Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İzzet Baysal Şükran Günleri 2007 Bolu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    İzzet Baysal Kimdir?

    İzzet Baysal ömrünü insanların iyiliğine vakfeden bir hayırseverdi.
    Süleyman DEMİREL
    9.Cumhurbaşkanı


    Sayın Büyüğüm İzzet Baysal...Sadece Bolu değil, bütün Türkiye sizinle gurur duymalı. Ne mutlu size. Ben bu güne kadar hiç kimsenin önünde eğilmedim. Ama sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum, ellerinizden öpüyorum.
    Emin ÇÖLAŞAN
    Hürriyet Gazetesi, 17 Mart 1996


    İzzet Baysal, Türk eğitim tarihinde güneş gibi parlayan bir efsanedir...
    Prof.Dr.H.Nihat BİLGEN
    Eski AİBÜ Rektörü, Hürriyet, 12 Mayıs 1999


    Büyük insan
    Üzgünüz bunu burada ifade etmek mümkün değil
    Aslında sadece hayata gözlerinizi yumdunuz. Ama tüm insanlığın çocuğu olarak yeniden doğdunuz.
    Yaptıklarınız ve idaelleiniz Bolu halkı ve onu örnek alacak tüm insanlık tarafından sizinle birlikte yaşatılacaktır. Huzurunda saygıyla şahsen ve Tugayım adına eğiliyorum.
    Tuğgeneral A.Aydın İNAĞ, Tugay ve Garnizon Komutanı, 8 Mart 2000



    İzzet Baysal’a Şükran Günleri başladı



    Bolu’nun babası ve mimarı, hayattayken ilk defa “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” alan eşsiz insan, hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal’a Bolu Halkının şükran ve minnet duygularını ifade etmek, O’nun eşsiz kişiliğini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla her yıl 11 Mayıs’ta kutlanmaya başlanılan ‘İzzet Baysal’a Şükran Günleri’ etkinlikleri bu yılda resmen başlıyor. Bu yıl 11- 13 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak etkinlikler kapsamında; halk konserleri, tiyatro, İzzet Baysal Caddesi’nde stantlar ve METEF Fuarı gibi organizasyonlar yer alacak. Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve AİBÜ Rektörlüğü’nün iş birliği ile düzenlenen İzzet Baysal’a Şükran Günleri Etkinlikleri programı netleşti. 11 Mayıs Cuma günü Şükran Günleri yürüyüş töreni ile başlayacak ve 13 Mayıs Pazar gün akşamı Vilayet Meydanı’nda ALİŞAN’ın vereceği konserle sona erecek.

    Daha Detaylı Bilgi İçin
    http://www.izzetbaysalvakfi.org.tr/

    İşte Resimler...















































































    Harun Bulut
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    bypro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Mondial 125 kt, bordo
    Rahmetli İzzet babayı şükranla anıyor yaptığı hizmetlerden dolayı kendi namıma sonsuz teşekkürler ediyorum, iyiki vardın ...

    Dostum yine boş durmamış klasını konuşturmuşsun,
    emeğin ve paylaşımın için thanks.

  3. #3
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Boluyada gitcez kısmetse...Cihan Birol...ben ve başmanyak Gınger la...


    Anadolu bu ...cıvıl cıvıll...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  4. #4
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    @bypro Ben teşekkür ederim...

    @mete_han Buyur Abi bekleriz her zaman.. Ama kamp işini sen bi düşün...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

  5. #5

    Üyelik
    18 Mart 2007
    Şehir
    boluMT
    Motosikleti
    daha alamadı
    myheart resimler güzel olmus emeğine sağlık .İzzet baysal gibi vatandaşarın cogalmasını diliyorum ALLAH Rahmet eylesin...
    SevCan'ı Gönülden...:wiinkk:

  6. #6
    marwel114 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Bmw G650 Xmoto
    Eline sağlık harun, İzzet Baysal' ın güzel bir sözü var çok hoşuma gidiyor :
    "Türkiye' de benim mali durumumda en az 1 milyon insan var, bu insanların yarısı benim yaptığım bağışların yarısını yapsa, bu ülke dünyanın en büyük ülkelerini geride bırakır."

    sözü tam olarak böylemiydi hatırlayamadım ama, söylemeye çalıştığı şey buydu.
    Bir de İzzet Babamız ölmeden önce heykeli dikilen ilk kişidir.

    Saygıyla anıyoruz
    Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var.

  7. #7
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    İZZET BAYSAL'IN HAYATI

    İzzet Baysal, 1907 yılında Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir. Babası Rüştiye Mektebi mezunu Memur Ahmet Canip Efendi, annesi de Bolu'nun Alpagutbey Köyü'nden Hafız Behiye Hanım'dır. İkisi erkek, ikisi kız dört çocuklu ailenin en küçük çocuğu İzzet Baysaldır.


    İzzet Baysal, ilk ve orta öğrenimini Bolu'da yapmıştır. 1926 yılında İstanbul'da Mekteb-i Sultan-i Nefise'ye (bugünkü ismi ile Mimar Sinan Üniversitesi) kaydolur ve 1931 yılında Mimar olarak mezun olur. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olan İzzet Baysal, 1927 yılında babasını da kaybetmiştir. Ama yılmamış, tatil aylarında ve okurken çeşitli işlerde çalışarak öğrenimini devam ettirmiş ve 411 no'lu diplomayı başarı ile almıştır.


    Memuriyet hayatına Bolu Nafia (Bayındırlık) Müdürlüğü'nde Mimar olarak başladı. 1932 yılında birkaç arkadaşı ile birlikte Gerede İlçesi'nin imar planını yaptı.
    Daha sonra Ankara'da Milli Müdafaa Vekaleti Hava Müsteşarlığı'nda Mimar olarak çalışmaya başladı. Görevi icabı Eskişehir Hava Meydanı inşaatının koordinatörlüğünü yapmıştır. 1934 yılında bu görevinden istifa eder ve Eskişehir Belediyesi'nde Fen İşleri Şefi olarak göreve başlar. Aynı yıl Eskişehir Lisesi'nde Coğrafya Öğretmeni olarak görev yapan Çanakkale'li Refika Pınar ile evlenir.


    1936 yılında Ankara'da serbest olarak çalışmaya başladığını görürüz.1939 yılında tek evlatları olan Esin dünyaya gelir.
    Ankara'da Azerbaycan temsilcisi Sadri Maksudi Aral'ın ve Medine Muhafızı Fahrettin Paşanın köşk projelerini İzzet Baysal yapmıştır.
    1939 yılında vatani görevini yapmak üzere Afyon'a gitmiştir ve 1942 yılında tekrar Ankara'ya dönmüştür.
    Başlayıp bitirdiği inşaatlara gelince;


    Ankara Etlik Veteriner Laboratuarı, Bolu Devlet Hastanesi, Bolu Lisesi, Bolu Ziraat Bankası Evleri, Bolu Kız Enstitüsü (Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi), Bolu Kapalı Cezaevi, Bolu-Adapazarı yolu üzerindeki Melen Köprüsü inşaatı ve yol inşaatları bunlardan bazılarıdır.


    1942 yılında eşi Refika Hanım vefat edince, elindeki mevcut işlerini tamamlayıp, 1943 yılında İstanbul'a gider ve Karaköy'de Perşembe Pazarı'nda sıhhi tesisat ve hırdavat üzerine çalışan bir mağazayı satın alır ve ticarete başlar. Aynı zamanda kapı kilitleri imali için küçük bir atölye kurmuştur. Ama bu O'na yetmemiş, dükkanında sattığı "boru ekleme parçaları"nın neden yerli üretilemediğine kafa yormaya başlamıştır.


    İki kere Almanya'ya giderek Temper Dökümü'nün ne olduğunu araştırır, bu dökümden imal edilen boru ekleme parçalarının Türkiye'de imali için çalışmalar yapar ve neticede 1950 yılında özel teşebbüsün ilk Mekanize Döküm Fabrikası'nı kurar.


    Baysal'ın çok zor şartlarda kurduğu bu fabrika üretime geçer geçmez Avrupalı Şirketler (6 büyük üretici Zürih'te bir kartel oluşturmuşlardır.) Türkiye'nin bu çiçeği burnunda kuruluşunu batırmaya çalışırlar ve Türkiye'ye yaptıkları ihracata % 40 indirim uygulamaya başlarlar. İzzet Baysal, her zaman olduğu gibi azmi, cesareti, çalışkanlığı ve sabrı ile bazı geceler fabrikada yatarak da olsa, bu işin de üstesinden gelmiştir. Hatta, 1970'li yıllarda Avusturya, Almanya, Yunanistan ve Arap ülkelerine ihracata başlamıştır.


    1951 yılında İzzet Baysal Döküm Sanayii Müessesesi adı altında kurulan bu fabrika, 1957 yılında bir aile şirketi haline dönüştürülmüş, İzsal Döküm Sanayii A.Ş. adı altında bugünlere kadar faaliyetini sürdürmüştür.


    En büyük yardımcısı 1953 yılında yanına aldığı yeğeni Ahmet Baysal'dır. Hayatta en fazla değer verdiği kişi ise, kızı Esin'dir. 1939 yılında dünyaya gelen Esin, İstanbul Boğaziçi Koleji mezunudur. 1964 yılında aynı kolej mezunu Ankara'nın köklü ailelerinden Avundukların oğlu Cahit Avunduk'la evlenmiştir.
    Esin Avunduk, babasını hiçbir zaman yalnız bırakmamış, varlığı ile zor zamanlarda babasına hep destek olmuştur. Vakfın kurucuları arasında olup, aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.


    1975 yılı ortalarına kadar bizzat işlerin başında gördüğümüz İzzet Baysal, daha sonra da haftanın 3-4 günü iş yerine giderek işlerini takip etmeye başlamıştır. Gelir Vergisi'nde altın madalya ile ödüllendirilmiş, İstanbul'da Kurumlar Vergisi verenlerin ön sıralarında yer almıştır. 1986 yılında ikinci eşi Nafize Hanım'ı kaybetmiştir. 1986 yılının sonunda İzzet Baysal Vakfı'nı kurmuş ve tüm varlığını vakfına vasiyet etmiştir. 1994 yılı Eylül ayının sonunda iş hayatından çekilmiş ve çalışmalarını İzzet Baysal Vakfı'nda yoğunlaştırmıştır. 05.03.2000 tarihinde sabah saat: 07.00'de hakkın rahmetine kavuştuğunda 93 yaşında bulunmaktaydı. 08.03.2000 tarihinde hiç kimseye nasip olmayan muazzam bir kalabalıkla, kendi arzusu ve Bakanlar Kurulu kararı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsündeki anıt mezarına, çok sevdiği ve her şeyini adadığı Üniversite gençliğinin kalbine defnedilmiştir. Mekanı Cennet Olsun.



    İzzet baysal'dan 10 altın öğüt


    * Düşünmeye vakit ayır, düşünce güç için kaynaktır.
    * Eğlenmeye vakit ayır, eğlence gençliğin sırrıdır.
    * Okumaya vakit ayır, okuma bilginin pınarıdır.
    * Duaya vakit ayır, dua güç anlarda direnmenin desteğidir.
    * Sevmeye vakit ayır, sevme yaşamı tatlı kılan şeydir.
    * Anlaşmaya vakit ayır, anlaşma yaşama güzel bir tat verir.
    * Gülmeye vakit ayır, gülme ruhun güzelliğidir.
    * Vermeye vakit ayır, verme günün aydınlığıdır.
    * İşini iyi yapmaya vakit ayır, iyi işi kişiyi saygın yapar.
    * Teşekküre vakit ayır, teşekkür yaşam pastasının kremasıdır.
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

  8. #8
    Alcohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    YK-200GY2
    izzet babamızı saygı ile aniyoruz....

    kısacası BOLU = İZZET BAYSAL İZZET BAYSAL = BOLU
    İnsanlarla Ugraşmaktansa Makinalarla Uğraşmayı Tercih Ederim....

  9. #9
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    İZZET BAYSAL ŞÜKRAN GÜNLERİ 3 Gün Boyunca Bolu'da Sevinçle Kutlandı.. Bu Akşam Lara Ve Alişan Konserleriyle Gösteriler Sona erdi... Daha Nice İzzet Babamızı Anma Günleri Görmemiz Dileğiyle...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

  10. #10
    lazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2006
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    kuba 165-25
    harun kardeşim yüreğine ,eline sağlık çok güzel düşünmüşsün teşekkürler.
    keşke her ilden bir İZZET BAYSAL çıksa.

  11. #11
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Rica Ederiz Abicim... Keşke Her ilden cıksada O 1 Milyon kişiden bi tanesi İzzet Baysal Babamızın Yaptıgının Yarısı Kadar Memleketimize Fayda Saglasa...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler