Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hollanda'dan Almanya, İtalya- Venedik- Yunanistan-Selanik ve TÜRKİYE

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    Uşak
    Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    Merhaba
    . Gurbette çalışan ve yıllarca Türkiye'ye Motosiklet le gelmek için hayaller kuran ve bu hayali gerçekleştiren biri olarak tüm Motorcu arkadaşlarıma selamlarım sunuyorum. Evet, Hollanda'da yaşıyorum. Motosiklet tutkum bundan 8 sene önce başladı. O gün bu gündür motosiklet kullanmak bende sizler gibi bir tutkuya dönüştü.Uzun zamandır Motosikletimle Hollanda'dan Türkiye'ye gelmek için hayalini kuruyordum. Ancak bir türlü buna imkan yaratamıyordum. Nihayet bu yıl bunu macera dolu yolculuğu gerçekleştirebildim ve sizlerle bu seyhatimi paylaşmak istiyorum.
    Motorum 2005 model Honda Varadero, kardeşimin ki ise Yamaha Diversion 900 model motosikletler.


    Evet Malum, Hollanda yağışı ve nemi bol olan bir Ülke olduğundan kardeşimle beraber hazırlıklarımızı tamamladık ,üstümüze yağmurluklarımızı çektik ve yola çıkmaya hazırız.



    Yolculuğumuza Rotterdam'dan start aldık.Hava oldukca serindi. Hedef olarak rotamız Almanya'nın güneyine, yani Bavyera eyaletine gitmekti. Orda yaşayan abimin yanında bir gece geçirmek yaklaşık 750 km yolculuğun yorgunluğunu bir nebze olsun atmaktı. Öyle de oldu...
    Almanya'nın en güzel eyaletlerinden biri olan Bavyera eyaletinde yolumuzun üzerinde seyirine doyum olmayan eşsiz manzaralarla karşılaşmak mümkündü.

    Yolculuğumuz Avusturya'nın içersinde Alp dağlarınını aşarak devam etti. Alp dağlarına tırmandıkca ve rakım yükseldikce hava koşulları oldukca sertleşmişti. Çok fazla durmak veya mola vermek istemiyorduk bir an önce Avusturya- italya sınırına yaklaşıp geceyi Bungalow denilen minik barakalarda geçirmek istiyorduk. Nitekim sağ salim o barakalara ulaşabildik.Yükseklerdeki o sert iklim geçmiş Akdeniz esintilerini hissetmeye başlamıştık. Aşağıdaki Resimde görebilirsiniz...


    Barakalarda bir gece geçirdikten sonra ,hedefimiz Yunanistan'a gidecek olan Yolcu gemisine ulaşmaktı. Bunun için İtalya'nın Venedik kentine doğru bir sürüş gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Acelemiz yoktu. Venediğe bir gün öncesinden ulaşmış ve kenti gezmek için kendimize zaman ayırmıştık. Kent bizi, Akdenize özgü esintisi ve güzel havası ile karşılamıştı. Romantizmin Şehri olan Venedik ,isminin hakkını veriyordu doğrusu. İlginç bir şehir yapısı ve tarihi binaları hayranlık uyandırıyordu.

    Çok nadir görülen Venedik sokakları... cadde diye bir şey yok. Araba veya motosiklet yerine tekneler var. Leonardo Da Vinci'nin eserlerinin sergilendiği müzeye girdik ve çok ilginiz çekebilecek resimler çektik...
    ]
    Leonardo Da Vinci'nin dünyada ilk yaptığı Bisikleti gördük. Notlarını aldığı orjinal el yazması kitapları görülmeye değerdi.

    neredeyse 500 yıllık Güneş saati hala çalışmaya devam ediyor.

    Eh.. Venediğe geleceğiz de, bir Spagetthi Napolia yemeyelim mi ? Artık Venedik gezimizi bitirdik ve Gemimiz Limana yanaşmıştı. Motorlarımız Hangar bölümüne bağlayarak gemiyle yapılacak yolculuğa hazırlanıyorduk.


    Yolculumuz Yunanistan Limanı da son bulduktan sonra başka bir gemiyle aktarmalı olarak İzmir Çeşme limanına gidecekti. Ancak.Kötü bir süprizle karşılaştık. İzmir çeşmeye doğru gidecek olan gemi, Yunanistan'daki ekonomik krize bağlı olarak, gemi işletmelerin 3 günlük greve gittiklerini ve limandan hiç bir geminin kalkmayacağını öğrendik. Baya soğuk duş etkisi yapmıştı. N'apalım? Kısa bir durum değerlendirmesinden sonra bizde karayoluyla Motorlarmızla Atina - Selanik ve İpsala Gümrük kapısından Türkiye'ye doğru yol almak için gerekli hazırlıkları tamamladık. Atinada bir gün, gelmişken Atamızın doğduğu ev olan Selaknik'te de bir gün geçirmeyi kararlaştırdık. Atinaya vardığımızda, İnsanlar gösteri ve Protesto yapmak için hazırlıklar yapıyorlardı. Yunanistan parlamento binasının önü kalabalıklaşmaya başlamıştı. Yeterli kalabalık ulaştığında gösteriler başladı. Bizde katıldık gösteriye Ancak gösteriden önce Parlamento binasının önünde o meşhur etekli askerlerin yanında bir resim çekmeyide ihmal etmedik. Daha sonra Yunaistanın ve Atinan'nın sembelü haline gelmiş olan Akropolis kalıntılarına bir gezi yaptık. Geceyi 20 Euroya geçirebileceğimiz ucuz bir motel bulduk. Gece hayatı bile oldukca hareketli bir Kent Atina. Ertesi gün Selaniğe doğru yol almak için start verdik. işin ilginci, Bir üleknin ekonomisinin bu kadar bozuk olmasının en büyük göstergelerinden biri bana göre otoyollarda bir tane arabanın olmayışıydı. Sanki hayalet bir yolda gider gibiydik. Garip bir duyguydu hiç bir aracın yollarda olmayışı.Selaniğe vardığımızda ilk iş olarak, Atamızın doğduğu evi ziyaret etmek oldu. Türk konsolosluğun da içinde olduğu bina kapısınına geldiğimizde görevli kişiye Türk olduğumuzu ve ziyaret etmek istediğimizi söylediğimizde , bize nazik davranarak içeri buyur etti. Atamızın doğduğu evde gezmek, onun çocukluğunda o evin odalarında soluduğu havayı tenefüz etmek apayrı bir duyguydu. Çok duygulanmıştık. Herkesin ölmeden önce mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir Atamızn doğduğu ev. Selanik gezimiz tamamladıktan sonra artık yavaş yavaş Türkiye Yunanistan sınırkapısı olan İpsala gümrük kapısına varmıştık. İnanin Motorlarımızla Ülkemize giriş yapmanın gururu ve mutluluğunu tarif edemiyorum.

    Artık Atamızın evini ziyaretettikden sonra Türkiye'ye doğru yola koyulduk...


    ARTIK ANVATANIMIZDA TÜRKİYE'DEYİZ... Çanakkale'ye doğru yol almaya devam ettik... Çanakkaleye geldiğimizde yaklaşık Selanik'ten bu yana 12 saatir yemek yemediğimiz fark etmiştik. O kadar açıkmışız ki gözümüz doymadı desek yalan olmaz herlade


    Yemekten sonra geceyi bir otelde geçirdik ve ertesi sabah Ecebat'geçerek bir tur'a katıldık. Bu kanla sulanmış topraklarda yürürken ,binlerce şehitlerin aziz hatırasını andım ve ruhlarını yad ettim. Benim için duygusal anlardı açıkcası...


    Artık İzmir'e hareket etmeden önce Yamaha Diversion 900'ün alt karterinde bir catlak olduğunu ve yağ akıttığını fark ettik. Nasıl yapıcaz, edeceğiz derken o arada tamirci olduğunu söyleyen bir adam, tamirhanesine motoru çekebileceğimizi orada tamir edebileceğini söyledi. "Denize düşen yılana sarılırmış" Yapacak bişi yoktu ve tabiri caiz ise bizim tamirci "Koca karı tedavisi" yapmaya başladı. En azında bizi İzmir'e kadar idare etmesini umuyorduuk. Çok şükür idare etti. ama tam izmir de motor su koyverdi allahtan.



    Nihayet sorunsuz bir şekilde İzmire ulaştıktan sonra. . Yamaha'yı hemen servisine verdik ve güzel bir işcilikle sorun çözüldü.Sonunda Memleketim olan Uşak- Banaz ilçesine kazasız belasız ulaşabildim. Değerli arkadaşlar bu gezi yazısını okuduğunuz ve yapacağınız yorumlar için şimdiden herkeze teşekkür ederim.



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    10 numara bir gezi ve anlatım gerçekten çok güzeldi. kendim yaşamış gibi oldum. elinize sağlık.

  3. #3
    gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul Bayrampaşa
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Gayet güzel bir gezi olmuş. Elinize sağlık.

    Hakim yaka üzdü mü sizi yol boyunca, nasıldı?

  4. #4

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    Uşak
    Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    Montu üzerinde
    olduğundan pek sıkıntı çekilmemiş))

  5. #5

    Üyelik
    09 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir Karşıyaka
    Motosikleti
    ASYA AS 100 - 8
    mükemmelmiiiş (: çok eğlendim fotoğraflara bakarken
    Belki de ilk önce yanlış insanlarla tanışmasaydık , doğru insanı bulduğumuzda onların değerini anlayamazdık ...

  6. #6
    Şeyh Şamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    Blacksea
    Aleyküm selam. Hoş geldiniz.. Ufak tefek aksaklıklar olsa da,
    sağlıkla Türkiye'ye gelmeniz ve hedefinize varmanız sevindiricidir..

    Rotanız bir hayli uzun ve mevsimsel farklılıkları da yaşayarak
    güzel yol yapmışsınız....

    Bu tür uzun yolculuklarda, ne hikmetse gidiş yolu
    daha uzun ve daha heyecanlı olur, sabırsızlık katsayısı artar ve
    iron butt durumları hasıl olmaya başlar..

    Ama dönüşte artık herşey bitmiştir.. Hedefe varılmıştır..
    Üzerinizden kalkan baskı sonucu, daha rahat bir dönüş yapacaksınızdır..
    Temennim de budur.. Iron butt durumu devam edecektir kuvvetle
    muhtemel.. Ama ''gülü seven dikenine katlanır.. ''

    Huzurlu ve mutlu bir tatil geçirmenizi, ve geldiğiniz güzellikte, kazasız belasız
    dönüş yapmanızı dilerim..

    Gezi notunuz; 10 üzerinden yıldızlı 10

    Ana konu balığı içine; gezinin rota planı koymanız ve konakladığınız yerler
    hakkında biraz daha detay bilgi verseydiniz;

    sizlerden sonra benzer güzargahtan gelecek veya o yöne gidecek
    olanlara ışık tutabilirdiniz.. Ehh o kadar eksik de olsun artık..

    Yolunuz her zaman açık ve hava güneşli olsun, tekeriniz düz bassın...
    Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..

  7. #7
    By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2007
    Şehir
    TEkirdağ Muratlı DA
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    harika bir gezi olmuş! Memlekete Hoşgeldiniz
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

  8. #8
    tekintekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    GELİBOLU
    Motosikleti
    Suzuki BANDİT 650 S (Haydut)
    Para, para,para....
    doğuştan çaresi olmayan bir hastalığım var,her gördüğümü adam sanıyorum...

  9. #9
    B-king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2004
    Şehir
    Kadıköy-İSTANBUL
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Keyif, merak ve gıpta ile okudum. Çok güzel bir seyahat olmuş. Böyle bir yolculuk en büyük hayallerimden biri...

  10. #10
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    on numara gezi olmuş darısı başımıza...
    harley is making love with davidson

  11. #11
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    çok güzel bir gezi olmuş.yapmayı planlayıp da yapılamayan şeyler insanda garip bir duygu yaratıyor.ama yapıldığı zaman da,muhteşem bir huzur oluyor.tebrikler.sağ salim de dönersiniz inşallah.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  12. #12
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    güzelbi gezi olmuş paylaşım için teşekkürler
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  13. #13
    onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2009
    Şehir
    İzmir/Çeşme
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    ne mutlu size hem topraklarınıza sağsalim gelebilmişsiniz hemde yolda herkesin yaşayıp,göremeyeceği tarihi yerleri görmüşsünüz (venedik,atamızın evi,çanakkale vb)
    gerçekten size imrendim hani ben İzmir'den kalkıpta Çanakkale'ye motorla gitmedim siz nerelerden gelmişsiniz bu güzel fotolar için teşekkür ederiz

  14. #14

    Üyelik
    19 Kasım 2010
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    kymco super 8
    hep isteyipte hala yapamadığım çok güzel bir yolculuk olmuş, elinize sağlık,
    kaça patladı bu gezi ,yemek,yatak ,benzin vs..

  15. #15
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Uşaklı olsun çamurdan olsun...en son Banaza motorcu dostları ziyaret için 2006 da gitmiştim...


    http://www.motordelisi.com/forum/gez...nla-bulus.html


    bende Karahallı Kırkyaren köyündenim...merkezde yine akrabalar çok...bu ay sonu yine motorumla köyümde olacağım inşallah...

    geçen sene ki gezimin fotolarına bakarmısın Uşak ne muhteşem bir şehir...tabi ki insan harika öncelikle...

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...i-metehan.html



    senin fotolarda yakıyor valla...Avrupada ki bu görsel detaylar insanı hayran bırakıyor kendine...sğaol paylaşım için...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  16. #16
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    ülkemize hoşgeldiniz.mükemmel biz gezi ve yolculuk olmuş,emeğinize,yüreğinize sağlık...
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  17. #17

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    Uşak
    Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    Sorunuzun cevabını hemen vereyim...

    .bu gezi bana toplam 10 gun gidis ve gelis surdu.6 gecesi otelde,ve gemi yolculuklari vardi toplam 70 saat gemi yolculugu surdu.benzini, yiyecegi icececegi ki hic yabana atilacak para degil,hepsi toplam 1500 euro tuttu.

  18. #18
    gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul Bayrampaşa
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Alıntı maltintash adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Montu üzerinde
    olduğundan pek sıkıntı çekilmemiş))
    Montu derken?

  19. #19
    halepli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul-Bahçelievler
    Motosikleti
    Yamaha cygnus l
    10numara gezi olmuş resimlere şahane ..venedike bu kadar güzel sanmamışdım güzel yermiş gerçekden

  20. #20
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Hoşgeldiniz allah kaza bela vermesin.Fotograflar için ayrıca teşekkür ederiz.
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)