![]() |
|
|||||||||||||
|
|
||||||||||||||
|
(#1)
|
|||
|
Offline Üyelik tarihi: 27-08-06 Bulunduğu yer: İstanbul/Beşiktaş Motosikleti: '01 R 1150 GS SE Kan Grubu: A Rh+ |
Motosiklet'le Düzce Gezisi 18-19-kasım 2006 -
27-11-2006, 03:22
Siyah renkli yazılar Delimengi'ye (Yusuf Mengi), kırmızı renkli yazılar ise bana yani giotine'e(Turgut Ekinci) aittir. Burda'da sizinle paylaşmak istedim. Başka motor sitesinde'de yayınlanmış halini direkt buraya koyuyorum. Bu şehir oldum olası bir hüzün kokar sonbaharda ama bu sefer başka idi , ben genelde yaralarımı iyileştiririm yolda ve yok eder tükenirim , bazen aradığım olsa da , bu sefer başkaydı Yaralarımdan oluşan derin bir acı vardı içimde , kendi adımdan eziliyordum , ve işin beklide en zor yanı , acılarımı daha çok büyütmem ve kendimi bir yangının içine atmam gerekiyordu Yolculuk İstanbul Kadıköy den Düzce nin gölyaka ilçesine yaklaşık 240 km ve sonrasından oluşuyordu Sevgili kardeşim Turgut Avrupa yakasından gelirken köprüde gün doğumuna tanıklık etmiş benden biraz şanslı idi 6.30 da uyandığımda dışaırdaki sis'i görüp herhalde yusuf abi çoktan vazgeçmiştir bu işten dedim ama aradığımda seni bekliyorum dedi :D Sonuda yol'a attık kendimizi ... Biraz fantazi yapıp farklı olalım dedim .... otoyolda sapanca ile Adapazarı arasında ki berceste de bir çok yolculukta olduğu gibi molamızı verdik Bu resim de ki yüz ifaden hep gözümün önüne geliyor abi .. zaman kaybetmeden düzceye girdik güzel bir yemek yedik Ben çorba içtim ama süper di tek kelimeyle ... Restorant2ın önünde ki motoru gören herkes geldi ibre'ye baktı bir takım sorular sordu gitti .. yola devam efteni gölüne yukardan bakıp güzel dereye devam ediyoruz Yavaş yavaş manzara ve doğa yüzünü gösteriyordu ... Kulağım da Yavuz Çetin - Kimse Bilemez kadınların ve adamların yanından geçtik isli odun kokularını ve temiz havayı çektik içimize birkaç şehirde yüzlerce köy , binlerce insanın hayatının kıyısından akıp geçtik zamanın içinde içimde yorgun ve ihtiyar , belki de bombalanmış bir İstanbul akşamıydın sen belki de tüm zamanlar biriktirdiklerimi vereceğimdin nasıl sığar bu yürek senin yokluğuna diye düşündün mü hiç aklına geldi mi yapabileceklerim beş yaşında yiğit gibi ben küstüm diyebileceğim geldi mi aklına kar yağdırmasan da olur hem ben gideceğim bu şehirden zaten , kendi gemisinde hep yolcu hem kaptan … Manzara'nın güzelliğinden yol'a bile bakamıyorum ... insan ağzı burnu kan içinde kalıncaya kadar gitmeli el yorulmalı tutmaktan , ayak tükenmeli gitmek bazen zaman bile isyan etmeli geçip gitmekten göz sitem etmeli gördüğü güzel ve çirkinden kalbi hiç sorma , işi gücü kan ağlamak güzeldere bölgesi Yazık transalp yoruldu biraz yatayım dedi ama sahip izin vermedi :D ![]() Ağaçların rengi karşısında hayranlık içinde kalıyorum ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çıktık yukarı kadar ama inmek ayrı bir dert ... Zorlanmadık desem yalan olur .. ![]() ![]() ![]() Remzi abiyle ayaküstü sohbet ediyoruz. Eskiden kadıköy'de dershane'ye gelirmiş üniversite için ... ![]() Bu resim benden .. Biraz konuşturdum sanki fotoğrafçılığımı :D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyköy'de onur'u beklerken bu kardeş geliyor yanımıza. O sıralarda Sezai abi ve ardından da Onur geliyor. Onur'un motorunu alıyorum burda Düzce merkez'e kadar .. Bu kardeş köylülerden .. Fabrika'da çalışıyormuş. Motor almak için uğraşıyormuş .. Biraz tavsiye verdik ... ![]() Burası sereye (Sezai) abinin oturmadıkları evi .. Çok sağolsunlar öyle iyi ağırladılar ki bizi kendi evimde bu kadar rahat değildim .. Düzce de gün doğuşu ... Ama yakalayamadım ... Düzce'de pastane'de güzel bir kahvaltı yapıyoruz ... Sağolsun Sezai abi bize garajını bile açtı ... Kendi motorlarını çıkarıp. Burası şimşirlik !! Çok iyisin demiyorum çok temiz yada saf olmayabilirsin , zaten bu iğrenç dünyada hiç birimizi değiliz olunmazda zaten Ama sana başka baktım , o kadar dedim sana ben ayıyım sen gelinciksin , ben bilmez miyim gelincikler ne denli narin olur , ben seni sevdim be deli kadın sen içimde koca bir yangınsın anlamadın işte beni … Zaten gidiyordum hayatından ne güzel iyi kalacaktık , kadınla adam gibi değil iki insan olacaktık , senin ihtiyacın olduğunda hayatında olacaktım karşılığı olmayacaktı Sen inanmazsın bana biliyorum ama anlam veremediğin bazı şeyler vardı hani , tek uyumaya razı oluşum , sana dokunmamayı kabullenişim , saatlerce seni seyretmeyi kabul edişim , hiç düşündün mü aklına hiç geldi mi bunları senin için kendimden vaz geçerek kabul etmiş olmam Katilim ben aslında Ama hiç yakalanmadığımdan Mahpus ta on yılım ,gecem gündüzüm geçmedi henüz Otuz metrelik bir avluda Hiç bitmeyen voltalarım ve Sarı kehribar bir tespihim hiç olmadı benim Nede kapalı kaldım çamlıca da çay içmeyi özleyecek kadar Bu manzara'ya bittim .. Resim Yusuf abi'den .. Zaman gelir geçer Kalırsa Kalır ağır yükleri omuzum da Kanayan onbin yaradır hatıran Bu bin yıllık küflü geceden kalma Düşsel akşamlarında Bir şehir hatları vapurunun pervanesine Takılır durur benliğim Döne döne sarhoş olurum aşık Loş boşluğunda sevdaların Sana olan sevdam Kalemde iki satır İki gözüm de iki ırmaktır ... Ve Samandere Şelalesi'ndeyiz ... Burası mükemmel bir yer .. İyi ki burdayım dediğim yerlerden biri ... burası benim ağlama duvarımdır çok canım yandı mı gecenin bir yarısı düşerim yollara çantamda birkaç şişe yakut yada antik olur denk gelirsem 2003 mahsulü villa doluca da olur birkaç yüz gram bademle birkaç paket tütün diktir burası biraz zemini sürekli kaygan olur gece kimsecikler olmaz , gelir burada içer ağlarım birkaç kere aklıma gelmişliği var düşersem ne olurun düşersem zor olur bu kaçınılmaz ama ben buraya geldiğimde berbat olurum , bitmiş yılmış olurum elim tutmaz ayağım basmaz yere aklım ermez mapusluğa ( burada aslında mapusla ilişkili bir anlam yok ama yazmak hoşuma gidiyor ) zamanın içinde muhtemel bir Cuma ama yağmurlu bir akşam iş çıkışı , karşında göreceksin beni , konuşur muyuz bilmem ama son bir kez gelir görürüm seni aşık olmakla adam olmak arasında bir tercih yapar kendimi önce yola sonra şelaleye dökerim sesim kısılana kadar adını bağırır çağırırım sen aldırma bana derim Burası yol'un bittiği yer .. Aslında devam edemediğimiz yer .. Mehmet abiyle karşılaşıyoruz. Dağ'da ağaç devrilmiş kesip köy'e indirmeye gelmişler traktörü öyle yerlere sokuyorlar ki ağzım açık ta kaldı ... Sen hiç resmini gördün mü? Hüznün İyice bak o benim işte Senin Yusuf un yani Kızılcadır yaşam Sonbaharda yapraklar gibi Önce sarı Ama sonra illa da kızıl Bak o adam benim işte Ben oyum diyorum sana Aydınlıklara inat Karanlığın en kuytularını mesken tutan Sarışın yazların mavisine aldırmadan Esmer sonbaharları seven Sonra acıyı yaşamaya Bin yıllık gönüllü Her akşam duran kalbine aldırmadan Her gün yeni umutlarla hayata bağlanan Kuş sapanlarıyla vurulan Kandırılan dövülen sövülen Hep vurulan o benim işte Senin Yusuf un yani… Onur kendini kanıtlamanın peşinde değil .. Onur zaten iyi bir motorcu .. Ama herif deli ... O YBR'ye acıyorum .. Bu resim öyle gözüktüğü gibi değil ağaçlar'a dikkat edin. İnanılmaz dik bir uçurum ... sevgili sezai abi çok kahrımızı çekti bizimle gezmesi bile eziyetti doğrusu hakkını ödeyemeyiz doğrusu Burası'da şimşirlik dönüşte uğradık bir yemek yiyelim dedik ama 2 saatten fazla kaldık burda. Çok iyi insanlar vardı. İkisi motorcuydu çok koyu sohbet döndü açıkçası ... Bu nehir'den geçeni motorcudan sayıyorlarmış :D:D Şurda güldüğüm kadar gülmedim bu gezide ... Onur burdan 4 kere filan geçti şimşirlikteki bu harika mekanın sahibi nusret abinin motorunda basit bir arıza vardı , rahat durmayıp el attım , basit bir şeydi yaptık , çok sevindiler Dönüşte Onur tatlı ısmarlıyor bize ... Kahrımı çekip beni de gezi'ye götürdüğü için Yusuf Abi'me, bizi evinde ağırlayıp sahip çıkan Sezai abi'ye ve geldiği için onur kardeşim'e çok teşekkür ediyorum.. Çok güzel 2 gün'dü ... fotografları gerçek boyutlarında görmek için tıklayın http://www.gezginmotorcu.com/resim/d....19.2006/a.JPG http://www.gezginmotorcu.com/resim/d....19.2006/b.JPG http://www.gezginmotorcu.com/resim/d....19.2006/c.JPG kırmızı ile yazılmış yazılar yol arkadaşım turguta aittir çok içime sinen bir gezi yazısı olmadığını söylemeliyim gezi güzeldi ama canımın sıkıntısından pek keyif alamadım yakın zamanda yeniden gitmeliyim buralara , belkide baharda yeniden bir güneydoğu gezisi hayalini bir kenara bırakıp düzceye 1 hafta gidip artık özlediğim dinlenme hayalini gerçekleştirmeliyim bu gezi kalabalığın içinde olmak adına bir yerde sondu daha güzel bir yazı yazmak isterdim aslında ama nasip değilmiş demekki yolunuz açık olsun dostlar .. |
||
|
|
|
|
|
|
|
(#2)
|
|
|
Editör
Offline Üyelik tarihi: 10-06-06 Bulunduğu yer: Ukrayna / Kiev Kan Grubu: A Rh+ |
27-11-2006, 04:02
Resimler gerçekten çok güzel... Güzel gezi olmuş darısı başımıza Karlı yerler çok güzel ya... Atlasaydınız sizde traktöre =) |
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄ Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero |
|
|
|
(#3)
|
|
|
Forumdan Uzaklaştırıldı
Offline Üyelik tarihi: 08-07-04 Bulunduğu yer: Ankara - 39,93° N, 32,85° E Motosikleti: '05 Yamaha XT660R Kan Grubu: AB Rh+ |
27-11-2006, 04:13
Yusuf'a selamlar. İstanbul'da çok yardımcı olmuştu bize. |
|
|
(#4)
|
||
|
Offline Üyelik tarihi: 27-08-06 Bulunduğu yer: İstanbul/Beşiktaş Motosikleti: '01 R 1150 GS SE Kan Grubu: A Rh+ |
27-11-2006, 12:29
Alıntı:
Selamlarını ileticem ... |
|
|
|
|
|
(#5)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 18-11-06 Bulunduğu yer: Melbourne Kan Grubu: O Rh+ |
27-11-2006, 12:52
dolu dolu bir paylaşım. teşekkürler. |
İsa ,Musa gel beni kutsa.. |
|
|
|
(#6)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 16-05-06 Bulunduğu yer: Bolu Merkez Motosikleti: Zongshen zs-200 Kan Grubu: A Rh+ |
27-11-2006, 14:20
valla bizden bile güzel gezmissiniz... helal olsun |
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar... |
|
|
|
(#7)
|
|
|
Forumdan Uzaklaştırıldı
Offline Üyelik tarihi: 01-09-05 Bulunduğu yer: İzmir-Bornova Motosikleti: Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer Kan Grubu: O Rh+ |
27-11-2006, 14:55
Çok güzel bir gezi olmuş. Hele motorla nehri geçerken çok cesaretli davranmışsınız. |
|
|
|
|
(#8)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 30-09-06 Bulunduğu yer: istanbul/ama malatyalı Motosikleti: nedesem boş o iş yattı Kan Grubu: B Rh+ |
27-11-2006, 20:09
paylaşımınız için saolun güzel gezi olmuş
|
|
|
|
|
(#9)
|
|
|
29-11-2006, 04:56
İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar. Dereyi YBR ile geçmek hiç kolay olmadı ama çok eğlendik. Gülmekten adam gibi resim çekemediğimi hatırlıyorum .... |
|
|
|
|
(#10)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 02-09-05 Bulunduğu yer: İSTANBUL Motosikleti: SUZUKI BURGMAN AN 650 EXECUTİVE Kan Grubu: A Rh+ |
29-11-2006, 08:38
PAYLAŞIM İÇİN TŞK.LER GEZİ DE RESİMLERDE ÇOK HOŞ OLMUŞ
|
| HİÇ BİRŞEY HAYATINIZDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL. LÜTFEN BİRAZ DAHA DİKKAT |
|
|
|
|
|
(#11)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 09-09-06 Bulunduğu yer: ist Motosikleti: Artık motorsuz vede huzursuzum |
29-11-2006, 08:59
valla çok güzel gezmişsin saygılar |
|
|
(#12)
|
|
|
30-11-2006, 03:41
Çok sağolun arkadaşlar. Sanırım şu sıralar Şile civarındai ki ormanlık alanlarda burdan çok farklı değil. ;)
|
|
|
|
|
(#13)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 09-08-05 Bulunduğu yer: DÜZCE Motosikleti: DL 650 V-STROM - 2005 Kan Grubu: B Rh+ |
30-11-2006, 03:49
Güzel gezmişsiniz, Paylaşımınıza tebrikler. |
Sevgi ve Esenlikle Büyük kisilerin iradeleri, zayiflarin ümitleri vardir. |
|
|
|
(#14)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 13-09-05 Bulunduğu yer: Adana Motosikleti: Suzuki DL650 V-Strom Kan Grubu: A Rh+ |
30-11-2006, 15:39
Güzel gezi olmuş paylaşım için teşekkürler. Özellikle doğa resimleri gerçekten etkileyici. |
| "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos) | |
|
|
|
|
(#15)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 07-03-06 Bulunduğu yer: bolumt Motosikleti: Kawasaki ER6-N Kan Grubu: O Rh+ |
30-11-2006, 22:25
cok güzel gezi olmuş bilseydik bolu mt olarak bizde katılırdık |
|
|
(#16)
|
|
|
Moderatör
Offline Üyelik tarihi: 14-06-06 Motosikleti: GT 250 COMET Kan Grubu: A Rh+ |
30-11-2006, 22:37
güzel gezi olmuş .resimler süper hele o doga resimlerinden etkilenmemek mümkün degil. paylaşım için tşk.
|
|
|
|
| Konuyu Arkadaşların ile Paylaş |
| Etiketler |
| motosikletle, dzce, gezisi, 1819kasm, 2006 |
| Seçenekler | |
|
|