anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Faydalı Bilgiler

Amerika'daki Motosiklet kazalarıyla iligli istatistikler

Bu konuya 19 cevap yazıldı 607 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Emrah81

Emrah81 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: -
Kan Grubu: A Rh+
Amerika'daki Motosiklet kazalarıyla iligli istatistikler - 19-06-2008, 14:07 PM

Aşağıdaki websitesindeki yazıyı okurken Amerika'daki motosiklet kazalarıyla ilgili birkaç istatistiki tablo ilgimi çekti, sizlerle paylaşmak istedim. İlgilenenler için daha ayrıntılı yazılar ve tablolar mevcut. (Site İngilizce)

http://www.iii.org/media/hottopics/i...ce/motorcycle/

Konu Emrah81 tarafından (19-06-2008 Saat 14:18 PM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#2)
AKREPAHMET

AKREPAHMET - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-06-2008, 14:08 PM

çok ciddi rakamlar bunlar.

Ahmet KÖSE
05544016341
Eski
  (#3)
zeda3000

zeda3000 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ducati Monster 900S
19-06-2008, 14:25 PM

Amerika kask zorumlu degil bir cok eyalette. Daha da sacma olan onlarda devlet tarafindan onayli deri mont giymen gerekiyor. Montsuz motora binemezsin ama kask zorunlu degil iste. Genede ozel sektor tum reklam faaliyetleri ile kaski topluma alistirmayi deniyor. Motor kullanicilarinin %65 ni olusturan chopper grubu yuzunden kask aliskanligi cok dusuk gercekten.

Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir
Eski
  (#4)
solmyr

solmyr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KANUNİ kırmızı caracal200
Kan Grubu: AB Rh+
05-07-2008, 17:33 PM

türlerinide araştırsalarmış keşke, motosiklet kazalarının %50 sinden fazlasını superspor motorcuları yapıyodur bence.

"Bana göre bir Ceset, canlı bedenin taşıyamayacağı bir güzellik & saygınlık taşır"
Eski
  (#5)
maltintash

maltintash - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki İntruder M800 Boulevard M50
Kan Grubu: B Rh+
05-07-2008, 19:44 PM

Bence istatistiğe bakarsanız yıllara göre motor sayısı artıkca kaza sayılarıda aynı oranda artış olmuş aslında değişsen pek bişi yok.Bence Amerikada değilde Türkiyede durum nasıl... asıl onu görmek isterdim.

Ben Motorcunun Zeki,çevik,ahlaklı ve aynı zamanda Kasklı olanı severim..
Eski
  (#6)
cezerye

cezerye - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Hyosung gt250 (vardi) Artık cross istiyorum :)
06-07-2008, 01:09 AM

tukiye'de boyle yillara gore bir data mı varmış? pehh.... kim kayıt tutar? varsa da guvenmem ben o dataya acıkcası...

pikabıma atacam cross motorumu bi gun... ha buraya yazıyorum!

"It's not how big you are in the fight; it's how big the fight is in you,"
Eski
  (#7)
kalyo

kalyo - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 98 Aprilia яs 250 ( Flagello di Dio )
06-07-2008, 01:20 AM

topLam rakam 100 etmiyor
diğer yandan %50 den fazLAsını ss Lar yapıyor diyen arkadaşın bencesini çözmüş değiLim.. SS sürüş deneyimi ister kazayı geneLde acemi yapar(biliyorum ki bu cümLe geneLde keLimesine bakıLmadan kazayı acemi yapar oLarak aLgıLanacak ama geneLde diyorum ) demekki oLe ss Ler yapmıyor kazaLarın %50 sinden fazLasını bunda benceden daha cok mantık konuşuyor gibime geLiyor.
diqer bir konu ;
kaza şiddeti istatistiğinde öLüm sayısı : 4935 oLArak veriLmiş
peki bu istastikLErin seneLere dağıLımında bana 4935 rakamının veriLdiği seneyi buLabilir misiniz, denebilir ki o 2007 senesinin istatistiği oLamaz zira istatistik 96-06 seneLErini kapsıyor..
ortada bi koLpa var ama kime ait biLemem..

Kafa FLY
Görüntü FLU
Hayat FREE
Eski
  (#8)
urcolak

urcolak - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GT650R
Kan Grubu: O Rh+
06-07-2008, 01:59 AM

Alıntı:
cezerye´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tukiye'de boyle yillara gore bir data mı varmış? pehh.... kim kayıt tutar? varsa da guvenmem ben o dataya acıkcası...
Güldürdün beni, datayı sormuşsun, olacağına inanmadan, bi ihtimal vermişsin olacağına, onada güvenmemişsin,
Komiksin.

Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)
Eski
  (#9)
coq

coq - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: sirzhm5dUbU
06-07-2008, 04:16 AM

Genele bakmamışsınız.
Halbuki bu verilerde dikkat edilmesi gereken kaç kişinin öldüğü ya da sakat kaldığı değil.

Aslında bu veriler şunu gösteriyor.
Amerika'da meydana gelen kazaların sadece yüzde birini motosiklet kazaları oluşturuyor.

2006 yılının rakamlarına bakacak olursak 6 milyon küsür motosikletten sadece 4 bin küsürü herhangi bir kazaya karışmış.

Yani trafikte gezen motosikletlerden kaza yapanlar binde biri bile bulmuyor.

Yani raporu Türkiye şartlarına göre değerlendirdiğinizde, adamlar neredeyse hiç kaza yapmıyorlar bile demek mümkün....

Sen şehit oğlusun,incitme yazıktır atanı,
Verme,
Dünyaları alsan da BU CENNET VATANI...
Eski
  (#10)
solmyr

solmyr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KANUNİ kırmızı caracal200
06-07-2008, 18:23 PM

çoğu ölmeyi hakedenler, gerek motosiklet gerek diğer araçtakiler ama arada olan yolculara ve adam gibi kullanan diğer insanlara oluyo, yazık, keşke sadece hata yapan ölse, yaralı bile kurtulmasınlar hatta.

"Bana göre bir Ceset, canlı bedenin taşıyamayacağı bir güzellik & saygınlık taşır"
Eski
  (#11)
CanerEfe22

CanerEfe22 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Jawa 350 sytell Kanuni Moped
14-07-2008, 11:06 AM

Bence amerika degil deTürkiyede durum nasıl acaba bu bizim için daha önemli deil mi? Ama yinede paylaşım için teşekürler..
Eski
  (#12)
zafer80

zafer80 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
14-07-2008, 11:18 AM

Alıntı:
solmyr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
çoğu ölmeyi hakedenler, gerek motosiklet gerek diğer araçtakiler ama arada olan yolculara ve adam gibi kullanan diğer insanlara oluyo, yazık, keşke sadece hata yapan ölse, yaralı bile kurtulmasınlar hatta.

Eski
  (#13)
LTF06

LTF06 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
14-07-2008, 11:27 AM

Kıyasladığınız ülke abd ve nüfusu 350milyon artı motosiklet kültürü öyle yaygınki orda başınızı çevirdiğiniz her köşede yanınızda önünüzde arkanızda motosiklet var...

Chopper lara kask serbest ama diğer motorlarda zorunlu...

İş Türkiyedekiyle kıyaslamaya gelirse biz 70 milyon orası 350 milyon...

Ve kayıtsız ne kadar motorumuz var acaba...

Konu LTF06 tarafından (14-07-2008 Saat 15:16 PM ) de değiştirilmiştir..

L a T i F
Eski
  (#14)
Mert

Mert - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YAMAHA R1 ;)
Kan Grubu: AB Rh-
14-07-2008, 11:31 AM

Çok boş ve alakasız bir kıyaslama

JeopardY Mert
RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE
Eski
  (#15)
yucika

yucika - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R26 "56 ve R51/3 "52 model
14-07-2008, 14:35 PM

Alıntı:
cezerye´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Alıntı:
urcolak´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Güldürdün beni, datayı sormuşsun, olacağına inanmadan, bi ihtimal vermişsin olacağına, onada güvenmemişsin,
Komiksin.
cezerye devletin kayıtlarına güvenmiyosan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada data'nı)
urcolak arkadaşım aşağıdaki adreste istatistikler bölümünde ilgili verilere ulaşabilirsin. Aylara göre ve araç türlerine göre kaza istatistikleri mevcut isteyen girip baksın.
aşağıdaki adres
Eski
  (#16)
savaskayan

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 102 Tuşlu F Klavye
14-07-2008, 15:15 PM

Alıntı:
yucika´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
cezerye devletin kayıtlarına güvenmiyosan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada data'nı)
urcolak arkadaşım aşağıdaki adreste istatistikler bölümünde ilgili verilere ulaşabilirsin. Aylara göre ve araç türlerine göre kaza istatistikleri mevcut isteyen girip baksın.
aşağıdaki adres
Bu memlekette kazalardaki ölüm oranı sadece kaza mahallinden ölü olarak ambulansa bindirilenler ve hastaneye kaldırılan yaralılardan kaza tutanağı düzenlenene kadar ölenlere göre belirlenir.Kazadan bir aylar sonra hastanede ölenler ölenler istatistiklere dahil edilmez.

Bi de kazadan kaynaklanan rahatsızlıklar sonucu ölümler de bu kategori altında çoğu zaman değerlendirilmez;
Adam kaza geçirir ve böbrekleri parçalanır.diyelim ki üç ay diyaliz e gider ve böbrek yetmezliğinden ölürse ölüm sebebi"böbrek yetmezliği" olur
İstatistik tesbitler asla yanılmaz değildir,kat'i sonuçlar asla ihtiva edemezler ve yanılma payları muhakkak vardır.Az yada çok tüm istatistiki so
nuçlar yanılma payı içerir
Şimdi bu konuda Amerikan istatistikleri mi iyidir,Türk istatistikleri mi kötüdür.?
noktasında birbirimizi gereksiz yere kırıp arkadaşımıza "devletin kayıtlarına güvenmiyorsan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada datanı)" demek son derece nahoş bir temenni,hatta pot kırma olduğu kanaatindeyim.
Dilerim hiç birimiz o istatistiklerde yer almayız.

Konu savaskayan tarafından (14-07-2008 Saat 15:24 PM ) de değiştirilmiştir..

"BEN BİR HAZİRAN MOTORCUSUYUM,SOĞUĞU,YAĞMURU,TOZU,ÇAMURU,BOZUK YOLU Bİ DE"BU MAKİNA ÇİN MALI MI?YARAMAZ O ZAMAN" DİYENLERİ SEVMEM" .
Eski
  (#17)
yucika

yucika - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R26 "56 ve R51/3 "52 model
18-07-2008, 12:05 PM

Alıntı:
savaskayan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu memlekette kazalardaki ölüm oranı sadece kaza mahallinden ölü olarak ambulansa bindirilenler ve hastaneye kaldırılan yaralılardan kaza tutanağı düzenlenene kadar ölenlere göre belirlenir.Kazadan bir aylar sonra hastanede ölenler ölenler istatistiklere dahil edilmez.

Bi de kazadan kaynaklanan rahatsızlıklar sonucu ölümler de bu kategori altında çoğu zaman değerlendirilmez;
Adam kaza geçirir ve böbrekleri parçalanır.diyelim ki üç ay diyaliz e gider ve böbrek yetmezliğinden ölürse ölüm sebebi"böbrek yetmezliği" olur
İstatistik tesbitler asla yanılmaz değildir,kat'i sonuçlar asla ihtiva edemezler ve yanılma payları muhakkak vardır.Az yada çok tüm istatistiki so
nuçlar yanılma payı içerir
Şimdi bu konuda Amerikan istatistikleri mi iyidir,Türk istatistikleri mi kötüdür.?
noktasında birbirimizi gereksiz yere kırıp arkadaşımıza "devletin kayıtlarına güvenmiyorsan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada datanı)" demek son derece nahoş bir temenni,hatta pot kırma olduğu kanaatindeyim.
Dilerim hiç birimiz o istatistiklerde yer almayız.
Savaskayan inşallah istatsitiklerde yer alamayız dediğine katılıyorum ancak hiç alakasız bir konuda bilip bilmeden Türk devleti hakkında da atılıp tutulmasına da razı gelemiyorum kusura bakma. Ağzı olan konuşuyo ağzının payınıda alıyor bu durumda. Doğru yada yanlış yeterli yada değil bizimde devletimiz var orda çalışan insanlarda görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Yeni yetmelerinde laf söylemeye pek hakkı yok bu konularda. Bende bu devlet adına çalışıyorum ve işimi elimden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorum. Herkes kendi işine baksın işini iyi yapsın zaten bütün sorunlarımız çözülür.
Trafik kazası geçirdiğim zaman şunu anladım vatandaşını yolda bırakmayan hastanede tedavisini yapan bir devletimiz var. Kaza sırasın yoldan geçen 2 doktor birde polis arkadaş benimle ve ailemle ilgilendi. Polis arkadaşımız ( o sırad yoldan geçen ve görevli olmayn bizim gibi tatile giden bir polisti) olay mahallini güven altına aldı gitti çantalarımız cüzdanlarımız emniyete aldı Jandarma gelene kadar olay yerinde durdu. Biz hastaneye giderken bile aracımız bekledi. Bu millet ve devlet hakkında da böyle olumsuz yaklaşımlara zin veremem. Bu bir hata yada pot kırma ise özür dilerim ama Türk milleti de Türk devletide gayet yücedir.
Eski
  (#18)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yok
18-07-2008, 12:49 PM

Alıntı:
yucika´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Savaskayan inşallah istatsitiklerde yer alamayız dediğine katılıyorum ancak hiç alakasız bir konuda bilip bilmeden Türk devleti hakkında da atılıp tutulmasına da razı gelemiyorum kusura bakma. Ağzı olan konuşuyo ağzının payınıda alıyor bu durumda. Doğru yada yanlış yeterli yada değil bizimde devletimiz var orda çalışan insanlarda görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Yeni yetmelerinde laf söylemeye pek hakkı yok bu konularda. Bende bu devlet adına çalışıyorum ve işimi elimden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorum. Herkes kendi işine baksın işini iyi yapsın zaten bütün sorunlarımız çözülür.
Trafik kazası geçirdiğim zaman şunu anladım vatandaşını yolda bırakmayan hastanede tedavisini yapan bir devletimiz var. Kaza sırasın yoldan geçen 2 doktor birde polis arkadaş benimle ve ailemle ilgilendi. Polis arkadaşımız ( o sırad yoldan geçen ve görevli olmayn bizim gibi tatile giden bir polisti) olay mahallini güven altına aldı gitti çantalarımız cüzdanlarımız emniyete aldı Jandarma gelene kadar olay yerinde durdu. Biz hastaneye giderken bile aracımız bekledi. Bu millet ve devlet hakkında da böyle olumsuz yaklaşımlara zin veremem. Bu bir hata yada pot kırma ise özür dilerim ama Türk milleti de Türk devletide gayet yücedir.
ayıp ettin ama şimdi, yeni yetme mi olduk.Senin düşündüğünün tam tersini düşünenler de olur biraz farklısını düşünenler de.Senin düşündüğünü düşünmeyenlere de laf atma hakkın yok.Ben sana ulan yalan söylüyon o yaşa gelmişsin hala bişey bilmiyon desem hoşuna gider miydi?

şu motora düz uzanan magandalar vardı hatırlarsınız...
onların artçı aldığını düşünsenize
Eski
  (#19)
modify

Çevrimdışı (offline)
19-07-2008, 23:11 PM

Alıntı:
kalyo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
topLam rakam 100 etmiyor
diğer yandan %50 den fazLAsını ss Lar yapıyor diyen arkadaşın bencesini çözmüş değiLim.. SS sürüş deneyimi ister kazayı geneLde acemi yapar(biliyorum ki bu cümLe geneLde keLimesine bakıLmadan kazayı acemi yapar oLarak aLgıLanacak ama geneLde diyorum ) demekki oLe ss Ler yapmıyor kazaLarın %50 sinden fazLasını bunda benceden daha cok mantık konuşuyor gibime geLiyor.
diqer bir konu ;
kaza şiddeti istatistiğinde öLüm sayısı : 4935 oLArak veriLmiş
peki bu istastikLErin seneLere dağıLımında bana 4935 rakamının veriLdiği seneyi buLabilir misiniz, denebilir ki o 2007 senesinin istatistiği oLamaz zira istatistik 96-06 seneLErini kapsıyor..
ortada bi koLpa var ama kime ait biLemem..
çok saçma. ölümlü kazaların 3/2si zaten sslerde oluyor. ss diyorsam 250 cc değil tabi. 600cc ve üzeri!
Eski
  (#20)
yucika