Merhaba arkadaşlar.Yeni kayıtlandım da.
Forumları karıştırdım inceledim de bu başlıkta bir başlık bulamadım
Eğer vardı ise (ben görmemişimdir.) özür dilerim.
ama yararlı olacağını düşündüm.
2006 trafik cezaları değişti malüm her yılbaşında değişir. ( Türkiye de cezalar ile yönetiliyoruz acizane hayatımız korku üzerine kurulmuş

) aşağıdaki linkte yeni cezalar var haaaa.
http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/mev...etmelikler.asplinkinde 2006 yılı ceza maddeleri ve ceza tutarları
2005 Trafik Cezaları, Trafik Kanunu Ve Yönetmeliği daha önce Faydalı bilgiler köşesinde sayın skullhunter (admin) araştırma yapmış ve ilgimize sunmuş fakat bu radar a girme konusu olmamış. Zaten 2006 dayız skullhunter arkadaşımızın emeğine teşekkür ederim
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=2773
yine Motosikletli Yolculukta Dikkat Edilmesi Gerekenler. konulu başlıkta (yazan aythakan emeğine teşekkür ederim

) bu radar meselesine rast gelemedim.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=5953
oturup ta bir de ben başlık atayım dedim ve direk konuya girdim
Abi Şehirler arası yolda kasılmışın motoruna etrafı seyreyleye seyreyleye koros koros (koltuk altı kabartısı şeklinde) motorunla bütünleşmişsin huzur ve ahenk içinde 90 km/s hızla gidiyorsun.
kamyon otobüs minübüs ve dahi maykıl türevi oto kullanan tacizleri aldımıyorsun ( çünkü polyanasın )
tak radarı görüyorsun ibre 90 (burda ben gülümsedim

) ( biraz sonra ben görürüm

)
trafik: 5 km uzakta çek kenara
bu arada söylemeyi unuttum benim ehliyet var ruhsat var herşey tam mutluyum yanı no broplem
trafik: ehliyet + ruhsat
ben: Bravo ilk kez ehliyeti siz sordunuz
trafik: beyfendi radara girdiniz..... bu arada verdiğim evraklar inceleniyor Çamurda inci bulmuş edasıyla gözler gezdiriliyor. (Hani ehliyetsiz mişim gibi)
ben: biliyorum naçiz radarınızı gördüm hızım 90 km/s
trafik: bu yüzden ceza yazacağız......
ben:

şaka kamerası nerde?
trafik: bu yüzden ceza....... bu araçlarda hız limiti 70 km/s dir.......
ben: ama efendim. 90 şaka yapmayın.
trafik: yeni yasa. 70 siz 90
ve ben:

motosiklet yolculuğumun ahengi kutsiyeti kayboldu..... suratım asıldı.... ne yapmalıyım? bilemedim ve boyun eğdim.... şeriatın kesdiği parmak acımaz.... olay kayıtlara görüntü olarak geçti... yapılacak birşey yok.... itiraz hakkın yok... bekledim bir uyarı alayım bir daha olmasın gibilerden; ama yargı kesindi...
ve sonuç:
http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/mev...etmelikler.asp
linkinde 2006 yılı ceza maddeleri ve ceza tutarları
51/2-a Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını
yüzde ondan yüzde otuza kadar aşmak, (yüzde otuz dahil) Uymayanlara
toplam 101,00 YTL (bir yıl içinde ödemek şartuıyla)
Peşin . 75.75 YTL (ilk 15 gün içinde)
5 puan cezası ( ehliyetten düşülen )
51/2-b Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak Uymayanlara
toplam 206,00 YTL (bir yıl içinde ödemek şartuıyla)
Peşin 154.5 YTL. (ilk 15 gün içinde)
15 puan cezası ( ehliyetten düşülen )
Geriye doğru 1 yıl içinde 5 defa ihlal edildiğinde;
1 yıl süre ile, belgelerine el konulur
sürücü belgesi geri alınanların süresi sonunda psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri
uzmanının muayenesi sonucunda sürücü belgesi almasına mani hali olmadığı anlaşılanların
belgeleri iade edilir...... DİYOR
bana uygulanan 52/ 2-a
burada birşey belirtmek isterim. Gerçek yasa ve yasa koruyucularına sonsuz saygımız var.

tabiki bu olayda bir art niyet ve geçen diyaloglarda bir saldırı hakaret olmamıştır. Gayet seviyeli ve medeni konuşmalar yapıldı. Ama benim kanunları bilmemem beni bu komik duruma düşürdü.
Burada bu konu başlığı altında biraz mizahi de olsa anlattım çünki bu formda bulunan ve formdan yararlanan motorcu kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza bir mesaj bir bilgi verebilmek. Benim başıma geldi arkadaşlarımın başına gelmesin dikkatli olsunlar.
Formun neresinde olursanız olun su sözleri daima görürsünüz. ( abi bu motor kaç basar.... 160 ı buldun mu?.... 200 yaptınmı? .... 350 oldumu... bende alcam bundan... aha da yarın alcam 150 bascam....)
ne olursa olsun trafikte senin borun ötmez. Yasalar ötüyor.
Motor kaç basarsa bassın yasa diyor 70 .......
Şimdilik bu kadar. Sürç-ü lisan ettiysek affola daima mutlu kalın. yasalarla barışık olun. Gülen yüzler solmasın. Ben buralardayım
şimdi şeyi düşünüyorum???? O olayda ya ehliyetim de olmasaydı ne olurdu acaba????