12-13 Haziran Çorum Gezisi ( Motosikletsiz )

Motosikletsiz Çorum gezisi,

11 – 12 – 13 Haziran ÇESİAD (Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği) ın düzenlediği Çorumu tanıtım gezisine katıldım.
Açıkcası ben Çorumu böyle beklemiyordum. Hatta giderken işyerinde ki Çorumlu arkadaşlara sorudum nasıl diye, niye gidiyorsun ki her yer dağ taş dediler.
Burada beni davet eden Hasan Gezer sonrada ÇESİAD a çok teşekkürler. Bir yer bu kadar güzel tanıtılır.
Çevre illerde ki motosikletçi arkadaşlara şiddetle öneririm gidin çorumu görün yemeklerini yiyin mutlaka leblebisini tadın. Ben leblebi sevmeme rağmen beğendim.

İşte Resimler:
11.06.2010 Tepeüstü’nden hareket etmeye çalışırken.
1023.jpg

Sungurluda Kahvaltı.
1024.jpg

Yollar kaymak gibi coruma giderken zorluk çekilmez. Resimleri yok ama Çorumdan Ortaköy’e giden yollarda kıvrım kıvrım tam istanilen kıvamda ama telefonlar orda çekmiyor aklınızda olsun.
1032.jpg

1040.jpg

Hattuşa – Hititlerin Başkenti
1050.jpg

1051.jpg

1054.jpg

1055.jpg

1056.jpg

Birtanede kendi resmimi koyayım benim orda olduğum beli olsun 
1069.jpg

1076.jpg

1079.jpg

Burası yığma taştan yapılmış bir tapınak önceki resimlerde üçgen şeklindeki tünel bu piramit tarzı yapının içinden geçiyor. Mısırla çok fazla ilişkide olduklarında oradaki piramitlerden etkilenmişler sanırım.
1083.jpg

1090.jpg

O tarihler için Çorumda sağnak yağış fırtına veriliyordu ama şansımıza hava çok güzeldi.
1095.jpg

1098.jpg

Beni bu geziye davet eden Arkadaşım sağolsun kendisi süzme özmü öz Çorumludur.
1107.jpg

1117.jpg

1120.jpg

Restore Edilmiş sur duvarları eskiden böyleymiş.
1123.jpg

Ortaköy’de Festival girişi Vali de bizimle birlikteydi misafirperverlik superdi Ortaköyün balından mutlaka yiyin gittinizde.
1129.jpg

Devlet töreni gibi oldu 
1133.jpg

Kahvaltı masaları
1137.jpg

1138.jpg

He unutmadan Pascal NOUMA da bizimleydi.
1143.jpg

Çorum müzesini gezdik.
1146.jpg

Şinuva Hitit Devlet başkentlerinden biri, dünyanın en eski tahıl borsası olabileceği düşünülüyor.
1157.jpg

1166.jpg

1171.jpg

İncesu Kanyonu Çok güzel bir yer. Gidilip görülmesi gerken yerlerden.
1179.jpg

1186.jpg

Yağmurlardan dolayı biraz çamurlu ve su yüksekti normalde vadiden yürünüyormuş.
1205.jpg

Yukarıdan içinde benimde olduğum bir İncesu resmi 
1210.jpg

Yukardan İncesu vadisinin sonu alta görülen 3 otobüs ile İstanbul’dan geldik
1216.jpg

Çok Resim var ancak içinden ancak bu kadarını paylaşa bildim. En son altta birlikte bu geziye geldiğim ÇESİAD Ailesini tüm resmi var.
1225.jpg

Biraz ÇESİAD ve Çorum tanıtım reklamı gibi oldu ama ben ne Çorum’luyum nede ÇESİAD la bir ilişkim var Çorum için yapılmış çok güzel bir etkinlik amaç Çorumu tanıtmaktı ben tanıdım sizde tanıyım istedim.

Yolu düşen herkesinde Çoruma gitmesini öneririm enimim böyle güzel yerler tüm Türkiye’de vardır. Yeter ki bu şekilde organizasyonlarla tanıtılsın.

çorum merkeze ait özellikle gazi caddesi atatürk caddesi resimleri olsaydı tam olacaktı. çorum müzesinde etnografyasını gezmemişsiniz galiba. çorumu gezmiş olan ordulu bir arkadaş parise gitti. msn de konuşuyoruz. avrupanın çorumu paris diyor. çorumluyum diye söylemiyorum ben bile son beş altı yıldır olan biteni görünce çok şaşırdım. oteller doğal ortamlar köylerde gezi çok keyifli.

Zenon vallahi ayıp ettin şimdi,insan bi haber veriri ben geldim diye...Sağlık olsun nediyelim.

Güzel gezi olmuş.3hafta öncede biz gitmiştik ''boğazkaleye (hattuşa) ''

çorum merkeze ait özellikle gazi caddesi atatürk caddesi resimleri olsaydı tam olacaktı. çorum müzesinde etnografyasını gezmemişsiniz galiba. çorumu gezmiş olan ordulu bir arkadaş parise gitti. msn de konuşuyoruz. avrupanın çorumu paris diyor. çorumluyum diye söylemiyorum ben bile son beş altı yıldır olan biteni görünce çok şaşırdım. oteller doğal ortamlar köylerde gezi çok keyifli.

Müzeyi gezdim gercekten çok güzel şeyler var ama Makinemi düzgün ayarlayamamışım resimler kötü cıkmış bu yüzden paylaşmadım. Ve Çorum merkezde bulunmadık saat kullesinin bile resmini cekemdim. Bir leblebi almak içi durduk.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:48 ----------

Zenon vallahi ayıp ettin şimdi,insan bi haber veriri ben geldim diye...Sağlık olsun nediyelim.

Güzel gezi olmuş.3hafta öncede biz gitmiştik ''boğazkaleye (hattuşa) ''

Valla çok ani oldu gidiyoruz geliyormusun dediler bende geliyorum dedim gittik. Birde grupla birlikteydik Çorumda olan arkadaşı ile bile buluşumadı arkadaşım. Kısmet birdahakine motorlarla konvoy yapıp gezeriz artık Çorumu :D

Hayırlısı olsun nediyelim...

Bu hafta sonu yağış olmazsa,Amasya yapıcam,şimdiden duyurimde bari,ansızın gezi düzenleyen olursa,haberimiz olur:p...

Sağlıcakla:rendeer:

Hayırlısı olsun nediyelim...

Bu hafta sonu yağış olmazsa,Amasya yapıcam,şimdiden duyurimde bari,ansızın gezi düzenleyen olursa,haberimiz olur:p...

Sağlıcakla:rendeer:

Yolun acıkolsun Amasyadaki arkadasları davet et Çorumu gezdir iyi rehberlik yaparsın hele ben Çorumdan Ortaköy Yoluna bayıldım bir zirve yaptık tarlaların icinde bulutlara kadar cıktık sonrada birkahfaltı ettik uf uf super :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar