Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2021 Bati Karadeniz Turu - Bolum 4 - İnebolu-Cide-Amasra

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    10-22 Temmuz 2021 tarihleri arasında yaptığım mini Batı Karadeniz turuma ait yazılarımı ve fotograflarimin diger bolumleri icin;

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...eskisehir.html

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...ir-ankara.html

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...ara-sinop.html

    Erkenden uyanıp oteldeki basit kahvaltı sonrası yola koyuldum. Sinop-İnebolu yolu oldukça virajlı, pütürlü asfalt şeklinde. Çok zorlanmadan İnebolu’ya vardım. Aslında gece kalmakla kalmamak arasında çok gidip geldim ancak durmadan Amasra’ya sürmekte çok zor olacağı için arada bir mola gerekiyordu.

    Ginola Koyu




    İnebolu’da çok fazla otel/pansiyon seçeneği yok, sorduğum 2 ayrı yer de oda yoktu, 3. denememde sahile bakan bir otelde güzel bir oda buldum ve bir gece için anlaştım. Düş sonrası motosikletle şehir içinde biraz gezeyim dedim ama hata yapmışım. Şehrin çarşısı oldukça dar ve karmaşık sokaklardan oluşuyor. İlk görüşte de bir kasaba havasında zaten. Daha önce belirlediğim gezme noktalarına da ulaşamadım, çünkü dar yollarda insan ve araç trafiği durmaya fırsat vermiyor. Zaten yakın olan otelin önüne motosikleti bırakıp yaya olarak gezmeye karar verdim. İlk önce kent müzesini gezdim.

    Kent müzesi belediyenin kendi çabaları ile oluşturduğu, 3 katlı küçük bir konak. İçerisinde genelde duvarlarda İnebolu tarihi ile ilgili yazılar ve fotoğraflar var. Bazı yerlerde bilgiler kendi kendini tekrar ediyor. Sergilenen eserlerin bazıları da tarihi değer taşımıyor olsa da bir müze havası yaratılmaya çalışılmış. Üst katlarda ise daha belirgin olarak Kurtuluş Savaşı’na ait bilgiler, video gösterisi ve savaştan kalma cisimler ve eşyalar sergilenmiş. Müze genel olarak basit olsa da kent tarihi bilinci oluşturmak anlamında çaba olarak başarılı. Müzeden sonra yemek için yer bakınırken, sonunda bir esnaf lokantası bulup karnımı doyurdum.

    Yemek işini de hallettikten sonra daha önce yazılarda gördüğüm Oğuz Atay evini bulmaya çalıştım. Sokaklarda ev ile ilgili herhangi yönlendirici bir tabela vs aramayın, çünkü yok. 3 katlı eski bir konağı bulunca ancak üzerindeki bir plaketten anlıyorsunuz Oğuz Atay’ın bu evde doğduğunu. Ev müze haline getirilmemiş muhtemelen mal sahipleri değişmiş. Evde hala yaşayanlar var herhalde, balkona takılmış uydu antenleri beni böyle düşündürdü.



    İnebolu beklediğim gibi çıkmayınca tekrar otele döndüm ve odamda bira içtim. Yapacak bir şey bulamayınca da erkenden uyudum.

    İnebolu-Cide arası yol inanılmaz virajlarla dolu, yemyeşil, ara ara deniz manzaralı bir dağ yolu. Ancak yolun bazı kısımlarında mıcır bazı kısımlarında da asfalt erimesi var. Yolda kamyon arkasında kalırsanız zor zamanlar sizi bekliyor.







    Cide’ye gelmeden önce bir arkadaşımla yazışıp buluşmayı kararlaştırıyoruz ama işler planladığımız gibi gitmiyor. O bir gün önce düşüp dizini yaraladığı için yürüyemiyor ben ise yolda mıcırlı yol kenarında motosikleti devirip ayağımı burktuğum için. Hastaneye gittim, röntgen çekildi, kırık yok ama burkulmuş, ağrı kesici ve antienflamatuar krem verip gönderdiler. Nöbetçi doktor çok hoş bir bayandı bu arada, bir ara gözlerimi alamadım ��

    Arkadaşımın aracılığıyla tepelerde bir yerde bir apart ev bulduk, 2 gün hiç bir şey yapmadan yatarak ayağımı dinlendirdim. Apartın manzarası oldukça güzeldi, rakı olsaydı içerdim, o derece güzeldi. Evden de hiç çıkmadım.

    Kaldığım apart evin manzarası şöyleydi.



    Sabah 6’da uyanıp eşyaları yükleyip tekrar yola çıktım. Ayağımdan dolayı gezemeyeceğim için Amasra’ya gitmek anlamsız geldi direkt İstanbul’a dönmeyi düşündüm ama kahvaltı yapmadığım için fikrimi değiştirip en azından Amasra ‘da birşeyler yemekte karar kıldım. Cide’den sonra yol bir miktar virajlı dağ yolu, biraz da bozuk ama daha sonra Çakraz-Karaman arasında yeni yapılmış bir yol ve 2-3 tane uzun tünel sizi bekliyor. Amasra yine her zamanki gibi yukardan görünmüyor sisten.





    Yeni yapılmış tünelden geçip Amasra şehir içine indim, askerliğimden bu yana 15 yıl geçmiş haliyle şehir değişmiş. Yine değişmemiş bazı kısımları beyin hemen algılıyor. Çok fazla zaman harcamak istemediğim için bir fırın/cafe de poğaça ve çay ile kahvaltı yaptım. Taze olmasını bekliyordum ama pek öyle olmadı. Puro molası sonrası en yakın Shell Bartın içinde olduğu için şehir içine girip gereksizce yolumu uzattım. Benzinlikte İstanbul’a erken dönmek anlamsız geldi, yürüyüp gezemesem bile Safranbolu’nun şehir içini görmek için Safranbolu’da bir gece kalmayı planladım. Burkulmuş bir ayakla 250km yol, neyse ki scooter kullanıyorum

    Rotalar su sekilde oldu.





    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    Hunk
    Mıcırlı yollar sıkıntı yaratmış ama gezinizden geri döndürememiş sizi
    Güzel fotoğraflar çekmişsiniz
    gurcanozturk bunu beğendi.

  3. #3
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı erensel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mıcırlı yollar sıkıntı yaratmış ama gezinizden geri döndürememiş sizi
    Güzel fotoğraflar çekmişsiniz
    Tesekkurler. Eğer ayağımda ciddi bir durum olsaydı, kirik vs ne yapardım diye dusundum çokça. Muhtemelen Istanbul'dan güvendiğim bir arkadasimi cagirip motosikleti ona verecektim ya da bir cekici ile filan donecekti, ben de otobüsle donerdim. Zaten olay yerinden hastaneye, hastaneden aparta kullanmistim sorun yaşamadım uzerine de basmadım çok. Sonra devam ettim, Cide-Amasra-Safranbolu-Iznik-Istanbul.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler