Akşamüstü sefası-Marmara Ereğlisi
Bu konuya 24 cevap yazıldı ve 6146 kere görüntülendi
-
Akşamüstü sefası-Marmara Ereğlisi
Dün akşam üstü aniden Marmara Ereğlisi'ne gitmeye karar verdim.
Kendisi psikolog ama motordelisi,aynı zamanda azılı ve önde giden çin malı motor
düşmanı olan arkadaşım Ömer Şirin'le beraber Marmara Ereğlisine yola çıktık.
Yol dediğin nedir ki iki adım gittik oturduk meşhur iskele kahvesine.Eski bir"keyifçi"
olduğumdan kahvedeki balıkçı arkadaşlarımla lafladık biraz.Arkadaşlarıma Ömer'in
psikolog olduğunu özellikle söylemedim.Sonra arkamdan laf ederler"vay,durum vahim galiba
" diye.
Sonra" resim neyin çekildik"bana ayaküstü fotoğrafçılık dersi veren Ömer aynen böyle diyo
.
Ahanda ilk resim aynen böyle oldu:

Soldaki Balıkçı Numan,En sağdaki Balıkçı Nurettin,Ortadaki bizim Ömer,Onun yanındaki arkası dönük olan?hadi ya o kim çekerken farketmemişim gerçekten,Ömer'e nispet yapıyo herhalde
(gerçekten de fotoları PC ye aktarırken farkettim bu ayrıntıyı.
...
Adama diyorum" kardeş direğin gölgesinde kalıyorsun".
cevap"böyle iyi mi abi?
yamultuyor kafayı.

...."gel olum sen çek bari,boşuna uğraştırma beni" diyorum.
çektiği fotoğrafa bak.Kadraj anlayışına tüküreyim,bu arada sağdaki benim.
Sayıca artmış kır saçlarım bazılarına çekici gelse bu fotoğrafı düzeltmek için akşamdan beri uğraşıyorum üstelik evli barklı munis bir adamım.uyarırım,kandırmaya kalkmayın,saçımı asla boyatmam

----"hay senin çekeceğin fotoğrafın üstüne" deyip yine makineyi aldım elime.Ama obje savruk bir motorcu olunca fotoğraf çekebilmek işkenceye dönüşüyor,örneğin arkadaşımın sağ elinin altındaki kaskların yerleştirme biçimindeki uyuma,montunun altından taşmış gömleğine filan dikkat edebilirsiniz.İşte anca bu kadar oldu
...
tabii bu fotoğrafın bir başka özel anlamı var,dün sabahtan akşama kadar bana"çin malı dandiktir,çaynataygır,çaynaharley"geyiği ile kafamı şişiren bu arkadaşın Çin malı motorun önünde fotoğraf çektirmesi bana Lunaparkta Rambo panosu arkasında fotoğraf çektiren cılız gençleri hatırlatıyo

İşte bu Ömer'in beğenmediği"çakma Yamaha,Çaynataygır"ama Rambooo..Çaynaharleyyyy
kirine tozuna bakmayın iki gün önce uçmakdere tepelerinde idi.

insanın böyle bir fotoğrafçısı olursa ünlü olmasına imkan var mı?
Sinemadaki kötü adam rolleri için biçilmiş kaftan olan benim için mhtemel kariyerim böyle bir arkadaşımın çektiği fotoğraflarla başlamadan bitti.
Şimdi fotoğrafçıyı döven müşterilerle rahatça empati kurabilirim
İyi ki kafamı sağa doğru eğmişim, yoksa fotoda olmayacaktım
Kadraja dikkat abiler ablalar,ilgilisi kurs için bizim Ömer'e başvurabilir,ömer şaşı değil,makine şaşı değil,fotoğraf niye böyle

Arkadaşın gizli din taşıyorsa eline ha fotoğraf makinası vermişsin,ha tabanca.Bi de böyle vururlar adamı,"Olum insan abi göbeğini içine çek" der.
Zaten burun karıştıran insanların fotoğraflarını da ömer gibi adamlar çekiyo.Gitti yine 15 yeni kuruşluk karizma
.

Papatyaların arkasındaki devedikenine,Ömer'in yanında gururla poz verdiği ve gıyaben aşağıladığı çin malı motora,fotoğrafın sanat değerine hassaten dikkatinizi çekerim

Baygınlık geçirenlere papatya çayı öneriyoruz bu arada

-Kaptaann,uzakta bir gemiiiii
-Bandırası belli mi?
-Heee,T.limanı
(inanmıyorsanız soldaki kayığa bakın)
Yurdum insanının kayıkta kamışla çapariye çıkmasına alışamadım 35 yıllık deniz hevesime rağmen,bunlar fazla Amerikan filmi seyrettiler,bi de bellerinden bağlamalı

Değerli fotoğraf hocam,eli öpülesi üstadımdan yine sınırları zorlayan bi fotoğraf çalışması

Teee toordan,orrdan burrdan mevzuyu Ereğli'ye getirdik sonunda

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=516&i=pict0052bf8.jpg][IMG]http://img516.im

Bir Ereğli deyimi "arka deniz.işte burası Marmara Ereğlisi'nin arka denizi

Arka denizde kayıklar

Arkadaşımın yüz ifadesine dikkat buyurunuz efendim.Biz buna "çakı bulmuş kızan gibi seviniyo". deriz.
Hayatında ilk kez vitesli motor kullanıyo kendisi
,bu fotoğraftan 4 dakika sonra"yemin ediyorum harika makina,abi bana da alalım bundan,ben bu kadar iyi olabileceğini tahmin etmiyordum" dedi

Te be yav,akşamüstü deniz kıyısında boğazı kurumayan Trakyalı değildir,Asta filandır ondan içmez belki

bozuk saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir,bizim fotoğrafçı bi kere çekebiliyo anca

Bu gece uyumamak zorunda olanlar,mesai yapacak olanlar,ders çalışacak olanlar,korku senaryosu sevenler,filmler için kötü adam arayanlar
tikkat pls

Ben prensipleri olan adamım kardeşim,Bu gece motoruma binmedim.emanet isteyenlere vermedim,Kimseyi bindirmedim
Konu savaskayan tarafından (15-05-2008 Saat 06:10 ) değiştirilmiştir.
www.savaskayan.wordpress.com www.savaskayan.blogspot.com

-
-
vayyy...cekmissin bizim sahili...benimde orda bagcilarda evim var jandarmanin arkada..bu sitedede varmiydi ereglili beyaa..
) iyi gezmisin..ozledim oralari ..annem ekmistir bahceyi simcik ..
once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..

-
20 yıl önce asteğmenlik yaptığım yerlere gittim şimdi hey gidi akaryakıt bölüğü hey.
-
Savas hocam ellerinize ve tekerinize saglik resimler sayesinde gitmis kadar olduk
-
-
Savaş abi gezi çok güzel olmuş
kıskandım ya benim cup yok 
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
-
resimler için teşekkürler
motor arkada papatyalı foto süper
BU ALANA REKLAM ALINIR 
-
Abiler oralara nakitsiz gitmeyin
ben bi kere gittim kredi kartı banka Hak getire
Bi ziraat vardı sanırım... Güzel gezi olmuş...
-
savaş abi 10 numara olmuş küçük geziciğiniz... Marmara Ereğlisi Gerçekten COk Güzel GEçtiğimiz Hafta iş için gitmiştim ve çok begendim yaza eminim cok güzel olacak... oradada bulusurz artık dostlarla... Bu arada Ömer Çin malı Sevmiodun ama Pek Bİ memnun Duruon MAKinenin Üstünde Hadi Hadi
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
savaskayan Nickli Üyeden Alıntı
-Kaptaann,uzakta bir gemiiiii
-Bandırası belli mi?
-Heee,T.limanı
(inanmıyorsanız soldaki kayığa bakın)
Yurdum insanının kayıkta kamışla çapariye çıkmasına alışamadım 35 yıllık deniz hevesime rağmen,bunlar fazla Amerikan filmi seyrettiler,bi de bellerinden bağlamalı
Misinayla boğuşmaktansa kamış daha pratik 
Güzel gezi olmuş
-
By_StaR Nickli Üyeden Alıntı
savaş abi 10 numara olmuş küçük geziciğiniz... Marmara Ereğlisi Gerçekten COk Güzel GEçtiğimiz Hafta iş için gitmiştim ve çok begendim yaza eminim cok güzel olacak... oradada bulusurz artık dostlarla... Bu arada Ömer Çin malı Sevmiodun ama Pek Bİ memnun Duruon MAKinenin Üstünde Hadi Hadi

Çin malı düşmanı Ömer son 3 günü çin malı bir makina üzerinde geçiriyor ve dün akşam gece 10.00 da beni aradı 3.000 e bir bisan Roadstar var diye.
Bu gün de kafası karmakarışık.
19 mayıs için motorumu istiyor ama yooookkkk
ben gezeceğim kardeşim
komixmimar Nickli Üyeden Alıntı
Abiler oralara nakitsiz gitmeyin

ben bi kere gittim kredi kartı banka Hak getire

Bi ziraat vardı sanırım... Güzel gezi olmuş...
Ereğli'de ne yapılır ne içilir ne yenilir derseniz;
1-Ereğli'de iskele kahvesinde çay içilir üçer beşer
2-Ereğli'de Tekirdağ Köftesi Filan da yenir istenirse."Yengenin yeri","eniştenin yeri" ",dayıoğlunun kayınçosu"gibi bilumum akrabalarınıza misafir olabilirsiniz
3-Ereğlide lokantalarda Balık fiyatları cazip değil.
4-Ereğli'de sahilde volta atabilirsiniz.
5-Ereğli'de Ereğli plajında, Kamaradere plajında,Sultanköy plajında ve denize girebilirsiniz
6-Arka denizde sahilde balık tutabilirsiniz.
7-Tepeden Ereğli ve Adaları seyredebilirsiniz.Tarihi Fenerin manzarası güzeldir.
8-İskeleden balık,kasaba içindeki kasaplardan et,katkısız sucuk alıp mangal yapabilirsiniz.Biz arka denizde yada tepede(bakınız T.limanı yazılı kayık fotoğrafı)mangal yapıyoruz.
9-Sıkılırsanız 25 dakikada Tekirdağ'a,20 dakikada Çorlu'ya,1 saatte İstanbul'a gidersiniz.
DETAYİN Nickli Üyeden Alıntı
savaş abi eline yüreğine sağlık uçmak derenin tozu üzerimizden çıkmadan yeni organizasyon yeni resimler yakışır abime

bu arada saçlarda kırlar var ama yüreğin genç abi senin

niye gelmiyorsun Ereğliye, sana yarım saatlik yol,iskele kahvesinde çekirdek yeriz,çay içeriz,mangal yaparız,
bu arada gençliğime bakıp da saçlardaki kırları boya zannedenlere not: tevellüt eski,ama değişen ve boya yok full orijinalim
Khutuck Nickli Üyeden Alıntı
Misinayla boğuşmaktansa kamış daha pratik

Güzel gezi olmuş

saygı duyarım, ama ben her zaman parmakucumda misinayı hissetmem gerek,sualtındaki çaparide kaç balık olduğunu parmağımın ucundan hissederek sayamazsam,boş iğne çekersem keyfi olmaz
caner22 Nickli Üyeden Alıntı
Savaş abi gezi çok güzel olmuş
kıskandım ya benim cup yok

caner kardeşim noldu cup a?
bu yollar o motora valla az geliyo
beklerim Ereğliye
Konu savaskayan tarafından (16-05-2008 Saat 11:41 ) değiştirilmiştir.
Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
-
-
By_StaR Nickli Üyeden Alıntı
yakında oralarada gideriz Abim ya

Deniz Abide Gelir ; KASkınıda Takar

Haha.Her sey bi Yana iyi günler bizi Bekliyo

YAv hakkaten bi mangal partisi yapalım Ereğli Tepe'de,öyle angaryaya filan gerek yok.Hani marketlerde satılan bi kullanımlık mangallar var ya onlardan bi kaç tane,
bi kaç kilo oğlak eti,domates filan,ekmek ereğliden,olmazsa ben size balık bile bulurum işlem tamam.
Ne zaman.
Bi akşamüstü olur bu.
İstanbul tarafından filan gelen misafirlere de açık bi parti mesela.
Rezervasyon için önceden haber vermek kaydı ile.
işte buna "1.tarihi ve geleneksel"Ereğli akşamüstü mangal partisi denir
Konu savaskayan tarafından (16-05-2008 Saat 12:10 ) değiştirilmiştir.
-
-
http://www.motosiklet.net/forum/gezi...-ereglisi.html
diğer fotoğraflar da bu linkte
DETAYİN Nickli Üyeden Alıntı
ABi duydum egsozları açtırmısın KISKANDIM

bugun özerin yanındaydım egsozcuyada uğramadık değil hani senide andık kulakların çınlamıstır umarım

geleneksel"Ereğli akşamüstü mangal partisi ben varım abi.

ne demek sevgili kardeşim,sensiz olur mu hiç
elbette geleceksin
motor helikopter gibi oldu bu arada
Konu savaskayan tarafından (17-05-2008 Saat 14:32 ) değiştirilmiştir.
-
çok güzel bi gezi valla çok imrendim, fotoğrafların çekildiği yerlerin koordinatlarını ve rotanın gps dosyasını paylaşabilme olanağımız olsaydı keşke, ben nası bulucam bu yerleri gidersem?
-
bende bugün ereglideydim hic hareket yoktu silivriye uzandık ordan
ayrıca o tepeye cıkmaya calıstım ara sokaklarda kayboldum sonradanda yol bozulunca merkeze geri döndim :(
eregliyi benden iyi biliyosunz =) kazasız belasız geziler
-
pre_lude Nickli Üyeden Alıntı
bende bugün ereglideydim hic hareket yoktu silivriye uzandık ordan
ayrıca o tepeye cıkmaya calıstım ara sokaklarda kayboldum sonradanda yol bozulunca merkeze geri döndim :(
eregliyi benden iyi biliyosunz =) kazasız belasız geziler
Seni yola çıkarken gördüm.Saat 16 00 filan dı herhalde
Denizdeki kayaları,balık yerlerini bile biliyorum,E ben Ereğli'yi bilmeyeyim mi?..
barisozcetin Nickli Üyeden Alıntı
çok güzel bi gezi valla çok imrendim, fotoğrafların çekildiği yerlerin koordinatlarını ve rotanın gps dosyasını paylaşabilme olanağımız olsaydı keşke, ben nası bulucam bu yerleri gidersem?
Barış kardeşim,sırf senin için benim emektar GPS i alacağım yanıma bundan sonra
Bu gezinin devamı niteliğinde sayılabilecek gezim
http://www.motosiklet.net/forum/gezi...-ereglisi.html
Konu savaskayan tarafından (18-05-2008 Saat 10:26 ) değiştirilmiştir.
-
bizi izlemeye devam edin!!
Türkiye köylüsü çalışkandır ve kafasının değerini bilir! Rüya dediğin şey de bizden oluşur işte / Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar. (We are such stuff. As dreams are made on; and our little life. Is rounded with a sleep)
+Konuya cevap yazmak için ÜYE olmalısınız.