Ayvalık-Keremköy gezisi !

Uzun zamandır gitme fikrimiz vardı.Ve sonunda yola çıktık.

Yaklaşık 30 km sürdü yol.

Keremköy'e ulaştık ve orada bir kahveye oturduk.Heredot cevdeti hatırlayanlarınız vardır.İşte öyle bir şey kahvehaneler.Ayrı bir kültür.Boş adamı kahvede barındırmazlar.İllaki bir şeyler görüp geçirmiş olacak , orada oturan.Dinlemesini bilecek.Anlatılanlara şaşırıp gülecek.

Siyaset kahvehanelerde yapıldı yıllarca.Halada devam ediyor.Ama kulislerdeki gibi küfürle değil.Ciddi düşünceler ve fikirlerle.

Atam doğru demiş.

"Köylü milletin efendisidir."

23m603q.jpg

Gidiş yolu.

flw6v.jpg

yiit10

35n8110.jpg

ben

20i9ic1.jpg

ehliyet ruhsat lütfen :queen:

2aenuyo.jpg

2djqs68.jpg

Ve size o kahvedeki abimizden duyduğumuz güzel bir fıkrayı anlatmak istiyorum ;

Kilisede koyun besleyen biri yaşarmış.Kilisenin güvenliğindende o sorumluymuş.Ama bir karga her gün koyunların yemini yiyip çana çıkıp sıçıyormuş.Adam bu kargayı yakalamak için bir gün yemin yanına bir tas rakı koymuş.Karga yemi yemiş , rakıyı içmiş.Adam kargayı yakalamış.

Ulan müslüman olsan rakıyı içmezsin , hristiyan olsan çana sıçmazsın peki sen nesin ?

kargada "ayvalıklıyım" demiş :queen::cherry:

argo bir kaç kelime için bağışlayın...:rendeer:

Kilisede koyun besleyen biri yaşarmış.Kilisenin güvenliğindende o sorumluymuş.Ama bir karga her gün koyunların yemini yiyip çana çıkıp sıçıyormuş.Adam bu kargayı yakalamak için bir gün yemin yanına bir tas rakı koymuş.Karga yemi yemiş , rakıyı içmiş.Adam kargayı yakalamış.

Ulan müslüman olsan rakıyı içmezsin , hristiyan olsan çana sıçmazsın peki sen nesin ?

:queen:ben bu fıkrayı 10 sene önce duymuştum. ama Ayvalıklıyım mı diiyordu hatırlamıyorum

:D sanırım her yörede anlatılıyor :D ama amcam süper anlattı yahu koptuk hehe

yola ne yazık ki tedarikli çıkmadık.aklımıza esmişti.bu yüzden kapsamlı bir gezi sayılmaz :(

yakında cunda adasının derinliklerine doğru akacağız.ara sokaklar , zorlu parkurlar , kırmızı toprak bakalım kısmet daha çok fotoğraf ekleyeceğiz diğer konumuzda bunu ilk olduğu için mazur görün :)

Yaklaşık 30 km sürdü yol.

Keremköy'e ulaştık ve orada bir kahveye oturduk.Heredot cevdeti hatırlayanlarınız vardır.İşte öyle bir şey kahvehaneler.Ayrı bir kültür.Boş adamı kahvede barındırmazlar.İllaki bir şeyler görüp geçirmiş olacak , orada oturan.Dinlemesini bilecek.Anlatılanlara şaşırıp gülecek.

Siyaset kahvehanelerde yapıldı yıllarca.Halada devam ediyor.Ama kulislerdeki gibi küfürle değil.Ciddi düşünceler ve fikirlerle.

Atam doğru demiş.

"Köylü milletin efendisidir."

23m603q.jpg

Gidiş yolu.

flw6v.jpg

yiit10

35n8110.jpg

ben

20i9ic1.jpg

ehliyet ruhsat lütfen :queen:

2aenuyo.jpg

2djqs68.jpg

Ve size o kahvedeki abimizden duyduğumuz güzel bir fıkrayı anlatmak istiyorum ;

way gençler bende keremköydenim ya geliyosunuz haber vermiyosunuz yaa :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar