Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Bir Almanya macerasi - Filme ilaveten renkli Hechlingen '09 -

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Bir turlu basina oturup toparlamaya vakit, vakitten ziyade "atmosfer" bulamadigim bir seyahat raporu var sizlerle paylasmak istedigim. Daha dogrusu paylasmak boynumun borcu diyelim...

    Efendim mevsimlerden sonbahar Amerikada Isci bayramiyla geliyor. Eh bizim de tatillerimiz hayli sinirli oldugundan bu bir gunluk tatili hafta sonuna kataraktan daha once hic dogru durus gorme firsatimiz olmayan Almanya nam Avrupa ulkesine bir sefer duzenleyelim dedim. Almanya da nereden cikti, yani niye Norvec, Fransa, Gutemala yada Mozambik degil filan diyebilirsiniz tabii... Efendim benim gozumde Avrupa opera gibi insan omrunde bir kac kere gidip gorebiliyor. Ama dunyanin baska yerleri icin ayni seyleri soyleyemeyecegim. Ornegin Machu Pichu, Libya, Suudi Arabistan, Cin Seddi filan... Cok guzel muhakkak gidip gorulmeli de... Iki defa gorecek vakit ayirmak istemem dogrusu buralara. Boyle yerler cok var ve hepsine iki-uc defa gitmeye vakit ve nakit ayirmak mumkun olmuyor. En azindan benim icin...

    Avrupa oyle degil ama. Her sene bir tarafina gitsem, done done bir daha gitsem olur herhalde.

    Herneyse, mademki hic gormedik eh hadi imkanimiz varken gidip gorelim dedik. Tabii Almanya deyince BMW cagirisimi ardindan Freebikers dan Gurbetmotorcularindan arkadaslari hatirlamamak mumkun degildi. Forumlar ve Pm lerle haberlestik hemen tabii.

    BMW ile Almanyada hep yapmak istedigim iki sey vardir ezelden beri. Biri Hechlingen Enduro Park da egitim almak, digeri de Nurburgring de bir M3 yada K1200S le gazlamak. Gerci Nurburgring (http://www.nuerburgring.de)ruyasi bir baska bahara kaldi ama hic degilse oralardan gectim ve omrumde icmedigim kadar birayi bu tatilde ictim. Yani Almanyada yapilacak seyler listesinde ziyareti Octoberfest e getirmek ve “bira icmek” diye bir satir olmali. Bilmeyenler not alsin sonradan soracagim…

    Arkadasim motorize gezgin “Mustiman” in bir suredir HEP (Hechlingen Enduro Park) la ugrastigini, egitim aldigini, egitimine devam etmek istedigini ve gunun birinde de bir egitmen olmak istedigini biliyordum. (Selam Musti! ) Belki onlarla da bulusabilir, organize olabilirdik. Hemen yazismalar basladi ve Freebikers dan kucuk bir grup olusturup basvurduk. HEP bunu ilgiyle karsiladi ve 30 Eur indirim bile yapti bize.

    Gerisi kollari sivayip ucak, otel vs organizasyonlar, ugranacak yerler, tarih, cografya, haritalar, rotalarla filan ugrasmaya kaliyordu. Bir hafta kadar Daisy ile kafamizi kirdiktan sonra rotayi olusturduk. Berlin – Dresden – Prag – Regensburg – Hechlingen – Stuttgart olcakti rota, maalesef motosiklet degil araba kiralayacaktik ve her sehirde iki gece kalacaktik. Biliyorduk pek bir sey anlamayacaktik ama opera degil miydi bu? Yine gidip izleyebilirdik.

    Pamuk eller cebe gitti, kredi kartlari masaya dokuldu ve titreyen parmaklarla browser a Expedia.com yaziverdim. Avuclarim terlemeye baslamisti bile…

    Ucaklari biletleri miletleri ayarladiktan sonra is artik Berline ulasmayi beklemeye kalmisti, ve nihayet o gun de geldi catti.

    Berlinde planladigim bazi seyler vardi ama vakit hepsine yetmeyecekti. Once yillardir sakladigim kartpostal koleksiyonumdan aile yadigari birkac fotografi yanimiza alacak ve buralari gorecektik...



    "Eski" demiyeyim de "klasik" bir sehir berlin. 772 yillik koca bir tarih... Ama kesinlikle "yasli" bir sehir degil, civil civil..



    Neler gormus gecirmis neler...

    Agir bir bombardiman


    Tarihin yazdigi en buyuk hava koprusu


    "Duvar"


    ve ozgurluk...


    Ben bambaska buldum Berlini

    gerek eskisi


    gerek yenisiyle


    ve sehir maskotu ayisiyla


    Bu arada Beemer Cem Pink Floyd dan the Wall ile katilmis bana sagolsun,

    http://www.youtube.com/v/M_bvT-DGcWw&hl=en_US&fs=1&

    Sagol Beemer... Ilac gibi vallahi. Evet sizler de katilirsaniz daha zevkli bir sohbete donusebilir bu hikaye ...

    Yabancisi oldugum bir sehri mumkun olan en kisa zamanda gezip tanimanin yolunun profesyonel bir rehber esliginde bir sehir turu almak oldugunu tecrubelerimle biliyorum. Bizde oyle yaptik. Hemen bir iki katli ustu acik otobusle sehre saldik kendimizi...

    Sehrin en gorulesi yerlerinden biri olan "Unter Den Linden", bastan asagi ihlmur agaclariyla bezenmis bir bulvar, ve sonundaki tarihi ve unlu Branderburg kapisi. Bir oncekimesajimda da "Duvar" basligi altinda bu unlu kapinin fotografi var, soguk savas donemindan. Bu kapinin dogusu Dogu batisi Bati almanya olmus zamaninda. Oldu yani, gozumuzun onunde hemde. Eti tirnaktan ayirmislar bagirta bagirta... Yazik bu guzel Alman insanlarina Nazilerin, Ruslarin, Fransizlarin, Amerikalilarin, Ingilizlerin ettigi.



    Iste kapinin ustundeki muazzam eser



    Almanyanin milli sembolu olan kapi Almanya tarihinin defalarca yazildigi yer olmus. 1791 de tasarlanmis. Prusya kallarinin sarayina ulasan bulvarin (Unter den Linden) onune yerlesmis.
    Ustundeki heykele "Quadriga" deniyor, "Dort Atli Araba" yani. Arabayi suren kanatli miotolojik kahraman zafer tanricasi "Victoria"

    Ne maceralar...

    Bu karikatur cok enteresan, "Quadriga"nin calinisini temsil ediyor. Napolyon Prusyayi isgal ettiginde ondan ganimet olarak bu heykeli sokup Louvre muzesine getirmesi istenmis. O da denileni yapmis. Dev sandiklara yuklenen heykel Parise tasinmis, ancak sonradan Prusya ordusu Parise gitmis getirmis heykeli 1817 de, koymus yerine.



    Bu da Napolyon, Branderburg kapisinda...



    Napolyon enteresan bir asker. Berline girdiginde maiyetindeki subaylari toplayip eski prusya Krali "Frederick the Great" yani Buyuk Frederik in mezarini ziyaret ediyor ve ziyaret toreni bittiginde
    maiyetindekilere "sapkalarinizi cikartin ve burada birakin" diyor. kendisi de oyle yapiyor, ve sonra acikliyor. "eger" diyor" Buyuk Frederik hayatta olsaydi biz Berline ruyamizda bile giremezdik".
    Ne demisler, "yigidi oldur, hakkini ver" degil mi? Boyle askerler de varmis bir vakitler...


    Iste Buyuk Frederigin heykeli, Unter Den Linden - Ihlamurlar Alti Bulvarinda...




    Mabadi geliyor yavas yavas...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    CengizhanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ekim 2008
    Şehir
    Ayvalık
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 '09 ve Orijinal Honda Kinetic '00
    Aklıma Almanya deyince Helga'dan başka bir şey gelmiyor abi

    Vallahi süper gezi olmuş , harika.
    Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)

  3. #3

    Üyelik
    01 Aralık 2008
    Motosikleti
    yamaha xt 660r \ ybr 125ESD
    Güzel gezi olmuş tebrikler....

  4. #4
    Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2007
    Güzel raporunuz için teşekkürler.
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

  5. #5
    darkeagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    Ev maltepe İstanbul yaşadığı yer: Şimdilik Dünyanın her yeri
    Motosikleti
    Goldwing
    Geçmiş tarihiyle birlikte sunmuş olduğunuz Almanya gezi notlarınızı kısa bir roman tadında okudum. Teşekkürler Üstad. Yanlız bunun bu kadar kısa bir gezi olmadığını ve sizde daha bir çok anının ve bilginin saklı olduğunu tahmin ediyorum. Tahminim pehlivan tefrikası gibi heyecan zerkederek şırıngalamak niyetindesiniz.
    Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"

  6. #6
    crayzboyone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2006
    Donald amca sen yaşıyorsun demek Başka raporlarınıda büyük bir heyecanla bekliyorum güzel paylaşım olmuş

  7. #7
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Mabadini bekliyoruz hocam.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  8. #8

    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İzmir,Bornova / Berlin,Schöneberg
    Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    bana pek yabancı gelmedi fotolar, Bende özledim oraları
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

  9. #9
    Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2008
    Şehir
    Istanbul/ Avrupa
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Donald (Reşat) amcanın gerçek olduğunu görmek güzel =) Nurburgring değil de ben bizzat hız sınırının olmadığı otobana çıkmak isterdim =)
    Güzel gezi olmuş devamını merakla bekliyoruz.
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

  10. #10
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Eline sağlık..Devamını bekliyoruz bana motosikleti dolaylı yoldan öğreten Donald amca,

  11. #11
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Berlin 2.DS maglubiyetinden sonra baskent sifatini Bonn a devretmis, Ruslar tarafindan isgal edilen ve adina DDR, "Deutsche Demokratische Republik" yani kisaca "Dogu Almanya" denilen, "demokratik" sifatinin altinda aslinda bal gibi komunist rejimle Rusyanin elinde oyuncak olan ulkenin ortasinda bir ada gibi kalakalmisti.

    Iste Berlin Rus isgali altinda...(Wikipediadan) geri planda bombardimanin muthis tahribati goruluyor.





    Ustelik bir duvarla da ortasindan Dogu Berlin, Bati Berlin diye bolunmustu. 1949-1990 yillari arasinda bir nesil bu rezilligi yasadi... Hele hemen savas sonrasi Stalin butun yollari kapatip bati Berlini aclik ve susuzluga mahkum edince isin iyice civisi cikti. Dusunebiliyormusunuz, adam kilini kipirdatmadan koca bir sehri resmen olumun kucagina atiyor. Gerci sivil, savas esiri vs. gozetmeksizin 50 (yaziyla elli) milyon kisiyi olduren Stalin icin 2,5 milyon Berlinlinin ne onemi olabilirdi ki?

    Bati dunyasi bu felakete goz yummadi ve tarihin yazdigi en buyuk hava korusunu kurmus Amerikalilar... Evet daha Amerikan bombalarinin cukurlari tuterken... Ne hazin olaylara tanik oluyor insanlik tarihi.



    Alttaki haritada Fransiz, Ingiliz ve Amerikan bolgeleri, hava alanlari ve Dogu Berlin goruluyor...



    Bana bu haritalar Ulkemizin kurtulus savasi oncasi halini hatirlatiyor biraz da. Hava koprusu icin C-47 teyyreleri kullanilmaya baslanmis. Gunluk ihtiyac 5Milyon ton(!) ve bu is icin gunde 2500 sorti yapmaya baslamislar. Sadece yiyecek giyecek degil, komur, demir, cimento, arac gerec... Bir sehri hayatta tutmaya yaryacak herseye ihtiyac var dusunsenize. Daha sonralari daha buyuk C-54 lerle bu sefer sayisi yariya dusmus.

    Gerci Ruslar bu uluslararasi psikolojik baskiya 10 ayda pes adip demir yollarini acmislar ama Ruslarin nakliye koprusunu avci ucaklariyla surekli taciz etmesine ragmen hava koprusu "Luftbruecke" 1.5 yil surmus.




    Iste bu unlu C47 lerde biri Berlin Teknik Muzesinin daminda, o gunlerin anisina...


    Molozlar arasinda hayat... "Luftbruecke" oynayan cocuklar...

    Bu da bu olay anisina dikilen anit... Onunde de o gunlerden bir C-47. Burnunda "Berlin Treni" yaziyor. Oldukca manidar. Kimbilir kac sefer yapti zavalli...



    Daha neler var neler... durun bakalim...

  12. #12

    Üyelik
    13 Kasım 2009
    Motosikleti
    yakın zamanda xx blackbird
    Tarih kokan bir yer.Bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

  13. #13
    On7_li - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2006
    Şehir
    Çanakkale / Çan
    Reşat abi, devamını merakla bekliyorum. Özlemişiz gezilerini yazılarını...
    [CENTER][B]Çarp tamponuma kır farımı, Bedenime zarar verebilirsin ama RUHUMA ASLA...[/B][/CENTER]
    [CENTER]:bounce:[/CENTER]

  14. #14
    Su Silahı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    ybr 125
    Eline klavyane sağlık Donald Amca. Resmen tarihi bir belge olmuş bu paylaşımın.
    Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..

  15. #15
    By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2007
    Şehir
    TEkirdağ Muratlı DA
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    abi yeniden aramıza dönmene sevindim. Zira bir süredir göremiyorduk sitede yorumlarını.. iyi oldu bu iyi !
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

  16. #16
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Arkadaslar, malum ekonomik kriz ve onun islerimize etkisi ile eskisinden daha fazla calismaya basladik... Cunku habire adam cikartiliyor, ve geriye kalanalara daha cok is ve sorumluluk dusuyor. O yuzden aylardir ne motosiklete ne forumlara zaman ayirmaya halim yok. Vaktim olsa bile konsantre olamiyorum, insallah eski gunlere doneriz. Hayirlisi, ne diyeyim.

    Almanya maceramizi begenmenize sevindim, yavas yavas devam edecegim boyle...

    Evet, Berlin de NY gibi geceleri de yasayan bir sehir. Soakaklar kayniyor. Fahisesi de var, isine giden adam da var, kimisi asfalt tamir ediyor, kimisi sarhos sarki soyluyor, bisikletli bir gurup gece yarisi sehir turu yapiyor, barlar, kafeler acik, tramvaylar, trenler ordan oraya kosusturuyor... Cok hosuma gitti dogrusu.

    Biz turist olarak ne yapariz diye dusunurken el kitabimiz bizi bir muzenin onune surukledi. Evet muzeler de geceleri acik ve bedava !!!!

    Ne zamandir "Allah omur verirse muhakkak gidip gorecegim" dedigim bir muzeydi burasi...

    Biraz hikayenin evveliyatina gideyim. Bu altta bir fotograf goruyorsunuz....



    Burasi Turkiye, bu uc cam agacli kel tepe hikayenin merkezi. Bergama burasi... Birseyler eksik burada, onemli birseyler.

    Gidip biraz buz alayim, simdi geliyorum....

  17. #17

    Üyelik
    13 Temmuz 2009
    Şehir
    büyük bir köy
    Motosikleti
    Var
    Yolun buralara düserse haber ver....
    Burasi düsseldorf

  18. #18

    Üyelik
    14 Ekim 2009
    Şehir
    Trakya
    Alıntı Donald_Duck adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Gidip biraz buz alayim, simdi geliyorum....
    Resat abi Buz almaya kutuplaramı gittin ?
    devamını merakla bekliyoruz bu kadar güzel bir anlatım olamaz

  19. #19
    hanedan12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2007
    Keyif dolu bir yazı...
    Takibe devam ....

    Teşekkürler emeklerinize sağlık.
    Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
    Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.

  20. #20
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    Adapazar
    Motosikleti
    LX 150
    En heyecanlı yerinde kalmış.
    Bir kayıp motorcu daha bulundu.
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

    Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler