Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Şimdiye Kadar Kullandığımız Motosikletler Hakkında Mini Test Yazıları Yazalım !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Benelli Tnt 25: İlk motorum, 0 olarak almıştım, sürekli sorun çıkarması yüzünden çok pişman oldum.

    Ls2 FF396: Deli gibi rüzgar alıyor, vizör tam kapanmıyor, ayarlanmıyor. Yazın işime gelse de, kışın suratımı donduruyor. Yarı pişmanım.

    Tech90'ın Vecton markası altında ürettiği baharlık/yazlık bir kot: İnce kumaşı var, korumaları oturuyor, rahat ederim diye aldım. Kot milim esnemedi, diz bölümü bacağıma yapışıyor. Hiç rahat edemedim, pişmanım.

    Tech90'ın Overlap markası altında ürettiği baharlık bir kot: Orta kalınlıkla kumaşı var, birkaç ay sonra bollaştı. Çok rahat ediyorum. 0 ile 30 derece arasında hep giydim. Lowside kazada zedelenmedi bile. Çok memnunum.

    Five Gloves Stockholm: Su geçirmez, kışlık eldiven diye aldım. Su geçirmiyor, rüzgar geçiriyor. Serin havada elim terliyor, üşütüyor. Soğuk havada zaten üşütüyor. Yağmurlu havada su geçirmiyor ama dışındaki kumaş su tutuyor, rüzgar da vurunca üşütüyor. Memnun değilim, pişman da değilim.

    Venom kısa yazlık eldiven: Çok rahat ve havalandırmalı. Çok memnunum.

    Dainese HydraFlux DDry file ceket: Astarıyla birlikte 3 mevsim kullanılabiliyor. Çok rahat, şekli de güzel. Korumaları sağlam ve geniş. Kumaşı biraz dayanıksız gibi. Çok memnunum.

    Revit Voltiac kışlık mont: Kumaşı çok sağlam, kesimi rahat. Baharda ve kışta üşütmüyor, pişirmiyor. Dikişleri kalitesiz. Astarı kısa, sürerken göbeğim ve belimi kapatmıyor. Memnunum.

    Tcx Jupiter bot: Günlük kullanıma uygun, korumaları sağlam, pantolon altında sırıtmıyor, su geçirmiyor. Tüm gün rahatça giyebiliyorum. Çok memnunum.

    Dainese Knee V E1 dizlik: Koruması iyi, bantları 1 senede esnemedi. Kevlar kot giymeye üşendiğimde takıyorum. Yazın bacağımı pişiriyor. Pantolon parası verip, pantolondan az koruduğu için biraz pişmanım.

    Bt S2 interkom: Banggood'dan 35$'a almıştım. İnterkom özelliğini hiç denemedim, kask içi bluetooth kulaklık olarak kullanıyorum. Ls2 kaskımda ekstra rüzgar gürültüsü yapması dışında çok memnunum. FM radyo kanalını kaydetmemesi gibi bir saçmalığı olsa da, telefonla kullanmak için ideal.
    fazil ve 68charger bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    07 Ocak 2017
    Bajaj pulsar 200 ns aldım sinir sahibi oldum.
    Rks titanic 150 s aldım sinirler pamuk gibi motosiklet kullanmaktan tekrar keyif almaya başladım.

  3. #43

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Alıntı VECİHİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bajaj pulsar 200 ns aldım sinir sahibi oldum.
    Rks titanic 150 s aldım sinirler pamuk gibi motosiklet kullanmaktan tekrar keyif almaya başladım.
    Neden pulsarı beğenmediniz ?

  4. #44

    Üyelik
    07 Ocak 2017
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden pulsarı beğenmediniz ?
    Benim mubarek stop ediyordu, soğukta gösterge resetliyordu ve geçtiğimiz kış durduğu yerde çalışır haldeyken durduk yere stator kablosu kopmuştu, bir sürü nakliye masrafı ve zaman harcadım. Sonuncunun ilahi bir işaret olduğunu düşündüm ve sattım

    Ben gece uyurken acaba sabaha ne arıza çıkacak diye düşünüyordum motorda garajda acaba sabah ne arıza çıkarsam diye düşünüyordu sanki

    Bakma böyle şakacı anlattığıma bildiğin sinirlerim ve cebimi harap etti.
    kovboy03, pea ve hyanax100 bunu beğendiler.

  5. #45
    AlpAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2016
    Motosikleti
    xj6 diversion f
    kubasuperlight 200 ikinci el almıştım 1 sene bindim ufak tefek sıkıntıları dışında bir sorun çıkarmadı ve aldığım fiyata sattım, mutlu oldum.

    kubanın ardından 0'km Hyosung GT250R aldım, bakımlarını düzenli olarak yaptım hatta fazlasını bile yaptım ama 1 sene sonra 10'bin kmde motor yağsız kalması nedeniyle az daha kitleniyordu bir sürü parçası değişti ve motordan soğuduğum için ederinin epey altında bir fiyata sattım çok pişman oldum aldığıma.

  6. #46

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Kymco venox yada eski bir gv250 alayım diye yola çıktım, motosiklet kullanamıyor olduğumu fark edip daha da ufaktan başlamaya karar verdim.
    Ne iyidir diye bakınırken Yamaha Crypton Cub'a karar verdim, sıfır aldım 10k-15k arası bir km kullanıp sattım. Memnundum.

    Yağ yakan, Japon markası olsa da Çinli olan, balansörün gücünü emdiği olarak konuşulan motosikletin sıfırını aldım. Tabi ki tam tahmin ettiğim gibi bu sorunların hiç biri olmadan keyifle kullanıyorum. (5k'ya geldi) Memnunum.

    Shoei XR1000 kullandım, memmnudum. LS2 FF350 serisi kullandım memnun değildim. (nedensizce bir güvensizlik duyuyordum).

    Bell qualifier winger kullanıyorum. Alın bölgesinden köşeler ve kulaklarımın üst kısmı kafamı sıkıyor. (doğru beden aldığıma eminim, belki de kafa şeklime uymadı.) Memnun değilim.

    Uzun ön camlardan ve ek rüzgar deflektörlerinden aldım çok memnunum. (karartmalı ancak saydam olanlardan)

    Aliexpress'ten tonlarca elektronik aksesuar aldım hepsinden memnunum. (termometre, saat, voltmetre, alarm, çakmak çıkışı, usb çıkışı, elcik ısıtma, sele ısıtma, su geçirmez sigortalar vs vs.)

  7. #47

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Eldiven: Revit RSR2.
    Çok rahat ediyor elim, ince bayağı yapısı, muhtemelen sahte olduğu için pek kullanmıyorum. (aliexpress) Orijinali çok konforlu olacaktır.

    Eldiven: Alpinestars SP-1
    Biraz daha kaba yapılı, azıcık da büyük geliyor parmaklarım dibine kadar gitmiyor ama çok sağlam, bilek koruması kısmı da RSR2'den daha uzun ve kapsamlı. Güzel mutluyuz kendisiyle.

    Kask: Arai Quantum ST-PRO
    Pro-Shade'in biraz daha koyu olması düşünülebilir sanki, şu anki haliyle yılın daha çok günü ProShade ile rahat ediliyor ama bazı extreme aydınlıklarda en azından benim gibi güneşe duyarlı gözlere sahip birine yetersiz gelebiliyor. Gerçi daha koyu olursa da orta halli aydınlıklarda kullanılamaz olabilirdi. Bilemedim. E bir de malumunuz gürültülü bir kask, ama pek şikayetçi olduğum söylenemez.

    Mont: Revit Shield
    Valla sağolsun en baba soğukta bile üşütmedi eyvallah, ama üretim malzeme kalitesi hakkaten düşük Revit'in. Fermuar tutacakları falan dağılııyor gidiyor.

    Mont: Alpinestars TGP PLus Air
    Efil efil çok mutluyum, ulan bunla düşersem parçalanır gider korkusu var ama, bu havalarda çok tatlış oluyor.

  8. #48

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Şu ana kadar para verip pişman olduğum tek şey iPhone oldu. Aldığım motorların hepsinden çok memnun kaldım. Ekipman da keza aynı şekilde Verdiğim paraya oranla beklentilerimi karşılıyorsa memnun kalırım. 3liraya 3 köfte alabilmek lazım en azından...

  9. #49

    Üyelik
    11 Haziran 2014
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    Aprilia RSV 1000
    Mt kask aldım Çok memnunum fiyatına göre rüzgar almayan ses almayan bir kask.

    eskide sway kask kullanıyordum resmen işkence çekmişim o kaskta onu anladım.

    venom air mont aldım 4 mevsim denen modellerden kışın içlikleri ve rüzgarlıkları gerçekten rüzgar kesiyor ve üşütmüyor, yazın ise herşeyini söküp kanat fermuarlarını açtığınızda hiç rahatsız etmeden püfür püfür serin serin kullanabiliyorsunuz ondanda memnunum. Korumaları biraz dandik gibi görünüyor kaliteli olanların yapısını bilmiyorum açıkcası ama bunlar bi tuhaf geldi bana

    far için philips diamond serisi far ampulü almıştım ondan çok çok memnunum gerçekten aydınlatmada gözle görülür bir fark olmuştu.

    ipone zincir yağı beyaz renk olan bence gerçekten kaliteli bir ürün zinciri önce temizleyip zincire uyguladığımda beyaz renkte bir katman oluşuyor be zincirden dönüş hızıyla uçup etrafa yapışmıyor zincire resmen yapışıyor kolay kolayda özelliğini kaybetmiyor yıkamayla felanda kolaydan çıkmıyor.

    Bajaj pulsar Ns200 Gerçekten çok memnun kaldığım bir motordu kronik problemleri olan bir motor derler genelde ama şansımdan sanırım tek bir arıza çıkartmamıştı bana.

    pajaj pulsar ns150 o motorumdanda memnundum ama okadar çok krank kırıyor haberi muhabbeti yapıldıki korkumdan sattım o motoru birde 7-8bindevirdeki gaz kesme muhabbetini bende yaşadım o motorda servis çözdü ama ben bikere soğumuştum


    Honda CBR125 2015 model Motorumdan da çok memnundum 125cc lik motorun 138km top speed yapması beni gerçekten şaşırtmıştı titreşimsizdi 700-800km lik tura çıktım beni hiç utandırmadı küçük cc olmasına rağmen memnun etmişti beni.

  10. #50
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    MT 07 aldım. Çok pişmanım, çünki herkes aldı, hala da alıyorlar. Bu ne kardeşim?
    E-CC bunu beğendi.

  11. #51
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2011
    Şehir
    Adapazarı
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    "Fazer 8": O kadar çok marka model motosiklet kullandım, test ettim vs. Ama Fazer 8 Candır Fazer 8 başkadır...

    "Alpinestars SP8 Eldiven": Çok rahat, kullanışlı, koruyucu ve uzun ömürlü bir eldiven.

    "Schuberth S2": O kadar Arai'si Shoei'si geçti elimden. En iyi kaskım Shcubeth S2 idi. Rahatlığı Hafifliği Sessizliği

    Yazlık koruma kıyafetlerinde "Dane" markasından oldukça memnun kalmışımdır.
    "CaRPe DieM"

  12. #52
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    japonların hepsi iyiydi. anladım ki marka takıntılığı olmalıymış

  13. #53
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    snappy: pişmanlık

  14. #54
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Dainese superspeed d1 deri ceket ,dainese delta pro c2 perforated deri pantalon ,knox handroid,dainese torque d1 out air çizme. Dainese wave bel koruma,dainese sirt ve göğüs koruma.

    Interphone sport bluetooth cihazı ,sony as 20 hd cam, stompgrip,michelin pilotstreet ve rosso corsa, lastikler, alpine safe kulak tıkacı, dainese ipek balaklava,nike thermo cool alt ust içlik ( tayt ve üstü ), dainese L beden bel çantası, gayet memnunum.
    Bunlar ekipmanlarım içinde çok memnun olduğum ve helal olsun verdiğim paraya dediklerim. Evet çok para ama Helal Olsun.

    Şimdi kararsız olduklarım,shoei nxr,kalitesi tartışılmaz ama bir türlü tam rahat edemedim,arai schuberth ve diger shoei modellerini denicem, belki kafa şeklime uygun değildi. Dainese air hero eldivenlerim,koruma seviyesi yetersiz,benim hatam,yanlış seçim. Spidi techno mont yazlık,kendimi çok güvende hissedemiyorum,yazlik ekipmanda çok daha sağlam bir dainese yazlik alicam, deriye yakın korumalari olan,aliminyum omuz korumalı olanlardan.

    Motor,yamaha r25 iyi ki almışım,triumph zaten bambaşka bir makina,böyle bir sürüş hissi kullandigim hiçbir motorda yok,efsane

  15. #55

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Alıntı VECİHİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim mubarek stop ediyordu, soğukta gösterge resetliyordu ve geçtiğimiz kış durduğu yerde çalışır haldeyken durduk yere stator kablosu kopmuştu, bir sürü nakliye masrafı ve zaman harcadım. Sonuncunun ilahi bir işaret olduğunu düşündüm ve sattım

    Ben gece uyurken acaba sabaha ne arıza çıkacak diye düşünüyordum motorda garajda acaba sabah ne arıza çıkarsam diye düşünüyordu sanki

    Bakma böyle şakacı anlattığıma bildiğin sinirlerim ve cebimi harap etti.

    Bende fiyat performans olarak almayı çok düşünmüştüm fakat Çinli beni mahvetmişti zaten kaliteli olsun dedik Hintli Apache aldık forumdaki önerileri dinleyerek, Apache sağlam motor sıkıntı yok fakat titreşim, biraz hızlı kalkışlarda arkada artçı var ise ön kalkıyor, servisi az, sürüşü dengesiz bi motor ve parçası pahalı, herkes titreşimden bahsetmişti diğer saydıklarımı yorumlarda pek okumamıştım ve almıştım. Aynı hataya bajaj ile düşmemek için almadım param olunca Japon almaya karar verdim
    VECİHİ bunu beğendi.

  16. #56

    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Şehir
    Kadıköy
    Pişmanlık : Yamaha X-Max 400 (2014). Scooterlara binmek istemediğimi anladığım motor oldu. Kendimce güvensiz, zevksiz buldum pratik olması yetmedi.

    Pişmanlık : Fazer 8 (2013) satmak... yerine sevemem adlı bir şarkı gibi kaldı mazide. Sonra durumu toparlayinca aklıma girdiler; eski Teknoloji, güncelleme almıyor, bekle farklı model al vs... tekrar kavusamadik.

  17. #57

    Üyelik
    02 Ağustos 2014
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    MSX 125 - MT 07 ABS
    Revit Sand Pro Eldiven
    Revit GT-R Air Yazlık file mont
    Revit Seesoft RV Sırt Koruma
    Booster Reivo Bot
    RiderDenim Samyeli Kevlar Pantolon
    Bell Qualifier Kask

    Yukarıdakiler kullandığım ekipmanlar. Tamamını yaz mevsiminde kullanma amaçlı aldım. Tamamından çok çok memnunum.
    Ama özellikle belirtmek isterim ki Booster Reivo bot tam bir fiyat/performans ürünü. Korumaları güvende hissettiriyor. Uzun çizme olmasına rağmen henüz hiç bunalmadım giyerken. Bütçesi pahalı botlara yetmeyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
    Bunun dışında, RiderDenim Samyeli pantolonun herşeyi harika ama yaz geldi, havalar ısındı, bunaltmaya, terletmeye başladı. Yazlık pantolon tavsiyeniz varsa alırım bi' dal.
    Bell Qualifier kask da parasının ürünü. İdare eder diyeyim.

    Bunların dışında 3M 1100 kulak tıkacı kullanıyorum. Trafikten sizi soyutlamıyor. Kesinlikle bütün sesleri kesmiyor. Olması gerektiği gibi. Tam kıvamında. Uzun yol yapanlar denesin derim. Rüzgar kafanızı şişirmiyor. Daha az yoruluyorsunuz.
    Bir de disk kilidi kullanıyorum Abus 8077 modeli. Malzeme kalitesi çok iyi, sağlam. Alarmlı olması güzel. Kapalı alanda alarm çok etkili ancak şehrin gürültüsünde aman aman dikkat çekmiyor. Yine de hırsızı caydırabilir diye düşünüyorum, özellikle kapalı alanda yankı yapıyor.
    Benden bu kadar. Düşünenler için umarım bir fikir verir.

  18. #58

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende fiyat performans olarak almayı çok düşünmüştüm fakat Çinli beni mahvetmişti zaten kaliteli olsun dedik Hintli Apache aldık forumdaki önerileri dinleyerek, Apache sağlam motor sıkıntı yok fakat titreşim, biraz hızlı kalkışlarda arkada artçı var ise ön kalkıyor, servisi az, sürüşü dengesiz bi motor ve parçası pahalı, herkes titreşimden bahsetmişti diğer saydıklarımı yorumlarda pek okumamıştım ve almıştım. Aynı hataya bajaj ile düşmemek için almadım param olunca Japon almaya karar verdim
    Japon artık alınmıyor o fiyata zamanında bmw alınırdı Çinlilerde artık eskisi gibi değil Kuba'nın neredeyse tüm modellerin kaliteli parça kullanılıyor artık. RKS ise Kuba'dan daha kaliteli yani çinlinin üstü japonun altı olan bir segmentte.

  19. #59

    Üyelik
    07 Ocak 2017
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende fiyat performans olarak almayı çok düşünmüştüm fakat Çinli beni mahvetmişti zaten kaliteli olsun dedik Hintli Apache aldık forumdaki önerileri dinleyerek, Apache sağlam motor sıkıntı yok fakat titreşim, biraz hızlı kalkışlarda arkada artçı var ise ön kalkıyor, servisi az, sürüşü dengesiz bi motor ve parçası pahalı, herkes titreşimden bahsetmişti diğer saydıklarımı yorumlarda pek okumamıştım ve almıştım. Aynı hataya bajaj ile düşmemek için almadım param olunca Japon almaya karar verdim
    Valla hocam benim elimden iki tane apache geçti, pulsara 2014 apache den geçtim fakat apache yi bana çok arattı. Hatta temiz ikinci el apache bulsam tekrar apache alacaktım bulamadığım için titanic e yöneldim ve hiç pişman değilim. Titanicte titreşim yok fakat haliyle apache kadar güçlü değil onu da belirteyim.

  20. #60
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    İyi deneyim: CB900F
    Kötü deneyim: CB1000R
    engin_deniz bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)