Go Back   Motosiklet.NeT Forum > Duyurular > Etkinlik Gezi Fotoğrafları

Honda Twister ile Marmara bölgesi turu Fotoğrafları

Bu konuya 22 cevap yazıldı 17923 kere görüntülendi

Seçenekler
Alt
  (#1)

Tutkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: HONDA AFRİCA TWİN
Kan Grubu: B Rh+
Honda Twister ile Marmara bölgesi turu Fotoğrafları - 07-08-2005, 01:31

Selam arkadaşlar
31 Temmuz Pazar günü İstanbuldan başladığım turda önce Kınalı da 10 dakikalık bir moladan sonra Tekirdağ çıkışındaki bir dinlenme tesisinde yemek molası verdim Tekirdağa gelip de meşhur köftesini yemeden olmaz tabiiki. Gurzan kardeşim Şarköye girmediğim için sipariş verdiğin resmi malesef çekemedim. Malkara üzerinden Keşan a geçtim ve ordan Geliboluya yöneldim. Zıpkın arkadaşımızın dediği gibi Gelibolu Şehitliğini güzel bir gezdim. Tam 4 saatimi şehitliğe ayırdım. Büyük abideyi de gezdikten sonra Egenin güzel manzaralı koylarını dolaşarak Kilitbahir e ulaştığımda saat 20:30 olmuştu. Surların dibindeki çaybahçesinde çayımı yudumladıktan sonra feribot ile Çanakkale ye geçtim ve geceyi orada gecirdim. Motoru otelin önüne parkettikten sonra Çanakkalenin içinde iki saatlik bir gezi yapıp tanıdıklara bazı hediyeler aldıktan sonra otele gidim güzel bir uyku çektim.Sabah kalktıktan sonra ilk durağım Truva kenti oldu. Burada da birkaç saat gezip bol bol fotoraf çektikten sonra anayolu değil de sahil yolunu tercih ettim. Yol üzerindeki Geyikli, Kestanbol, Pınarbaşı,Oduniskelesi, Tuzla ve Gülpınar ve daha adını hatırlayamadığım birçok köden geçerken yol üzerindeki antik şehir kalıntılarını gezmeyi de ihmal etmedim tabii ki. Dalyan köyündan çıkıp Babakaleye giderken yol üzerinde Antik bir kent vardır. Burası Alexandria Troas'tır. İ.Ö. 4.yy'ın sonunda Büyük İskender in komutanı Antigonos Antigoneia adıyla kurulmuştur. Julius Cesar ın kenti ziyaret ettiği ve burayı Roma imparatorunun başkenti yapmayı düşündüğü belirtiliyor.Bazı kaynaklarda ise İmparator Konstantin in Konstantinopolis i (İstanbul) buraya kurmayı düşündüğü yazıyormuş. Gülpınar da ise Simintheion kutsal alanı Troas'ın önemli kült (tapınım) merkezi vardır.Burası Apollon tapınağı dır. Daha sonraki durağım ise Şimdiki adı Behramkale olan Assos tur. Bazı kaynaklara göre buranın kuruluşu M.Ö. 2000 yılına dayanmaktadır. M.Ö. 560 yılındı Lydialılar burayı ele geçirdiklerinde Assos Edremit körfezi kuzeyindeki güçlü ve önemli kentlerden biriymiş. Daha sonra burayı Persler ele geçirmiş Büşük İskender Persleri Anadolu dan çıkardıktın sonra kent çok gelişti ve yeniden imar edildi. M.Ö. 241 de Bergama Krallığının egemenliğine geçti. Daha sonra Roma Devletine ait bir şehir olan Assos Esas gelişimini bundan sonra tamamladı. Athena tapınağı kalıntıları ve buradan Ege denizi manzaraları muhteşemdi. 1. Osmanın Limni zaferinden sonra 1288 de bolge sürekli olarak Osmanlı topraklarına katılmıştır. Daha sonra buraya Murat Hüdavendigar adına cami yapılmıştır. Asostan sonra İlyada Destanında adından övgüyle söz edilen eski adıyla Gargara olan şirin kasaba Küçükkuyu ya geldim. Burada daha önceden ayırttığım denize sıfır bir pansiyonda kaldım. Sabah erkenden kalkıp Egenin akvaryum gibi sularında bir saat yüzdükten sonra akşama kadar o civardaki tarihi ve turistik yerleri gezip, akşamları tekrar deniz keyfi yaptım. Gece de çay bahçelerini ve pazarlarını dolaştım. Küçükkuyu nun hemen sırtındaki Zeus altarı ve Adapepe köyü de görülmeye değdi doğrusu. Adatepe köyünün tarihi taş evleri muhteşem di. Yunan kültürüne göre Tanrılara adaklar sunulan bir yermiş Zeus Altarı. Yine Küçükkuyu da olan Mıhlı çayı üzerine kurulmuş Başdeğirmen ve Ceneviz köprüsü muhteşemdi. Daha yukarıda ise Mıhlı şelalesi ve oluşturduğu küçük göletler sıcaktan bunalan insanları serinlemeye davet eder gibiydi. Birçok insan buralarda biryandan yüzerken bir yandan da buzgibi sudan içmenin keyfini çıkarıyorlardı. Altınoluk ve Akçay da çaybahçeleri ,plajları ve pazarlarıyla yerli ve yabancı bütün insanlara kapılarını açıyordu. Tekneyle adalar turu da harikaydı doğrusu. Küçük küçük birçok adanın arasından geçerek Cunda adasına çıktık. Bir saatlik bir geziden sonra Cunda dan ayrıldık. Gidişte olduğu gibi dönüşte de küçük adaların koylarında yüzme molaları vardı. Kazdağlarının görüntüsüde etkileyiciydi. 6 Ağustos Cumartesi günü dönme vakti gelmişti. Sabah erkenden yola çıktım. Akçay da bir kahvaltı yaptıktan sonra Edremit üzerinden Balıkesire ulaştım öğlen yemeğinden sonra şehir içindeki tarihi Zağnos Paşa camii ve Türbesini gezdim. Saat kulesi ve civardaki tarihi yapıları gezdikten sonra Manyas Kuş Cennetine girdim. Müzeyi ve Gözetleme kulesinden gölü ve kuşları gördükten sonra Bandırmaya doğru yola koyuldum ve Güzel bir yağmura yakalandım. Yağmurlukları giydikten sonra Bandırma Feribot İskelesine yanaştım. 18:30 da kalkması gereken feribot 20:00 de kalkında İstanbula ulaşmam 22:30 u buldu ve gece 23:00 de evde oldum ve böylece Yolculuğum son bulmuş oldu. Motordan en ufak bir şikayetim olmadı. Hiç bir problem çıkartmadı.Yolculuk boyunca motor ile 850 km yol yaptım. 2.5 depo benzin harcadım yani 100 ytl. Ayrıca Bandırmadan Istanbul a Feribotla deniz yolculum var. 150 km de deniz yolu olsa bir haftada toplam 1000 km yol yapmışım. Aşağıda vereceğim haritada gittiğim yerleri yeşil çizgi ile gösterdim. Gittiğim yerlerin bazı resimlerini de siz değerli motorseverlerle paylaşıyorum. Herkeze güzel ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Gidemeyen arkadaşlara ise Allah sizlere de böyle güzel geziler nasıpetsin diyorum. Görüşmek üzere Hoşçakalın.
Shadow-vt kardeş yazını sonradan okudum. Bilseydim Tekirdağ a geldiğimde seni arardım. Nasip değilmiş birdahaki sefere inşallah. Eğer sen İstanbul a gelirsen haber ve de tanışalım. Kendine iyi bak.
Geçtiğim yerlerin işaretli olduğu harita
Tekirdağ'a girerken
Saroz Körfezi 1
Saroz Körfezi 2
Kabatepe Anıtı (Müze)
57. Alay Şehitliği 1
57. Alay Şehitliği 2
Conk Bayırı 1
Conk Bayırı 2
Conk Bayırı
Conk Bayırı ndın Arıburnu
Abide
Abide 2
Kilitbahir
Çanakkale Saat Kulesi
Truva atı 1
Truva Harabeleri
Alexandria Troas
Apollon Smintheus Tapınağı
Asos (Behramkale)
Asostan ege
Asos Harabeleri
Asostan bir manzara
Asostan pırıl pırıl ege
Murat Hüdavendigar Camii
Küçükkuyu dan Cunda adasına tekne turu
Cunda adası
Zeus Altarı
Altınoluk ve Kaz dağları
Küçükkuyu
Başdeğirmen Ceneviz köprüsü
Mıhlı çayı
Başdeğirmen şelalesi

Alt
  (#2)

Devamı daha sonra - 08-08-2005, 02:00

arkadaşlar bu resimleri yüklemek için saatlerce uğraştım. Birkaçtane de dönüşte çektiğim resimler vardı ama onları yüklemeye zamanım kalmadı
şu an saat 01:00 geceyarısı oldu. Umarım resimleri beğenirsiniz. Harkeze iyi seyirler. Hoşçakalın

Alt
  (#3)

designer-samo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: BmW F650 (karakaçan)
08-08-2005, 10:47

çok güzel olmuş Tutkun, ellerine saglık,çok güzel yerler herkesin görmesi gereken y6erler bizde böle idare ediyoz artık,çok sağol
saygılar
  herşey sende biter, yeterki sen karar ver
  designer-samo - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#4)

Heyula - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

08-08-2005, 11:12

Vallahi güzel bir gezi olmus, fotolar da hosuma gitti. Ellerine saglik.

(Bu arada hiç bir fotoda kask göremedim ama, vardir heralde... )
  Yokuşta geçme beni, düzde ezerim seni !

Alt
  (#5)

Heyula - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

08-08-2005, 11:12

Vallahi güzel bir gezi olmus, fotolar da hosuma gitti. Ellerine saglik.

Yokuşta geçme beni, düzde ezerim seni !

Alt
  (#6)

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: JL-250
08-08-2005, 11:42

Hocam ellerine motoruna saglık güzel olmuş yalnız resimleri biraz küçültsen böyle bakması çok zor oluyor.
Birde söyle motorun yollarda dahaçok resmini çekseydin.
Hadi bir motorlu gezgin daha kazandık.
Alıntı:
(Bu arada hiç bir fotoda kask göremedim ama, vardir heralde
Bende baştan öylededimde ik resimde gidona takılı eminim yoldada olması gereken yerdeydi.

Alt
  (#7)

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Kawasaki ER-5
08-08-2005, 11:59

Hoşgeldin, resim konusuna gelince acdsee gibi programlarla boyutu ve kaliteyi düşürerek resmi daha hızlı ekleyebilirsin benden sölemesi
Alıntı:
Heyula---> birinci resime bakarsan iki adet kask görürsün

Alt
  (#8)

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Kawasaki ER-5
08-08-2005, 12:04

prdon sadece teknik konularla ilgilenip emeklerine bişi yazmamışım kusra bakma
gezi süper olmuş onu belirtmeyi unutmuşum imrendim açıkcası

Alt
  (#9)

devilcerkez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Honda NX-4 Falcon
Kan Grubu: O Rh+
s - 08-08-2005, 13:10

Alıntı:
Metela Nickli Üyeden Alıntı
Hoşgeldin, resim konusuna gelince acdsee gibi programlarla boyutu ve kaliteyi düşürerek resmi daha hızlı ekleyebilirsin benden sölemesi
Yada Microsoft Office 2003 Kurulu İse Office Picture Manager İle Edit yaparak Web-Mail küçük büyük boyutlara indirgeyebilirsiniz...

Alt
  (#10)

powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: O Rh+
08-08-2005, 13:28

uzun yol başka tabii eline sağlık bizimle paylaştığın için
  ERASER WİLL COME BACK

Alt
  (#11)

08-08-2005, 21:01

iyi gezmissin. fotograflar da cok güzel. tebrikler.
darisi basimiza...
  EVET

Alt
  (#12)

Herkeze çok teşekkürler - 08-08-2005, 23:50

Sizler de çok sağolun arkadaşlar güzel yorumlarınız ve uyarılarınız için çok teşekkürler. Kask konusuna gelince, inanın kasksız on metre dahi gitmemişimdir. İstanbul da dahi iki adım yeregiderken bile kaskı mutlaka takarım. 99 da merter de büyük bir kaza geçirmiştim. Hayatımı kaska borçluyum. televizyonlara da çıkmıştım o zaman. Allah kimseye kaza bela göstermesin. Resimler konusunda çok haklısınız ben foruma ilk kez resim yolladığım için nasıl olacağını baştan tahmin edemedim. gerçekten de çok büyük olmuşlar ve epey beklemek geriyor resimleri görmek için diğer resimleri küçülterek gönderecem. Herkeze selamlar Hayırlı seyirler.

Alt
  (#13)

Resimlerin devamı - 09-08-2005, 01:27

Selam arkadaşlır Daha önce gönderemediğim resimlerin bir kısmını şimdi
gönderiyorum. Bu sefer resimleri ufaltıyorum.
Daha önce gönderdiğim resimler üzerinde oynama yapabilirmiyim acaba
onları da küçültmek mümkün mü acaba.

Alt
  (#14)

Arvasi3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: KLR 250[Kırmızı gülden ayrıldık]
09-08-2005, 11:47

eline ve yüreğine sağlık kardeşim allah zeval vermesin geçen hafta bende senin gezdiğin yerlerdeydim senin sayende birkez daha gittim inşallah birdahaki sefere şöyle bi grup yapıp gideriz.çok güzel olmuş yolun bizim buralarada düşerse hiç çekinme gel kal ve misafirim ol.Hasan ARVASİ.Arvasi3@hotmail.com.
  Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
 Arvasi3 - İCQ üzeri Mesaj gönder Arvasi3 - YAHOO üzeri Mesaj gönder Arvasi3 - AİM üzeri Mesaj gönder Arvasi3 - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#15)

ohyeah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: BMW F 650 GS DAKAR
Kan Grubu: A Rh+
09-08-2005, 12:51

abi fotolar cok guzel olmuseline saglık. gelirsem benide gezdirirsin artık
  Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
M.Kemal ATATÜRK
  ohyeah - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#16)

ozgur_zrolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: jinlun 250 elegance
09-08-2005, 13:04

abi tebrikler geziniz fotolarınız çok iyi.devamını bekleriz.antalya grubu adına.
  MT Motorize07 Antalya Grubu
  ozgur_zrolu - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#17)

sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: DL 650 V-STROM - 2005
09-08-2005, 13:34

Nasıl hasetlendim bir bilseniz. Emekli olduğumda evimde yatmayacağım gezmekten. Saygı duyuyorum sn tutkun kardeşim.

Sevgi ve Esenlikle
Büyük kisilerin iradeleri, zayiflarin ümitleri vardir.
  sereye - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#18)

Arvasi3 kardeş - 10-08-2005, 00:46

Merhaba Hasan kardeş nasılsın
Demek sen de oralardaydın keşke tanışsaydık da orada buluşsaydık seninle, ne iyi olurda dimi
Sakarya 'lı olduğunu yazmışsın Ben de Sakarya lıyım arkadaşım. Söğütlü nün Fındıklı köyünden sen neresindensin Sakarya nın birkaç hafta sonra bir haftalık iznim daha var Sakarya ya gitmeyi düşünüyorum istersen sana da bir uğrarım bir çayını içerim ne dersin? Şimdilik hoşçakal kendine iyi bak inşallah en kısa zamanda tanışırız. Sağlıcakla kal.

Alt
  (#19)

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: JL-250
10-08-2005, 15:08

Alıntı:
Söğütlü nün Fındıklı köyünden
Diyorum ben bu adamı biryerden tanıyorum.

Alt
  (#20)

Arvasi3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: KLR 250[Kırmızı gülden ayrıldık]
10-08-2005, 17:43

tutukun kardeş ben sakarya taraklı Belediyesinde zabıta memuru olarak çalışıyorum.istediğin zaman gel başımın üstünde yerin var.beklerim.çayın lafımı olur.
  Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
 Arvasi3 - İCQ üzeri Mesaj gönder Arvasi3 - YAHOO üzeri Mesaj gönder Arvasi3 - AİM üzeri Mesaj gönder Arvasi3 - MSN üzeri Mesaj gönder  

Konuyu Arkadaşların ile Paylaş
  • Konuyu Facebook a gönder.
  • Konuyu Google a gönder.
  • Konuyu Buzz a gönder.
  • Konuyu Digg a gönder.

Etiketler
honda, twister, ile, marmara, blgesi, turu, fotoraflar

Seçenekler