Alıntı:
TEK TEKER AGİ´isimli üyeden Alıntı
Abarttıkca abartmışsınız kask takmaması kötü bişi ama teker pozisyonunda yavas gidiyor düşsede bişi olmaz hafif sıyrıklarla atlatır ..
b3b3t0 Sanada tek sözüm =))
az indirde ön teker eskisiiin =))
|
Bu yazıyı okuyunca vay efendim sen kimsin ben 40(10-15-20 farketmez) yıllık motorcuyum diye başlamazsan sevinirim. Çünkü, dikkat ettim yanlış yapan 40 yıllık motorcuların ilk çıkışı bu oluyor, nasiplenmek istemiyorum. Şimdi bu kardeşimize düzgün öğüt verelim sonra o ne yapacaksa yapsın diyorum ve dün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum...
Dün pilot sağlık kontrolündeydim, bu yüzden a'dan z'ye heryerime bakıldı kısacası girmediğim hastane bölümü kalmadı. Noröloji bölümünde EEG'im çekilmesini beklerken yanımda 35-40 yaşlarında bir bey oturuyordu, elinde baston vardı "Allah allah" dedim içimden "bu yaşta baston" neyse, bu beye hemşire hanım ikinci kata çıkmasını ve raporunu tastik ettirmesini söyledi.
Bey ayağa kalktı önce normal yürüyordu bastondan destek alarak, sonra birden dengesini tamemen kaybederek sağa yatmaya başladı, neyse hemen ayağa kalkıp yardım ettim. Görüntü, ilk defa gördüğüm için çok garip gelmişti neyse kendini toparladı bıraktım yine iki üç adım sonra aynı şey hoop sağa yattı. Yardım da istemiyordu ama belki de utanıyordu bilmiyorum ama gittim koluna girdim "Ben size eşlik edeyim" dedim "Olur" dedi.
Yürümeye başladık yolda sordum "Neyiniz var?" "Yaa sorma kardeşim" dedi "10 yıl önce hızlı motrculardandık, kask mask bilmezdik, BİZE BİRŞEY OLMAZ DERDİK fakat olan oldu" ,"Abi ne oldu bende motor kullanıyorum, korkutma beni" dedim, anlatmaya devam etti", "Yüksek olmayan bir hızda yaklaşık
40-50km/s ile seyrediyordum, bir araba önüme kırdı, fren yaptım sonrasını hatırlamıyorum, gözümü açtığımda kazayı yapalı 27 gün geçmişti, ben bu süre içinde bilinçsiz bir şekilde yatmışım, kafamdan darbe almışım (kafasını asfalta ve diğer araca kasksız çarpmış), neyse iyileştik taburcu olduk, hayatımıza normal devam ettik, kazanın hiçbir olumsuz etkisi yoktu, herşey normal gidiyordu, taki 3 yıl öncesine kadar, 1 gün aniden denge kayıpları başladı ve neredeyse artık her hafta hastanelerdeyim, iş yapamaz hale geldim" dedi... Beyfendiye parkinson teşhizi koymuşlar, hatlığın ilerleyen safhaları çok daha kötüymüş, Allah kendisine kolaylık versin... Kask takmamanın bedelini çok ağır ödemiş canlı bir kanıttı gözümün önünde duran, çok üzldüm ama elimden de hiçbirşey gelmiyordu...
İnanın o beyfendinin halini görseydiniz, kask takmayanlara iki kat daha kızardınız. Beyfendinin adını sanını vermiyorum, belki bu yazdığıma bile kızar, bilmiyorum. okuyup bana kızarsa şimdiden izinsiz bunu yazdığım için özür dilerim fakat bunu yazma sebebimin umarım iyi bir amaca hizmet ettiğini anlar...
Şimdi tektekerci "yavaş" giden arkadaşlarım, bu olayı ablama anlattım kendisi doktor, dediği şu; "sinir koparsa iş biter", vücutta kendini yenilemeyen tek varlık sinirdir ve sinirin kopması için öyle 100km/s hızdaki darbelere gerek yoktur, ters bir şekilde alınan en ufak darbe bile kalıcı hasarlara yol açabilir, sinir için b vitamini tedavisi yapılabilinir fakat o da çare değildir vs...Anlattı.
Şimdi arkadaş yavaş gidiyormuş, birşey olmazmış gibi akla mantığa ve sağlığa aykırı cümlelerinizi kendinize saklayıp, bir an önce kask takmayan (sadece kask da değil) herkese, takmasını öğütleyin ki onların başına gelebilecek benzer durumlardan da siz sorumlu olmayın... Kafaya alınan her darbe tehlikelidir, hızlı yavaş farketmez lütfen kaskınızı mutlaka takın ayrıca 30km/s hız sanıldığının aksine gayet tehlikeli bir darbe oluşturacak bir sürhattir.
tek teker agi ve aynı fikri savunan arkadaşlar sizlere soruyorum doğru mu yapıyorsunuz yanlış mı? Yanlış diyorsanız ne yapacağınızı biliyorsun yok hale doğrusu budur diyorsanız, bu şekilde öğüt verdiğiniz kişilerin sorumluluğunuda aldığınızı unutmayın...