Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

ybr ile 1700 km lik tatil (istanbul-tekirdağ-çanakkale-ayvalık-uşak-istanbul)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2008
    Şehir
    istanbul, şişli
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    okulun tatile girmesiyle tatil özlemi doruğa ulaşınca, öğrenci bütçemize uygun bir gezi planı yaptık ve istanbul'dan çıkıp tekirdağ çanakkale üzerinden ayvalığa varalım dedik. oradan da uşağa annemin yanına ugrayıp bu sefer marmara'nın dogusuna teğet yoldan istanbula dönmek üzere yolumuzu cizdik. çük kadar motorla iki kişi ve onların bagajlarıyla bu yol biter mi bitmez mi belirsiz çıktık yola. lakin resimlerde hep kendimizi çekmişiz narsist gibi. idare ediverin artık.

    işte güzergah aşşağıda görünmekte (saatin tersi yönünde):



    mecidiyeköyden sabahın 8'inde çıktık yola, kahvaltı için kabataş parkında bir mola verdik istanbul'dan cıkmadan. bakınız uykusunu alamamış ve pis bir adamım:



    artçım merve kuşları pizza krakerle besliyor, kuşlar da besleniyor:



    bagaj işine güzel bir çözüm buldum ve 28 litrelik cantamın ustune kamp matından bir kare kesip onun da ustune kaskın yanında verdikleri kask kılıfını kask filesiyle bagladım. ıvır zıvırlar şu an dışarda olduğu için boş gorunuyor ama bir 28 litre de o aldı oldu size neredeyse 40 litre bagaj hacmi. motorumu da temiz haliyle çekeyim, bir daha boyle yakalamak mümkün olmayacak:



    bilimum çekmece göllerini geçmişiz ve tekirdağ yoluna çıkmışız. sıcakta ybr şişmiyor ben şişiyorum. buz gibi kola molası:



    yarım saatte bir mola veriyoruz, dura dura gidiyoruz. gitmekten çok durdugumuzdan yol 12 saat sürüyor. köy pastanesinden mis gibi simit ve çay molası:



    Tekirdağa varıldı. bir ali bey köftecisidir gidiyor agızdan agıza. turistikleşen yerler yalan olur deyip dalıyorum tekirdagın içlerine. burayı gözüm tutuyor. köfteleri bir yiyoruz ki midem de gözümle mütabık. iki kişi iki prosiyon köfte birde ortaya pilaki söyülyoruz. aslında söylemeye gerek yok, adamlar daha siz yerinize oturur oturmaz koftenin yanında birşey alır mısınız diye soruyor. alırız lan apti deyip beklemeye geçiyoruz. 6 şar köfte zart diye geliyor. yiyip bitiriyoruz ama apti elinde 6 şar köfteyle daha gelipyor ve tabaklara boca ediyor köfteleri. ben "abartma apti paramız az" diyen gozlerle bakarken hepsinin bir porsiyona dahil olduğunu duyunca aptinin sürpriziyle iştahımız daha da açılıyor. yediklerimize komik bir hesap geliyor. süpersin apti.

    metehandro bir daha tekirdaga gidince ali'nin elinde müzmahal olmasın diye açık adresi veriyorum:

    meşhur köfteci apti özcan. kolordu cad. belediye iş merkezi karşısı.



    köfte bu:


    köftenin muridi olmuş:



    yemiş yemiş de geriniyor:




    bu da köftelerle şişmiş rulman göbeği:



    göbeğin sahibi, yemiş yemiş sırıtıyor:



    sigara içiliyor aptinin gözünü sevdigim lokantasında:



    tekirdağdan çıktık şarköye, susadık durduk çeşmeye:






    çanakkale - ecebat feribotuna az kala bir baraj gölü. bir buraya girince renault broadway'li iki lise talebesi can havliyle kaçtılar. ne nane yiyorlarsa artık



    feribota binilmiş çay keyfi yapılıyor:



    ayvalıga varana kadar başka resim çekmemişiz. bir ara yagmur falan yagar gibi oldu, eyvah derken bir baktım ki böcek yagıyormuş.

    avyalık'ta şeytan sofrasından kareler. şeytan sofrası ismi bu ayak izinden neden konmuş. şeytan gezinirken buraya basmış falan feşmekan. insanlar da para atıyorlar akşam tesis sahipleri toplasın diye. biri para bulamayıp pipet atmış:






    burası ayvalık - cunda adasının olmazsa olması taşkahve. hem tursitik hem de halktırık bir yer olan taş kahve, türk kahvesiyle ve yazın serin, kışın sıcak oluşuyla ünlü. içinde kırlangıç yuvaları oldugundan surekli kuş sesleriyle ve uçuşan kırlangıçlarla dolu. dışarıda genelde turistler oturuyor, içerde ise yöre halkı. çay 50 kuruş. oradan fiyatlandırmayı düşünün. ilk resimde hemen taş kahve'nin önünde satılan, asla bir kabının yetmedigi lokmaları da görüp agzınız sulanabilir.






    kuşlar sıçıyor da haliyle. bu duvarda degil kafanızda da olabilirdi:



    yediğin içtiğin senin olsun, gördüğünü anlat derler; lakin ben yenenleri de fotografladım ki onları da tanıtayım, izlenimlerimi paylaşayım.

    bu çok adını daha once çokça duydugum ama ilk defa görüp/tatma şerefine eriştigim kabak çiçeği dolmadı. kabagın çiçeğinden yapılıyor adı ustunde. normal dolmadan çok da acayip birşey degil, ama güzel. tavsiye ediyorum.



    bu da fava, ayvalıkta çok seviliyor. bakladan yapılan ezmemsi birşey. ben sevmedim ama merve sevdi. demek sebzeperestlerin hoşuna gidecek birşey deyip geçiyorum:



    bu heryerde bulunan bildiginiz karides güveç:



    bunlar da ıstakoz ve kalamar: ben marsık gibi yanmışım, lakin merve nasıl oluyorsa bembeyaz.


    haydin şerefe:



    ayvalıkta denize genelde sarımsaklıda girilir. ama biz oradan sıkıldıgımızdan biraz kalabalıktan uzak yerlerini gezelim dedik. bir ara sıcakta sıkıntı geldi ve o yollarda ancak 7km/s ile gidebildigimizden kaskları cıkardık.











    kaldıgımız pansiyon, Takhiyarhis'den bir kaç kare. burası eski bir rumevi ve harabe durumdaki aynı adlı klisenin karşısında. bu bahsettigim klise türkiye - yunanistan arasındaki bir inatlaşmadan ötürü onarılmıyor diye söyleniyor etrafta. pansiyon ekseriyetle türistler tarafından tercih ediliyor ve kahvaltı dahil gunluk fiyatı 40 tl. bizim sınırlı bütçeye oldukça uygun gelen pansiyon, resimlerde de görüldügü üzere muhteşem bir atmosfere ve bir çok terasa sahip. kahvaltısevmez bana bile muthiş lor peynirli ve zeytinyaglı kahvaltısıyla, kahvaltı yapmayı sevdirdi. yeri ayvalık çarşısının hemen ustunde. gitmek isteyenler rezervasyon için internet sitesini google da aratabilirler.










    pansiyonun muhteşem teraslarından kareler:





    ayvalıgın meşhur meyvesi avare rulmanı, ve onun yetiştigi ağaç:



    ayvalıkta çıkacagımız gün bir sofra daha kuralım dedik:



    menude tekir var. tekir balığı eti şahane bir dip balıgı. balıkperestlerin taptıgı lezzet:



    yemegin ustune bir taşkahve kahvesi patlatalım dedik. o sıra kahvenin televizyonunda da paris hiltonlu var mısın yok musun? yarışması var. dedeler paris hiltona kitlenmiş:



    gece taşkahvesi:



    pansiyondan ayrılmadan ybr'yi de takhiyarhisin sokagında bir fotograflayayım:



    bu buraların meşhur tatlısı höşmerim. üretici yanlış yazmış. höşmelim ne lan? höşmerim o. peynir tatlısı.


    ayvalıktan ayrılacak olmanın hüznü çökmüş. hazin gelmiş:



    2 adet turist:



    son avyalık manzaraları: (ilk fotograftaki meşhur saatli camii)






    ayvalıktan yola çıkıldı, benzin almaya durdugumda bir baktım 6 cm'lik bir arı janta çarpıp yapışmış. 50 km'dir dönüp duruyor:







    uşağa kadar başka fotograf yok. uşakta göğem baraj gölüne gidelim dedik annem, ben, kardeşim ve merveyle. yanımıza balığımızı mangalamızı da aldık:




    bu kardeşim:





    bir haftada göbek iyice yol aldı:


    yine kardeşim:


    maalesef uşaktan istanbula dönüşe dair herhangi bir fotograf yok. zaten çok kuru bir yol oldugundan çekecek pek birşey de yoktu.

    gelelim sonsöze: ayvalık mükemmel bir motosikle gezisinin bir parçası olabilir. henuz çok fazla turistikleşmemiş, nispeten bakir bu şehir güney tatil beldeleri gibi aşırı sıcakları da yaşatmıyor size. suyu da her daim serindir mesela.

    gezi boyunca iki koca popoyu ve onların bagajlarını aslanlar gibi taşıyan ybr, boyundan büyük işleri de başarabilecegini göstermiş oldu. biz ise mükemmel bir tatil yaptık. gezi suresince 1700 km'den fazla yol yaptık. yol boyunca tam hesaplayamadım ama 4 veya 5 depo benzin harcadık ki deposu 30 dan 150 tl anca yapar. aklıma gelen noktaları sonradan ekleyecegim. şimdilik bu kadar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    valla, güzel anlatmışsınız. yaşamış gibi oldum bi an...

  3. #3
    Zakokkk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2008
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    FYM FY250/PL
    gerçekten süper bir gezi tekerine sağlık.
    ZAKOKKK//ZAMANI DURDURABİLİRSİNİZ AMA BENİ ASLA

  4. #4
    Gaziantep İl Temsilcisi AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    Gaziantep..
    Motosikleti
    O Bir Goldwing 1800 cc Birde Yamaha 250 cc
    Öncelikle tebrik ederim sizi 125 cc motor ile 1700 km yol motor degil siz motorun kahrını iyi çekmişsınız resimler anlatım çok güzel güzergah mükembel balıkları sorma zaten ne diyeyim tek kelımeyle cok güzel bir tatıl olmuş...
    HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
    O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )

  5. #5

    Üyelik
    26 Mayıs 2009
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    KAWASAKİ NİNJA 250R
    harika vallaa süper oldugu kesın

  6. #6
    HTBAYDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yerleşik hayata geçince yeniden olacak...
    Böyle motorla da böyle gezilir... 50 km.de bir durduk demişsin. Çok doğru yapmışsınız. Hem motoru zorlamadan, hem kendinizi zorlamadan... Küçük motorları uzun yolda şişirip şişirip patlatıyorlar, sonra o motorla uzun yola gidilmezmiş de bilmem ne... Güzel gezi yapmışsınız, daha iyilerini de yaparsınız inşallah. Paylaşım için teşekkürler, gezmiş kadar olduk.
    "in the land of the blind, one eyed is the king..."

  7. #7
    avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2008
    Şehir
    istanbul, şişli
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    Alıntı HTBAYDAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle motorla da böyle gezilir... 50 km.de bir durduk demişsin. Çok doğru yapmışsınız. Hem motoru zorlamadan, hem kendinizi zorlamadan... Küçük motorları uzun yolda şişirip şişirip patlatıyorlar, sonra o motorla uzun yola gidilmezmiş de bilmem ne... Güzel gezi yapmışsınız, daha iyilerini de yaparsınız inşallah. Paylaşım için teşekkürler, gezmiş kadar olduk.
    teşekkür ediyorum. ya yeri geldiginde 150 km de durmadıgımız oldu. ama hiç durmadan gitseydik de şişecek gibi degildi motor. öyle bir sorunu yok ybr'nin.

    hava 30 derece civarıydı biz o agırlıklarla inanılmaz rampalarla dolu dag yollarında tırmanırken. perfromansı bile düşmedi.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    10 Aralık 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kırmızı aşkım ybr, sonrakı YAMAHA R_1 veya R_6

    slm

    Slm gerçeten çektıgın fotolarla gezıne ayrı bır tat katmıssın, Okeyde adam tas çalarken ıyı yakalamıssın.
    Yeyıp ıçmekten göbeği salmıssın, yol 12 saat surdu, yamaha olsun 5 kurus fazla olsun, kaç model_?

  9. #9
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    cok güzel bir gezi abi en az benimkiler kadareline emegine saglik ybrde işin hakkını vermiş
    kendiisi her ne kadar 2. plandada kalsada esas kahraman o
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

  10. #10
    avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2008
    Şehir
    istanbul, şişli
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    Alıntı ibrahim_zx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm gerçeten çektıgın fotolarla gezıne ayrı bır tat katmıssın, Okeyde adam tas çalarken ıyı yakalamıssın.
    Yeyıp ıçmekten göbeği salmıssın, yol 12 saat surdu, yamaha olsun 5 kurus fazla olsun, kaç model_?
    sagol yorumların için. gezi başlıkları yorumlarla tatlanıyor. 2008 temmuz model.

  11. #11
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Cok güzel ; Cok beğendim.. Tebrikler...
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  12. #12
    brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    Güzel gezi, paylaşım için teşekkürler. Keşke daha fazla yol fotoğrafı olsaydı.

  13. #13

    Üyelik
    13 Mart 2008
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    Ybr
    Tebrik ederim hocam çok başarılı gezi olmuş,resimler manzaralar süper,tekerinize sağlık

  14. #14
    ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    -
    kardeş güzel bir gezi olmuş
    Allah tekerini düz bastırsın
    ybr topcase üzerine mat fikri hoşuma gitti
    şu arabalarda torpidoalrda kullanılan kaydırmayan ince zımbırtılardan kullanmayı düşünüyordum ama şimdi üstüne mat koyup ondan sonra kask kılıfı ile yükleyeceğim
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

  15. #15

    Üyelik
    10 Mayıs 2008
    Şehir
    Dünya
    Çook güzel bi gezi olmuş,hayran kaldım Kardeşimi kandırmaya çalışıyorum bende ama planlarına dahil etmiyo beni Ayvalık cidden güzel bi yer,gidilip görülmesi gerek.O şeytanın ayak izine bende dilek dileyip para atmıştım,olmadı zaten Gidip geri alıcam paramı

    Nice gezilere,anlatım ve resimler çok güzel,ellerine sağlık
    Am I, a part of the cure?
    Or am I part of the disease?

  16. #16
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    harika olmuş harikaa
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  17. #17
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    harika gerçektende
    eğer birgün yanıma birini bulurda , durumlarda uygun olursa bu yaz mutlaka gezmek istiyorum
    Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...

  18. #18
    scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    cok guzel gezı yapmıssın tebrık ederım, Allah herkese sevdigiyle ve motoruyla böyle guzel geziler vede günler nasip etsin...yanında bir motor daha olsaymış sana eslik eden belki dahada zevkli olurdu..
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

  19. #19
    avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2008
    Şehir
    istanbul, şişli
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    Alıntı scuderia06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cok guzel gezı yapmıssın tebrık ederım, Allah herkese sevdigiyle ve motoruyla böyle guzel geziler vede günler nasip etsin...yanında bir motor daha olsaymış sana eslik eden belki dahada zevkli olurdu..
    teşekkür ediyorum. iki motorlu gezilerde motorlar arası senkronu sağlamak zor oluyor. aynı cc de iki alet bile olsa birisi yavaş gidiyor, birisi basıyor derken zorlaşıyor iş.
    namk bunu beğendi.

  20. #20
    mertka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda CBR 125R'dı
    çok güzel bi gezi olmuş gerçekten hocam allah daha nicelerini kazasız belasız nasip etsin


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler