İlk resimleri görür görmez haydaaa dedim. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Korumasız yapılır mı bu işler?
Hadi korumayı geçtim , kask , onu da bırak ayağında potin bile yok yahu.
Sonra bir an ani bir flashback ile 15 yıl öncesine gittim.
Ha vallahi , ha billahi aynısını yapmadıysam arap olayım.
Terliğine varıncaya kadar aynı durumları bende yaşamıştım.
Peki ne oldu da şimdi gördüğüm bu fotoğraftaki pervasızlık beni rahatsız etti?
15 sene içinde motordan düştüm mü,korumasız olmamdan kaynaklanan acı bir anım mı var ?
Düşündüm de yok Allaha şükür. Sanırım büyüdüm , tecrübe kazandım.
Bu işin zevkinin yanında olası riskleri daha fazla aklımdan geçirmeye başladım sanırım.
Dedim ya hiç düşmedim diye , ne yavaş bir arazi sürüşünde nede tempolu bir asvalt sürüşünde düşüpte ayağım motor ile sert zemin arasında kalmadı.
Fakat senin resmine bakarken , bu işten aldığın zevki düşünmek yerine direk ıslak terliklerinin peglerden destek alarak dengeni sağlamaya çalıştığın bir anda kayarak motoru devirebileceğini düşünmekti.
Sonrasında da ayak bileğinin motorla bir taş arasına sıkışabileceği ihtimali , eksozun çıplak bacağına yapışabileceği düşüncesi.
Hep kötüyü düşünen biri değilimdir ama söz konusu motosiklet olunca sanırım geçen yıllar sonucunda ömrü nasıl daha fazla uzatabilirim düşüncesi hasıl oluyor insanda. Yaşlılık işte
Gençken risk alıyoruz , olabilecek ihtimaller aklımızın ucundan geçmiyor.Nasihatler öğütler bir kulaktan girip öbüründen çıkıyor. Kötü bir tecrübemiz olsa dahi , hemen toparlanıp hiç ders almadan aynı şekilde devam. Ama şunu siz yinede hiç bir zaman unutmayın bir kaza sonrasında ömrünüzün 30-40 yılını bir anda atlar , dedeler gibi bastonla gezmek zorunda kalabilir hatta yatağa çivilenebilirsiniz.
Yazlık korumalar kullanın , almaya gücünüz yoksa gücünüz olunca o korumaları alın motosikleti o zaman kullanın.
Korumasız motosiklet kullanmayın