anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Faydalı Bilgiler

Muayene Süresini Yasal Süresine uzatmak Için Yapilmasi Gerekenler

Bu konuya 328 cevap yazıldı 21298 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#321)
KELLECİ

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda SES-150 Dylan
22-02-2008, 22:07 PM

Alıntı:
Carlitoturco´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Benim motorumun muayene süresi yaklaşık 8 ay geçti, muayene istasyonu beylikdüzünde olduğu için çok zor geliyor, trafik çevirmesinde ne kadar ceza ödemem gerekebilir, ayrıca bazıları motorun bağlancağını iddia ediyor, motor bağlanırsa muayeneye nasıl gidecek, onlar mı götürecek, götüreceklerse bağlasınlar o zaman, beylikdüzü çok uzak! Muayene istasyonunu oraya kurmak nasıl bir akıl??? İnanın parasında değilim, o kadar ters bir yerki avrupa yakasında oturanlar için! Yarında bursaya yola çıkmam gerekiyor, çevrilmekten korkuyorum...
Beylikdüzü uzak geliyorsa Kemerburgaz daki muayene istasyonunu deneyebilirsin . Genelde çok bilinmediği için sıra bekleme konusundada fazla problemin olmaz .
Eski
  (#322)
Carlitoturco

Carlitoturco - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG GV250
22-02-2008, 23:54 PM

Alıntı:
Gültekin´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
haklısın Carlitoturco
ben de Beylikdüzü'de oturuyorum, Çapa hastanesine gitmek o kadar zorki...
hangi sivrizekalının aklına gelmiş oraya hastane yapmak...

Fenerbahçe taraftarıyım, stat tee kadıköyde... maça falan gidemiyorum.
bizim evin önü bomboş alan. yapsanıza fenerin stadını buraya...
Forumu işgal ettiğine yazık, BKM'de felan sahne ayarlaym sana, harcanıyosun buralarda, kitlelere ulaştıralım seni...

My mOtO LoVé is indescribablé ..!
Eski
  (#323)
Gültekin

Gültekin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '04 F650FB (Keje)
Kan Grubu: B Rh+
23-02-2008, 00:14 AM

Alıntı:
Forumu işgal ettiğine yazık, BKM'de felan sahne ayarlaym sana, harcanıyosun buralarda, kitlelere ulaştıralım seni...
beni boşver. kendi aymazlığına yan.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötektir.
Eski
  (#324)
Pınarr

Pınarr - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki SV650s
Kan Grubu: AB Rh+
23-02-2008, 00:36 AM

Alıntı:
Benim motorumun muayene süresi yaklaşık 8 ay geçti, muayene istasyonu beylikdüzünde olduğu için çok zor geliyor, trafik çevirmesinde ne kadar ceza ödemem gerekebilir, ayrıca bazıları motorun bağlancağını iddia ediyor, motor bağlanırsa muayeneye nasıl gidecek, onlar mı götürecek, götüreceklerse bağlasınlar o zaman, beylikdüzü çok uzak! Muayene istasyonunu oraya kurmak nasıl bir akıl??? İnanın parasında değilim, o kadar ters bir yerki avrupa yakasında oturanlar için! Yarında bursaya yola çıkmam gerekiyor, çevrilmekten korkuyorum...
Kemerburgaz var..
Alıntı:
KELLECİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Beylikdüzü uzak geliyorsa Kemerburgaz daki muayene istasyonunu deneyebilirsin . Genelde çok bilinmediği için sıra bekleme konusundada fazla problemin olmaz .
Yok yok sıra olmuyor pek.. Hemde önlere geçince kimse bişiy demiyo
Alıntı:
babaçi´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
motor kesinlikle bağlanır

çekicisi,cezası park parası derken astarı yüzünü geçer zaten muayenedende cezaya kalmışsın,

hele birde uzun yolda jandarma çevirirse vay haline
Aynen katılıyorum.. Çevirmezler ya, ya çevirirlerse...
Kesin bağlanır çünkü muayenesiz aracın trafiğe çıkışı yasak bi kere.. Bağlamazlarsa trafikte kalmış olursun o da kanuna aykırı Bağlamama sebepleri ancak rüşvet olur o da trafik polisinde olur, jandarmada aslaaa...

Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar
Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum
Eski
  (#325)
Carlitoturco

Çevrimdışı (offline)
26-02-2008, 01:00 AM

Bugün eve döndüm, motor muayenesiz olduğu için evde bıraktım, onsuz yola çıktım. Hava o kadar güzeldiki otobüste, deniz otobüsünde almadığıma defalarca pişman oldum ama bağlanma tehlikesi daha kötüydü. Neyse bu hafta muayenemi yapacam inş. Beylikdüzü değil tekirdağ olsa gidicem. Okulum tatil işim yok mutlaka halledecem yalnız bikaç sorun var size danışmak istiyorum.

Aslında benim son muayenem 16.06.2006 da yapılmış, yeni kanuna göre muayenemin sanırım devam etmesi gerekiyor. Son kanun 3 yıldı galiba. Herneyse onunla uğraşmak istemiyorum yeni muayene yaptıracağım ama muayene sürem ruhsatta 16.06.2007 tarihinde bitti, bana 6 ay cezalı muayene yapabilirler, yeni kanuna göre muayenem hala geçerli aslında, neden ceza ödeyim? İsterlerse vermeli miyim? Ne yapmam gerekir, durum çok karışık.

Bide her işimizi yaptırırken trafik aracılarına para veriyoruz(yediriyoruz) muayene yaptırırken de simsarlar geliyor mu? Form vs. doldurmak için para istiyorlar mı? Sıra ayarlıyorlar mı? Orda cahil kalmak istemiyorum.

Bu benim ilk muayenem :D Hastanede çalışıyorum dünyanın hastasını muayene ediyoruz ama aracın muayenesi daha zor bişi glba..

Eski
  (#326)
Gültekin

Gültekin - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '04 F650FB (Keje)
Kan Grubu: B Rh+
26-02-2008, 05:36 AM

Alıntı:

Bide her işimizi yaptırırken trafik aracılarına para veriyoruz(yediriyoruz) muayene yaptırırken de simsarlar geliyor mu? Form vs. doldurmak için para istiyorlar mı? Sıra ayarlıyorlar mı? Orda cahil kalmak istemiyorum.
cezai durumunu bilmiyorum, fakat muayene işlemlerinde simsar kılıklı herifler yok.
her işi kendin hallediyorsun.

1- süresi bitmemiş zorunlu trafik sigortan yanında olsun. (bittiyse yenile, öyle gel)
2- istasyon girişinde, sagdaki ikinci barakaya girip, tam karşındaki bankodan muayene için "borcu yoktur" yazısı alıyorsun.
3- vezneye 55 ytl yatırıyorsun
4- elindeki makbuzları vezne karşısındaki müdüre imza ve kaşe yaptırıyorsun,
5- dışarı çıkıp sıraya giriyorsun.
6- sıran geldiğinde memur, muayene yapıyor. (önceden farını, sinyalini, stopunu vs. kontrol et. çalışır durumda olsun.)
7- memur tarih yazıp ruhsatı geri veriyor, yan taraftaki pencereye uzatıp, paraf alıyorsun,
8- oradan, ilerideki son barakaya gidip, ruhsatı sol pencereye veriyor, sağ pencereden imzalı ve soğuk damga basılmış olarak alıyorsun.
hologramlı pulu yapıştırdıklarına dikkat et. (ne hikmetse, 2 kez unuttular bende.)

yanlış veya eksik hatırladığım yerler olabilir, görevlilere sorarsın, yönlendirirler.

kolay gelsin.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötektir.
Eski
  (#327)
Carlitoturco

Çevrimdışı (offline)
27-02-2008, 10:50 AM

Alıntı:
Gültekin´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
cezai durumunu bilmiyorum, fakat muayene işlemlerinde simsar kılıklı herifler yok.
her işi kendin hallediyorsun.

1- süresi bitmemiş zorunlu trafik sigortan yanında olsun. (bittiyse yenile, öyle gel)
2- istasyon girişinde, sagdaki ikinci barakaya girip, tam karşındaki bankodan muayene için "borcu yoktur" yazısı alıyorsun.
3- vezneye 55 ytl yatırıyorsun
4- elindeki makbuzları vezne karşısındaki müdüre imza ve kaşe yaptırıyorsun,
5- dışarı çıkıp sıraya giriyorsun.
6- sıran geldiğinde memur, muayene yapıyor. (önceden farını, sinyalini, stopunu vs. kontrol et. çalışır durumda olsun.)
7- memur tarih yazıp ruhsatı geri veriyor, yan taraftaki pencereye uzatıp, paraf alıyorsun,
8- oradan, ilerideki son barakaya gidip, ruhsatı sol pencereye veriyor, sağ pencereden imzalı ve soğuk damga basılmış olarak alıyorsun.
hologramlı pulu yapıştırdıklarına dikkat et. (ne hikmetse, 2 kez unuttular bende.)

yanlış veya eksik hatırladığım yerler olabilir, görevlilere sorarsın, yönlendirirler.

kolay gelsin.

Muayenemi bugün benimde şaşırdığım çok kısa bir sürede bitirdim. Hava da çok güzeldi 40 gidiş 40 geliş toplam 80 KM yol tuttu, yolculuk gibi oldu biraz.

Gültekin arkadaşımın dediği çoğu şeyi bana yapmadılar ne sıra bekledim, ne de farıma sağıma-soluma baktılar, baktıkları tek şey şase numaramdı, muayene 10 sn sürdü, sırada hiç beklemedik, muayenemi de 2 yıllık yaptılar. Bu işte burada bitti başta Gültekin'e ve yardımcı olan herkese teşekkür... Bundan sonra bu konuda yardıma ihtiyacı olan herkese elimden geldiğince bende yardım ederim...

Eski
  (#328)
brsyc

brsyc - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Piaggio X9 250
05-04-2008, 10:48 AM

goztepe muayene istasyonunu zaten evime cok yakin, muayeneyi yaptirip tekrar eve gelmem 20 dk sürdü
adamlar sadece ruhsattaki seri numarsini kasa uzerindeki ile karsilastirdilar bir de torpido gozu ve benzin kapaginin altini kontrol ettiler.
5 kurus almadilar herhangibir belge istemediler.
agustos 2006 da yaptirmistim son muayenemi agustos 2009 a kadar uzattilar saolsular. cok mutlu oldum.
bu arada motor 2004 model.
Eski
  (#329)
talkie

talkie - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YBR125 CITY
Kan Grubu: O Rh+
17-09-2008, 17:55 PM

Bugün ruhsat çıkarttığım 0 kilometre motorumda ilk muayene geçerlilik süre 17/09/2008 yazıyor :(
Yarın işin yoksa tekrar uğraş

Satılık Asya125t-Spidi mont
Etiketler: , , , , , ,

Konu Seçenekleri