İgneada 2009
Bu konuya 43 cevap yazıldı ve 4277 kere görüntülendi

Motosikleti: BMW R1150gs ADventure

İgneada 2009

21.06.2009 da yaptığımız İğneada gezisi

Trakya'da mator derler,motora.
    Dün verdiğimiz ani bir kararla saat 14.00 e marşa bastık,21.40 ta geri döndük
    Zaman kısıtlı olunca orman,dağ,manzara fotoğraflarına fazla zaman ayıramadık
    Matorcular;Timur,Savaş,Ömer
    Matorlar: 2 Roadstar ve 1 F650Gs
    Rota :Çorlu,Velimeşe,Yanıkağıl,Saray,Vize,Demirköy,İğne ada,Beğendik Köyü
    Toplam km:300,yolda kaybolan Ömer 305 km yaptı.
    aslı Manyetik ama yazdıkları "MANYATIK"alan hatırası;
    Gerçekte manyetik alan filan yok,Dağlarda ine çıka neresi yokuş,neresi iniş insan şaştığından göz yanılmasını yıllar önce Uğur Dündar ballandıra ballandıra anlatınca bu sıradan olayı "efendim orada manyetik alan var,arabaları yukarı doğru çekiyo" filan dendi.Yolun ortasına su terazisini koyunca gerçek anlaşılıyor
    "Manyatik alan" ama biz akıllı sayıyoruz kendimizi yine de

İğneada'ya gidene kadar F650Gs in sis lambaları sarsıntıda gevşemiş,ve bir tanesi düşmüş:Tanesi 1 Euro olan civata yerine nalburdan aldığım 10 kuruşluk demir bir civata taktıktan sonra Beğendik istikametine devam ettik.
    İğneada çıkışında Jandarma ekibi durdurdu,Ömer'e bir alaka,bir alaka sormayın
    bize de kask taktığımız için ayrıca teşekkür ettiler.
    Beğendik köyünde harika bir Karadeniz kumsalındayım.

Arkada görülen köy Bulgaristan'ın Rezova Köyü,

Ne kadar yakın değil mi?
    Biz fotoğrafları yaklaşık 1,5 km den çektik,ama Türk sınırı ile arasında sadece bir dere var,derenin bir yakasında Beğendik köyü,öbür yakasında Rezova köyü,
    Sınırda bir askeri birlik var,izin alındığında dereye kadar inip,karşı kıyıda mangalda pişen domuz pirzolalarının kokusu bile duyulabilir.

Köydeki yapıların güzelliğine özellikle dikkat ediniz,Trakya'nın sınır köyleri,ıssız,düzensiz,sürekli göç verdiği için nüfusu azalan ve bakımsız köyler olduğu halde karşısı son derece medeni bir görünüm içinde,altı çizili olan yer köyün kilisesi muhtemelen.

işte orası Avrupa Birliği
    [img=http://img146.imageshack.us/img146/8117/pict00331.jpg]

[img=http://img146.imageshack.us/img146/8117/pict00331.jpg]
    fotoğrafları çektiğimiz kumsal böyle bir yer işte:

ileride tepenin üzerindeki çardağa dikkat

çardağı boş bulabilirseniz,doyumsuz bir manzara eşliğinde akşam yemeği yiyebilirsiniz.

sahildeki seksi irkek ömersirin

depoları fulleme zamanı

dönüşte yaptığımız hesaba göre Roadstar'lar km de 10 kuruş,F 650 10,8 kuruş yaktı.
    Rota'nın yaklaşık 170 km lik kısmı dağlardan geçiyor,oldukça zorlu bir yol ve gidiş ve dönüşte 10 ar dakikalık molalara rağmen Roadstar'lar av peşinde tazı misali F650Gs in peşinden geldi.

Motosikleti: Honda Cbr 125 R
    İğneada'ya 7-8 kez gittim o kumsala ilk gittiğimde karşıki köye(bulgaristanın o köyüne) akşam yemeği yemek için gitmeye kalkıştık.Askerler durdurunca aynen geri vites..

Forumdan Uzaklaştırıldı

Motosikleti: Ybr 250, işallah 2012'de Kawasaki Versys
    abi güzel gezi olmuş tebrikler, işallah birgün bende oralara gelicem, karşı rezova köyüne geçmek isterim ama, domuz eti kokusundan dolayı geçmek istemem

Motosikleti: YBR 125
    Haftaya, (14 Ağustos) kısmetse biz de cümbür cemaat konaklamalı bir İğneada gezisi yapmayı planlıyoruz.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Motosikleti: 250 MCT
    Güzel gezi olmuş
    Ankara-Akvaryum Motosiklet Grubu

.....TEHDİT.....

Motosikleti: ApRiLiA ScArAbEo 200 i.e
    Türk milletindenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. M.K ATATÜRK

Motosikleti: YaMaHa YZF-R1 Kilometresi:36.250 Modeli:2005
    Tebrikler arkadaslar; güzel bir gezi gercekten
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Alıntı Gültekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haftaya, (14 Ağustos) kısmetse biz de cümbür cemaat konaklamalı bir İğneada gezisi yapmayı planlıyoruz.
    evet ortaam kısmetse haftaya ordayız bu hafta içi netleştirelimde kalacak yer ayarlayılam
    rüzgarınla sarıl bana hayallerim üşümeden

Motosikleti: VSTROM DL 650
    1983-1984 yılları arasında askerlik yaptığım yerler. rezova köyü hiç değişmemiş. rezova köyünde küçük bir askeri birlik var idi. o birlik kalkmış görünüyor. çok güzel bir yerdir. bu fotolarda beni anılara götürdü. rezova köyüne karadan yol yoktur, gitmek isteseniz bile oradan çıkış yasaktır.
    MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..

Alıntı Gültekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dupnisa'yı,Limanköy'ü ,Mert gölünü,Beğendik Köyü'nü,uzaktan Rezova'yı görmeden gelmeyin.
    www.savaskayan.wordpress.com www.savaskayan.blogspot.com

Motosikleti: YBR 125
    Alıntı savaskayan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dupnisa'yı,Limanköy'ü ,Mert gölünü,Beğendik Köyü'nü,uzaktan Rezova'yı görmeden gelmeyin.
    Rehberimiz Roadcarver Selçuk. O bilir işini.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Motosikleti: SuperKing 110-2 [ cup ] Çan Çin Çon =)
    İğneAda ya ben kücüklüğümden beri giderim .. Ama son zmnlarda gidemez olduk maddi durum ailevi meseleler filan ama bilirim oralarını cok ii bir tane Murat 124 vardı Orada Kumsala Saplanmıstı onu hiç unutamam :D cok güzel Yerlerdir Denizi Durulmus Zor görürsünüz Kıyıköy olsn Demirköy olsn cok güzel yerlerdir sizlerin gidip gördüqüne sevindim belkiniz hiç gitmednz belkiniz orayı biliorsnzdur ama ben sizin adınıza cok sevindim gidip görüp eğlendiqinize..
    Drumist... Gerisini Sen Anla.. --İSTANBUL / KücükÇekmece ! SuperKıng 110-2 Cup 06 [ 34 EJ 0734 ] [ EDİRNE UzunKöPRü ] Lüü x) bilal___@windowslive.com

Alıntı BiLaL_22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İğneAda ya ben kücüklüğümden beri giderim .. Ama son zmnlarda gidemez olduk maddi durum ailevi meseleler filan ama bilirim oralarını cok ii bir tane Murat 124 vardı Orada Kumsala Saplanmıstı onu hiç unutamam :D cok güzel Yerlerdir Denizi Durulmus Zor görürsünüz Kıyıköy olsn Demirköy olsn cok güzel yerlerdir sizlerin gidip gördüqüne sevindim belkiniz hiç gitmednz belkiniz orayı biliorsnzdur ama ben sizin adınıza cok sevindim gidip görüp eğlendiqinize..
    Yine gidip görmelisin 20 seneden bu yana değişmedi neredeyse

Motosikleti: Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Savaş abi yapmışsınız yapacağınızı güzel bir gezi olmuş tebrikler.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Alıntı korkut 250 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Savaş abi yapmışsınız yapacağınızı güzel bir gezi olmuş tebrikler.
    Korkut'um bu yaz başında yapılan bir geziydi.Ancak dikkatini çekmiş.

Korkut'um bu yaz başında yapılan bir geziydi.Ancak dikkatini çekmiş.
    Savaş abi tarihine baktım ama olsun ben yeni gördüm. İnşallah bir gün sen ve diğer arkadaşlarla bir geziye katılma şansım olur.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Alıntı korkut 250 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Savaş abi tarihine baktım ama olsun ben yeni gördüm. İnşallah bir gün sen ve diğer arkadaşlarla bir geziye katılma şansım olur.
    Dostlarla gezmek güzeldir,umarım güzel bir rotayı paylaşırız ileride.

Dostlarla gezmek güzeldir,umarım güzel bir rotayı paylaşırız ileride.
    İnşallah Savaş abi.

İğneada gerçekten çok güzel bir yer. Yeşil ile mavinin buluşma noktası diyebiliriz..
    Okan Karamisa İstanbul MT 0 RH (+)

Alıntı okanco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İğneada gerçekten çok güzel bir yer. Yeşil ile mavinin buluşma noktası diyebiliriz..
    Hadi şu motoru al da bir İğneada gezimize katıl

+Konuya cevap yazmak için ÜYE olmalısınız.

Bu Konudaki Etiketler - (Tüm Etiketler)