Sülüklü Göl - Adapazarı (150 km'lik Ufak bir gezi )

Sakarya’nın akyazı ilçe sınırları içerisinde kalan Sülüklügöl ilkbahar ve sonbahar aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.
İstanbul’a 200 kilometre uzaklıktaki göl civarında meşe ve göknar ağaçları egemen.
ilkbaharda sadece belli bir süre açan ters laleler bu gölü fotografçılar için de çok cazip kılıyor.
Yaklaşık 300 yıl önce büyük bir heyelan sonucunda meydana gelen gölün suları kurak zamanlarda azalıyor.
Sülüklügöl’e yakın bir kaç küçük göl daha var. Gölün etrafını kenarındaki tesislerin arkasındaki yolu takip edin.
yol kısa bir süre sonra ikiye ayrılacak. Hangisinden giderseniz gidin muhteşem bir doğa eşliğinde yürüyeceksiniz.
Orman içindeki belirgin patikayı takip ederseniz göllerden birine ulaşabilirsiniz.
oda sizi diğer göle götürecek patikaya sokacaktır. burada yaklaşık iki saat geçirdikten sonra tesislere geri dönerek göl turuna devam edin.
Bu kez tesislerin karşısına yönelin. Gölün kenarından yürüyerek gölü besleyen ana dereyi bulup kenarından yürüyün.
çok değil en fazla 10 dakika sonra karşınıza yedi metreden dökülen bir şelale çıkacak. Biz bir çok küçük şelale gördük.
hepside mükemmeldi. Gölün irtifası 1150 metredir.Kışın belli bir noktaya kadar araçlarla çıkılabiliyor. Ondan sonrası tabanlara kuvvet.
Her mevsimin ayrı güzel olduğu da oranın sakinleri tarafından bize söylendi. Ben yine de sadece yazın gitmeyi tercih ederim.

Adapazarından Sülüklü Göl 75 km. Bunun 50 km'si çevre yolu, 15 km'si köy yolu, 10 km's, zorlu ve dar yollardan oluşuyor. Cross için olan yola racing makina da soktuk ya.
Allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsın. :). Yolun 5 km.sinde bir tırla burun buruna gelince saygımdan dolayı motoru dikenlerin içine soktum. Tır gittikten 5 dk sonra motoru çıkarıp yola devam ettik.
Bu motoru aldığımdan beri zor olan herşey beni bulmaya başladı. Ne kadar zorlu ve çileli de olsa sonuç olarak her dakikasına değdi.
Darısı doğa sever diğer motorcu arkadaşların başına. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Diğer Resimler;
http://img213.imageshack.us/gal.php?g=dscf1726.jpg

bi gezmek nasip omadı şurayı.................... en kısa zamanda gezeceğim...güzel bi gezi olmuş....

güzel bi yermiş gerçekten güzelde bi gezi olmuş kafama eserse bende atlar giderim birgün:mrgreen:

cok güzel gezi olmus görünüyor. fotolar icin tsklr, özellikle sofra harika görünüyor, agzimin suyu akti :cherry:

bu arada oldukca sivil görünüyorsun !! insallah bu resimler tam koruma kiyafetleri cikardiktan sonraki resimlerdir, 1 kasktan baska koruma görmedim de :wiinkk:

cok güzel gezi olmus görünüyor. fotolar icin tsklr, özellikle sofra harika görünüyor, agzimin suyu akti :cherry:

bu arada oldukca sivil görünüyorsun !! insallah bu resimler tam koruma kiyafetleri cikardiktan sonraki resimlerdir, 1 kasktan baska koruma görmedim de :wiinkk:

Aslında bu gezi plan dışı oldu. Montumu ve eldivenlerimi yıkamıştım.
Sıra kaska geldiği sırada, arkadaşım aradı ve biraz turlayalım dedi.
Önce google amcadan yer bulduk. Sonra gps ile tespit edip gittik.
Maksat alabalık yiyip dönmekti. Duyupta göremediğimiz sülüklü göle bu kadar yakın ken dönmek olmaz dedik. İlk defa korumasız yolculuk yaptım.
Umarım bu ilk ve son olur. Özellikle gittiğim yer gerçekten koruma gerektiren bir yerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar