Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
16. sayfa BirinciBirinci ... 6141516

"Bor power" yeni yağ katkı maddesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #301
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı Danieljohn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    sesi azaltmasını bir derece anlayabilirim de, çekişi hissedilir biçimde arttırmasını aklım mantıgımla, şuanki eğitim ve tecrübelerimle inanın hiç bir yere koyamıyorum.
    Bursa' daki otomotiv devi bahsettiğim gibi bunun testini bizzat yaptı ve hiç bir şekilde bahsedilen tarzda bir sonuca varılmadı. Ben bu tarz biranda parlayan ürünleri, insanların araçlarına olan sevgileri üzerinden yapılan ticaret olarak görüyorum.
    Ben otomobilimi 4 senedir götürdügüm ustamlada fikirlerimi paylastım, bana: sen işin teorisini biliyorsun, ben ise somut kısmını takip ediyorum, hiç bir şekilde performansa katkısını görmedim dedi.
    Arkadasımın ustası ise, mükemmel bir ürün abi, hemen karıstırıp koyalım senin yağa diye satma moduna girdi.
    Herkesin tercihi tabiki kendine kalmış... Biz sadece fikirlerimizi söylüyoruz.
    SEvgiler saygılar herkese...
    bahsedilen performans artışı ve motorun sessiz çalışması kilometresi yüksek ve eski model araçlarda olabilir mi?

    Eğer böyleyse testte kullanılan araçların kilometre/yaş aralığı testi etkileyecektir.

    performans artışı ve ses azalmasından bahseden insanların çoğunun kullandığı araçlar nispeten eski model, başka bir arkadaşın kendi otomobilinden verdiği örnekteyse araç 8 yaşında.. diğer örnekte ise taksi'den bahsediliyor. bir taksinin km'sinin ne kadar yüksek olduğunu sizde tahmin edersiniz.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #302

    Üyelik
    21 Şubat 2011
    Alıntı cagriaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Danieljohn arkadaşım ve onun gibi düşünen tüm arkadaşlar için yazıyorum:

    Kullanmadan ve BİZZAT denemeden, test etmeden yorum yapmak mühendislikle alakasız bir iştir.

    Ben çok alakasız bir yağlama girişimi için borla çok fazla test yaptım, ailemdeki KİMYA mühendislerinin desteğiyle yaptım bu testleri ve tüm bilgi birikimim bu testler ve araştırmalar sonucunda oluştu. Bende mühendisim ama elektrik mühendisiyim, metalurji veya kimya değil. O yüzden lütfen insanları TAM bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yaparak yanlış yönlendirmeyin.

    Şimdi çok kıymetli olan BOR madeninin ne konularda işe yaradığının ilk örneğini vereyim arkadaşlar:

    http://www.etimaden.gov.tr/tr/0_sayf...fa=4_sayfa_a_2

    Dünyadaki rezervlerin %80 civarı Türkiyede diye hepimiz duymuşuzdur ancak daha önemli bir değer varki, Tüm dünyadaki İŞE YARAR bor rezervlerinin %98 i ülkemizde bulunmaktadır. Bor madeni sadece yağlamakta değil, medikal amaçlı olarak bile kullanılabilmektedir. Kullanım alanları çoktur yani.

    Birçok bor ürünü inceledim, kullandım, ancak NNT ile yaptığım görüşmeler ve AR-GE çalışmalarını öğrendikten sonra %100 yerli olarak çalışan bu firmanın bu işi en iyi yaptığını keşfetmiş oldum. Biz bor'u motor yağlamak için değil çok farklı bir amaçla kullandık, gene yağlayıcı gibi ancak koruyucu, izole edici amaçlarlada kullanıldı aynı projede.

    "Madem yararlı büyük firmalar neden kullanmıyor?" sorusunun cevabı çok basittir, o firmalar para kazanmak için araba yapıp satıyor. Sizin arabanızın katma değerli olabilmesi için bir süre sonra bakım görmesi gerekecek, yağ firmalarının para kazanması gerekecek, motorun bir süre sonra rektefiye görmesi gerekecek vs. vs.

    Sadece bunları düşünmek bu sorunun cevabını vermek olmuyormu arkadaşlar?
    Para üstüne kurulu bir düzende yaşarken, büyük işletmelerin sizin iyiliğinizi düşüneceğini nerden çıkarıyorsunuz? Sizce bir araba üreticisi arabayı sattıktan sonra birdaha geri gelmemeniz veya periyodik bakım aralıklarını uzatmanız için size yardımcı olurmu?

    Basit bir örnekle tüm bu "yararlıysa firmalar zaten koyardı" mantığına son verecek bir açıklama yapayım.

    Kardeşimin reklam ajansı var, ve müşterilerinden bir tanesinin işi şu:

    Hani forumlarda okuyup bilgisayar alıyoruz, lastik alıyoruz, saç boyası alıyoruz, kısacası herşeyi alıyoruz ya, bu firma işte, firmaların reklamlarını forumlarda gerçek kullanıcı olarak yapıyor. Önce a lastik firmasının reklamını yapmak için 100 lerce forumda b lastik firmasını kötlüyor, bir süre sonra da a lastik firmasından ürün aldım şöyle iyi böyle iyi diye anlatmaya başlıyor.

    Sonrada bizim ofise gelip, "Abi Toshiba harikaymış, Dell 5 para etmezmiş" diyen arkadaşlara, "nereden biliyorsun?" diye sorduğumda "forumda bir arkadaş söyledi" cevabını alıyorum. Durumu açıklayıncada ağızları 5 karış açık bakıyorlar...

    Siz siz olun, size bir konuda akıl veren/ürün öneren/tavsiyede bulunan insanların, o konuya ne kadar vakıf olduklarını ve uzmanlık alanlarının ne olduğunu bilin, ona göre o tavsiyeleri ciddiye alın.

    Saygılarımla...
    Merhaba Çağrıaksu,
    kullanmadan bizzat test etmeden konuşmanın mühendislikle alakası olmadıgı söylemişsin, ozaman hayatta kullandıgımız herseyi bizzat kendimiz test edelim.

    Örneginbir deterjanın kıyafete nekadar yıkamada zarar verdigini test edebiliriz, ve bu testin sonundada kıyafetimizi kaybederiz. Bu örnegi vermemin sebebi Bor u da kendi arabamda test etmek riskini almak yerine, zaten icinde bulundugum camia dolayısıyla testlerine sıfır motorlar üzerinde tanık oldum.
    NNT inin yaptıgı AR-Ge calısmalarını ögrendikten sonra diyorsun, merakımı maruz görüp netarz arge calısmaları yaptıklarını eğer gizli degilse paylasırsan sevinirim.

    Ayrıca Otomobil ve otomobil yansanayi firmalarının hemen hemen hepsi sürekli iyileştirme felsefesiyle hareket eden firmalardır ve bu tarz bir yaglama fırsatını es gecmezler. Gececek olsalar zaten boru alıp sırf meraktan test etmezler.
    Ek bilgi olarak Aracın rektifiyesinin gec olması ise motor firmalarının üzerine fazla egildigi bir konudurki, 2002 yılında sonra bir cok otomobil üreticisi silindir ic yüzeyini radyal tornalamaya baslamıstırki buda aracın rektifiye yapılma süresini uzatmıstır.

    Forumlarda yapılan reklamlarla ilgili fikirlerine aynen katılıyorum. Hatta senin de "Birçok bor ürünü inceledim, kullandım, ancak NNT ile yaptığım görüşmeler ve AR-GE çalışmalarını öğrendikten sonra %100 yerli olarak çalışan bu firmanın bu işi en iyi yaptığını keşfetmiş oldum" cümlenle bu tarz bir davranıs sergiledigini düsünüyorum. Fazlasıyla reklam kokuyor bu söz. Bu sebepten dolayı hangi arge calısmalarını yaptıklarını soruyorum.


    Saygılar...

  3. #303
    cagriaksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Harley-Davidson XL883R
    @Serk21

    Koyma dostum, senin motorunda ıslak kavrama var, şanzımanında motor yağınla aynı yağ içinde yüzüyor yani, baskı balatanda da aynı yağa temas ediyor. O yüzden işe yarayacağına berbat eder

    @Danieljohn

    Dostum, şahsen Türkiyedeki otomobil üreticilerinden "Türk olmayan" birine müteahhit olarak iş yaptığım için biliyorumki, "fazla iyimsersin". Daha önce forumda rodaj dönemi ile ilgili başka bir siteden bir makaleye link vermiiştim, bu makalede üreticilerin önerdiği rodaj dönemiyle alakası olmayan bir yöntemden ve sonuçlarından resmen bahsediliyor. Birçok makine mühendisi açık ortamda adama (yöntemi uygulayan ve tavsiye eden) yönteminin neden yanlış olduğunu söylerken, onların teknik iddaalarını teknik cevaplarla çürütüyor bu arkadaş.

    Sahip olduğum mekanik bilgiyle kıyasladığımda adamın yöntemi gerçekten çok işe yarayacak birşey ancak sıfır bir araç alana veyahut rektefiye yapana kadar deneme şansım olmadığı için birşey iddaa etmiyorum. Adamın sitesindeki tek reklamda Budweiser. Yani motorla uzaktan yakından alakası yok. Buyrun linki

    ingilizcesi olmayan arkadaşlar dilerse üşenmeden dilimize çevirip foruma koyarım.

    Demek istediğim şu, hiçbir reklam yapılmadanda koskoca firmaların neden bize direttiklerini yapmanın yanlış olduğunu anlatan -ve bunu teknik olarak destekleyen yorumları olan- insanlar var.

    Bana gelince, ben sana NNT nin veya Bor Power'ın reklamını yapmıyorum, daha önceki postlarımı okursan ben sadece tecrübelerimi ve bilgilerimi paylaşıyorum.

    Hiçbir postumda "NNT alın" "BorPower alın" "Başka marka almayın dandik" gibi bir yorum bulamazsın.

    Keza her postumda, senin gibi BOR konusuna bodoslama karşı çıkan, teknik detaylardan çok uzak olan arkadaşlara karşı çıktığımı görebilirsin.

    Hatta sana ithafen yazdığım mesajında son satırına dikkat edersen tamamen bundan ibaret.

    Benim söylemeye çalıştığım tekbir şey var NNT firması ile ilgili, o da %100 yerli sermaye olmaları ve Bor madenlerimizin kıymetini çok iyi bildikleri. Niye bu konuya değinip duruyorum peki? Çünkü bir Türk olarak onur duyuyorum bu durumla. İsteyen bor kullanır isteyen kullanmaz, isteyen istediği markanın ürününü kullanır, biri tavsiye ister ise bende TECRÜBELERİMİ aktarırım.

    NNT ile ilgili olarak; 120 milyon (yanlış hatırlamıyorsam) € yatırım ile yeni bir tesise geçiyorlar, yaptıkları ve başarıya ulaştıkları ar-ge çalışmalarının 2 sini söyleyeyim:

    - bor ile yapılmış bir şurup: damar çepherlerindeki yağ tabakalarının sökülmesini ve kanda çözünmesini sağlıyor
    - bor ile yapılmış bir krem: yanık izlerinin olduğu yerlerde ve ağır yaralanma izlerinde rejenerasyon sağlayarak derinin eski halini almasını sağlıyor

    gene yanlış hatırlamıyorsam 74 adet patent bekleyen ürünleri var bu şekilde ve avrupada çok başarılı satış yapıyorlar. Ben şahsen başarılı buluyorum, ürün kataloglarındaki dizgi ve anlatım rezalet de olsa ürün iş görüyor.

    Özet olarak benim bu konudaki görüşüm, fasa fiso diye ülke olarak sahip olduğumuz kaynaklardan uzaklaşmamız. Bu yüzden gerçektende çok önemli olan bir madenin, kıymetli kısmının nerdeyse %100 ne sahipken, birkaç -herşeye yorum yapma ihtiyacı duyan- (bu lafım sana değil Danieljohn) insanlar yüzünden, dikkatimizin dağılması, değerlerimizi umursamaz hale getirilmemiz.

    Bor la çalışan motorlar var arkadaşlar, ar-ge leri sürüyor, bor madeni işlenince çok değerli bir hale geliyor, lütfen sahip olduğumuz kaynakların değerlerini bilelim...

  4. #304
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Adam yağla beraber ekliyor sonra vay efendim motorun sesi bile değişti.
    Arkadaş sadece yağı değişince katkı eklemeyince de motorun sesi değişmiyormu zaten .
    Bor bu kadar işe yarıyorsa neden böyle dandik işlerde ziyan ediyorlar anlamıyorum. Adamın hurda motorunu biraz olsun düzelmiş gibi göstermek için bukadar masrafa yazık değilmi.

    Ha dersenizki ben elin gavurunun yaptığı katkıyı zaten kullanıyordum hiç değilse param yabancıya gitmesin , ozaman tebrik ederim seni
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  5. #305
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Bu katkıcıları 15 yıldır anlayamadım, yahu madem mucizevi işler yapıyorsunuz!

    Bu mucizenin gerçekleşmesi için neden motor yağına ihtiyaç duyuyorsunuz?

    Katkı yerine yağ üretsenize, yada katkınızı yağ boyutlarında satın sadece onu kulanalım!

    Madem o kadar mucizevi işler yapıyor bu katkılar, delikanlıysanız kilosu 2 TL ye satılan açık yağlardan alın koyun motorunuza üstüne de bunu ekleyin
    M.balibey bunu beğendi.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  6. #306

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    bor yağ katkısı değilki yağa katılsın bor metal katkısı .. yağ ile hiç ibr işi yok .. yağın görevi ayrı borun görevi ayrı..

    zaten kullanım kulavuzun üstündede yazar borun aracınızın yağıyla hiç bir ilgisi teması yada etkileşime geçmesine gerek yokdur zira yağ katkısı değildir diye..

  7. #307
    cagriaksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Harley-Davidson XL883R
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam yağla beraber ekliyor sonra vay efendim motorun sesi bile değişti.
    Arkadaş sadece yağı değişince katkı eklemeyince de motorun sesi değişmiyormu zaten .
    Bor bu kadar işe yarıyorsa neden böyle dandik işlerde ziyan ediyorlar anlamıyorum. Adamın hurda motorunu biraz olsun düzelmiş gibi göstermek için bukadar masrafa yazık değilmi.

    Ha dersenizki ben elin gavurunun yaptığı katkıyı zaten kullanıyordum hiç değilse param yabancıya gitmesin , ozaman tebrik ederim seni
    aksine hurda motorlarda hiçbir işe yaramıyor. zaten çoğu ürünün kullanma klavuzunda da bu belirtiliyor.

    logaritma arkadaşın dediği gibi de yağla kimyasal bir etkileşime geçmiyor bor. Hiçbir zamanda saf olarak kullanılmıyor zaten, genelde çözelti olarak kullanılıyor.

    En kaba tabirle anlatma gerekir ise, yağlama amaçlı kullanılmak için rafine edilmiş bor madeninin kimyasal yapısı bilya gibi, yani motorun içindeki tüm sürtünen yüzeylerin arasına bir sürü bilya koyduğunuzu düşünün, bunun kaliteli bir yağ ile birlikte ne kadar yararlı olacağını düşünün.

    Direk yağ çıkarında kullanalım diyen tüm arkadaşlar için söylüyorum. Bu ürünün 250 ml sinin ortalama fiyatı 40 ila 50 lira arasında değişiyor. Siz bunu en kralından 2 litre yağın içine katsanız, o 2 litre yağda 60 lira olsa, toplam 100-110 lira ediyor.

    Tek başına kullanılacak bir ürün olsa bile -ki değil- 2 litre yağ alan bir motor için 400 lira para vermeniz gerekirdi her yağ değişiminde. Yağ ömrünü 2 kat uzatıyor, hadi saf kullanıldığında -ki kullanılmıyor- 4 kat uzatsın, gene her yağ değişimi pahalıya geliyor.

    Bunlar çok basit hesaplar arkadaşlar... Kıymet bilmek yerine lütfen anlamsız yorumlar yapmayın... Bu bizim sahip olduğumuz çok değerli bir özkaynaktır...

  8. #308
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Bir örnek Ford dan ;

    Yag katki maddeleri veya, baska türde motor takviye
    sivilari kullanmayiniz. Bunlar gereksizdir ve kimi durumlarda
    Ford Garantisi kapsaminda olmayan motor hasarlarina yol açabilirler.
    Bir örnekte Honda dan;

    5. Malın Kullanma Kılavuzunda Yer Alan Hususlara Aykırı Kullanılmasından Kaynaklanan Arızalar Garanti Kapsamı Dışındadır. Garanti Kapsamına Girmeyen Durumlar, Hatalı Kullanım :

    Motor yağı, motor soğutma suyu, şanzıman ve diferansiyel yağlarına ilave her türlü katkı maddeleri ilave edilmesi neticesinde oluşan arızalar.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  9. #309
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    kandırılmaya, aldatılmaya ne kadar yatkın bir milletiz. reklamda okuduğumuz, tv'de gördüğümüz her şeyi doğru kabul ediyoruz.

    bor katkısı, zayıflatıcı çay, yetmiş derde deva krem, %30 yakıt tasarrufu sağlayan mıknatıs, mucizeler yaratan spor aletleri.... aralarındaki benzerliği görün ve aldanmayın arkadaşlar.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

    Alıntı cagriaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Kullanmadan ve BİZZAT denemeden, test etmeden yorum yapmak mühendislikle alakasız bir iştir.

    Ben çok alakasız bir yağlama girişimi için borla çok fazla test yaptım, ailemdeki KİMYA mühendislerinin desteğiyle yaptım bu testleri ve tüm bilgi birikimim bu testler ve araştırmalar sonucunda oluştu.
    ben de, bünyesinde yağ üretimi de yapılan bir petrol firmasında yıllarca çalışmış makina mühendisiyim.

    tam tersi, mühendislik kullanmadan ve bizzat denemeden bir ürün hakkında doğru yorumlar yapabilmek işidir. her şeyi denemeye ve test etmeye ne para, ne zaman yeter.

    borla ilgili yaptığınız "çok fazla testin" neler olduğunu bir anlatsanız da öğrensek. ailenizde kimya mühendisleri olduğu gibi, birden fazla kimya laboratuvarlarınız da olsa gerek.

    herhalde duymuşunuzdur, bir laboratuvarın yapabileceği testler vardır, yapamayacağı testler vardır. bazı testleri yaptırmak için yurt dışında başka laboratuvarlara falan gönderirler.

    "ben arabamda, motorumda denedim ve memnun kaldım" demiş olsaydınız inanmasam da saygı duyar, tek kelime yorum yapmazdım.

  10. #310
    cagriaksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Harley-Davidson XL883R
    Alıntı myagdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    "ben arabamda, motorumda denedim ve memnun kaldım" demiş olsaydınız inanmasam da saygı duyar, tek kelime yorum yapmazdım.
    Ben VW Touran 2004 model 1.6FSI motorlu aracımın şanzıman ve motorunda, Opel Corsa 2005 model 1.3CDTI motorlu aracımın şanzıman ve motorunda, 2010 model Harley-Davidson Sportster 883R model motorsikletimin şanzıman(kuru kavrama) ve motorunda kullandım, yakıtta gözle görülür, seste çıplak kulakla işitilir, ve titreşimde vücudunuzla hissedilir BARİZ farklar aldım, periyodik olarak kullanmaya devam ettiğim sürecede almaya devam ediyorum.

    Saygılarımla.

    Birkaç ileti öncesinden alıntı:

    Alıntı cagriaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim bahsettiğim ürün NNT firmasının geliştirip sattığı Bor Power isim üründür. Milyon tane katkı maddesi/markası var elbette, bunların hepsi başka şeylere sebep olabilirler.

    Ciddi manada ilgilenen arkadaşlar var ise, bor ile yapılmış bu katkı maddesinin fiziksel ve kimyasal etkilerini uzun uzun anlatabilirim. Ben üründen çok memnunum, kullanmaya başlamadan önce de benim hanımla, dayımla ve teyzemle de (hepsi kimya mühendisi) uzun uzun tartışıp araştırdık. beklediğimden de faydalı çıktı diyebilirim.

    Gözümle gördüğüm en basit ispatı da şudur:

    Benim VW Touran'da rolantide yakıt tüketimi 0.6lt/saat idi motor tam sıcaklığındayken, bunu kullandıktan 1000 km kadar sonra 0.5lt/saat'e bir süre sonrada 0.4lt/saat'e düştü.

    0.4-0.5 lt arasında geziyor. Bu veriler yol bilgisayarının verdiği verilerdir arkadaşlar.

    Bir kez daha belirtiyorum ama, motorsikletinize koyacaksanız eğer, ıslak kavramalı motorlara koymayın, tam ters etkiyle karşılaşırsınız. Ancak baskıyı iten yaylar çok güçlü ise bir sorun çıkarmıyor, yoksa balata kaymaya başlıyor baskının üstünde.


    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:19 ----------

    Bir arkadaşta bu firmanın sitesine girip "ya ne sertifikaları var acaba?" diye sorsaydı TÜV NORD'dan sertifika aldıklarını görüp bana daha fazla soru sorulmaması gerektiğini farkederdi.

    Neyse arkadaşlar, isteyen istediğini alır kullanır, kullanma klavuzlarından verilen örneklerde, "kullanımdan dolayı kaynaklanan arızalar" diyor bunada dikkat edin. Yani kullanırsanız ve BU YÜZDEN arıza yaparsa garanti dışı kalıyor. Gene çok araştırmacı ruhlarımızla firmanın sitesine girip bir baksaydık bu durumlar içine 2M€'luk bir sigortaya da sahip olduğumuzu görürdük.

    Herkese sevgiler saygılar.

  11. #311
    kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    ANTALYA
    opel astra 98 model aracımızda bor power marka ürünü kullandık. arabayı ben pek kullanmıyorum babam kullanıyo.
    onun izlenimlerine göre hareret 97 den 95 e düşmüş. 4 ile çıktığı rampayı 5 le çıkmış.
    faydasının olduğunu söylemişti yakıtta ne oldu bilinmez analiz edilmediği için.
    ikinci kullanışında ise 95 i geçmeyen hararet 97 ye çıkmış. başka göze takılan olumlu veya olumsuz bişey yok.
    motosikletlerde de kullandık 100cc cup ve 150cc touring tarzı ıslak debriyajlı motorlarda, iyi veya kötü sonuç elde edemedik tabiki.
    ıslak debrijalılarda kullanılmaz derler ama ben denedim.
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

    durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

  12. #312

    Üyelik
    15 Ağustos 2011
    Aracım 2006 model Hyundai Accent.Daha önce katkı maddesi olarak motor silk kullandım,kötülemek için söylemiyorum ama ben bir değişiklik yada verim görmedim.Daha sonra reklamlarda Bor Power'ı gördüm ve servisteki ustaya danıştım kullanmadan önce,oda kullananlar çok memnun diyince; BorPower'ı 20 gün önce yağı ve filtreyi değiştirtip aracıma uyguladım, hemen bir değişiklik gözlemlemedim,ancak 100-200 km sonra gerçekten motorun sesinde ve çekişinde fark oldu. Motor sesine alışkın olduğunuzdan arabanın gerçekten rahatladığını hissediyorsunuz.
    Yakıt tasarrufu konusuna gelince; şehir içinde belki çok iyi gözlemliyemiyebilirsiniz ama şehirlerarası yolculukta motor katkısının yanında Bor Power'ın birde yakıt katkısı varmış onunla birlikte kullandım ve yaklaşık % 5 civarında bir tasarruf sağladım diyebilirim.Tabi bu sizin aracı kullanım alışkanlıklarınıza göre de farklılık gösterebilir diye düşünüyorum.
    Şunuda belirtmek isterim ki,BorPower'ın Avrupa'da dünya teknoloji müzesinde sergileniyor olması beni bir Türk olarak çok gururlandırdı ve duygulandırdı.
    Bor katkısı kullanmayı düşünenler ve marka arayışı içinde olanlar varsa garantisi ve sigortası olan BorPower marka ürünlerden kullanmanızı tavsiye ederim.
    Bende önceleri ön yargıyla yaklaştım ama şuan gördüğüm faydalardan sonra paramın karşılığını aldığımı düşünüyorum.
    Saygılar.

  13. #313
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    kendinizi kandırmayın katkı maddelerinin hepsi balon :p
    Mustafa Kemal Atatürk

  14. #314

    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Üsküdar
    Valla ben yazın yağ yakan aracıma 40 numara evet 40 numara tek dereceli yağ koydum.Kilosu 6 TL.20-50 den daha az eksiltiyor ve ses daha az.Aynı yağ değişim km sinde 20-50 alsam en az 20 tl.Açık yağ alsam 12 TL ödüyorum.Katkı ürünü harcadığımız parada azalma yapmıyorsa katkı değil bence.Heleki yüzde on bile performans artışı sağlamıyorsa rezillik diz boyu.Yazın istanbul gece artı onbeş en düşük.Gündüz otuzbeşdereceyi görüyor en fazla.Donmuyor ve yanmıyor yani.Araçlarımız desen 90-150 km lerle seyir sürüyoruz.Formüla aracı deĞil.Janjanlı ambalajlı etiketli ecnebi stratejilerine mali bütcemizi sömürttürmeyelim.Bu ülke hepimizin.İçindeki ürün beş Lira ,ambalaj ve reklam giderlerini karşılamak için fiyat yirmibeş Lira.Yazık.Pazarlama.................

  15. #315
    vedatkavak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2010
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    cbf 250
    Arkadaşlar bende mondial kn150 var aldığım ilk ğünden beri her yağ değişiminde bir fincan kadar koyuyorum debriyaj da kaçırma filan yok gerçekten faydası var koyun farkı görün yalnız bunların sahteleride çıkmış gerçek olanı NNT BORPOWER mış...

  16. #316

    Üyelik
    21 Ekim 2012

    Yağ katkısı ve dişli degişimi

    Arkadaşlar hepinize merhaba. benim 2004 model ybr 125 motorum var.motorum istop ediyordu bir süre sonra çalışmıyordu
    yanlışlıkla karbirötörü ve kontak anahtarını degiştirdim olmadı sonra baktımki deponun içi paslandı pas tozları karbirötörü dıkıyor
    sahibinden .com'dan sıfır depo satın aldım benzini tülbentle süzdürerek yeni depoya aktardım ve karbirötörü bi güzel temizledim
    ve istop etme ve calişmamazlık sorunu cözüldü--- ŞİMDİ GELELİM DİŞLİ DEGİŞİMİNE.arka dişli 45'di 43 dişli taktım.ön dişli 14'dü.
    15 dişli taktım motor çok rahatladı hızı arttı ve ranpa yukarı 3 fidesde rahat cıkıyor benzinden cok iyi tasagruf yaptım.
    ŞİMDİ GELELİM YAĞ KATKISINA- yag katkılarını araştırdım ve en mantıklı DYNAMIC KOTE 100.yağı almaya karar verdim debraj kacırma
    ve bilemiyecegimiz tüm tehlikeleri göze alarak DYNAMIC KOTE 100 yagından 50 gıram yag deponuna döktum ancak yagı dökmeden önce
    motorla gezerek motoru iyice ısıttım sonra yagı döktüm ve tekrar gezdim.inanın bana bu yag motora cok iyi geldi sesi azaldı ve güzelleşti
    düz yolda 5 fideste gidiyorum hiç gaz vermiyorum kendi kendine gidiyor adeta yağ gibi kayıyor.SAYGILAR

  17. #317
    kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    ANTALYA
    ürünü sitesinden inceledim güzele benziyo denemek lazım, ben bikaç çeşit kullandım, borpower kullandım mesela 3 motorda ve 1 arabada, arabada belli ediyo, ses gelen motosikletiminde sesini kesiyodu zararını görmedim
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

    durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...


    REKLAM ALANI
16. sayfa BirinciBirinci ... 6141516

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler