Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Suzuki AN 125 scooter ile 900 km Marmara Gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2008
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Eveet selamlar herkese...

    Arkadaşlar, malum şu önümüzdeki KPSS sınavına hazırlanmaktan dolayı yıllık iznimi şöyle ağız tadıyla doya doya geçiremedim. Arada ufak çaplı şile (Deniz, Kum, Güneş) kaçamakları dışında 15 günlük tatilimde genelde hep ders çalıştım durdum.
    Tatilimin son 2 günü ani bir kararla Suzimle kendimi yollara savurdum.

    Efendim, nereye atlasam nerden zıplasam diye düşünüp dururken kendi kendime "Oğlum Gökay! Gel sen bi delilik yap, böyle fırsatı, böyle zamanı bidaha bulamazsın, gel bin şu demir atının sırtına düş bakalım yollara" diyerekten İlk uzun mezilli balistik gezimi oluşturdum...

    GEZİ PLANI : Marmara denizi çevresini dolanmak. (Hayır kimin aklına gelir böyle saçmalıklar bilmem, delilik olcek ya ne mantık var ne amaç...)

    GEZİ ROTASI : İstanbul Ümraniye'den motoru yükleyip. "Vira Bismillah" kontağı açıp, Çamlıca gişeleri - Eskihisar Feribotla Yalova - Bursa - Balıkesir - Çanakkale - Feribotla Gelibolu - Kısmen Edirne - Tekirdağ - İstanbul.

    GEZİ MESAFESİ : 900 küsür km.

    MÜRETTEBAT : Tek tabanca! Ne artçı ne başka motor. (Haa arada bana eşilik eden bir kaç martı ve yol kenarından beni korkutmaya çalışıp havlayarak bir süre takip eden bir kaç köpeğide unutmayayım)

    GEREKLİ (GEREKLİ OLMASADA YANIMDA BULUNDURDUĞUM) MALZEMELER : KGS Kartı, Çadır, Uyku tulumu, Şişme yastık, Termos, Açık hava için sivrisinek kovucu, Yedek çamaşır giyim v.b. eşyalar, Karayolları haritası, Fotoğraf makinesi (beni nasıl tilt etti ileride değineceğim) Yedek Cep Telefonu , Şu benim sele altındaki her daim hazır bulunan meşhur çantam (Suzuki AN 125 başlıklı topic sayfalarında bahsi geçmiştir, içinde bulunanlarla ilgili olarak benim - Alaaddinin sihirli çantası - dediğim; içinde çeşitli motosiklet kilitleri, lastik tamir köpüğü, sargı bezleri, gazlı bezler, yara bantları - eee sağlıkçı olunca illa biyerlerden çıkıyor tabii - Ufak alet tornavida v.s. takımı, elektrik bandı, sıvı sabun, el feneri, kullanma ve garanti kitapçıkları, kalem not defteri v.s. v.s. eksik etmediğim çantam)

    GEZİ AMACI : Valla ne arkadaş ziyareti ne bi yerleri gezip görüp incelemek. Ne yalan söyliim yalnızca motor üzerinde yol yapmak. (Zaten rotayı tamamlamak için hanımdan sadece 2 gün 1 gece izin alabildiğimden Tarihi turistik yerleri gezip dolaşayım diye düşüncelerim yoktu...)

    GEZİ SÜRESİNCE YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR :
    1-) Tek gidiş ve tek geliş olan Çanakkale Lapseki yolunda karşı yönden gelen kamyonun arkasından burnunu çıkartan o arabayı kullanan, ve kendisini insan sanan o mahluka, defalarca sellektör yapıp bi o kadarda korna çalmama rağmen o kamyonu sollamak için benim şeridime girip, hayatımı ve kendi hayatını hiçe sayarak yanımdan kıl payı geçen bir ayı kardeş görmem.

    2-) Problem çıkartmasın diye "büyük" olarak bildiğimiz bir süpermarketten aldığım Duracell marka pillerin boş çıkması (Hoş, Bir duvar saati çalıştıracak güçte belki ama benim foto. makinesini çalıştıracak kadar güç barındıramıyormuş içinde ) Bu sebeple yolculuğun 1. gününde hiç foto çekememem. (Yuh biyerde durup alsaydın bari diyeceksiniz doğrudur ama çok kızdım olaya almadım inat ettim bende)

    3-) Tekirdağ civarında İst.' a 140 km civarında, Lastik havasını kontrol edeyim diye girdiğim benzinciden kimsenin uyarmayışı sonucu, Cihazda hava PSİ sini ayarlayıp ön lastiğin sibobuna tabancayı takıp basınç ayarının istediğim seviyeye gelmesini beklerken, melül melül baktığım lastiğin giderek indiğini farketmem. (Abi gidip adamlara soruyorum bu cihaz bozukmu diye - Haa o mu evet diyor herif yaa. Öyleyse kardeşim bi A4 kağıda yazıp yapıştırın şuraya bozuk diye. Neyse çabalarım sonucu lastiğe hava bastık ama ne birim var ne bişey tamamem elle yokluyorum sertliğinin kıvamına göre bakıyorum. 140 km. Allah'a emanet geldik yaniki.)

    4-) Marmara ereğlisinden sonra başlayan ve evime kadar olan yolda (Bilhassa otobanda) aşırı şiddetli esen rüzgara maruz kalmam... (Öyleki mübarek yandan bi vuruyor neredeyse bir şerit değiştiriyorum onun etkisi ile - Motor 110 ben 85 kg + yük, banamısın demiyor alıp götürüyor yani - Zaman zaman kollarımın yorgunluğundan gidonu hareket ettiremeyecek noktaya gelip hemen sağda durup dinlendim.)

    5-) Kaskımın visörüne kamikaze dalışı yaparak yaşamlarına son veren bir düzine zavallı haşerat.

    Biliyorum siz şimdi Suzinin durumunu soracaksınız. Evet aynen tahmin ettiğiniz gibi. Benim bi tanecik suzukim yolda hiçmi hiç üzmedi beni. Tek bir problem bile çıkartmadı bana. (Durun! tahtalara vurayımda nazar değmesin. 125 cc hava soğutmalı bir scooter ile 900 km. ve sorun yok! )

    Evet arkadaşlar birazda fotolar ekleyelim bakalım:

    Efendim ne yapmışız nerelere gitmişiz nerelerden geçmişiz bir bakalım. 25/08/2008 saat 15:00 itibarı ile İstanbul Ümraniye'den yola koyuluyoruz Suzimle. Yaklaşık her 45 - 60 dk. da bir 10 - 15 dk lık molalar vererek ilerliyoruz aşağıdaki oklar istikametinde.



    Taa saat 23:30 gibi Balıkesir - Erdek'e (Kapıdağ yarımadası) vararak burada bulunan Camping bölgesinde çadırlar ve karavanlar arasına ilişip hemen çadırımı kurup kıvrılıyorum içinde. Sabah saat 08:30 da kalkıyorum belim sırtım hafif ağrıyor. Uyku tulumu tamam hoşta neden şişme yatak almadığıma isyan ediyorum. Zira zemin sertmiş Campingden görüntüler...











    09:15 gibi tekrar yola koyuluyorum. Herşey iyi hoşta en garibime giden olayda aynı gün içinde 3 kere depoyu fullemek oldu Yollar... Yollar... Yollar...



    Benzinci WC' sinde sıra beklenir mi? Ben bekledim...



    Bu fotoğraftada sevgili "Ümmet" abimize özenmişim... (Saygılar Ümmet abim)















    Gelibolu' ya geçmek için feribottayız...













    Hanım telefonda yavaş yavaş huysuzlanıyor artık, nerede kaldın diye sitem ediyor. Üstüne yukarıda anlattığım Tekirdağ' daki lastik sendromuyla da bi hayli vakit kaybedince foto aralarına son verip bir an önce eve yetişmek arzusu ile yola koyuluyorum... Mahmutbey gişelerinden az ilerisi felaket bir trafik, Kavacık'a kadar sürüyor... 26/08/2008 saat 19:00 nihayet evdeyim
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    gokayugur

    harika bir gezi yapmışsın ve ayrı bir güzel tarafı ise bunu 125 cc lik bir scooter ile yapmıs olman
    tebrik ederim...helal olsun.

  3. #3
    gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2008
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Teşşekkür ederim, gerçekten çok keyif aldım
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

  4. #4

    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    kymco Agility

    Helal olsun

    Walla kardeşim tek başına yolculuk birazda cesaret ister.Bravo sana.

  5. #5
    gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2008
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Teşekkürler, Tek başına olmak tabiiki tehlikeliydi. Bilhassa gece sürüşünde o yollarda ev yok dam yok başıma bişey gelse neyaparım diye düşünüyor insan ama Allah'a şükür sorunsuz atlattım.
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

  6. #6
    secretplay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2008
    bende uzun zamandır böle bi geziyi kim ne zaman yapıcakta atıcak diye bekliyordum abi kafamdaki bütün soruları sildin attın walla sağolasın kazasız belasız sürüşler

  7. #7
    stunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    honda -titan -twister
    çok güzel bi gezi yapmışsın.
    stunc -honda titan -honda twister
    motosiklet özgürce yaşamak, rüzgarla yaşırmak tır.

  8. #8
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    güzel gezi olmuş ellerine sağlık. Keşke fotograf makinenle ilgili problem olmasaydı da daha fazla foto çekebilseydin...

  9. #9

    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    artık yok...
    çok güzel gezi olmuş abi bi dahakine tekirdağ'dan geçerken beklerim gel bi sıcak çayımızı iç her zaman beklerim tüm arkadaşları saygılar...

  10. #10

    Üyelik
    21 Nisan 2007
    Şehir
    Antakya
    Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Harika bir gezi..

    Motoruna da sana da helal olsun..

  11. #11
    muratx22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2008
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Kanuni 2v - WindyS 125
    scooter ile çok çok güzel bir gezi yapılmıs.
    MuraD THSDLN

  12. #12

    Üyelik
    18 Aralık 2005
    benimde aklımda fazer aldığım zaman böyle doğudan girip iç anadolu ege akdeniz marmara karadeniz son durak trabzon var yapacam bunu

  13. #13

    Üyelik
    10 Ağustos 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 700 2009
    Bu geziyi yapan insanı merak ettim. Hocam "büyüyünce 650 olacak" diye yazmışsın. Sende bu ruh ve heyecan varken 650 ile nerelere gitmezsin. Önümüzdeki bahar 650 AN alacağım. Rodajdan sonraki ilk işim Adana'dan kalkıp İstanbul'a gelip seni bulmak olacak. Görüşmek üzere...

  14. #14
    BOO_74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2006
    Motosikleti
    Dominar 400UG tour ‘22, Xmax 250 '19
    süper gezi olmuş, bu arada suzinin saatine bayıldım !!!

    ayıptır sorması suzi bir depo ile kaç km gidiyor? depo kaç litre ?
    B00_74
    Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!

  15. #15
    gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2008
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Tüm yorumlar için teşekkürler. Depoda damla benzin yokken, tam ağzına kadar 7,2 lt benzin alıyor. Kullanıma bağlı olarak 200 - 230 km yol katediyor.

    Alıntı Barbudos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu geziyi yapan insanı merak ettim. Hocam "büyüyünce 650 olacak" diye yazmışsın. Sende bu ruh ve heyecan varken 650 ile nerelere gitmezsin. Önümüzdeki bahar 650 AN alacağım. Rodajdan sonraki ilk işim Adana'dan kalkıp İstanbul'a gelip seni bulmak olacak. Görüşmek üzere...
    İnş. tanışmak isterim sizinle, 650 AN, budur işte. Hayırlı olsun diyelim şimdiden...
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

  16. #16

    Üyelik
    26 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    125 zen
    Abi seni tebrik ediyorum, bize cesaret verdi, gezin güzel olmuş, resimlerde öyle ,Elinize sağlık....

  17. #17
    tororosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    drz 400
    dostum yüreğine sağlık ayrıca cesaretıne hayran kalmamak imkansız
    bende an 125 cc kullanıcısı olarak şaşırmadım desem yalan olur
    ben antalya dan kemere bazen gidip gelıyorum sırf keyıf olsun dıye ama bukadar uzun mesafeye cesaret edemezdim
    tebrıkler

  18. #18
    gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2008
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Şayet kısmet olur ise Ramazan Bayramında daha da uzun bir gezi yapmayı planlıyorum.
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

  19. #19

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbulun çekmeköyü
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250 İnternetli :)
    tebrik ediyorum gayet güzel bir gezi herkese nasip inşallah...
    Arabada VOLVO , Motorda KYMCO... Kalite ve sağlamlıktan vazgeçmeyenler için..

  20. #20
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    fantazi bir gezi olmuş. Yol ve ben tarzında... her motor sahibinin yapmak isteyecegi türden. 125 cc lerle uzun yol bazen işkenceye dönüşebiliyor ama motor sevgisi ve sabır her şeyi çözüyor.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler