Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

(Bu sefer) Motorlu Gezimin Motorlu Resimleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    Evet arkadaşlar bu seferki gezim diğeri kadar egzotik olmasa da bunun benim için yeri bambaşkaydı. Bu sefer bebeğimle, Siyah İncimle, kara oğlumla ikimiz düştük yollara. Halama, enişteme, babama, ve tek başıma İstanbul’dan Denizli’ye motorla gideceğimi söylediğimde gözleri açılan herkese karşı çok delikanlı bir tavır sergilediysem de aslında içten içe deli gibi tırsıyordum. Önceki gece heyecandan pek fazla uyuyamadım hatta. Her ne kadar kötü düşünceleri kafamdan kovmaya çalıştıysam da sevimsiz bir durumda neyi kime bırakacağımı belirlemiştim bile. Çok fazla değil, yaklaşık 2,5 saatlik bir uykudan sonra sabah 5:30 da evden çıktım. E tabi otopark görevlisine sabahın köründe motoru almaya geleceğini haber vermezsen bekçi köpekleri tarafından bi güzel tehdit edilirsin Yok ama ‘afferim’ dedim, iyi koruyorlar motorumu. Otoparka giremeyince tek çare köpekleri var güçleriyle havlatmak oluyor. Ama havlamaya da uyanmadı kimse. Neyse baya bir uğraştan sonra görevliyi uyandırabildim ve motorumu aldım.



    Yol boyunca gezilip görülecek birkaç yer vardı aslında. Ama ben bunların hiçbirine sapmadan varmam gereken yere yöneldim. Çok aman aman fotoğraflar değil ama paylaşmak istedim. Açıklamaları yine resimlerin altında bulacaksınız.




    Motor sahibi olarak ilk feribot yolculuğum. Zaten bakınız heyecandan elim titremiş, fotoğraf flu çıkmış. Ama olsun. Hiç bişey bitmiş lastiklerimle beni yola çıkmaktan alıkoyamazdı




    Gecenin mavi-siyahlığı ve motorum ne kadar güsel bir uyum içerisindeler değil mi?




    Yavaş yavaş hava ağarmaya başlarken oradaki görevli motorumu bağladı. Yukarı salona çıkmadan beklemeye başladım. Arabalar yerleşirken buraya park edecek araba motoruma fazla yanaşmasın diye. Allahtan bi 600 F kardeş geldi de içim rahat etti. Fakat onun motorunu farklı bağlamışlardı. İçim rahat etmedi. Sevgilimin verdiği kayışlarla her 2 taraftan da deli bağlar gibi bağladım motorumu. Sağ olsun arkadaşta yardımcı oldu. Kabul ediyorum görmemişim




    Susurluk çıkışı kahvaltı molası. 500 m ileride bir Starbucks daha vardı. Hayret ettim. Cadde mübarek






    İkiztepe Barajı.




    Hiiiiiii. Dizliğime çarpan dikene bakın Uzun süre de onunla gittim bakalım rüzgardan düşecek mi diye; düşmedi. Sağlam saplanmış. Dizlik olmasa bayağı bi yaygara yapardım herhalde...




    Makineyi yolun karşısına yerleştirip yolu kontrol ettikten sonra boşsa eğer zaman ayarını açıyorum. Sonra kafadaki kaskı sallayarak koştur koştur karşıya geçiyorum. Çektiğini anlamak içinde flaşı açık bırakıyorum. Sonra yolu tekrar kontrol et. Koştur koştur git resme bak. Olmuş mu? Olmadıysa aynı işlem tekrar





    Gölmarmara ilçesi (Tarih değişimi tamamen makinamın manyaklığıdır, 2 günde gitmedim yoksa )




    Bir amca çekti bu resmi. “Amca motor da çıksın, arkamdaki yol da” dedim. Amca yolu tercih etti herhalde




    Oğlum acıkmış. Bu benzinlikteki görevlilerden de bir “Allah akıl fikir versin” bakışı aldıktan sonra, hazır arkada yine su birikintisi varken bi fotoğraf daha çekeyim dedim.




    Pek seçilmese de arkamda Marmara Gölü var.
    Ne Manyas kuş cennetine saptım ne de Buldan’a. O yüzden sizi bulduğum her su birikintisiyle kandırmaya çalışıyorum işte




    Bu fotoğrafı çok seviyorum. Aslında ben Denizli’ye Menizli’ye gitmedim. Kadıköy’de gezdim durdum
    Şaka bir yana artistik poz vericez diye ayağı yolda bırakıyorduk Neyse ki çok araba geçmiyordu




    İşte çok şükür sağ salim vardığımız yeeerrrr: Pamıhkale





    Peki bu resimler bir gezi başlığı açmak için yeterli miydi? Bence değildi. Dedim ya iki su birikintisi resmiyle kandıramazdım sizi. Bende dedim bari gerçekten görülmeye değer bir şeyler koyayım başlığın devamına. Görev bilinciyle çıktık yola oğlumla gurur içinde (bak bak yalvardınız sanki gideyim diye, havalara bak) Peki bu sefer nereye gittim???

    Antik kent Aphrodisias’a.





    Ayağımın tozu ile hemen otoparkta bir turistten fotoğraf çekmesini rica ediyorum.




    Önce müzeyi gezelim hep birlikte. Müzede ve ören yerinde tripod kullanmak yasakmış. Görevli kan ter içinde yanıma geliyor. Koşmuş belli ki. Ama ben fotoğrafı çekemeden de yetişiyor. Tripod kullanımı profesyonel çekime girdiği için yasakmış meğer. Anlamsız anlamsız bakıyorum yüzüne. “Elimdeki makine değişmeyecek ki, ben sadece yalnız olduğum için tripod kullanıyorum, fotoğrafımı çekecek başka biri olmadığı için” diyorum. “Üzgünüm” diyor başını iki yana sallarken. Sonra önceden programlanmış ve şartlanmış yurdum memurlarına laf anlatamayacağımı anımsıyorum. Üstteki fotoğrafı o çekiyor. Fakat ören yerinde yine minik tripodumu kullanıyorum ben.




    Sokrates amca.




    Zoilos Firizi ana panolarının tamamlanmış şeklini gösteren çizim.




    Bu da kazılarda kurtarılan bugün ki halleri.




    Çocuk Dionysos’u taşıyan Satyr Heykeli ve ben (Flavius Zenon’un yapıtıymış)




    Müzenin bahçesinden bir görünüm




    Aphrodisias hakkında bilgi




    Tiyatronun uzaktan görünümü




    Evet arkadaşlar, makinanın zaman ayarını açıp flaş patlamadan önceki 10 saniye içinde o kocaman kocaman merdivenleri hoplaya zıplaya inmeye çalışırken neredeyse sahnenin ortasına yuvarlanacaktım Bu, bu şekilde çekmeye çalıştığım 2. fotoğraf, ilkinde sadece birkaç basamak inebilmişim. Onda tiyatronun büyüklüğü yeterince görünmüyordu.




    Bir zamanlar bu sütunların üzerinde yükselen binayı hayal edebiliyor musunuz?




    Afrodit Tapınağı kutsal alanına girişi sağlayan tören kapısı




    Sıra geldi Aphrodisias antik kentinin en önemli ve turistlerin görmek için akın ettiği yapısına; stadyum. Aphrodisias stadyumu270 metre uzunluğu , 30.000 kişiyi alabilecek 30 sıralık oturma bölümü ile dünyanın en iyi korunmuş antik stadyumu olmasının yanı sıra en büyüklerinden de birisidir Stadyum aynı zamanda gladyatör ve vahşi hayvan mücadeleri amacıyla da kullanılmıştır. Yaklaşık MS. 400’de yapının doğu tarafı içinde Roma usulü kan dökülen, vahşi sporların yapıldığı bir arenaya dönüştürülmüştür.
    Ve gelelim bu stadyumun fotoğraflarına;




    Bulunduğum yerden stadyumun sağ tarafı.




    Aynı yerden çekilmiş stadyumun sol tarafı. Ortada gördüğünüz alan ise arena.




    Stadyumun tamamını gösteren fotoğraf. Fakat çektiğim fotoğrafların yapının harikuladeliğini göstermekte yetersiz kaldığının farkındayım. İmkanı olan herkesin mutlaka gidip görmesi gereken bir yer.




    Otoparktan ayrılmadan önce bu fotoğrafı da çeken minibüs şoförü amcayla sohbet ediyoruz biraz. ‘Şeytan arabası’ diyor motoruma. Şeytan motoru de bari Para versen binmezmiş. Aslında minibüs kullanmaya bile hiç niyeti yokmuş fakat o gün işe gelemeyen bir arkadaşının yerine kullanması gerekiyormuş. Bir yandan onu dinlerken bir yandan da hazırlığımı yapıyorum. Dizliklerimi takmak için düzelttiğim anda içinden bir şey düşüyor. Demek ki yolda dizime çarpıp canımı yakan şey buymuş. Sağ dizliğimin iki korumayı birleştiren bez kısmı yırtık ve dizliğe çarpan EŞEKARISI oradan içeri girmiş Bütün yol beraber gelmişiz ve hatta Aphrodisias’ı çantamın içinde gezmiş. Dizime çarpan şeyler konusunda pek şanslı değilim sanırsam.




    Aphrodisias’ın üzerine bulutlar çökerken acemi motorcu Seda ordan kaçıyordu




    Bütün yol bu kadar ağaçlık olmasa bile yine de keyifli (ve ürkütücü) virajları olan güzel bir yoldu. Kuyucak’a kadar gidiş-geliş olan dar yol Aydın yoluna çıkmamla 2 şeritli rahat bir bölünmüş yola dönüştü, bende rahat bir nefes aldım


    Rahat bir nefes alınca da yol kenarında ki meyve tezgahları gözüme çarpmaya başladı. Durup sırt çantamın müsaade ettiği oranda meyve almak istedim. Tezgahın sahibi Sultan teyze pek bir cana yakın çıktı. Çok ısrar etti meyvelerden yemem için. Bende durup biraz dinlenmeye karar verdim. Baya bir sohbet ettik. Bir sürü dua okudu bana. Dikkatli olmamı salık verdi. Aileme selam söyledi ve hatta beni evine davet etti Evinin yerini tarif edip orada kendisini herkesin tanıdığını, tekrar o taraflara gelirsem mutlaka uğramamı söyledi. Bazen kızsam da, sinirlensem de ben bu ülkenin insanlarını çok seviyorum galiba...
    İşte Sultan teyzem;




    Aldığım incirleri ezilmeden götürebildim bu arada




    Yeniden Pamukkale’deyiz.

    (iki geziminde varış fotoğraflarının aynı olduğunu fark eden arkadaşlara not: İstanbul’dan döndüğümde merdivenleri zor çıktım. Gerçekten çok bitkindim ve geldiğim yerde fotoğraf çektirmeyi unutacak kadar yorgundum. Kusuruma bakmamanız rica olunur)

    Umarım hoşunuza gitmiştir de bir sonraki başlığı görünce “öff yine mi bu kız yaaa” demezsiniz
    eflani bunu beğendi.
    "Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    D C R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2007
    Şehir
    Toronto, ON
    Motosikleti
    '13 Kawasaki Versys 650
    Çok güzel resimler Seda
    DoCqueR | D C R | H4LuK... - "Motosiklet Gibisin, Binmek İstiyorum" Drift Religion

  3. #3
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Güzel resimler,güzel yorumlar. Fotoroman tadında oldu.

    Güzel bir gezi olmuşa benziyor.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  4. #4
    szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Şehir
    Güngören
    Motosikleti
    Ybr125
    Elinize sağlık , cesaretinizden dolayı da kutlarım

  5. #5
    Marv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul/beykoz
    Motosikleti
    600f
    güzel bir gezi olmuş.bu arada simsiyah cbr da ayrı ilgimi çekti.paylaştığın için teşekkürler.
    Drift Religion

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Baslığa bakarken kullanıcı adına dikkat etmemişim Tebrikler bir bayan olarak bu cesaretin yüzünden hatta 2 kez tebrikler yani

  7. #7
    kroscu01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda XR400R
    tek makina tek başına bu yol çekilmez iyi dayanmışsın tebrikler

  8. #8

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    vayyyy süper ben bayıldım valla...
    gezilerinin devamını dilerim...
    Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....
    Apti mi kim o,kımılcan

  9. #9
    a.banus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    honda cbf150
    süper bi gezi ve yazisi yapmişsın bide alçakgönüllülük yapıyosun bence kendinle gurur duy ve havanı atmana bak (şaka biyana harika )

  10. #10
    firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Şehir
    Adapazarı/erenler
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    Şimdi sana özenip motoru kapan bayanlar tek başına uzak yola çıkmasınlar.iti var kopuğu var. Gerçi kask kapatıyor ama
    itina ile kaza yapılır

  11. #11
    Seda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler. Çok mutlu oldum

    Yok yok, bence tam tersine çıksınlar, fakat bayan montu giymemeye özen göstersinler sadece. Tek başına gitmenin keyfi bambaşkaymış..
    "Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca

  12. #12

    Üyelik
    20 Eylül 2007
    Şehir
    K.Maraş
    vayyy helal olsun ne diyim

    bende bi gün böle bi gezi yapıp resimleri buraya koyacam

  13. #13
    fantom76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul-üsküdar
    Motosikleti
    dragstar650 sport
    cesaretinden dolayı çok tebrik ediyorum.hep hayalimdeki hareketler bunlar

  14. #14
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    S E D A Tebrikler brravoo harikaa
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  15. #15
    Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Xmax
    Allah akıl fikir versin

    Bravo. Muhteşem. Keşke Aphrodisias'a gitmişken Salda gölüne de uğrasaydınız. Orası dünyanın en güzel gölüdür. Plaka da afilli hani..
    Üç boyoz bir kola

  16. #16
    Tutkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    İSTANBUL/G.O.Paşa - SAKARYA'LI
    Motosikleti
    HONDA AFRİCA TWİN
    Merhaba Seda hanım,
    Valla bravo çokiyi bir gezi yapmışsınız. Hem bayan hem de tek başına gezi yaparak bu motorla gezi işinin sadece erkeklere mahsus bir şey olmadığını üstüne basarak vurgulamışsınız adeta. Fotoğraflar ve vermiş olduğunuz bilgiler için de teşekkür ederim. Selemlar.
    Biz de yarın Enduro club un düzenlediği 8. İsoff Off-road motor etkinlikleri için Sakarya Pamukkale Ercova yaylasına gideceğiz. İki gece kamp kurup birgüzel eğleneceğiz. Zamanınız varsa sizi de bekleriz.
    Selamlar.
    YAŞASIN MOTOSİKLET KARDEŞLİĞİ
    KAHROLSUN TRAFİK TERÖRÜ

  17. #17
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Ayvalığa motorumla gideceğim dediğimde olağanüstü tepki verenlere işte bu konuyu adres göstereceğim ve Seda gibi bende gidiyorum çok konuşmayın diyeceğim.

    Paylaştığın için teşekkürler, Allah tekerine zeval vermeye.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  18. #18
    mes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Sadece Mondial HYENA 100 herşeye yeter
    Selam,önce tebrikler.Sonra da böyle bir geziyi bana büyük bir keyifle okuttuğun için çok teşekkür ediyorum.Umarım senin cesaretin diğer bayan sürücülerimizin isteğini kamçılar.Yollarda çok sayıda bayan motorcu göreceğimiz günler yakındır diyorum ve yeni gezilerini bekliyorum cesur motorcu.Yolun açık olsun Seda
    Motosiklet aşkına

  19. #19
    kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    Küçükçekmece
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Valla helal olsun iyi cesaret önceki gezinizde eski motorlar vardı bu seferki biraz yenilenmiş Nice nice gezileri beraber yaparsınız inşallah kara oğlunuzla
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

  20. #20

    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Gerçekten şahane bir çalışma olmuş.her bayan cesaret edemez tek başına motorsıklet ile geziye çıkmaya.
    ama saçlarınızın kaskın arkasından çıkmamasına falan dikkat edin.Uzun yolda bir kaç bira atıştırmış hız manyağı bi kamyoncuya(bir çoğu öyle) falan rast gelirseniz. işiniz zor olur 160kmh kadar yarışa giriyorlar.(sadece bir tavsiyeydi)

    TEBRİKLER


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)