Yolcudur Abbas Baglasan Durmaz 2011 yada Space Odyssey 2011

Evet hersey siz degerli motosiklet severler icin, onli cast for yu beybi :p yalan tabiki

Bu rotasi yolda ortaya cikacak ve uzun olmasi planlanan bir yolculuga dairdir. Sonuna 2011 koydum ki her sene yaptigimdan digerleriyle karistirilmasin diye.

Gezi yazilari ve fotolar bu adreste http://dalydoomroul.blogspot.com

SaygilaRRimla :)

güzel, macera dolu bir gezi. yalnız, fotolar yetersiz..
bir de şu jawa motorlar çok sorunlu.. yolculuğa hazırlık listesini bozmadan; yine ucuz ama daha kaliteli bir motosiklet tercih etmek daha iyi olurdu diye düşünüyorum..
paylaşım için teşekkürler..

güzel, macera dolu bir gezi. yalnız, fotolar yetersiz..
bir de şu jawa motorlar çok sorunlu.. yolculuğa hazırlık listesini bozmadan; yine ucuz ama daha kaliteli bir motosiklet tercih etmek daha iyi olurdu diye düşünüyorum..
paylaşım için teşekkürler..

Evet yasam tarizini ve tarzimi yansitan daha fazla fotograf olmali.

her motor sorun cikarir, ama 600-1000 lira arasi jawa kadar iyi motor yok, hatta malzeme kalitesi guncel japon motorlarindan yuksek sayilir. belki mz olabilir fakat onlarin da surus karakterini sevmemistim. Turkiyede bu eski iki zamanlilar disindaki motorlarin fiyatlari siskin o nedenle eski kirli iki zamanlilar iyidir :) daha pahali motor menzilimi ekonomik olarak kisaltirdi.

abi sen ne zaman gittin ne zaman geldin ya ? toplam kaç km sürdü ?

Anlatım da çekilen fotoğraflar da kuvvetli. Göze de ruha da hitap etmişsin. Hımm... Daha gez, daha anlat:)

Not: Sona yazdığın notu başa yazsan ya :p

Güzel bir gezi ve yazı olmuş, ben çoğu zaman gittiğim yerlerden fotoğraf bile çekmeden geri dönüyorum. Kaldıki yazı yazmak hepten imkansızlaşıyor benim için. Ancak bahsetmeden geçemeyeceğim. Eski püskü, küçük cc bir motorla dünyayı gezen adamları görünce elini öpesim geliyor. Özgür ve cesur bir ruha sahip olmak böyle birşey ki malzeme listesi de gayet güzel özetliyor. Aynı seyahate bende birgün çıkıcam. bakalım ne zaman.

vay arkadaş muhteşem bir paylaşım olmuş...fotolar efsane kıvamında dadundan yinmez yani...ama Behzat : izlerken olmadı şimdi bu topacı görmek...uygun bir zaman yardırıcaz artık ...sağol varol N61l...:)

İlginç! 'Google-maps' de "Fiyordlar" yazınca sadece bir benzetme çıkıyor, "Fiyord" yazınca da hiçbir şey çıkmıyor...

Yolcu ne demek istedi ki?
"The man in nowhere" ? :p ;)

Acaba yanlış mı yazdı?! :p "Çat-pat" demişti... :)

[Üyelik tarihi: 23-08-08
Motosikleti: jawa 638]

Evet yasam tarizini ve tarzimi yansitan daha fazla fotograf olmali.

her motor sorun cikarir, ama 600-1000 lira arasi jawa kadar iyi motor yok, hatta malzeme kalitesi guncel japon motorlarindan yuksek sayilir. belki mz olabilir fakat onlarin da surus karakterini sevmemistim. Turkiyede bu eski iki zamanlilar disindaki motorlarin fiyatlari siskin o nedenle eski kirli iki zamanlilar iyidir :) daha pahali motor menzilimi ekonomik olarak kisaltirdi.

evet, her motor sorun çıkarır ama bazıları daha az sorun çıkarır. mz jawa'dan daha iyi motor. nispeten çok az sorun çıkarıyor.
motosiklet kullanmayı jawa'da öğrendim. her seferdinde acaba çalışacak mı, sorun çıkaracak mı diye strese sokardı beni.
jawanın malzeme kalitesi güncel japon motorlarından yüksek sayılır mı; sayılmaz, bence sayılmaz.. :silent:
yaşam tarzın ve tarzın geziden ibaretse evet, daha fazla fotoğraf olmalı; değilse geziden bahsediyorum.
gezinizi okudum, güzel fotoğlarınızı da gördüm ama yine de bir eksiklik hissettim; daha fazla fotoğraf olmalıydı geziyle ilgili diye.
hoş anılar bırakan nice geziler dileğimle, selamlar..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yahu motor sorun çikartmazsa, o gezinin ne anlami var?:)
naturmort formu degilizki!
Hersey öyle durup poz versin, biz de çekelim.
Bisey olmali aga.
Ama asil önemlisi, bisey olacagini bilerek yola çikabilmekte.
Ellerine saglik.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
konunun burada,yazının blogta olması karmaşa yaratıyor yorumlarken,
farklı bir coğrafyayı anlatırken daha fazla fotoğraf,daha fazla yazı olsa daha iyi olur kanaatindeyim,tek bir fotoğraftan fazla anlam çıkaramayanlardan olduğum için belki.Tarzın,gitmeye dair yaklaşımın enteresan ve etkileyici.
Devamını bekliyoruz.

blogda'da yazmistim, her seyi saglama alirsak isin heyecanini torpulemis oluruz, ufak tefek sorunlar yuzunden karsilasmis olmaktan dolayi muthis keyif duydugum insanlarla tanistim bazen de insanlarin uckagitciligina ve acligina tanik oldum. ve yabanci bir ulkede bunu yasamak oranin yasam bicimi ve zihniyetiyle tanismak cesitli imkanlardan birisi olabiliyor. bu belirsizlikleri ortadan kaldirmaya calisip tamamiyla "akilci" olma cabasi hem boyle bir cabanin varolmasi dolayisiyla hem de yasantiya etkileri itibariyla hayat da dahil olmak uzere her tur yolculugun ustunde belki cok istenmeyebilecek bir etki birakabilir. ayrica uzun turlarda ariza yapan komple motor bekleyen yepis yeni teknolojik motosikletler de var. yani saglamcilik gelecegi garanti altina aldigimizi degil sadece bu konuda kendimizi ikna teskin etme cabasi icinde oldugumuz anlamina da geliyor olabilir. olabilir ama olmaya da bilir ama ben boyle dusunuyorum :)

manzra resmi iyi kotu cekiyorum ama belgeleyici fotografcilikta oburune kiyasla cok eksigim var. bu eksigi ilerde kapatabilirim belki.

denizin ve daglarin birlestigi yerler beni cok etkiler ve cok seviyorum. ondan mutevellit "mekanim" olarak fiyordlar dedim. norvecteki fiyord -ben de tam nasil yaziliyor bilmiyorum- bunun en guzel orneklerinden birisi, derin deniz ve yuksek daglar nefesimi kesiyor. ruhsal evim boyle yerler.

aslinda yazilari basta gunluk formatinda yazmak istemistim, kagida yazdiklarimi sonra okumakta zorlaniyorum :$ o neden le bir sure gunluk tutup vazgectim ve 20-25 gunluk hikayeyi de 3 gunde yazinca biraz ozet yapmis olduk.

yeni eklemeler yaptikca bu topikte bilgi veririm habersiz birakmam :)

destek, begeni ve elestriler icin tesekkur ediyorum.

Sübhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım :cherry:

arkadaşlar sayın topic okuyucuları bu abimizi taşlayalım lütfenn!! :queen:

kendisi güneye doğru açılıcam deyip taaaaa gürcistanlardan çıkan bir kişi bizi fatih abiyle ters köşeye yatırdı sonra fatih abiden bi dünya zılgıt yemek zorunda kaldım :cherry: "aha olm senin toprağın değilmi işte..." diye başlayıp bitmek bilmeyen cümleler silsilesi :mrgreen:

abi kendine dikkat et tekerine taş değmesin kazasız belasız dönersin inşallah da tekrardan gider bi yerde oturur hep beraber güler eğleniriz ona buna kulp takarız :)

denizin ve daglarin birlestigi yerler beni cok etkiler ve cok seviyorum. ondan mutevellit "mekanim" olarak fiyordlar dedim. norvecteki fiyord -ben de tam nasil yaziliyor bilmiyorum- bunun en guzel orneklerinden birisi, derin deniz ve yuksek daglar nefesimi kesiyor. ruhsal evim boyle yerler.

Hmmm...

aslinda yazilari basta gunluk formatinda yazmak istemistim, kagida yazdiklarimi sonra okumakta zorlaniyorum :$ o neden le bir sure gunluk tutup vazgectim ve 20-25 gunluk hikayeyi de 3 gunde yazinca biraz ozet yapmis olduk.

yeni eklemeler yaptikca bu topikte bilgi veririm habersiz birakmam :)

Ben merakla beklioyorum:)

Hahaha... Gene özgün bir ileti olmuş:

"Bulunduğu yer: deki GaCCaLL'ın
Motosikleti: Dedesininkindenmiş :p"

:cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar