Alıntı:
GorkeM´isimli üyeden Alıntı
Elciklerin yanlarındaki demir parçalar... (dış taraftalar) Bunlara ağırlık da deniyor.
Bunlar gidona gelen titreşimi emmek üzere tasarlanmıştır. Elcikleri tuttuğunuzda titreşim hissetmemenizin nedeni bu topuzlardır.
|
Şimdi anladımmmmmmmmm, vatandaşın bir tanesi resmen Matkap mandren'ini takmışdı bu parçanın yerine, bende garip garip bakmıştım...
ilginç, hiç bilmediğim ve duymadığım bir konuydu. Teşekkürler.
Alıntı:
|
Motosikletimdeki titreşim sonunu azaltmış biri olarak yazıyorum. Piyasadaki yeni Çin motosikletlerinin genelde sorunu aynıdır. Titreşim motor kullanma zevkini bir anda siler atar. Çinli motorların bu sorunuda yüksek devirlerde başlar. Motosiklet yüksek devirlere geldiği zaman titreşim çoğalmaya başlar. Örneğin 5000 devirde iken titreşim başlar 10000 devirlere geldiğinizde titreşim inanılmaz derecede artar. Ben bu sorunumu ön dişlimi iki diş büyüterek çözdüm. Eskisine göre farkı titreşim yok oldu diyebileceğim şekilde düştü motorun ilk ataklığı kalmadı, fakat daha yüksek hızlara çıkmaya başladı.
|
Alıntı:
|
Bu titreşimi engelleme için dişli büyütme olayını daha açık biçimde açıklayacak bir arkadaşımız yokmu?
|
Aynı işlemi bende uyguladım. aynen gerçekleşiyor, mantığı çok basit: ön dişliyi 1 veya 2 diş büyüttüğünüzde; Arka tekere iletmiş olduğunuz tur sayısı da artmış oluyor, böylece güçte çok az bir düşüş, devirdeki artış nedeniyle de hız kazanıyorsunuz. tabiki bu son hızdaki artışı düz ve yokuş aşağı sürüşte fark edebilirsiniz.
Vibrasyonla alakası ise: Daha önce 80Km/h'ı elde etmek için çıkmak zorunda kaldığınız Motor devri (RPM)'ne, dişli sayısındaki artışdan kaynaklanan tekerlek devir sayısındaki artış nedeniyle çıkmak zorunda kalmıyorsunuz.
Motor devir sayısının düşük kullanılması da vibrasyon sebeblerinin azalması demek anlamına geliyor, hepsi bu.