blogda'da yazmistim, her seyi saglama alirsak isin heyecanini torpulemis oluruz, ufak tefek sorunlar yuzunden karsilasmis olmaktan dolayi muthis keyif duydugum insanlarla tanistim bazen de insanlarin uckagitciligina ve acligina tanik oldum. ve yabanci bir ulkede bunu yasamak oranin yasam bicimi ve zihniyetiyle tanismak cesitli imkanlardan birisi olabiliyor. bu belirsizlikleri ortadan kaldirmaya calisip tamamiyla "akilci" olma cabasi hem boyle bir cabanin varolmasi dolayisiyla hem de yasantiya etkileri itibariyla hayat da dahil olmak uzere her tur yolculugun ustunde belki cok istenmeyebilecek bir etki birakabilir. ayrica uzun turlarda ariza yapan komple motor bekleyen yepis yeni teknolojik motosikletler de var. yani saglamcilik gelecegi garanti altina aldigimizi degil sadece bu konuda kendimizi ikna teskin etme cabasi icinde oldugumuz anlamina da geliyor olabilir. olabilir ama olmaya da bilir ama ben boyle dusunuyorum
manzra resmi iyi kotu cekiyorum ama belgeleyici fotografcilikta oburune kiyasla cok eksigim var. bu eksigi ilerde kapatabilirim belki.
denizin ve daglarin birlestigi yerler beni cok etkiler ve cok seviyorum. ondan mutevellit "mekanim" olarak fiyordlar dedim. norvecteki fiyord -ben de tam nasil yaziliyor bilmiyorum- bunun en guzel orneklerinden birisi, derin deniz ve yuksek daglar nefesimi kesiyor. ruhsal evim boyle yerler.
aslinda yazilari basta gunluk formatinda yazmak istemistim, kagida yazdiklarimi sonra okumakta zorlaniyorum :$ o neden le bir sure gunluk tutup vazgectim ve 20-25 gunluk hikayeyi de 3 gunde yazinca biraz ozet yapmis olduk.
yeni eklemeler yaptikca bu topikte bilgi veririm habersiz birakmam
destek, begeni ve elestriler icin tesekkur ediyorum.