Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Şimdiye Kadar Kullandığımız Motosikletler Hakkında Mini Test Yazıları Yazalım !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    2017 Duke 250 ilk motorum ve çok memnunum. İlk motorumun bu kadar donanımlı olmasının sıkıntısını bir sonraki motorumda çekeceğimi düşünüyorum, tabii sonraki motorumda da bu donanımlar olursa sıkıntı yok. Bu motordan sonra ABS'siz (fren yapmayı öğrenemedim, harş diye sıkıyorum nasıl olsa düşmüyorum ve zınk diye duruyor), kaydırmalı debriyajsız (vites düşürürken gaz verme işini çözemedim, kaydırmalı debriyaj her türlü hatamı telafi ediyor), kötü süspansiyonlu (kendimi aşırı güvende hissediyorum WP'ler ile yol tutuşu güzel) motora binebileceğimi sanmıyorum.

    Shoei NXR mat siyah son derece memnunum. Daha öncesinde 1-2 defa kask takmışlığım vardı o yüzden çok kapsamlı karşılaştıramam ama bariz olarak görebildiğim farklar ses yalıtımının iyi olması, aşırı hafif olması ve havalandırmasının sıkıntısız olması. Hatta o kadar hafif ki bazen çenemdeki GoPRO Session (piyasada bulabileceğiniz housing olmadan kullanılabilen en kompakt ve hafif aksiyon kamerası 74 gr) ağırlığı rahatsız ediyor, sökünce 5 kilo hafiflemiş hissediyorum. Tek sıkıntım vizörün kolay çizilmesi, ya bu vizörler baya hassas malzemeden yapılıyorlar ya da ben pek iyi kullanamıyorum. Zaman zaman yeni çizikler gözüme çarpıyor hiçbir yere vurmasam da sürtmesem de. Sağlamlığını test etmedim neyse ki umarım ki etmek zorunda da kalmam.

    Rev'it GT-R Air yazlık tekstil mont memnunum. Her yeri fileli olduğu için yazın püfür püfür. Yalnız 3 ay kullanıma uygun,. Beni rahatsız eden tek konusu kollarındaki baskı yazıların zamanla sökülmüş olması. Keşke tamamen sökülse de bari temiz bir görüntü olsa şuan bir yer sökük bir yer değil.

    ForteGT rüzgarlık memnunum. Hem rüzgar geçirmez hem su geçirmez özellikte dış yüzeyi var ve iç yüzeyi de polar. Çok ince olduğu için yazlık montunuzun içine giyip kış mevsimi ve çok soğuk yağışlı havalar hariç kullanabilirsiniz. Haricen de kullanıyorum serin/rüzgarlı havalarda dışarda yürürken. En güzel yanı da Türk malı olması.

    Rev'it Striker 2 yazlık deri/kumaş karışık eldiven memnunum. Motoru aldıktan sonra eldivensiz sürdüğüm ilk 15 gün eziyet çekmişim, eldiven önemli faktörmüş onu anladım. Yazın hiç ellerimin terlediğini hatırlamıyorum son derece havadar. Üzerinde yumuşak ve esneyebilir koruyucular mevcut, rahat ve konforlu. Artık üşütmeye başladı kışlık bir eldiven alma zamanım geldi. Tek pişmanlığım mağaza görevlisini dinleyip de kırmızı siyah olanını almam. Ben tamamen siyah olanını istiyordum satış elemanının "Her şeyiniz siyah, üzerinizde biraz da renk olsun." demesiyle aldım. Şimdi kırmızı yerleri siyaha dönük kırmızı (kirden) ve hiç hoş durmuyor, kırmızıyı da severim gerçi.

    Tech90'ın alt markası OVERLAP marka Overhide model motosiklet kot pantolonu pek memnun sayılmam. Malzeme kalitesine lafım yok iç astar Dupont'un tescilli kevları, korumalar sertifikalı darbe ile sertleşen yumuşak malzeme, dışardan dikiş izi yok normal kot gibi duruyor vs. fakat dizlik korumalarının koyulduğu ek iç astar da keşke kevlardan veya muadili dayanıklı bir malzemeden yapılsaydı. Mayısın ortasından bu güne kadar (5 ay içinde) 2 kere yırtıldı bu korumaları tutan ek iç astar ve ilkinde kendim diktim ikincisinde firmaya mail attım dönüş bekliyorum.

    Motorex zincir yağı memnun değilim. Motoru satın aldığım bayii kaşla göz arasında sattı motoru teslim alırken o anki heyecanla alıverdim yoksa Motul alacaktım. Yağ silikonlu ve beyaz olduğu için hem çok kir tutuyor hem de renginden dolayı zincir çok kirli ve bakımsız duruyor ilk yağladığımda dahi. Kış ayları için silikonlu zincir yağları uygunmuş bu kış kullanacağım artık yapacak bir şey yok.
    fazil bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    neobirzenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul/Silivri
    Motosikleti
    Pulsar ns 200
    Benimde ilk motorum herkes gibi ybr 125 oldu, yaklasik 15 bin km bindim ve hic bir sorun yasamadim bu durumun bana en buyuk handikapi yeni alicagim motorda boyle sorunsuz ve guzel olucakmi acaba kuşkusu oldu. Ybryi sattiktan sonra pulsar aldim 9 bin km dir kullaniyorum bi sorun yasamadim 3 bin km lik turda yaptim masallahi var. Ufak tefek sorunlari varmi evet gosterfe resetleme, arada bir stop etme falan yapiyo onun disinda memnun kalmadigim bi yani yok diyebiliriz.

  3. #83
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Yazmayı unutmuşum hemen ekleyeyim.

    Abus 7000 RS disk kilidi memnunum. 2 adet AAA (ince kalem pil) pil ile çalışıyor ve Duracell koyarsanız 3 ay kadar idare ediyor. Abus markası güven veriyor fakat bir kere bel hizasından yere (toprağa) düştü ve üstündeki plastik kapak çıktı yerinden ve anahtarın girdiği yer vs dağıldı. Neyse ki elim beceriklidir 10 dakikada toparladım aleti yalnız keşke 100-200 daha verip full metal olanını alsaydım dedim.

  4. #84

    Üyelik
    04 Mart 2014
    Ozet: mondial 250 mct pişman etti, bajaj boxer her kuruşuna değdi.

  5. #85
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Cbr 125
    C9k memnun olduğum tam bir başlangıç makinasi. 15k kullanıp askerlik nedeniyle sattım. Şiddetle tavsiye edilir.

    Duke 200
    Tadı damağımda kullanımı harika hafif bir aletti. 2012 modeli vardı çok problem cikardi. Problemleri çözdükten sonra soğudum sattim. 20 k yaptım.

    Ninja 300
    54100 kmdir bende. Yakıtı gidişi gücü her ihtiyacımi karsiliyor. Satsam mi diye düşünmüyor değilim. Yeni makina ne almalıyım diye düşündüğümde fiyatları görüp vazgeciyorum. Üstüne her bindiğimde alete ihanet etmiş gibi hissediyorum. Tavsiyedir. Yakıtı gidişi tartisilmaz.
    engin_deniz bunu beğendi.

  6. #86
    logicache - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Agility125 Cbr125r Crf250l Nmax155 R25 D250 Xpulse
    kymco agility 125 (7.7/10): 1.85 civarı boyda dizler sığmayabilir. iyi yakar, biraz daha pahalı olsaydı da enjeksiyolu olsaydı dedirtir. süspansiyonlar sert, sırt sırt ağrısı yapabilir. kaliteli/sağlamdır ve güven verir.
    honda cbr125r(8.4/10): fren ve viraj için lastik kesin değişmeli. modern/oturaklı bir motosiklete binme mutluluğu verir.
    honda crf250la (9/10): abs şartsa ve boy uzunsa çıplak motosiklet niyetine alınır. absli, çıplak, japon/avrupalı rakiplerinden 3-4 lira daha ucuz. şehir içinde çıplağa göre daha avantajlı, yüksek hızda daha geridedir. arka çanta nispeten yakışır ve ıslakta mutlaka lastik ister.
    agv k3 (6.9/10): pedleri çabuk çeker, alırken sıkan can yakan kask 3 ay sonra kafanızda geniş geniş oynayabilir. ses yalıtımı, aerodinamisi iyidir. siyah vizörü bulmak mümkündür fakat nispeten pahalıdır
    nolan n87 (6.5/10): pedler agv kadar esnemez ama sesi de sıcağı/soğuğu da ya olduğu gibi ya da arttırarak geçirir. pinlocklu gelmesi güzel ama siyah vizörle kullanma şansınız olmayabilir ben bulamamıştım.
    shoei gt-air(9.6/10): satın alırken üzebilir, kullanırken telafi eder. sesi iyi keser, hava alsın isterseniz alır istemezseniz almaz.
    revit gt-air(8/10): istanbul'un en sıcak olduğu dönemlerde terletir, seesoft sırtlıkla kullanırsanız tshirtün arkası olduğu gibi su içinde kalır. (kilolu değilim, şehir içi kısa mesafe)
    yds diablo 7.2 gtx(8.5/10): su almaz, sıcakta üzecek kadar terletmez, güven verir, hepsi bana denk gelmediyse üretim hatası yaygındır, her üründe olduğu gibi bunu da almadan önce iyice inceleyin, problem varsa başka çift rica edin.
    tech90 city kevlar kot (?/10): diz korumaları dizide terleme/tahriş yapar gibi oluyor fakat daha yeni, içlikle giyildiğinde bu problem yok

  7. #87

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    aldığım hiç bir motorda sıkıntı çekmedim çünkü sorunlu motor almadım kronik sorunları olan motorlarıda onları bilerek aldım ve kronik sorunlarının bir çözümü varsa şayet alır almaz motorda sorun olmasada ne olur ne olmaz diye ilk o sorunlarını hallettim..

    çok motorum oldu kötüleri diye bir şey yokda sıkıntı çekdiklerim oldu

    tdm850 mesela şahane bir motordu ama kesinlikle ve kesinlikle ustalık istiyordu vahşi huysuz bir yanı vardı kontrol edemessen yeri görürdün kontrol edebiliyorsan zaten inanılmaz keyifli bir motordu..

    vn900 ümde çok keyifliydi şahaneydi ama şehir içinde çok sıkıntılıydı heleki kapalı trafikde arabalarla beraber şeritte bekliyordum araba gibi araya dereye girmiyordu ve sağlam yakıyordu..

    en500 üm oldu ben keyif almışdım hani en500 ler için çok şeyler derlerde ben hatırlamıyorum bir frenlerde sıkıntım olmuşdu onu yaptırmışdım..

    f650 im olmuşdu yalan yok motor çok güzel di ama sürüş ruhu yoktu keyifsizdi birazda yakıyordu tek silindir falan olmasına rağmen bazıları az yakar der f650 ye ama benimki yakıyordu oda önemli değilde sürüş ruhu keyfi ben alamadım en azından onun dışında sorunsuz bir motordu bana bir sıkıntı yaşatmadı..

    silverwing 600 şahaneydi çok keyif aldığım bir motordu ama oda yakıyordu fakat çok keyifli gemi gibi motordu viteslilerden sonra otomatik beni aşırı rahatlatmışdı motor sürmenin keyfini yaşadım gene sürerken uzun yollarda..

    aklıma gelenlerin bazıları bunlar ..

    italyada beverly 500 kiraladık ufak bir italya turu attık.. ömrüm boyu piaggio ya mesafeli olan hatta sevmeyen soğuk olan ben beverly 500 e bayıldım harika bir motor.. bu kadar güzel sürüşü olan viraja giren gazı açdınmı tepkileri çok güzel alan çok hızlı bir şekilde süratlenen, ani frende kıçını başını dağıtmadan stabil bir şekilde duran hemde yüksek süratte (denendi dağ yolunda koyun sürüsü çıktı karşımıza aniden) scooter azdır..

    scooter dediğime bakmayın tapa gaz 500c.c ye kadarda pek çok racingi ezer geçer. kasa kuş gibi çünkü hafif ufak zaten dışardan bakdınmı motordan hiç anlamıyorsan 500 lük makine diyemessin ancak 150 lik 250 lik falan dersin..

  8. #88
    blk_pasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda SH300i NF02
    asya polo 50: motosiklet ehliyeti olmadan kullanılan en tatlı scooter bence cin malı sorunsuz verdiğim parayı fazlasıyla hak etti geri telafi etti
    pcx 125 (2016): sıfır sıkıntı bir scooter yakıt ekonomisi teknolojisi ve sağlamlığı ile evladiyelik denilebilir
    cbr125r (2016): giriş seviyesi racing sağlamlık ve yakıt ekonomisi ile şehir içi gayet yeterli bir motor
    lbc yandan fermuarlı motosiklet pantolonu: iş yerine gideren kumaş pantolonun üstüne kolayca giyilebilen korumalı ve sıfır soğuk geçiren mükemmel icad
    venom d1 deri eldiven : p/f ürünü kevlar korumalar da cabası
    dorado deri mont 2mm dana derisi : en ucuz en sağlam en ağır deri mont bulan kaçırmasın alsın
    tech 90 kevlar motor kotu : alına bilecek f/p ürünü en uygun fiyatlı kevlar pantolon
    gearne speed line motosiklet botu : mükemmel bir atlayış birgün eskirse gp1 modelini alacağım
    gp kompozit : pcx uzun ön cam aldım 4de 1 fiyatına aynı ürün aynı performans bir çok motor için çeşitli üretimleri mevcut
    prosev m102 kışlık eldiven : bir insanın eli soğukta motor kullanırken terlermi terliyor
    raleri pin lock : kask ne olursa olsun pin lock olmazsa olmaz
    toptex tulum yağmurluk : kovayla boşaltsınlar sıkıntı yok denize girip yüzsen ıslanmazsın o derece güzel bir ürün
    maxem sl 45l topcase : p/f ürünü ucuz kaliteli süper iş görüyor
    kör nokta tarayıcı ayna : resmen insanın 3. gözü mükemmel bir buluş alışınca yokluğunu çok hissettiriyor
    Dainese Super Speed Tekstil Ceket : yazlık süper bir çeket tavsiye ederim
    durt soft shell yazlık mont : gayet güzel motor montu oldugu belli bile olmuyor
    kn master intercom : mükkemmel bir ürün f/p
    sjcam 4000 wi-fi : f/p ürünü tavsiye ederim

    sanırım alıpda pişman olduğum bir ürün olmadı almadan önce netten uzun uzun araştırıp yorum okudum sağ olsun kullanıp yorum yapanlar sayesinde hiç yanılmadım umarım bende birilerine yardımcı olurum bu yorumlar sayesinde
    Faith makes all things possible.
    Honda SH300İ NF02 Owned. / Yamaha BWS100 Owned. / Honda CBX250 Twister Sold. / Honda CBR125R HRC Sold. / Honda PCX125 Limited edition Sold. / Asya Polo 50 139QMBGY6 Sold.

  9. #89
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı logicache adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kymco agility 125 (7.7/10): 1.85 civarı boyda dizler sığmayabilir. iyi yakar, biraz daha pahalı olsaydı da enjeksiyolu olsaydı dedirtir. süspansiyonlar sert, sırt sırt ağrısı yapabilir. kaliteli/sağlamdır ve güven verir.
    honda cbr125r(8.4/10): fren ve viraj için lastik kesin değişmeli. modern/oturaklı bir motosiklete binme mutluluğu verir.
    honda crf250la (9/10): abs şartsa ve boy uzunsa çıplak motosiklet niyetine alınır. absli, çıplak, japon/avrupalı rakiplerinden 3-4 lira daha ucuz. şehir içinde çıplağa göre daha avantajlı, yüksek hızda daha geridedir. arka çanta nispeten yakışır ve ıslakta mutlaka lastik ister.
    agv k3 (6.9/10): pedleri çabuk çeker, alırken sıkan can yakan kask 3 ay sonra kafanızda geniş geniş oynayabilir. ses yalıtımı, aerodinamisi iyidir. siyah vizörü bulmak mümkündür fakat nispeten pahalıdır
    nolan n87 (6.5/10): pedler agv kadar esnemez ama sesi de sıcağı/soğuğu da ya olduğu gibi ya da arttırarak geçirir. pinlocklu gelmesi güzel ama siyah vizörle kullanma şansınız olmayabilir ben bulamamıştım.
    shoei gt-air(9.6/10): satın alırken üzebilir, kullanırken telafi eder. sesi iyi keser, hava alsın isterseniz alır istemezseniz almaz.
    revit gt-air(8/10): istanbul'un en sıcak olduğu dönemlerde terletir, seesoft sırtlıkla kullanırsanız tshirtün arkası olduğu gibi su içinde kalır. (kilolu değilim, şehir içi kısa mesafe)
    yds diablo 7.2 gtx(8.5/10): su almaz, sıcakta üzecek kadar terletmez, güven verir, hepsi bana denk gelmediyse üretim hatası yaygındır, her üründe olduğu gibi bunu da almadan önce iyice inceleyin, problem varsa başka çift rica edin.
    tech90 city kevlar kot (?/10): diz korumaları dizide terleme/tahriş yapar gibi oluyor fakat daha yeni, içlikle giyildiğinde bu problem yok
    Hocam nolan kaska çok bile vermişsin. Bir heves aldığım en iyi nolan modelini eve gelip iç astarını söküp köpüğün kalitesini görünce götürüp iade etmiştim. Cin malı kasklardan hiç birfarkı yoktu.

    R1200 GS Tura çıktığımda bozulan abs beyni sayesinde buna bağlı olarak elektronik sistemin marş basmaması ve usta usta gezip en son dünyanın parasını vererek çekiciyle türkiyede istanbula gelene kadar götürmediğim usta kalmadı. en son istanbul borusana getirdiğimde 14. tl 5 sene önce para istemişlerdi. 2007 model motosiklet için. Lanet ettim ve birdaha töbe ettim elektronik oyuncak gibi motora binmeye.

    Çok fazla motosiklet kullanma ve satın alma şansım oldu en memnun kaldığım iki motosikletler Süper tenere, Vstrom, Fazer.

  10. #90

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Motosiklet ve ekipmanları ile ilgili satın aldığım herşeyden çok memnumun. Yalnız aliexpressten bir saat aldım 29 dolara. Pişmanım saat güzel ama günde 3dakika geri kalıyor her gün ayarlamak gerekiyor. Çin malı işte naparsın. Şimdi yazdım satıcıya bakalım ne diyecek.

  11. #91
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    mondial drift. Eşekler kadar pişman olduğum ve ilk çinli motosikletimdi. 2 hafta dayanabildim. 6 lt ye varan yakıt tüketimi karbüratör sorunu lastik problemi derken illalah dedirtti. 20 km lik yolu tek seferde kullandığımı hatırlamıyorum. Depo hava yapardı benzin tahliye hortumunu sök tak yapardım. bir gün 20 kmh ile giderken dümdüz yolda ne olduğunu anlamadan kendimi yerde bulmuştum. hatta görenler de şaşırmışlardı nasıl düştün diye. Sanki biri motoru altımdan çekmişti. Afersiniz sokarım böyle motora dedim ve 2 haftalık birlikten sonra sattım. Sattığım kişi 2 gün sonra kaza yapmıştı. 90kmh ile giderken ne olduğunu anlayamadım abi dedi kaydım düştüm dedi. Korkuluk olmasa bacak gittiydi demişti. Bak gene sinir oldum Alıp pişman olduğum çokça ürün oldu lakin bu mondial in yeri bende bambaşka

  12. #92

    Üyelik
    12 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CRF 250
    Çin malı scooterle başladık 150 cc,etrafımda hiç kimse motosiklet kullanmıyor bilmiyoruz bizde, kışın çalışmaz, her devirde titreşim var, her yerinden ses gelirdi, cebimde para bırakmadı... ama hakkını yemeyelim, düştük kalktık, dağ bayır gezdim.

    YBR 125 ESD (2013) 2 sene kullandım. İlk çalıştırmayı bol gaz vererek yapmayı öğrendikten sonra pek sorun yaşamadım. Dağ bayır bununla da gezdim.
    Temel bir motosikletten beklenen her şeyi karşılıyor. Sözde değil özde " Ne zaman benzin aldığını unutturuyor." Hava soğutmalı, yağ filtresi yok (sabit telden basit bir şey temizleyip takıyorsun), soğutma sıvısı yok, o yumuşacık sele nasıl 1 saatin üzerindeki yolculuklarda taş olur anlayamadım... 70-80 km hızlar bu motor için en ideal seyir hızı bu hızlarda titreşim hissetmezsin. Bajaj Discovery'e binince anlamıştım YBR'de titreşim olmadığını.

    CRF 250 Rally alalı çok olmadı bakalım şimdilik memnunuz.

  13. #93
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    ilkokul yıllarımda şu motordan vardı



    bunun koldan 2 vites olan versiyonu. Aynı renk. Bundan aldığım hazzı hiçbir motordan alamadım. Belkide çocukluk hevesi.

    Tek teker yapmaktan arka stop sürekli kırık gezerdim.
    pea ve BatuhanK. bunu beğendiler.

  14. #94
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Aras kargo ile gelen herşeyden pişmanım. Böyle bi kargo firması olamaz. Bende aynı sektördeyim ambarcıyım. Denilecek çok şey var ama forumda ceza almak istemiyorum.
    Klasik yalan "evde bulamadık gelin şubeden alın" geçen bi arkadaş karbüratör yollamıştı. İki gün gelip güya evde bulamadılar. Üçüncü günü beklemeden geri göndermişler. Halbuki 3. gün sonunda göndermeleri gerekiyordu. Şubeye gittim elim boş döndüm.
    Bugünde mont gelmiş yine evde bulamamışlar. Diğer firmalarda evde bulamıyor. Bulamayınca arıyor mesaj atmıyor. Komşuya yada esnafa bırakın diyorum bırakıyorlar. Ama aras mesaj atıyor evde bulamadık diye. Ve hiç bi şekilde aras kargonun şubeye kuryeye vs ulaşılamıyor. Ya meşguller yada telefona bakmıyorlar.
    Kaç defa şikayet dilekçesi oluşturdum ilgilenende olmadı. Artık aras kargo merkezini arayıncada sistemde güncelleme var sonra tekrar arayın diyorlar. Numaramı kayıt mı ettiler ne yaptılar. Sürekli arayınca.

    Sonuç olarak kullanmayın Aras kargoyu. Eskiden kargo kamyonunda şoförlükte yaptım. En sağlam firma yurtiçi kargo. Gerisi yalan dolan.
    pea ve espresso bunu beğendiler.
    İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
    Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.

  15. #95

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Çinden gelen ürünleri aylardır kullanıyorum. Dedim türkiyeden alayım bir kışlık eldiven. Çinden aldığım paranın 3 katını verdim 1 haftada dikişilerden açıldı. Marka Armour du sanırım attım gitti.

  16. #96
    Herscel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2017
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KTM 1290 Super Duke GT - 2021
    Böyle bir konu varmış ne güzel. Bende paylaşayım belki faydasını görür birileri. Ekipmanların hepsini güvenlik ve sadeliği göz önüne alarak seçtim.

    Mont: Dainese street darker. Çok cafcaflı montlar sevmediğimden sade ama bir o kadar da korumalı olduğu için tercih ettim. Bir üstü fighter modeli tercih edilebilirdi. Korumaları çok yeterli. Sırt koruması olarak da Manis ekledim. Şu an çok başarılı. Tek sıkıntım bileklerde. Dirsek koruması çok uzun, bileğe kadar iniyor. Aslında çok güzel birşey fakat uzun eldiven takamıyorsunuz. Rahatsız ediyor.

    Yazlık mont olarak sanırım Dainese hydra flux alacağım.

    Kask olarak dahili vizörü olması sebebiyle shoei gt air kullanıyorum. Kalitesi kendini ispatlamış bir kask. Desen olarak da yeni çıkmış TC-5 deseni seçim sebebi olmuştu. Naked motorlar için öneriliyor fakat sesi biraz yüksek. Belli bir hızdan sonra rüzgar sesi ciddi problem. Bir sonraki kaskım arai olur diye tahmin ediyorum.

    Eldiven olarak Alpinestars oscar rayburn almıştım. Çok şık, çok sade, belli seviyede güvenliği vardı ve özel bir koleksiyon tasarımı vardı. Hissiyatı çok güzel ancak ve ancak YKK fermuarlı olmasına rağmen montun bileklerinden dolayı sıkıntı yaşadım. Belki bir cruiser kullanıcısı konseptinde montum olsa 10 numara olabilirdi. Araştırmalarım sonucunda eldiveni değiştirdim ve Dainese Carbon d1 kısa versiyonunu aldım. Güvenliği ve hissiyatı dahil her konuda benim isteklerime karşılık veriyor. Yalnızca kışın soğuk, yazın sıcak etkisi var.

    Şu an yazlık eldiven alacağım. Sanırım yine Dainese markasını seçeceğim. Model olarak air hero olabilir. Kışlık ise knox zero incelemem altında.

    Bot olarak Dainese trq tour goretex bot aldım. Yaz kış günlük kullanıyorum. Rahat, şık, kullanışlı ve güvenli. Çok memnunum.

    Pantolon olarak Riderdenim Karayel kullanıyorum. Kışları içlik ile çok yeterli fakat yaz için terletiyor. Markadan memnunum model olarak buz olabilir.

    İçlik olarak oxford chillout alt içlik ve Knox wind buddy kullanıyorum. İkisi de iyiki almışım dedirtiyor, özellikle wind buddy.

    Balaklava olarak knox kullanıyorum. Üst kalite bir ürün. Gayet yeterli. Hoş bir balaklavadan zaten dünyaları kurtarması beklenemez ama alt kalite veya noname ürünlere göre arada ciddi fark var.

    Buff olarak lisanslı buff kullanıyorum. Balaklava için yazılı olanların hepsi bunun içinde geçerli. Her yaz için birkaç tane aldırır kendinden.

    Motor olarak k1200r kullanıyorum. İlk motorum. Güçlü, dengeli, şaftlı absli elcik ısıtmalı vs. kısacası her istediğime karşılık veren bir motor. 1.5 yıl/ 13000kmdir beraberiz. Ufal tefek ikinci el olması kaynaklı sorunlar harici herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Belirli çerçevelerde hata affeder fakat şaka affetmez. Bana sık sık “Eğer 5 yıl önce almış olsam büyük ihtimal istenmeyen sonuçlar olurdu. Ama şu an iyi ki bu motoru almışım” dedirtir.

    Daha önce ekipman tercihi yaparken detaylı incelemeler ve kişilerin kombinleri çok işime yaramıştı. Buda birilerinin işine yarar umarım.

  17. #97
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Motor eski kasa duke 390.44 beygir 40 tork 147 kilo.uzun yolda 3.5 yakiyor.sehir ici 4.basinca olcmedim ama sanirim 4.5 yada 5 yakar.
    Herkes biliyor zaten abs var.amortisotler wp yaris amortisoru en kalinindan.sertlik derecesi en sonda.frenler brembo.on disk 320mm.tek silindir.bana gore titresim hic yok.yol tutusu inanilmaz.virajda yatirip kaldirmak oyuncak gibi.0 100 hizlanmasi 5.5 saniye.skn surati 165 civari.baska motora degismem.daha guclusu 4 saniybakimi kolay.tek buji var 1
    7 litre yag aaliyor.fabrika 7500 km tavsiye etmis ben 4500 de degisiyorum
    Eksi yonu kisiden kisiye degisir ben bulamadim.olsa soylerdim.tum bakim tamiratini ozel serviste yapiyorum cok ucuz iscilik aliyorlar.yedek parcasi spormotoda var.sanziman dislileri ve krank ve on amortisor cok pahali.geri kalan parcalar ucuz.
    Kronik problemi statoru erken bitirmesi.20binde 30binde falam stator bitebilir.yag basinc sensoru tozlanip paslanip ariza veriyor.

  18. #98
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aras kargo ile gelen herşeyden pişmanım. Böyle bi kargo firması olamaz. Bende aynı sektördeyim ambarcıyım. Denilecek çok şey var ama forumda ceza almak istemiyorum.
    Klasik yalan "evde bulamadık gelin şubeden alın" geçen bi arkadaş karbüratör yollamıştı. İki gün gelip güya evde bulamadılar. Üçüncü günü beklemeden geri göndermişler. Halbuki 3. gün sonunda göndermeleri gerekiyordu. Şubeye gittim elim boş döndüm.
    Bugünde mont gelmiş yine evde bulamamışlar. Diğer firmalarda evde bulamıyor. Bulamayınca arıyor mesaj atmıyor. Komşuya yada esnafa bırakın diyorum bırakıyorlar. Ama aras mesaj atıyor evde bulamadık diye. Ve hiç bi şekilde aras kargonun şubeye kuryeye vs ulaşılamıyor. Ya meşguller yada telefona bakmıyorlar.
    Kaç defa şikayet dilekçesi oluşturdum ilgilenende olmadı. Artık aras kargo merkezini arayıncada sistemde güncelleme var sonra tekrar arayın diyorlar. Numaramı kayıt mı ettiler ne yaptılar. Sürekli arayınca.

    Sonuç olarak kullanmayın Aras kargoyu. Eskiden kargo kamyonunda şoförlükte yaptım. En sağlam firma yurtiçi kargo. Gerisi yalan dolan.
    Bu kargo firmaları bölgeden bölgeye değişiyor sanırım olay eve getiren kuryelerin işini düzgün yapmasında bitiyor. Bizim evin orada aras kargo yurtiçi kargo ve sürat kargo düzgün, kurye eve geldiğinde ben evde yoksam telefonla arıyorlar ne güzel, apartmanda kimse evde yoksa karşıki bakkala bıraktıkları da oluyor, ama mng kargo en az bir hafta dolaştırıyor, artık almıyorum iade olsun deyince belki getiriyor.
    Bayramlarda davulcuya bahşiş vermek yerine kargocuya bahşiş vermeyi düşünüyorum.

  19. #99

    Üyelik
    07 Eylül 2009
    Şehir
    беларусь\Минск - Sivas
    Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    hortlamış konu en sevdiğim.

    en nefret ettiğim en lanet okuduğum motorlarım bmw1150gs ve bmw1200gs idi. şaft kovanı kırıldı, önce ön sonra arka jant telleri kırıldı, iki kere abs beyni bozuldu, bir kere artçım varken kuyruk şaseden koptu. kuyruk kopmasında bmw servisi ne dedi biliyor musunuz? eğer touratech'in kuyruk destek demirini alıp taksaydınız kırılmazdı!! bu yüzden nerede bmw öven birisini görsem ağzını burnunu kırasım gelir.

    birkaç model honda kullandım varadero, cbf1000. vfr 800 gibi. sorunsuz ama lezzetsiz motorlardı. tıpkı askeriyede dağıtılan peksimet gibi. ne bileyim hiç sorun yaşatmadılar ama keyif de vermediler. sanki honda kullanığım zamanlar motosiklet kullanmamışım yıllarım boşa geçmiş gibi geliyor.

    ve aprilia caponord 1200 hem sorunsuz hem de motosiklet kullandığını iliklerine kadar hissettiriyor. çok bahsetmeyecem nazar değmesin.

    tabi arada çok motosiklet geldi geçti bazen haftalık bende kalanları oldu. aklımda yer etmeyenleri yazmıyorum.
    F54 bunu beğendi.
    Helal Haram ver ALLAHIM,
    Menzilciler yer ALLAHIM...

  20. #100
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2010 yılında çok uzun aradan sonra mondial cub aldım 1 yılda 15000 km yol yaptım gezmediğim yer kalmadı eşimle birlikte günde 200 km yol yapıyordum titreşim dışında bi sıkıntısı yoktu
    3.5 lt benzin ile 175 km yol yapıyordu kaportalar patlamaya başlayınca sattım


    http://i.hizliresim.com/5oyXLR.jpg

    2011 de 2008 mod ybr aldım cub tan sonra çok stabil gidiyordu yakıtlar hemen hemen aynı
    bunun la ise bütün egeyi gezdim 10 günde 3000 km yol yaptım tık demedi katır gibi kullandım sobalı evde oturuyordum odun taşıdığım bile oldu
    bu motoru da 20000 km kullandım gerçekten aramızda bi gönül bağı oluşmuştu ona bindiğimde sanki dünyalar benim oluyordu
    böyle temizdi namuzsuz...



    http://i.hizliresim.com/vQPV4v.jpg


    ondan sonra cbf 150 aldım en çok çamur attığım motor hatta bazı arkadaşlar bana gönül koyuyordu ben onları kızdırırken ama aldım düşeşe geldi sıfır aldım 15 ay bindim gerçekten sıkıntısız bi motordu sadece 1 far ampülü patladı bahseildiği gibi dandik bi motor değil yakıtı güzel parçası bol pazarı geniş satarken de hiç zarar etmedim sattığımda sıfır gibi temizdi diğer motorlarım gibi alan hayrını görsün


    http://i.hizliresim.com/yAq1zk.jpg


    ondan sonra da nc 700 aldım daha 350 km yapsamda ona içim ısındı yaza bol bol gezeceğim festivallere gideceğim deniz kenarlarında sıcak kumlarda uzanıp yatacağım oda yanımda olacak dağlara yaylalara çıkacağız birlikte çadır kurup rakı içeceğim
    yanlız en sevdiğim renk gri


    http://i.hizliresim.com/g46pPN.jpg



    tabi bu motorun yanına da bi küçük cc lazım dediler işe gider geliken ona da bi salcano cub aldık bu günlerde çok işe yarıyor yakıtı az vergi yok sıkıntı yok
    kar yağmur çamur gitmem demiyor yakıt çok çok az


    http://i.hizliresim.com/2YaqWL.jpg
    bu kadar yıl geçti tabi bizi de ara sıra kaşıntı tutmadı değil
    nc 700 ü sattıktan sonra 660 tenere aldım abs olmadığı için frenler ilk başta korkuttu sonra alıştım çok güzel yerlere gittim yakıt 4 5 lt arası azcık kıpraşım sol bacağa vuran egzoz sıcaklığı dengesiz ağırlık merkezi yanlız çok sağlam motor du alet nalet yani

    onu satıp tekrar nc 750 aldım şehir içi şehir dışı her yolda kullanırım diye o ara aldığım güzelim spacy alpha yı da sattım çok pişma oldum nc alıp spacy i sattığıma tabi 6 ay sonra nc 750 yi satıp afrika twin aldım

    gerçekten aradığım motosiklet buymuş 2 yılı geçti müsait zamanlar da kullanmaya deva ediyorum
    az yakıyor sorunsuz gücü kuvveti güzel kamp a dağa bayıra gidiyor otobanda uzuyor daha ne olsun
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)