Anakaranın soğuk ve gri havasından sonra Adanadayım. hava 19 C ve az bulutlu. ilk işim 1 aydır duran motorun örtüsnü çıkartıp çalıştırmak oldu. aynen Tokai : çakar çakmaz çakan çakmak . ilk çakışta aldı. motoru ısıttım ,korumaları giydim ve yollardayım. sarımazıdan otoyola giriş,ceyhan-adana eski yolundan misis ve E5 den yılankale. yılankale molasından sonra E5 üzerinden osmaniye /iskenderun ayrımı ve botaş yolu üzerinden tekrar sarımazıya varış.
işte fotolar:









ege ve akdenizdekiler değil ama ülkenin diğer bölgelerindeki arkadaşlar bu manzaraları ve yeşllikleri özlemişlerdir.














misis kasabasında ceyhan nehri üzerindeki lokman hekim köprüsü. bu köprü birkaç yıl önce selden dolayı büyük hasar görmüştü. fakat güzel bir restorasyon geçirdi. Lokman hekim köprüsünün hikayesine gelince: tarihin ünlü tıp adamı lokman hekim ölümsüzlüğe çareyi bulur, fakat bunu yazdığı reçete lokman hekim köprüden geçerken esen rüzgar ile elinden çıkar ve kaybolur..ben de gelmişken sağa sola baktım ama ne yazık ki reçeteyi bulamadım.














Misis den yılankaleye devam.





yılankaleden bereketli çukurova toprakları















yola geç çıktığım için bu gezide ne yazık ki yeme içme olmadı(büyük eksiklik) sadece yılankalede 2 bardak çay ile yetindim.




ve dönüş yolu: