anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Moto Bilgiler > Gerekli Bilgiler

Motosiklet kullanıcısının düşmanları

Bu konuya 35 cevap yazıldı 5141 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
celestial77

celestial77 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Puch Maxi 1983
Kan Grubu: B Rh+
saygı sevgi eğitim - 21-08-2007, 15:33 PM

herşey eğitimden geçiyor arkadaşlar. eğitimi olmayan kimseler arabanın veya motosikletin üstüne çıktığında sanki kral oluyor. sanki devlet bütün yolları ona vermiş.
Eski
  (#22)
buralpdi

buralpdi - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ramzey 200 gy
21-08-2007, 16:31 PM

83 senesinden beri aktif motorsiklet kullanıyorum, ne zaman bugün trafik kurallarına uygun efendi birşekilde kullanayım desem başım belaya giriyor.hele iş çıkış saatlerinde tamamen imkansız.insanlarda sabır ve hoşgörü bitmiş ,kimse kimseye yol vermek istemediği ,biran evvel varacağı yere gitmek için trafikteki herşeyi kendisine engel olarak gören insanların içinde siz motosiklet kullanmaya çalışıyorsunuz.gözlemliyorum hadi bizi adam yerine koymuyorlar kendilerinede hiç saygı ve sevgileri yok.
bence bu iş motosiklet-araba davası değil enbaşta dağıtılan bedava (hiçbir çaba ve eğitim almadan)ehliyetlerden kaynaklanıyor.(bunu yazdım ama ağlanacak halimize gülüyorum şimdi, bir çok motorsiklet kullanıcısının bedava diye tabir ettiğimiz ehliyeti bile yok)
yeni bir sınav yapsalar bir çoğumuz eminimki sınıfta kalırız.ehliyetli sayısının avrupa birliği standartlarına yaklaşması için yapılan yanlış tercihlerin acısını çekiyoruz.eskiden maslak'ta dosya yakmadan ehliyet alanları takdir ediyorlardı.
Eski
  (#23)
banavurma

banavurma - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: aprilia leo 150
Kan Grubu: O Rh+
21-08-2007, 16:40 PM

konuyu açan super moderator'ün yazdıklarını elimizden geldiğince dikkate almak lazım... karşıdan (ayılar, kuşlar, vs....) gelen tehlikeler için yapılabilecek bir şey yok...

eğitim şart işte... ne diyelim.... Allah'a emanet gidiyoruz...
Eski
  (#24)
Angel_Devil

Angel_Devil - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hyosung GT250R
Kan Grubu: A Rh-
29-01-2008, 15:02 PM

Bilgilendirme için sağol..

600RR ye Geçmek İçin...
Eski
  (#25)
Ömercik

Ömercik - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KANUNİ Tigrina 100 (Kırmızı)
29-01-2008, 15:12 PM

Bizi kullanıcıdan saymıyolar yolun kenarına sıkıştırıyolar
Eski
  (#26)
burak5535

burak5535 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
10-02-2008, 01:23 AM

abi bunların çoğu böyle ya aslında arabayı durdurup kabakuvvet uygulamak lazım
Eski
  (#27)
H311B0Y26

H311B0Y26 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hedef Honda CBR 125R
Kan Grubu: A Rh+
27-05-2008, 18:45 PM

İnsanlarda motosiklet zihniyeti gelişmediği için motosiklet kullanıcılarını düşman olarak görüyorlar.Geçmişimize bakarsak kazaların %80i diğer motorlu araçların bize olan saygısızlıklarıdır bence!

Hedef Honda CBR 125R
Eski
  (#28)
Caliberwicz

Caliberwicz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Vespa Et 4 150
Kan Grubu: B Rh+
29-05-2008, 01:12 AM

Onlara sorsan motorcular suclu motorculara sorsan onlar suclu arkadasın dedıgı gıbı Allaha Emanet gıdıyoruz nekadar Guzel kullansakda :(

Ne Mutlu TÜRK' üm Diyene.. ●●●äÿtúg×gê®êk●●●
Eski
  (#29)
mterayes26

mterayes26 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KANUNİ DAVİDSON CARACAL 200 KIRMIZI ŞİMŞEK
29-05-2008, 01:33 AM

Alıntı:
admin´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Gürültü : Motosikletinizi başkalarını rahatsız edecek derecede gürültülü küllanmayın. Motosikletinizin ürettiği gürültüden rahatsız olan kişilerin tüm motosikletlilere düşmanlık beslemesine neden olursunuz.

Saygısızlık :

Motosikletinizi sürerken trafikte bulunan diğer araç ve özellikle yayalara saygı gösterin. Yapacağınız her kaba ve saygısız davranış tüm motosikletlilere mal edilecek ve motosiklet kullanıcısının saygınlığını zedeleyecektir.

Riskli Hareketler :

Daima Trafik Kurallarına uyunuz ve trafik emniyetini tehlikeye atacak riskli hareketlerden kaçınınız. Bu tür tehlikeli hareketler trafikteki diğer sürücülerin motosikletliye tepki göstermesine neden olur.

Kaza:

Motosikletinizle kaza ihtimali olan durumlardan ve kaza yapmaktan kaçınınız.Yapacağınız kaza bizzat kendinize maddi manevi zarar vereceği gibi, ailenize, yakınlarınıza ve diğer motosikletlilere de zarar verir.

sayın adminim sonuna kadar haklısınız

az önce bir kaza atlattım ve evime geldim ne kadar kornaya bastıysam ve sellektor yaptıysam onumdeki araç aniden u çekti sert bir frenle durdum , adama sen ne yaptıgının farkındamısın dedım , adam bana ne yapmısım kı dedı , bende hiçbir şey yapmadın bundan sonra yola cıkarken dıkızlerını kullan yoksa cocukların uzulur dedim, bir motosiklet yerıne yuklu ve hızlı bir kamyon olabılır belki bir seyler anlamıstır

gelelım o cırcır takan mobıletlılere dun konsere gıderken denk geldı 100 cc lık kafa vardı tahmınımce cunku baya ıyı gıdıyordu . bana kafa tutuyor. salıyorum benı gecıyor yavaslayıp bır daha gecıyor , yanımda jikle çekip catırdı yapıyor. ben dahıl herkes .................... dedı . ben artık o egsozu olmayan motor gurultusune dayanamadım ve gazladım . ne mi oldu motorcular serseri , motorcular ahlaksız , motorcular şeytan zihniyetli hayyyıırrr motorcular kaliteli insan kendisine yeşil dahi yansa yola adım atmıs yaya ya nezeketen yol veren , 4+ tekerlı aracların tahrıklerıne uymayan , gerektıgın de motoru bır kenara bırakıp karsıdan karsıya gecen yaşlı , hamile vs kişileri geçmesine yardım eden değerli kişilerdir . arkadaslar hepimiz genciz hız ve gürültü bize zevk versede baskalarına rahatsızlık veriyor olabılır . elimden geldiğince motorcular serseri zihniyetını silmeye çalısıyorum eskişehir gibi motosıklet kültürü oturmamıs bir şehirde

SAKİN BİNELİM HER ZAMAN BİNELİM MOTOR TUTKU , MOTOR TARİFİ OLMAYAN VE HİÇBİR ZAMAN OLAMAYACAK OLAN BİR AŞKTIR . KIYMETİNİ BİLELİM

SİYAH KIRMIZI AKAR KANIMIZ BİZ ESKİŞEHİRLİYİZ İŞTE FARKIMIZ
Eski
  (#30)
06ares06

06ares06 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA FZ6 FAZER
Kan Grubu: O Rh-
29-05-2008, 02:28 AM

arkadaşlar yazılarınıza katılmamak mümkün değil. maalesefki motor geçmeyi meziyet sanan ihtiras sahibi manyak çok fazla belli bir meslek grubuna maledemem ama eğitimsiz ve dikkatsiz sürücüler çok fazla bize düşense maksimum dikkat...herkeze kazasız günler.
Eski
  (#31)
mondializzet100

mondializzet100 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBF 150
Kan Grubu: AB Rh+
29-05-2008, 07:30 AM

Çok haklısınız
Eski
  (#32)
gezgin_33

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBF-150
29-05-2008, 08:00 AM

Merhaba arkadaşlar. Yazılanları okudum yazacak fazla bişi kalmamış. ben de gördügüm bi seyi yazayım dedim. İşim geregi sürekli adana mersin arası gidip geliyorum. Yolda oyle motorcular görüyorum ki önünde giden kamyon veya tırların arkasına giriyorlar aralarında ya 5 m yada daha kısa mesafe var. Bunlar ruzgardan korunmak amaclı bunu yapıyorlar fakat kendilerini nekadar teflikeye attıklarının farkında degiller. Bazı motorcular ise altlarında ki büyük CC li motrlar ile makas atıp duruyorlar. İşte bu tur motorcular da kendi bindikleri dalı kesiyorlar...

Bazı 4 teker sürücüleri de sehirler arası yolda sag seride geçip 70 80km sabit hızla gitdiyorlar. Birisi arkasında kornaya basıp selloktor yapınca ya saga geşiyor yada gazlayıp gitmeye calışıyor ama hızını alıncaya kadar arkasından gelen hızlı araclara yeterince tehlike oluşturuyorlar zaten...

Anlıycanız sizinde soylediginiz gibi cahil insan malesef ki her kesimde var...

BANA BİŞİ OLMAZ DEME KULLAN KORUYUCU MALZEME ÖZELLİKLEDE KASK ÇÜNKÜ ELDİVEN VEYA DİZLİK OLMASSA CEZA YEMİYORSUN AMA KASK YOKSA YANDINNN
Eski
  (#33)
Sadık1453

Sadık1453 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Şimdilik Mondial 150 ZC - Ama ben memnunum :)
29-05-2008, 08:31 AM

Arkadaşlar doğru söylüyorsunuz hepiniz haklısınız, ama işin birde şu tarafı var. Ayşe Şule Bilgiç' in yazılarını takip edenler bilirler, "Eğer herhangi bir şekilde kaza yapar yada zor durumda kalırsam bu benim suçumdur, çünkü motorumla yola çıktığımda her ihtimali düşünmeliyim nereden ne çıkar, yolu okumalıyım ve ona göre gitmeliyim yolda" tamamen böyle olmasada buna benzer bir bölüm var yazılarından birinde. Ben ne zaman kaskımı takır motoruma binsem, ilerlemeye başlamamış bile olsam, kendimi diğer insanların hedef tahtası olarak görüyorum. Mümkün olduğunca onlardan kaçmaya ve kendimi kollamaya çalışıyorum. Otomobil kullanırkende, motor kullanırkende naçizhane tavsiyem sizindışınızdaki bütün sürücü ve yayaların zihinsel özürlü ve her an her şeyi yapılacak acayip insanlar olduklarını düşünün. Bu şekilde hayatta kalmanıza daha kolay olur. Çünkü hakikaten mercimek kadar bile beyni olmayan insanlara ehliyet vermiş bu devlet, maalesef aynı devlet bana da ehliyet verdi :(. Ve bu adamlarla beni aynı derecede değerlendiriyor. Onun için full dikkat.
Kasasız sürüşler.

"İnsanları mutlu eden şeyleri bulmaları ve onları yapmak için zaman ayırmaları gerektiğini düşünüyorum"
Eski
  (#34)
scuba ömer

scuba ömer - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
29-05-2008, 08:37 AM

walla bence maymuna dönerler.trafikte en çok problem yaşadıgım araçlar
1-BAYAN SÜRÜCÜLER
2-MİNİBÜSLER
3-OTOBÜSLER
bunların ne motorlara nede arabalara saygıları war.şeytan diyoo taksim meydanında sallandır bunları bak bakalım bidaha yapıyorlarmı.sallandıalım diyenler parmağını kaldırsınnnn.........
Eski
  (#35)
tic_ket

tic_ket - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: aprila rs 125
Kan Grubu: O Rh-
29-05-2008, 09:08 AM

Alıntı:
xnode´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Küçük kasalı araçlar çok tehlikeli.
bu iveco 50NC falan gibi orta boydaki kasalı araçlar şehir içinde ne sinyal verir, ne sağına soluna bakar ne de başka birşey. Kullanıcıları da genelde hanzolar oluyor. Şehirdışında kamyonların rüzgarı vs.. tehlikeli ama şehir içindeki o küçük kasalı araçlar yokmuu..

Bir de arkadaşın dediği gibi Doğan görünümlü şahin, eski kasa 3.16 bmw, modifiye görünümü verilmiş fiat brava, amortisörü kesilmiş 18'lik jant bulunan Peugeot 106 gibi 12-13 milyarlık arabaları görünce hemen kenara çekip
uzaklaşmasını bekleyeceksin. Çiyan arabaları oluyor genelde çünkü onlar.
Be yapacakları belli olmaz, dengesiz dengesiz hareketler; birden el freni çeker deli gibi şerit değiştirir

Ama benim asıl derdim taksiciler. En profesyonel olması gerekenler en hödük kullanıcılar. Ne sinyal verir, ne başka şey. Şerit ihlali desen gırla. 30km süratle sağdan yavaş yavaş gider birden kafasına esince gazlar. Para sayıyorum diye yol ortasında devam eder sonra bakar yolun karşı şeridine geçmiş hiçbirşey olmamış gibi birden sağa gazlar. Aman ha..

İstisnaları tenzih ederim.
her sabah hemen hemen aynı yerde karsılastıgım bı kamyonet surucusu vardı beni geçirmemek için elinden geleni yapıyodu bende bi şekilde geçiyodum..
ama bi hafta önce beni çok kötü sıkıştırdı ve az kalsın kaza yapıyodum sonra tartısma cıktı peşinden kavga.. yamuldular tabi..
artık çok rahatım her sabah kornayla selam verip geçmem için arayı acıverıyo sag olsun..
ben herzaman derim eğitim şart..

kim demiş sarhoşluk kötü diye!!!!
ben herşeyimi ayıkken kaybettim....
Eski
  (#36)
atlantic

atlantic - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GiLεяa иεxưs 5oo
Kan Grubu: AB Rh+
02-06-2008, 11:09 AM

Biz ne kadar dikkat etsekte, örnek motorcu olmaya çalışsakta bizim imajımızı zedeleyen o kadar çok motosiklet sürücüsü var ki. Ben üzerimde tüm korumalarla E5 te uygun bir süratle sakin sakin giderken, kimse kusura bakmasın sözüm meclisten dışarı, ama 750 liralık çin skutırıyla arkamdan kaskını kafasına değilde emaneten alnına takmış ve slalom yaparak araçları rahatsız ve tahrik edici şekilde gelen adamlar, bu ülkede ben ve benim gibiler gibi olanlarla birlikte oksijen tüketmeye devam ettiği sürece biz ADAM OLMAYIZ! Bir kişinin yaptığı herkese mal oluyor. Yani kurunun yanında yaşta yanıyor. Hepimiz serseri sınıfına dahil ediliyoruz. Durdurup uyarsan ne diyeceksin? Laftan anlayacak mı ki? İşte bizim en büyük düşmanımızdır bunlar. Gördüğüm zaman sinir katsayım maksimuma ulaşıyor. Allaha havale ediyorum...

Gilera Nexus 500ie
Sahibinden İlan No: 10236978
Etiketler: , ,

Konu Seçenekleri