köy içinde birçok pansiyon var. Oda fiyatları 40 ile 60 arası değişiyor. Pazarlık yapıp biraz gezerseniz uygun fiyatlı oda bulmanız mümkün.

Buyrun şirince fotoğraflarına.

Köyün içindeki kilise. Restorasyonu yapılmakta.

Şirinceyi de gezdikten sonra. Hedefimiz Meryem Ana Kilisesi. Birkaç sene önceki yangında ağır hasar alan orman artık yok. Tamamen traşlanmış. Yol kenarında ibret olsun diye kuru ağaçlardan birkaçı bırakılmış. Ormanlaştırma çalışmaları sürmekte.

Sonunda Meryem Ana Kilisesinin bahçesindeyiz. Burada biraz sinirim tepeme çıktı. Tekelciliğin ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gördüm. Bahçe girişinde hediyelik eşya satan bir dükkan var. Adam tek olduğu için tüm ürünlerini fahiş fiyata satıyor. Ayrıca saygısızlıkta yapıyor. Bodrum'da 2.5 ytl ye aldığım hatıralık eşyanın aynısı burada 6ytl idi. Çok pahalı dedim ne derse beğenirsiniz "Abi daha ucuza satın aldıysan banada söylede bende oradan alayım". Efes'te bile aynı ürün 2.5 ytl idi. Adamı bir güzel orada haşlayıp bi ton laf kaydıktan sonra kilise bölgesini gezmeye başladık. İbadethane olduğu için kilise içini çekemedim. Çevresiyle yetineceksiniz.

Kiliseden çıkıp Kuşadası'na geçtik. Şehir merkezine girip sahilden ilerleyip etrafa baktık. Çok güzel bir yerleşim yeri. Akşam tekrar halamlara geçtik.

9.GÜN (29.06.2008)

Erkenden kalkıp kahvaltımızı yaptık. Motora eşyaları yükleyip halamlarla vedalaştık. Rotamız Isparta idi. Burada Sezen'in uzun zamandır görmediği bir arkadaşıyla görüşecek sonrasında Eğridir'de konaklayıp ertesi gün Konya üzeri Adana yapacaktık.

Molalarımızdan bir kare.

Yemek yemek üzere Sultanpınarı tesisleri - Salda Gölünde duruyoruz.

Yemeğimizi yediğimiz sırada birden davul ve zurna sesleriyle kalabalık bir grup geldi. Durumu sorduğumuda evlenen veya sünnet olacak çocukları buraya getirme geleneği varmış. Bizede sünnet düğünü rastgelmişti. Fotoğraf karelerimize dahil ettik.

Giyindik kuşandık Isparta ya yola koyulduk. Burdur'a kadar çok keyifli yol yaptık. Burdur çıkışında Isparta ya 23km lik kestirme bir yol vardır. Yola vardım ki ne göreyim. "Yol çalışması var kapalıdır" levhası. Mecburen yukarıdan dolaşarak Isparta'ya vardık. Sezen in arkadaşları ile buluşup Eğirdir'e geçtik. Burdur girişi ve Isparta Eğirdir taraflarında radar oluyor dikkat etmek gerek. Eğirdir yarım adasında yemeğimizi yiyip. 40ytl ye oda tutup burada konakladık.

10.GÜN (30.06.2008)

Sabah erkenden kalktık. Eşyaları motora yükledikten sonra Eğirdir gölü manzarasında birkaç foto çektik.

İşte yüklü bir DL650

Kahvaltı için çevredeki lokantalara fiyat sorduk ağzını açan küçücük tabağa 10ytl diyor. Sinirlendim. Yemiyorum dedim. Yürü hanım deyip Eğirdir'in içine gittik. Gözüme unlu mamülcü takıldı. Hemen inceleyip 3 adet haşhaş tohumlu poaça alıp yanınada şirketten çay içip 75 kuruşa kahvaltıyı hallettim. 10ytl nere 75 kuruş nere. Fahiş fiyatları protesto ediyorum.

Eğirdir'den çıkıp Konya'ya doğru yol almaya başladık. Hava buz gibi. Yollar güzel. Göl kenarında yata kalka gittik. Gelendost, Şarkikarağaç derken haritada gördüğüm Konya'ya kestirme bir yolu denemeye karar verdim. Şarkikaraağaçı geçtikten sonra Hüyük yoluna döndüm yolun ilk 500m si oldukça bozuktu ama sonrasında süper doğa manzarasıyla birlikte kıvrılarak uzanan bir yol beni karşıladı.

Birazcık yol fotoğrafları.

Hava o kadar güzeldi ki hiç durmadan 3 saat motosiklet kullandım ve Konya'ya hiç yorulmadan girdim. İç Anadolu'nun serin ve kuru havası çok güzel. Konya içine girdikten sonra önce yemeğimizi yiyelim dedik ve Konya'nın ünlü Tandır kebabını yemeğe karar verdik. Motoru ve aşyalarımızı belediye park yerine bıraktık. Tandırcımızı bulup yemeğimizi yedik.

Yemek sonrası Mevlana Müzesini gezmeye gittik. Müze içinde fotoğraf çekimine izin verilmiyordu bu sebeple dış ortam fotoğraflarıyla yetinmeniz gerekiyor. Ama mutlaka burayı gezmeniz lazım. İçinizi çok farklı bir duygu kaplıyor.

Artık geri dönüş yolundaydık ve hedefimiz Adana'ydı. Konya - Ereğli'ye kadar durmadan geldim. Ereğli girişine yakın bir benzincide ihtiyaç molası verdik.

Sonraki molamızı ise Pozantı - Şekerpınarı mevkisinde verdik. Otobana girip hızımızı biraz arttırdık ve sonunda Adana'mıza sağ sağlim geldik.

Yol Notu: Ulukışla - Pozantı arası her zaman olduğu gibi oldukça tehlikeliydi. Kamyon terörü tam gaz devam etmekte. Buradan geçecek araç sürücüleri çok dikkatli olsunlar.

Bu gezide de birçok deneyim kazandık. Arkadaşlarımızla keyifli dakikalar geçirdik. Allah nasip ederse daha birçok gezi yapıp hem yeni yerleri görmek hem de bunları size sunma fırsatımız olacaktır.

Hepimizin yolu açık olsun.

Makine

Eski
  (#65)
CERREZCI

CERREZCI - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha DTR
04-07-2008, 11:07 AM

Muhteşemsiniz, süper resimler, süper anlatım, söylenecek söz yok.
Eski
  (#66)
halidbin

halidbin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda 954 RR & Activa
04-07-2008, 12:01 PM

motorlu evliya çelebi gibisin maşallah.daha nice güzel gezilere
Eski
  (#67)
Naci63

Naci63 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ramzey 250 cc Cruiser; Ramzey 200 cc Enduro
04-07-2008, 14:50 PM

Hasan ellerine sağlık. Eşin ve sana nice yıllar mutluluk içinde güzel ve keyifli motosiklet gezileri dilerim. Selamlar.
Eski
  (#68)
adanalı

adanalı - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG GT 250 COMET/SİYAH
06-07-2008, 08:52 AM

şu bizim ümitte resimleri yüklese artık diyorum.
Eski
  (#69)
SmirnouF

SmirnouF - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Bisan Shalter 125 & CZ 500 Special Cross & URAL
Kan Grubu: B Rh+
06-07-2008, 12:19 PM

fotoları teker teker inceledim ve kanaatim : Mükemmel eğlenmişiniz
Tekerinizie sağlık

Gün gelir ben kask kullandığım için İyiki Takmışım deyebilceğim ama sen kask kullanmadığın için Keşke Taksaydım bile diyemeyeceksin !!!
Eski
  (#70)
Endurocu01

Endurocu01 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SUZUKİ DR 800 BİG
06-07-2008, 18:40 PM

hasancım gezi,eğlence,macera ve muhteşem bir balayı oldu sizin için,tekrar tebrikler ve kucak dolusu sevgiler

Canım buz gibi bira istiyor,ama hanım içme diyor napcem ben
Eski
  (#71)
Makine
Moderatör

Makine - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki DL650 V-Strom
07-07-2008, 07:31 AM

Merhaba

@CERREZCI Teşekkürler.

@halidbin Dostum para ve zaman olsa hiç durmam. Üstüne birde belgesel çekerim.

@adanali Evet Bora abi eklesede baksak.

@Naci63 & @Endurocu01 Teşekkürler. Bizdende saygı ve sevgiler.

Eski
  (#72)
muzaffer1968

muzaffer1968 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR 600 F
07-07-2008, 08:17 AM

Resimler süper olmuş, sizede ömür boyu mutluluklar dilerim.

Türk, öğün, çalış babana bile güvenme
Eski
  (#73)
endorphine

endorphine - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW 1200 GS
07-07-2008, 08:36 AM

Hasan kardeşim, çok güzel gezi yapmışsın. Eşinle birlikte yapmanda ayrı bir keyif... Güzel gezilerinin devamını dilerim...

Osman Melikoğlu
BMW 1200 GS
Eski
  (#74)
azgurbuz

azgurbuz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: F650GS
07-07-2008, 08:51 AM

Bizsiz nasılda gezmişsiniz bukadar

Alıntı:
Makine´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İyide bizde bu petrolde durmuştuk. Çekirge sürüsü gibi adamların çayına suyuna saldırdık, bizden bahsetmedilermi
Eski
  (#75)