Tamir,Bakım,Takım Malzemeleri

Merhaba Arkadaşlar...Tamir,Bakım vb için hepimizin elinde bulunması gereken Bir cok parçalar Var.Bu Parçalardan Bazıları

**Lokma Takımlar
**Penseler
**Tornavidalar
**Çekiçler
**Yapıştırıcılar
**Boyalar...

Sizin Kullandıgınız Beğendiğiniz takım malzemelerini ortalama fiyatlarını,markalarını hatta varsa resimlerini burada Yayınlayalım.Birçok Arkadaşımıza Yardımcı Olacagına Eminim... :cat:

Lokma Takımı Olarak Ben düşündüğüm Modeli Sizlere Göstereyim.. Farklı Model,Marka Bulamazsam Eger Bundan alacagım

Marka Rico
Model RICO 25 PC 1/2 LOKMA TAKIMI 6 K 006-RC1025
Fiyat 65.00 ytl civarları (Nette En Düşük Fiyat)
Resim
8646806_0.jpg

Ölçü aleti
lehim+havya
Silikon tabancası.
Elektrik için. :)

Lokma takımı için de Gedore tavsiye ederim.

1 çekiç 1 tornavida ile motorun heryerini sökerim :)
Dededen kalma taktik :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Alet edevat konusunda bişey yazamayacağım ama yanınızda bulunsa çok iyi olur diyeceğim bir aparatı tavsiye edebilirim.
Bu aleti çantamdan ayırmıyorum.
Hani abartmayayım ama neredeyse motoru söküp takacak kadar işe yaradığını söyleyebilirim.
Tabii Türkiye'de varmıdır?
Varsa kaçadır?
Bilemem..

caki1oq6.jpg

caki2fr3.jpg

caki3no7.jpg

Bu adam neyi varsa resmini çekiyor. Manyakmıdır nedir? diye düşünenler için not:

Hayır.
Öyle bir hobim yok.
Ama her nanenin resmi var. :)
Bu da sizin yüzünüzden oluyor.
Öyle şeyler soruyorsunuz ki bazen resimle anlatmak gerekiyor.

Örneğin yukarıda ki resimleri geçen sene ya da daha önceki sene bir soru üzerine çekip foruma koymuştum.
İkinciye yayınlanıyor yani.
Soru da zannedersem, CBR'nin alet kutusuna ulaşmak için illa tornavida mı taşıyacağız? gibi bişeydi.

geçenlerde fabrikaya bir servis elemanı geldi yeni bir takım çantası almış bond tipi çanta içinde herşey güzelce yerleştirilmiş yerli yerinde kapağını açınca bütün takımlara ulaşmak mümkün, içinde neler yokki anahtar takımlarından avometreye havyaya kablo soyma aparatı torkmetre elektronikçi el aletleri vb.
en güzel yanı hepsinin metal bir bond çantada olması. fiyatına gelince servise sordum ama bilmiyordu şirket her elemana bir adet bu çantadan birde tulum verip gönderiyormuş.

çanta aynen şuna benziyordu
http://www.arimanshop.com/index.php?do=catalog/product&pid=3041

Son düzenleme:
Lokma anahtar takımı ve tornavida takımı benim
yanımda bulundurduğum en başlı aletlerdir...

Coq, paşam alet süper yaw....Bana isveç çakısını anımsattı..

.
123.jpg

Bende görünce bu çakıyı şok oldum zaten.:cyclopsan.Ne arasan var yaw...:p

Biraz abartıya kaçmışlar kanımca..Ama kullanılabilinirliği yüksek olası tabi..:wiinkk:

Güzel Ve Faydalı Bir Topic Olacak Gibi =>

Ama Arkadaşlar Temin Edebileceğimiz linkler,mevkiler Verebiliyosanız daha bi faydalı olacak :cherry:

ayk

buji anahtarını unutmamamk lazım bazen cok lazım oluyo erci lokma takımının içinde var ama bazı lokmalarda yok alırkan buna dikkat etmek lazım

Takım taklavat ne alacaksanız ALTAŞ marka tavsiye ederim.
neden derseniz,mesela bir lokma takımı aldınız ve içinden 14 numaralı lokma kırıldı.ne yapıcaksınız aldınığınız yere veya her hangi bir ALTAŞ satan bir yere gidip garantiden yenisi ile değişeceksiniz.garanti kaç yıl der gibisiniz?
işte ALTAŞ farkı burada ÖMÜR BOYU garantili...Yeterki markası altaş olsun ama ne olursa olsun..

valla tam savaşta lazım olacak tüm cephane gibi =>
İyi süper bişide bunlada ufak tefek işleri halledebiliriz anca => Ben yakında 1. msjdaki lokma takımını alıyorum. Motorun Bakımlarını Artık Kendim Yapacam :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1 adet Gerber marka tools bir adet alyan takımı var gerisine gerek yok yolda girderken motor indirecek halimiz yok herhalda birde voltmetrem vardı ama yaktım oda lazım oluyor

1191793250.jpg

Yıldız anahtar takımı , faydalı olabilecek en önemli malzemelerden biridir. :cat:

pompada uzun yola cıktıgımızda cok fazla işe yarayabilir.. Benım bi kere tekerim patlamıstı. Allahtan pazar aksamı o mevkide lastikçi bulabilmiştik... Bi lastik kaynagı,levye,pompa.. uzun yola cıktıgımızda mutlaka yanımızda bulunması gerekir...

walla şöle diim ben okadar harcayamam lokma takımı için fakat almışkende en iyisinden almak gerekir riconun üstüne tanımam..
Ucuz olsun işimi görsün diyen arkadaşlar için 15 liraya 40 parça lokma takımı var ben geçen aldım her işe yarıyo made in china :D
6912574_0.jpg

ucları tek tek almaya kalksak 40 lira eder saten

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar