Kasko ile ilgili bilgiler

Kaskonuz Var mı?

• Kullanılan toplam oy
    49
Kasko Sigorta, Kazadan sonra ne yapmalı?

Merhaba arkadaşlar,

full kasko sigortam var kaş-finike arası o tatlı virajların tekinde yolun ortasındaki yağ sayesinde temiz bir kaza yaptım. Tam korunmalı oldugumuzdan 60 km/h ile düştüğümüz halde birkac cürük haric sapa saglamız. Tabi kask, ceketler, pantolanlarımız haşat 
polis geldi raporunu tutu, alkol muyanesi temiz cıktı, sigortada bir kaza dosyası acıldı. Antalyada bir eksper geldi

Gidon
sag Gidon agırlıgı
Benzin deposu
sag eksoz
sag ayakcık
sag arka sinyal
sag ayna
H&B 52 l Topcase

hepsi deyişecekmiş

sigortanın tayin ettigi bir servis Motomaxdan fiyat alıcak ve bunu bana bildirecek. (aman aman motomax bence motorun yarısı kadar deyer bicer şimdi bu parcalara)

istanbulda ikamet ettiğim halde ben bu parcaları illada burdaki servisten mi temin etmeliyim? parasını sigortadan alıp kendim arayıp alamzmıyım? veya yine parayi sigortadan alıp deyiştirmek yerine tamir edilen parcaları sadece tamir ettirebilirmiyim? bu konuda tecrübesi olan varmi aramizda??

Sevgili intercom çok geçmiş olsun.Ekspere fiyatları bildirdikten sonra sigorta bir fiyat çıkaracak,siz o sınırda fatura kestirip :wiinkk: başka çözümlerede gidebilirsiniz.Asıl olan fatura uydurmanız.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
suna "deyistirmek" yerine "degistirmek" desek ne güzel olacak ...

kasko islerinin nasil olacagini herhangi bir servis ayrintili sekilde anlatir - gözleri tuttugunda bütün "alternatif planlari" da anlatabilirler.

bildigim kadariyla motosikleti istedigin yerde yaptirabilirsin. ancak eksperin belirledigi parcalarin disina cikamazsin ve herhalde sigortanin her parca icin bir üst limiti vardir. o yüzden eksperin raporunu cok ayrintili yazmasina dikkat etmeli. eleman sadece "eksoz" yazdi mi sigortan agizinla kus tutsan dagilmis olan akrapovic eksozunun parasini vermez!

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ama sen motorunu gerçekten istediğin şekilde yaptırıp kaskodan paranı alabil yeter kaldıkı ne yaparsan yap servisle aranda birliktelik yoksa zor o işi servis yapacak çünki fatura kesebilyo yani dikkat et servis değiştirdim deyip onarılmış parça vermesin sana

slm arkadaşlar YA BEN MOTORUMA KASKO YAPACAM AMA

SLM ARKADAŞLAR BEN MOTOSİKLETİME KASKO YAPMAK İSTİYOM AMA NERDE VE NASIL VE BANA KAÇA PATLAR ARANIZDA BİR BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIM PLS MOTOSİKLETİN HACMİ FİLAN DUYDYM DOĞRU MU EYER ÖYLESE 125 CC NEYSE UMARIM ARANIZDA BİR BİLGİSİ OLAN VARDIR :rendeer:

Son düzenleme:
merhaba bende bir aralar kasko için topik açmıştım ama tambir neticeye ulaşamadım.sadece kasko masrafının 1000-1250ytl gibi pahalı bir mevla olduğunu öğrendim. bu fiat 125cc cbr 125 için.ben yinede net birşeyler öğrenmek için bana yakın olan lider motora bir kaç gün sonra uğrayıp net birşeyler öğreneceğim.

TÜrkİyede Sadece İsvİÇre Sİgorta Yapiyor..bİlgİnİze...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
125 cc motor kaskosundan çoğunlukla kaçınılıyor acentalar tarafından (genelde 250cc altından) ya tanıdık bir acenta bulacaksınız ya da mototsiklet üzerine çalışan bir acenta.

Anadolu sigorta park halinde kazada veya çalınmada kasko bedelinin yüzde 75 ini geri ödüyor size

koç alianz yapıkredi koç isviçre sigorta ise kilit halinde veya kapalı garaj şartları altında yüzde yüzünü karşılıyor. Ama kilit veya garaj varsa niye çalınsınki denebilir.

Ben sigortamı anadoluya yaptırdım. Ama akrabam olan anadolu sigorta acentası yapmak istemedi çünkü anadolu sigorta merkezi çalıntılarda bin dereden su getirip para ödememeye çalışıyormuş. Ama motoru aldığım doğa motorun anadolu sigorta acentası (sahipleri aynı) olduğundan böyle bir şeyin başıma geleceğini sanmıyorum

SLM ARKADAŞLAR BEN MOTOSİKLETİME KASKO YAPMAK İSTİYOM AMA NERDE VE NASIL VE BANA KAÇA PATLAR ARANIZDA BİR BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIM PLS MOTOSİKLETİN HACMİ FİLAN DUYDYM DOĞRU MU EYER ÖYLESE 125 CC NEYSE UMARIM ARANIZDA BİR BİLGİSİ OLAN VARDIR :rendeer:
site yöneticileinden eyong olcay bey hyosung fan club için bir araştırma yapmış ve fiatlarını çıkarmıştı..isteyen arkadaşlarada yardımcı oluyordu..fiatlar diğerlwerine göre çok hesaplıydı..kendisiyle irtibata geçerseniz umarım sizede yardımcı olur..hoşca kalın

cemal yortanlı;722056' Alıntı:
site yöneticileinden eyong olcay bey hyosung fan club için bir araştırma yapmış ve fiatlarını çıkarmıştı..isteyen arkadaşlarada yardımcı oluyordu..fiatlar diğerlwerine göre çok hesaplıydı..kendisiyle irtibata geçerseniz umarım sizede yardımcı olur..hoşca kalın

sanırım bahsettigin yazı bu:cherry:

http://www.hyosungfanclub.com/forum/showthread.php?t=1211
KocLogo1.jpg

Baktım ki kasko konusunda insanların kafası çok karışık ve nerede nasıl yaptıracaklarını tam olarak bilmeyen üyeler var.

Admin olarak olaya parmak basdım :)

ve kendi motorumu (2. kez) sigortalattığım Koç Allianz acentesi ile görüşüp motorlarımız için fiyatlar çıkarttım.

FULL KASKO BEDELLERİ

GT 250 = 680 YTL
GV 250 = 700 YTL
GT 250 R = 800 YTL
GV 650 = 1298 YTL
GT 650 = 1094 YTL
GT 650 R = 1240 YTL

SADECE HIRSIZLIK TEMİNATI BEDELLERİ

GT 250 = 90 YTL
GV 250 = 95 YTL
GT 250 R = 110 YTL
GV 650 = 181 YTL
GT 650 = 152 YTL
GT 650 R = 173 YTL

1- İlk kez sigortalanıyormuş gibi düşünülmüştür.
2- Ruhsat tescil tarihlerine göre ortalama %10 civarında fiyatlar değişmektedir. (düşebilirde)
3- Hasarsızlık indirimi uygulanmamıştır.
4- Ödemeler peşinat +7 taksittir.

Peşinat %30 geri kalan 7 eşit taksit. Peşinatıda taksitleride kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Ben kasko yaptırmadan önce çok araştırdım, Koç Allianz dan daha uygun fiyata yapan firma yok.

Bu acente de sağlam ve işini iyi yapan takipci bir acente, ben memnunum.

Yaptırmak isteyenler, ama kesin yaptırmak isteyenler söylesinler burdan ona göre bir organizasyon yaparım ve hepinizi götürür poliçelerinizi aldırırım.

Artık banada bir yemek ısmarlarsınız :p

ben de yaptırmayı düşünüyodum.2-3 yere sordum.kasko yapmıyoruz dedi

ben dedim neden??

kaskocu dedi.....

motosikletler

çooooooooooooook

çalınıyor

veya

çiziliyor

bizde aldıgımız parayla

kar

edemedigimiz

için

yapmıyoruz

dedi

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Bende 3500YTL.lik ramzeyim-ilk göz ağrımı kasko yaptırmak için en az 5-6 sigorta şirketiyle görüştüm. İsviçre yapıyo ama 1100YTL.gibi bi bedelle. Ama bir çelişki var. Bu kasko bedellerini belirleyen ve bu piyasayı kontrol altında tutan bir devlet kurumu var. Orda her motorsiklet yok. Bana hep QM250 diye bir chopper modeliyle teklifler geldi bastıra bastıra benimki QM200-GY dememe rağmen. Sistemde gözükmüyor dendi. Bende benim motorum ruhsatımda farklı bir model yazarken bir şekilde çalında siz bunun bedelini bana vermeniz aşamasında model farklılıklarından ötürü sorun yaşamayacakmıyım sanki bir dalavere varmış gibisinden. Evet sorunla karşılaşılabilir dediler. Ya zaten bu adamlar bişeyleri ödememek için kılı kırk yarıyor. Böyle bir pürüz varken verdiğim kasko primi boşa gider diye gittim 60YTL.ye bir tane Masterlock aldım. Şimdilik bir dükkanda. İlerde açığa park etcem. O zaman bir tane daha masterlock alcam şu 115YTL. olanından birde alarm taktırcam. Bolcada dua etcem.

bende bır kaç fırmadan araştırma yaptım.ama hiç biri sıcak bakmıyor motor kaskolama işine ..ortalama 3000 ytl fiyat çektıler.benım motoruma ..bızım araçlarımızı kasko yapan şirket aracılığı ıle baska bir firmadan fiyat verdıler..1400 ytl hemen yapalım dedım.arkadas saolsun ertesı gun polıceyı getırdı.polıceyı okurken su kural vardı::....motor park esnasında düşme ve çalınma durumunda kasko dışındadır dıye bir yazı..bune bilader dedim motor park esnasında çalınmıcakta üstünde binerkenmi çalınacak dedım ..gülmeye başladık saçmalık yani.bence en ıyısı kapalı garaj ..kılıtler .

Kısacası sigorta şirketleri motosikleti kasko sigortası yapmamak için kırk dereden kırk su getiriyor veya yüksek meblağ çıkarıyor.

Havada bulut, sen kasko işini unut arkadaşım.:p

İndirimli kasko...

Tüm MT'cilere merhaba...

Motosikletler için kasko bir hayli pahalı ve bir o kadar problem ama belki faydası olur diye yazayım dedim...

Bundan yaklaşık dört ay önce aldığım aracıma kasko yaptırmak istediğimde ortalama 1100-1300 YTL arası bir fiyat çıktı karşıma.

Ama herhangi bir Tarım Kredi Kooperatifine ortak olursanız Güven Sigorta'dan tam % 50 indirim alanabildiğini öğrendim.

Ben aracıma 520 YTL'ye full kasko yaptırdım.Aracınız LPG'li değilse de 400-450 YTL arası bir fiyat çıkıyor.

Ayrıca üzerinden daha 2 hafta geçmeden 200 YTL değerinde ücretsiz yol yardımı kullandım,tüm camları arkadaşlarla bir güzel tuz buz edip orjinal renkliye çevirdim,normal farları mercekliye çevirdim.(450 YTL istemişti servis daha önce...)

Bunun için muhtardan ikametgah ilmuhaberi,iki fotoğraf ,üzerinize tapulu en az 2 dönüm tarım yapılabilecek özellikte bir yer gözükmesi ve Tarım Kredi Kooperatifi'ne sadece 5 YTL vererek üye olmanız lazım.

Araba için geçerli olduğuna göre motosiklet için de geçerlidir belki aynı şey ve kasko yaptırmak isteyen arkadaşlara yardımı olabilir...

Tapuda ve ilmuhaberde bir problem olursa ya da vakit kaybına tahammülünüz yoksa iyi bir Photoshop işçiliği ile bu işlemi kökten halledebilirsiniz.(Anladınız siz onu):p :cat:

Moderatör
Tamda ee iyide 2 donum araziyi nereden bulucaz diyordum ki.. Biri tapu scan edip yollayabilir miiii :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar