Alıntı:
HeadbaNgeR´isimli üyeden Alıntı
20-30 km hızla giderken kask takmanın kime ne yararı olcak.
olcağı varsa kask takınca da olur zaten.
adam otobanda kullanmıyo motoru. boş arazıde ufak hızlarda kullanıyo.bşey olursa da olcak yani bu kimseyi ilgilendirmez...
anlamıyorum bizi mi düşünüyosunuz yoksa 'kasksız çıkmayn 'diye söylemlerde bulununca kendinizi prof rider fln mı hissediyosunz.
ha eğer bizi düşünüyosanz adam gibi bi kask ve koruma seti hedye edin de takalım.
mahallenin ç0cuklarına da kask ve koruma dağıtalım o zaman. ağaçtan düştüklerinde ya da maç yaparken kullanırlar... 
|
Alıntı:
BikerBoyz34´isimli üyeden Alıntı
bunun 600lük le 50likle alakası yok sen önce olayı anla.adam düştü isterse 10km ile gitsin kafasını kaldırıma vurdu tak gitti ne olacak şimdi.yani ha hayabusadan böyle düşüp vurmuşun ha scooterdan.önemli olan insan hayatı ben böylelerini görünce arkalarından demediğim kalmıyo onca insanın lafını kaldırıyosan takma kardeşim.millet niye size hediye etsin ekipmanları.senin canın burda kimse düşünmeyedebilir aman ne olursa olsun aferin desek süper olur demi.iki gün sonra bunlar gibiler bakın stoppie yaptım suzukiyle diye gerlirler.Herşey kafada bitiyo kafada.canınız o kadar ucuzsa istediğinizi yapın
Ha birşey daha o suzukiyle hiç havalı olmuyosun 600lükler var yeni baya güzzel onlardan al tam süper olursun
|
Alıntı:
TEK TEKER AGİ´isimli üyeden Alıntı
Abarttıkca abartmışsınız kask takmaması kötü bişi ama teker pozisyonunda yavas gidiyor düşsede bişi olmaz hafif sıyrıklarla atlatır ..
b3b3t0 Sanada tek sözüm =))
az indirde ön teker eskisiiin =))
|
Alıntı:
solmyr´isimli üyeden Alıntı
yawaş veya hızlı, kafasının yarılmayacağına veya beyin kanaması geçirmeyeceğine kim garanti verir? 1kg lık şeyi kaldırırken fıtık olanlar var, ters bi harekette,ölümle bile sonuçlanabilir, en kötüsünü düşünün en iyisini değil, düşüp bişey olmasa bile durduk yere acı çekmesine ne gerek?
|
Alıntı:
TEK TEKER AGİ´isimli üyeden Alıntı
Emin ol kendisi de bunları düşünüyodur ;) tamam canım kardeşim sen kaskını tak gez biz sıcak havalarda kask kullanmıyoruz insanları sürekli uyarmanıza gerek yok herkez kendinden sorumlu
|
Yeterli cevaplar var kask takmamayı destekleyen herkese.
Ben de kask takınca terliyorum, ama vizörü açıp kısa süreli hızlanınca ter falan kalmıyor.
Bisikletle giderken düşüp kol bacak kıran, kafasını dağıtan çok arkadaşım var. Çoğu bisikletin son hızı 40-50km/saat.
2 kez durduğum yerde düştüm, kaskımın iki yanı da çizik. Kask olmasaydı kulaklarımda ufak da olsa yaralar olacaktı. Kulaklarımda yara yok.
Bir kez 35km/sa hızla düştüm, dizliğim olmadığı için ayaklarım hafifçe morardı ve çizildi. Kask-mont-eldiven olmasaydı çenemin sol yanı asfalta vuracaktı, üzerimde tişört olduğu için sol dirseğim yara olacaktı, avuçlarım mutlaka boydan boya üst derisini kaybedecekti. Korumalarım vardı, montun ve eldivenlerin kumaşı az yıprandı, kaskım hafif çizildi, bacaklarım biraz çizildi.
"İki ufak yaradan bir şey olmaz" deme, ayak bileğim 2 aydır hala tam düzelmedi, bir yere çarptığımda hala yerimden zıplıyorum.