Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İki Naked Akdeniz yollarında 2500 km

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2004
    Şehir
    İstanbul - Mecidiyeköy
    Motosikleti
    2006 fazer
    Erkinle(Pizza) birlikte yaz başından bu yana sürekli aklımızda olan akdeniz turumuza 26 ağustos öğleden sonra itibariyle start vermiş bulunuyoruz. Aslında bu gezi daha önce düzenlenecekti ama stajdır yaz okuludur derken bu tarihe kadar sarktı. Gezi planı şöyle. İlk gece bilecikte akraba ziyareti ve bir günde alınacak yolu kısaltma amaçlı bir konaklama. Ardında Side, Olimpos, Ölüdeniz ve Bodrum.




    Ben motorumu yükleyip doğruca erkinlerin eve gidiyorum. Erkininde motoru yüklemesine yardım edip son hazırlıkları yaptıktan sonra yola çıkıyoruz.

    Motorların yüklenmiş ve gıcır gıcır halleri. Ertesi gün bu temizlikten eser kalamayacak.


    Temde küçük bir duraklama. Adapazarı üzerindeki bulutları görünce yağmur yağar mı yağmaz mı üzerine beyin fırtınası. Sonuç olarak yağmayacağına karar kıldık ve doğru çıktı Bileciğe kadar tek damla bile yağmur yemedik.


    Bileciğe gelmeden önce çok tatlı virajları olan 6.4 km lik yeni asfaltlanmış çok güzel bir tırmanma şeridi var. Bu tırmanma şeridinde kendimizi o virajdan bu viraja attıktan sonra Bileciğe varıp motorları boşaltıyoruz. Sonrasında akrabalarla ufak bir sohbet ve akşam yemeğinin ardından Bileciği dolaşmak için dışarı çıkıyoruz. Fakat bu gezintimiz çok uzun sürmüyor çünkü bilecik ufacık bir yer olduğundan 20 dk içerisinde başladığımız noktaya geri dönüyoruz. Bilecikten küçük bir meydan.


    Amacımız sabah erkenden kalkıp yola koyulmak ve Kütahyada kahvaltı etmek. Fakat sabah uyanıp havanın buz gibi olduğunu görünce bu fikirden cayıp kahvaltımızı bilecikte yaparak saat 8 dolaylarında yola koyuluyoruz. Bilecikten inip bozüyüke vardığımızda hava biraz ısınmış olmasına rağmen 17°. Bozüyükten çıktıktan sonra yağmur kendisini göstermeye başlıyor ve bizde ilk benzinlikte durup bekliyoruz.
    Sıcak selenin keyfini çıkaran meraklı bir yavru köpek.



    Köpeciği rahatsız etmeden bizde kendi keyfimize bakmak için benzinliğin kafetaryasına gidiyoruz. Birer sıcak çay içimizi ısıtıyor.


    Biz yazlık montlarla ve de kot pantalonla yola çıktığımız için yağmur yamasa bile yerdeki ıslaklıktan ve havanın soğundan nasibimizi alıyoruz. Erkinin aklına bacaklara strech film sarmak geliyor hemen. Bende göğsümüze birer gazete kağıdı koyalım diyorum ve karşımıza böyle bir manzara çıkıyor. Konu mankeni Erkin, mekan afyon ikbal dinlenme tesisi.


    Afyondan çıkıp tekrar Ispartaya doğru yola devam ediyoruz. Hava açıp güneş kendini gösterdiğinde iliğimiz kemiğimiz ısınıyor. Fakat bu yağmur peşimizi bırakmıyor Ispartaya 35 km kala kuvvetli bir sağnak yağmur başlıyor ve biz yine küçük bir benzinlik molası veriyoruz.
    Oturmaktan arkam ağrıdığı için yatmayı deniyorum. Motorun arkasında eşya varken üzerine uzanmak oldukça rahat oluyormuş.


    Yağmur çok şiddetli olmasına karşın kısa süreli oluyor ve yolumuza devam ediyoruz. Isparta antalya arası muhteşem çam kokulu yolu düzgün ve keyifli bir rota. tatil boyunca orada aldığım çam kokusu burnumdan gitmedi. Zaten başka bir yerde de benzerini almamıştım.




    Akşam saatlerinde Sideye varıp Aydının(Powerbyaydın) bizim için önceden ayarladığı aparta yerleşiyoruz. Akşam yemeğinin ardından Sidede küçük bir tur atıyoruz. Yorgunluktan gözlerimiz kapandığı için daha fazla dayanamayıp otele dönüyor ve yatıyoruz.

    Ertesi gün köprülü kanyona gidip rafting yapıyoruz oldukça keyifli oluyor. Özelliklede botu paylaştığınız insanlar bize denk gelen gibi olunca daha bir eğlenceli oluyor. Bottan bota atlayıp adam çekenler mi ararsınız, yoksa suya atlayıp diğer bottakileri teker teker suya düşürenler mi? Valla bizim botta hepsi vardı Haa pardon bottan bota adam çekenleri unutmuşum

    Raftingten sonra dönüşümüz Akşam saatine kalıyor yapacak çok birşey yok denize girip çevreyi dolaşıyoruz.

    Ertesi sabah kalkıp yola koyuluyoruz hedefimiz Olimpos fahat direk olimposa gitmiyoruz yol üzerindeki şelaleleri dolaşacağız.

    Kaldığımız apart otel.


    Manavgat şelalesi





    Şöyle şelaleyi arkama alıp aslanlar gibi bir poz vereyim

    Suya atlayan çocuklara çok özendim bir daha ki sefere bende önlemimi alıp gidicem.
    bu fotoğraf üç ayrı kareydi üçünüde birleştirip tek kare yaptım :wink:

    Hava çok sıcaktı güneşin altın giderken serinlemenin en kolay yolunu bulduk kendimizi ıslatmak. Arabaları ıslatmak için olan fıskiyelerin bulunduğu benzinciler en kolay yöntem oluyordu hiç motordan inmeye gerek kalmıyor. Fakat dikkatli olmak lazım zemin çok kaygan oluyor.

    Erkin kendini serinletirken


    Şimdide kurşunludayız. Burası manavgat kadar kalabalık değil ve de gölge olduğu için rahat bir nefes alıyoruz.





    Tam akşam yemeği sorununu çözdüm diye düşünürken birden karşımdaki balık tutmak yasaktır yazısının altında elinde telsizle bekleyen görevli gözüme takılıveriyor. :twisted:


    Olimposa varmadan bir benzin molasında su ve deterjanı görünce motorların üzerindeki iki gün önceden kalam kir aklımıza geliyor ve üstün körü yıkamaya başlıyoruz. :!: Zemin her zamanki gibi çok kaygan



    Bu benzinlikteyken her yaz sürekli olimposa giden bir arkadaşı arayıp nerede kalalım diye soruyoruz. O da çıralıya gidin tavsiyesinde bulunuyor. Meğerse çıralı ile olimpos plajları ortak ama aralarında dağ olan kardeş yerlermiş.

    Bir gece çıralıda çadır kurup ertesi gün olimposa doğru yol alıyoruz.


    Çıralıdan olimposa doğru bir bakış.


    Ve Olimpostayız






    Çadırımızın direği kırıldığı için Olimposta ağaç evde kalmaya karar veriyoruz.

    Bize kalmamız için ilk önerdikleri oda üstündeki yazıyı görünce vaz geçiyor ve başka oda soruyoruz


    Baktılar suratsızlık yapıyoruz bizi memnun etmek için topkapı palace ayarladılar


    Ertesi gün denize git gel yapmaktan sıkılıp çevreyi dolaşmaya çıkıyorum. Sorup soruşturduğuma göre çevrede en yakın gezilecek yer Phasalis. Bende doğrudan oraya gidiyorum.

    Burası kentin ana caddesiymiş


    Burası yan yana iki koyun bulunduğu liman kısmı.


    Burasıda antik tiyatrosu. Konser için hazırlık yapıyorlardı.


    Bende Erkin sıcaktan bunalmıştır diye dönüşte karpuz alıyorum. Filenin altında karpuz taşımak oldukça zor oluyormuş. Özelliklede benimki gibi iyice kendini salmış bir fileyle.


    Manavgatta atlıyamamıştım ya içimde kalmış çıktım kayanın tepesine. Bir baktım yusufta gelmiş benim yanıma Yukarıdan aşağıya bakmak aşağıdan yukarıya bakmaya göre çok farklıymış. Ama birşey olmaz diye salıyorum kendimi suya. Sonra aşağıda yusufla konuşuyorum canı sıkılmış gidecekmiş ben onu uğurlayıp tekrar kayanın üzerine çıkıyorum 8)


    Finikenin çıkışından finike manzarası.


    Finikeden sonra bol virajlı sahil yolu. Duyduğuma göre bu hali yolun genişletilmiş haliymiş.



    Ardından kaşı geçip kalkana varıyoruz. Kaş kalkan arası yine bol virajlı sahil yolu. Fakat bu yoldabr birini izleyen keskin virajlar yetmiyormuş gibi nereden estiği belli olmayan çok şiddetli bir rüzgar vardı.

    Tepeden kalkan manzarası.


    Sonunda ölüdenize varıyoruz


    Ölüdenizde kaldığımız bungalow


    Hemen motorları boşaltıp üzerimizi değiştiriyor ve doğruca denize koşturuyoruz.

    Sanki tüm gün rüzgarla boğuşan ben değildim şimdide dalgalarla boğuşuyorum. Aslında ben dalgalarla boğuştuğumu sanıyormuşum büyük bir dalga beni kapıp yerden yere vurunca farkına vardım tabiki. Erkinin söylediğine göre bir ara sadece popom gözüküyormuş



    Hava kararmaya başladı. Artık uzun enstantaneli fotoğraflar beni bekliyor.



    Ertesi sabah kalkıp kahvaltı öncesi deniz kenarını dolaşmaya çıkıyorum motoruyla uğraşan sarışın bir turist görüyorum. Muhabbet etmeye başlıyoruz. ben ingilizce soruyorum o türkçe cevap veriyor. Sonra farkettim ki benim bildiğim ingilizceden daha iyi türkçe biliyor. Belki tanıyanınız vardır adı Chris ve Avusturalyalı. Dört yıldır dünyayı geziyormuş. Sitesinin adrsinide verdi www.earthrider.tk
    Ben gördüğümde motorunun kopan debriyaj telini değiştirmekle uğraşıyordu yardım ettim beraber değiştirdik. bu 4. debriyaj teliymiş ama hala pratik bir yol bulamamış Teli değiştirdikten sonra bizim motorların yanına gidiyoruz bir kaç fotoğraf bizim motorla birkaç foto onun motorla. Sonra akşama buluşmak üzere sözleşip ayrılıyoruz.




    Ölüdeniz acayip pahalı bir yer marketleri bile pahalıya satış yapıyor. Dışarıda yemek yemek oldukça tuzluya geliyor. Örneğin çorbalar 4 ytl civarı bir porsiyon adana ise 18-22 ytl arası. 1,5 litre su bakkal market fiyatı 1,5 ytl. jandarma sağolsun kantinin halka açmış ucuz ucuz satış yapıyor kutu bira 1,65 ytl 1,5 litre su 0,35 ytl.

    Ertesi sabah erkenden kalkıp yola koyulmayı planlıyoruz ama önceki gece Chris ile içtiğimiz için pek mümkün olmuyor. Öğleye yaklaşırken Bodruma doğru yola koyuluyoruz.

    Yatağana gelmeden viraj içerisinde yeşil ve kahverengi birşeyler görüyorum ilk başta şişe kırkları olduğunu düşünüyorum ama neyseki sadece patlıcan ve salatalıkmışlar.


    Birden aklıma akşama mangal olduğu geliyor. Ve bizim patlıcan salatasının patlıcanları çıktı diyorum :twisted:


    Yatağanda tam Bodrum sapağın orada aydamda arkamızdan gelen 2 motor (bir z750s birde mavi beyaz r1150) gözüme takılıyor ve ben Bodrum sapağını görmeyip kaçırıyorum. Yatağandan sonrada çok güzel virajlı pürüzsüz bir yolla çıkıyor karşımıza yola dalıp yanlış yolda olduğumuz anca 25 km sonra farkediyoruz.

    Turgutreiste tatilini bodrumda yapan ablamlarla buluşup alışveriş işini hallediyoruz. Tüm nevaleyi ablamlara yıkıp ayrılıyoruz. Onlar minibüsle eve doğru gelirken bizde motorları boşaltıyoruz. Sonra yine vicdanım elvermiyor ablamları minibüsten karşıayıp paketleri yukarı çıkarıyoruz.

    Benim motor yine yükleme sınırını aşmak üzere


    Bodruma gidip bir de kale fotoğrafı çekmezsem olmaz ama.



    Ertesi gün yola çıkıp bandırmaya gidiyor oradan da feribotla istanbula varıyoruz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    çok güzel kareler
    Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

    Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy

  3. #3

    Üyelik
    11 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    AS 125T
    olimposta nerede kaldınıZ?

  4. #4
    Sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2004
    Şehir
    İstanbul - Mecidiyeköy
    Motosikleti
    2006 fazer
    Türkmende kaldık. Geceliği ağaç ev kişi başı 20 ytl kahvaltı ve akşam yemeği içinde
    Eren PALA
    Siyah Fazer ' 06

  5. #5
    ezme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha XSR 900
    ya inanın cok imrendim sizlere bende ders mers derken kafayı sıyırası oldum benimde ihtiyacım var bu gibi bi geziye.... helal olsun!

  6. #6
    JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    önünüzde saygı ile egiliyorum arkadaşlar

  7. #7
    BARBOOO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul(avrupa)
    arkadaşlar saolun valla bu kadar ayrıntılı ve bol fotograflı anlattığınız için
    yaaaa varya sanki baştan sona kadar sizinle beraber gezmiş gibi oldum size çok teşekkür ederim. (BÖYLE GÜZEL PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN)
    işte geldim burdayımmmmm

  8. #8
    gemliklicasper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2005
    Şehir
    BURSA/GEMLİK
    Motosikleti
    tiger250
    güzel bir gezi olmuş ellerinize kollarınız sağlık

  9. #9

    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    söylencek her şey söylenmiş bravo bravo bravo...
    önünüzde saygı ile egiliyorum arkadaşlar
    güzel bir gezi olmuş ellerinize kollarınız sağlık
    arkadaşlar saolun valla bu kadar ayrıntılı ve bol fotograflı anlattığınız için
    çok güzel kareler
    motorcu motorcunun arkadaşı,dostu ve kardeşidir

  10. #10
    motoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    Tek kelime mükemmel ellerinize saglık
    GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ

  11. #11
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Gezi güzel, anlatım güzel, daha ne olsun. Tek karede birleştirecek olursam muhteşem ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

  12. #12
    Mayday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul, Paşabahçe
    Gezi, anlatım, super.

    Guvenlik tedbirleriniz örnek alınacak duzeyde.

    Sizin gibi yasamayı, gezmeyi bilen bilincli arkadaslar boyle ornek oldukca, motor sevgisi ve bilincli kullanım artacaktır.

    Daha nice geziler dilerim size!

    Tebrikler

  13. #13
    a_cayip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    jinlun
    cok guzel tebrikler..

  14. #14

    Üyelik
    01 Ocak 2005
    Gezi sırasında sizlerle tanışmak nasip olmamıştı. İyi eğlenmişsiniz resimlerden gördüğüm kadarıyla.
    motorize07 [MT Antalya Burada]
    Her Tip Yol ve Hava Şartlarının Motorcusu
    Gittiğin Yol, Yol Değil. YAMAHA XT600 E

  15. #15
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    harikaa..

  16. #16
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    işte hayallerimdeki gezi organizasyonuuu...muhteşemmm....2007 de pıaggo X9 almak nasip olursa bende size katılırım...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  17. #17
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Arkadaslar,
    Cok guzel olmus. paylastıgınız için tesekkurler. Basta aynı yolu dusunup Olympos'a kadar gitmeyi düşünen fakat sonra farklı bir gezi planı yapan abimler de bu sabah donduler. onlar da bayağı bir foto cekmis.

    2 YBR 125 ile Istanbul, Edirne, Keşan, Erikli, Çanakkale, Balıkesir, Bandırma, İstanbul.

    Bahar'a bizde sizin rotayı uygulayacağız gitmeden sizden bilgi alırız. Yol durumu ve konaklama konusunda.
    Sadobey

  18. #18
    Crazyhorse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    MÜKEMMELLLLLL....

  19. #19
    Demir73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2005
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Jinlun 150 Red
    harika bir gezi olmuş. Tebrik ederim

  20. #20
    poseidon_20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2005
    Şehir
    denizli
    Motosikleti
    mondial mt 125
    çok güzel anlatmışsın arkadaşım sizinle beraber gezmiş gibi oldum fotolar harika çoooooook çoooook saolasın bizimle paylaştığın için
    0 rh(+) Rüzgarın hissetmek ve iki teker üzerinde olmak kadar keyifli ne var şu hayatta


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler