Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Her Pazar Yeni Bir Yer - Bölüm:1 İzmir-Ayvalık-Cunda Adası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2012
    Şehir
    İZMİR/Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Selamlar arkadaşlar. Uzun yıllar forumda aktif olup bir süre motor macerasına ara verip ardından motor alsam da foruma takılmaya şans bulamamış bir kardeşiniz olarak, İzmir'de kurduğum yeni hayatımın ardından gezilere tam gaz devam edeceğim. Her pazar günübirlik izmir çıkışlı gidilen yerlerle ilgili konular peş peşe gelecek umarım.

    Motorumuz pulsar 200ns abs 2021. Motoru sıfır aldıktan sonra 500 bakımını yapıp İzmir-Tokat yaptık eşimle. Ordan araçla Karadeniz turu attık. Bu gezi ile alakalı geniiiiş bir konu güzergah yeme içme yerleri vs hepsi gelecek ona biraz hazırlık lazım. İzmir'e döndüğümüzde motor artık 3k km de olmuştu bile. Şimdi de pazar günleri tek boş günümüzde çevre güzel yerlere eşimle gitmeye başladık.

    İlk pazar durağımız Cunda adası- Ayvalık oldu. Garip bir şekilde ben 110km olarak bakmıştım işyerinde sanırım aceleye geldi ki yol 170km imiş. Yolun yarısında farkettim bunu. Bu nedenle biraz geç çıkmış bulunduk. Öğlen 12 de teker döndü. Kuzey Ege otobanı üzerinden Foça Aliağa Dikili Sarımsaklı ve Ayvalık yolunu izledik. Gidişte Ayvalığı es geçip doğruca Cunda adasına yol aldık.

    Adaya Ayvalıktan bağlanan köprüye Boğaz köprüsü deniliyor. Tatlı bir geçiş yolu. Buradan girip adayı plajlarını gezdik önce.. Vakit olmadığından denize giremedik ve duşlarda yoktu bir nedende bu oldu.







    Cunda adasının plajları çok güzel. Deniz sakin ve sığ. Aileler araçlarıyla kenara çekip denize giriyordu. Kamp alanları ve paralı plajlarda mevcut..




    Adanın merkez çarşısına geçip Dondurma (mutlaka öneriyorum damla sakızlı harika) ve tabiki Ayvalık Tostu yedik. Fiyatlar ortalama.





    Ardından Ayvalık merkezi gezip, (şirin bir yerleşim yeri tost vs için durulabilir) dönüş yoluna geçtik. saat 4 gibiydi.
    Giderken yolda bir tabela dikkatimi çekmişti.


    Bu nedenle dönüşte buraya girmek istedim. 5 km lik bir stabil yol ardından tesise ulaştık. Tesiste yeme içme kahve otel her imkan var. Bungalovlar dahi var hatta..
    Burada birşeyler içip Şelale ağzında oturduk. Çok şirin bir mekan..





    Daha sonra ufak bir yürüyüş ardından ağlayan mağaraya ulaştık. Suyun kaynağı burası. Şelale buradan çıkıp aşağı akıyor..



    Güzergahımız bu şekilde oldu kısaca.. Totalde 400 km yol yaptık. Problemsiz geçti.. Nasipse haftaya Efes antik kenti, Şirince , Meryemana Kilisesi düşünüyoruz.. Görüşmek dileğiyle. Tekeriniz düz bassın

    tommygun, gurcanozturk, fazil ve 4 diğerleri bunu beğendiler..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2014
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Güzel bir gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler.
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)