anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Faydalı Bilgiler

Trafikte canavara dönüşüyorum....(Trafik Stresi)

Bu konuya 26 cevap yazıldı 1093 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
taner_k

taner_k - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: satıldı :)
Kan Grubu: A Rh+
Trafikte canavara dönüşüyorum....(Trafik Stresi) - 26-06-2007, 09:39 AM

1,5 sene kadar oldu motosiklet kullanmaya başlayalı..her ne kadar motosiklet daha bi hoş gelsede otomobilin yeride ayrıdır bende..Otomobil sürerken asla bağırıp çağırmayan ,küfür etmeyen ,korna bile çalmayan ben motosiklet kullanmaya başladığımdan beri kendimi kaybetmeye başladım.iki araçtada karşı tarafın yaptığı hiç bir hatayı kabullenemez oldumm... deliriyorum galibaa

bundan nasıl kurtulcam bilmiyorum ama en azından biraz araştırdım.sizlerle paylaşmak istedim..

Trafikteyiz... Şeridinde gitmeyen araçlar, sürekli sol sinyali yanıp sönen ve sürekli şerit değiştiren minibüsler, trafik ışıklarını yok sayan yayalar/arabalar, yol çalışmaları, duraklarında yolcu indirmeyen otobüsler, işe gidiş-gün ortası- mesai bitimi trafiği, cehalet, emniyet kemerini fazlalık olarak görenler, radarı yavaş geçince sevinenler, sollama yaparken, arkadan hızla gelen ve selektör yakarak "senin geçmeye hakkın yok, yol benim, ne işin var yolumda?" diyenler, trafikte "makas" atanlar, şehir magandaları vs...

Bu durumları tanımak için araç kullanmak gerekmez. Toplu taşıma araçlarında ya da bir yaya olarak da tüm bu durumlara maruz kalmaktayız. Hızlı iş temposu ve büyüyen şehirlerin kaçınılmaz sonu gibi görünen yoğun trafik, artık yaşamımızın bir parçası haline geldi.
Trafik stresi ile baş etmek için ne yapılabilir? Araç trafiğini şimdilik hayatımızdan kaldıramayacağımıza göre, trafikte yaşadığımız stresi en aza indirebilmek için çeşitli bilgiler ve pratik öneriler sunulabilir...

• Yavaş ve derin nefes alarak gevşemeyi sağlamak.(Diyafram nefesi almak)

• İçinde bulunduğumuz durum için algılamamızı değiştirmek.

• Trafiği olumsuz adlandırmaktansa, daha nötr hale getirmek. Örneğin; Kahrolası trafik yerine, ‘trafik benim günlük yaşantımın bir parçası, işime gidip gelebilmek için bu trafiği yaşamalıyım’ şeklinde düşünmek, daha yatıştırıcı olabilir.

Stres için nane ve tarçın
Uzmanlara göre nane ve tarçın kokuları kaygı, endişe ve asabiyet oranlarını aza indiren kokulardan. Ancak işin ucunu kaçırmamak lazım. Bir yerden sonra insan bünyesi bu kokulara alışmış olacağından etkisini yitirecektir

Boşverin
Eğer trafikte sizi sinirlendirenler olursa boşverin gitsin. Onlarla uğraşmak sonuçsuz kalacak ve bu sizi daha da sinirlendirmekten öteye götürmeyecek.

Konu taner_k tarafından (30-07-2007 Saat 11:08 AM ) de değiştirilmiştir..

İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

Eski
  (#2)
reus

reus - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Fazer
Kan Grubu: B Rh+
26-06-2007, 09:46 AM

Alıntı:
taner_k´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Boşverin
Eğer trafikte sizi sinirlendirenler olursa boşverin gitsin. Onlarla uğraşmak sonuçsuz kalacak ve bu sizi daha da sinirlendirmekten öteye götürmeyecek.
en çok bu bölümü sevdim gerçektende boşyere sinirleniyoruz.
Sinirli haldeyken araç hakimiyeti ve konsantrasyon herzaman eksik kalacaktır
Eski
  (#3)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
26-06-2007, 09:57 AM

sevgili hemşocum aynen katılıyorum sana...Dün akşam 00.00 da Cağaloğluna gitmek için hareket ettim...hava alayım diye...Beşiktaşda ışıklarda durdum bi ben varım ha...malım ya...yanımdan Toyota Corolla abartısız 120 ile geçtimi...vornnn diye...neyse peder beyin ruhsatlı silahını yanıma almıştım...gece çıktığımda hep alırım belimde...2. değilde 3.ışıklarda Kabataşda yakaladım bunları 4 genc...ellerde bira...cama vurdum...belimdeki silahın kabzasını gösterdim ...gömleği hafif üste kaldırarak...

kafana sıkarım ulan şerefsiz...dedim...Kurtlar vadisini çok izledim ya...

şanslarına efendi çocuklar çıktı...abi mabi çektiler ve gittiler...3 yaşında evladı olan ben bu soysuzlar için elimi kana bulardım...ama yanımdan nası geçti ya görmelisiniz...bide sıyırdı iyimi...sabah oldu akşam yaptığım hareket ne kadar riskli ve aptalcaymış anlıyorsun...belkide cezaevindeydim şu an...veya beni vururlardı...ne bilim işte...yeni bir lanet güne başladım...paylaşmak istedim...ne olursa olsun kendinize hakim olun trafikte...

Alıntı:
[[/font][/color][/size] en kısa zamanda izmir şöf.ve otom.odası ile görüşüp bu anlamda yardım talebinde buluncağım orda görevli bir psikolog arkadaşım var bu konuda yardımı dokunabilir. bir eğitim düzenleyebiliriz .. eminim bir çok kişinin buna ihtiyacı var..
bence sen bi Uşağa git...oh mis...melmeket havası...psikolok abilerden aplalardan daha etkili...yılda 1 hafta melmeket...ben köyümüü özledimm...

Konu mete_han tarafından (26-06-2007 Saat 10:00 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#4)
tubis

tubis - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Cygnus
26-06-2007, 10:14 AM

Zaten normalde agresifim trafikte çıldırıyorum Bir gün fena halde kavga çıkaracağım, duyacaksınız, " dishy karakolluk oldu, " dishy hastanelik oldu" Sakin olamıyorum, tahammül sınırlarımı zorlayan minik beyinlilere sabırla davranamıyorum...

SONSUZA KADAR SÜREN TEK AŞK MOTOSİKLET AŞKIDIR !!!!
Eski
  (#5)
taner_k

taner_k - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: satıldı :)
26-06-2007, 10:18 AM

Alıntı:
mete_han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence sen bi Uşağa git...oh mis...melmeket havası...psikolok abilerden aplalardan daha etkili...yılda 1 hafta melmeket...ben köyümüü özledimm...
vallaa hemşocuğummm zaten tatile çıkıyorum ..ama bizim köydeki bütün oteller dolmuş bende bodrum yada fethiye yapim diyorum

tubişçimm seni benden beter gördümmm

İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!
Eski
  (#6)
tubis

tubis - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha Cygnus
26-06-2007, 10:23 AM

Valla üzerime tanımam

SONSUZA KADAR SÜREN TEK AŞK MOTOSİKLET AŞKIDIR !!!!
Eski
  (#7)
Wallace

Wallace - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: keeway superlight
Kan Grubu: B Rh-
26-06-2007, 10:29 AM

abicim ben sinirlendim mi şarkı söylüyorum. ve genelde işe yarıyor. bir de bol bol gülümsüyorum.

İZİM BAŞKALARINA YOL OLUR.
Eski
  (#8)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BEN BIR HÜZÜN KELEBEGIYIM..AHA BUDA BEBISIM PRENSESIM KIZIM ..YAGMUR..
26-06-2007, 10:33 AM

Alıntı:
vallaa hemşocuğummm zaten tatile çıkıyorum ..ama bizim köydeki bütün oteller dolmuş bende bodrum yada fethiye yapim diyorum

tubişçimm seni benden beter gördümmm
ben motorla çıkıyom gece 12 gibi Uşakta olurum...ama güneşte bi yerlerde durucam..tabi aheste aheste gidicem...byy...
Eski
  (#9)
kuvvet_cifti

kuvvet_cifti - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Pek Yakında_Renkli_Çince
Kan Grubu: A Rh-
26-06-2007, 10:44 AM

Karşılaştığım (ki her zaman oluyor) bir olumsuzluk bütün günümü berbat hale getirebiliyor. Yukarıda verdiğin geçerli örnekleri çoğaltmak çok kolay. Hepsinin ortak paydası sağduyu ve saygıda cimrilik etmemiz sanırım. Davranış ve tepkileri ile on yaşındaki çocuk seviseyini geçemeyince bu haldeyiz işte. Kısacık işe geliş-gidiş yolum olmasına rağmen (600 saniye sürüyor) sabahları gereğinden 45 dakika önce evden çıkıyorum. Birçok şuursuzdan kurtulmak adına işe yarıyor ama %100 etkili değil. Bu sefer de gıda-malzeme dağıtıcıları ile müşerref oluyorum. Neyse konu konuyu açar ve sayfalarca devam eder bu konu.

Peki nasıl olacak da olumsuz etkileri en aza indireceğiz? Keşke bilseydim. Lakin işin uzmanı kişilerden yardım almak akıllıca olabilir. Kişinin kendine sakin zamanında yaptığı "şöyle davranma, böyle yapma" telkinleri kriz anında işe yaramıyor. En azından çoğumuz için. Hayat kalitemizi doğrudan etkileyen bu konudaki her türlü etkin tavsiyenin başımın üzerinde yeri var.

Mete-Han, şu söyleyeceklerim yeni bir şey değil. Defalarca kendin de düşünmüşsündür zaten. Silah ile dolaşmak insanın her an kendini kolayca içinde bulabileceği kötü bir durumu geri dönüşü olmayan bir aşamaya getirebilir. Sonrası? İzleyen yıllardaki pişmanlıkların "keşkelerin" hiçbir yararı olmayacak. Ne tür bir hayat formu olursa olsun bir canı almanın vicdani ağırlığı bir yana, sevdiklerini içine düşürdüğün durum diğer yana... Lütfen yanlış anlama nacizane, dostça bir öneri benimkisi.

Hepiniz sağlıcakla kalın...
Eski
  (#10)
godfather

godfather - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yamaha ybr 125 -2006 (black pearl)
Kan Grubu: O Rh+
26-06-2007, 10:44 AM

size bu konuda ynen katılıyorum tarfiğe çıkınca insan değişim geçiriyor sanki am yapmak gereken sakin olmak yani tek yapabileceğimizde bu zaten sakin olup aldırmamak tepki göstermemek... aksi takdirde sinirlenirsek -ki bu durumlarda sinirlerimiz sürekli katlanarak artacaktır bu durumda sürüş güvenliğimizi tehlikeye atmış oluruz...

"In the absence of light, darkness prevails"
Eski
  (#11)
abal

abal - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ASYA 150T 19A
26-06-2007, 11:47 AM

Aynen tarafikte bazen cinnet geçiriyorum..arabanın yanına gelip bir iki defasında adamlara azıma geleni söylemiştim birde inanılmaz bir sesle bağırmıştım..o sesin benden nasıl çıktığına bende hayret etmiştim.. normalde çok sakin sessiz dururum..ama trafikte öle oluyor malesef... fakat bu sinir bazen can yakabiliyor kazayı getiriyor... arabadayken öyle olmuştu..nevrim dönmüştüresmen... şimdi sabırlı olmayı öğrendim.. herşey (+)pozitif.. herkese yol ver.. hayat güzel... insanlar beyinsiz diye bizimde onlara uymamız gerekmiyor.. çok sakin ve sağdan sağdan gidiyorum artık... trafiktede aralardan çok yavaş ve sakin bi şekilde süzülüyorum yerindede bekliyorum..

KIRMIZI BOĞA..
Eski
  (#12)
FAHRETTİN METİN

FAHRETTİN METİN - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BWS100 ve YAMAHA RXKING135 (öLüM MakiNaSı))
Kan Grubu: A Rh-
26-06-2007, 12:27 PM

ben alışdım ya çünkü burası türkiye her an herşey olabliyor
Eski
  (#13)
ozrace

ozrace - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni storm 150 (gri) Artık satılık....
26-06-2007, 12:28 PM

bazı aptallar gerçekten insanın sinirini fena halde bozuyor.bazen bende hata yapanlara öyle bi bağırıyorumki.hatasını bildiği için kaçıyolar.en iyisi istanbul trafiğinden kurtulup çook uzaklara gitmek.güneş,deniz,kum+buz gibi bir kokteyl ohhhh mis gibi canım çekti şimdi vallahi

Askerdeyim Ankara'da motorumu satıyorum.....
satılık kanuni storm150 ŞOK FİYAT...
www.sahibinden.com İlan no: 5778169
Eski
  (#14)
cakalaz

cakalaz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HoNDa ; CBR 125 R'ePSoL /SaTıLıK/
26-06-2007, 15:03 PM

Ben hiç sinirlenmem Hep karsımdakine yol veririm yalnız kimse bana yol vermez

Tek zararlı yönüm çok çabuk gaza geliyorum TRafik te

Mesela altımda 1.2 - 67 HP FaBiA Warken boyuma bakmadan 1.6 180 bEYGİR PEUGEOT Rc LeRLe kapışabiliyorum egzozum yeter be

Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Eski
  (#15)
mete_han
Forumdan Uzaklaştırıldı

mete_han - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
26-06-2007, 15:10 PM

Alıntı:
kuvvet_cifti´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mete-Han, şu söyleyeceklerim yeni bir şey değil. Defalarca kendin de düşünmüşsündür zaten. Silah ile dolaşmak insanın her an kendini kolayca içinde bulabileceği kötü bir durumu geri dönüşü olmayan bir aşamaya getirebilir. Sonrası? İzleyen yıllardaki pişmanlıkların "keşkelerin" hiçbir yararı olmayacak. Ne tür bir hayat formu olursa olsun bir canı almanın vicdani ağırlığı bir yana, sevdiklerini içine düşürdüğün durum diğer yana... Lütfen yanlış anlama nacizane, dostça bir öneri benimkisi.

Hepiniz sağlıcakla kalın...

haklısın...bazen psikoljik tedaviye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum...eşim ve kızımın varlığı zaten doğal terapi yöntemi ama bir anlık gaflet bizi nerelere götürür bilemeyiz...
Eski
  (#16)
aakreeep

aakreeep - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
26-06-2007, 17:33 PM

Sevgili Tanercim paylaşımın için teşekkür ederim..Her alanda olduğu gibi trafikte de özgürlüklerimizi giderek daha çok kullanır hale geldik.Bu özgürlüklerimizi kullanırken saygı,nezaket,kibarlık ve incelik kavramlarını yaşadığımız ortamlara ne kadar çok aksettirirsek olumsuzluklarla daha çok çabuk başa çıkar ve örnek oluşturabiliriz..
Eski
  (#17)
yeschim

yeschim - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda cbr 125 / siyah cıbırım / böcüüüm :)
26-06-2007, 18:04 PM

daha dün başıma gelen iğrenç bir olay yüzünden caddenin ortasında avazım çıktığı kadar bağırdım arkadaşlar kırmızı ışıkta üstelik son sürat ve de zigzaglar çizerek üstüme gelen insan görümümlü şahsiyet sayesinde
ilk defa başıma geldi böyle bişey hala düşündükçe sinirim bozuluyor arabanın altında kalmam an meselesiydi Allahtan reflekslerim kuvvetli de ucuz atlattım ne diyeyim bu istanbul trafiği insanın ömrünü azaltır
Eski
  (#18)
camadan

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Sarı Dev 1100GS
27-06-2007, 09:44 AM

hiç kızmayın cam misket taşıyın ve bunu cebinizden yere bırakın yeter görün bakalım neler olacak :D
Eski
  (#19)
gureli

gureli - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh-
27-06-2007, 10:53 AM

Karşından seni göre göre sadece sen motorsun, çık yoldan der gibi sollayanlara yada seni ayni şeritte geçenlere ne demeli. Metehan arkadaşımın dediği gibi bazen benim de aklıma geliyo sık tekerlerine diyorum ama silahım yok