Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2021 - Antik Kentler Gezisi - S01E01

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Herkese merhabalar,

    2021 Ocak ayinda planladigim ve uzerinde bir suru degisiklik yaptigim Antik Kentler gezilerimin ilk kismini 4-19 Haziran 2021 tarihleri arasinda gerceklestirebildim. Ilk bolumde 22 antik kent gezdim, 15 gece otellerde/pansiyonlarda kaldim, 14 gun surus yaptim, toplamda 3300km yol yaptim, simdilik 1 kez hiz sinirini asmaktan ceza yedim, donuste 90km/sa hizla giderken sag koluma giren buyuk bir ari tarafindan sokuldum, bir kez scooterimi otoparktan cikista devirdim.


    Uzun olmasin, cok kisi okusun, keyif alsin diye, yaziyi bir kac parcaya ayirdim, ilk bolumde ilk 4 gunu anlattim. Her gunden 3'er fotograf koydum, arttirilabilir ama cok kalabalik olmasin istedim.

    Umarim keyif alirsiniz.

    -

    Cantalari duzenlemek, esyalar konusunda karar vermek, cantalari baglamak derken otoparktan cikisim 05:30 oldu. Yanimda 2 adet 30-35lt, 1 adet 10lt, toplam 3 sirt cantam var. Sele altina yerlestirdigim cantada genel olarak islanmasini istemedigim esyalar, elektronik, kiyafetler vs, yolcu selesine lastiklerle bagladigim sirt cantasinda ise islansa da aglamayacagim diger esyalar, 10lt kucuk sirt cantamda ise yolda herhangi bir sekilde kolayca erisebilecegim kucuk esyalar var. Bu cantayi topcase icerisine koydum. Topcase icerisinde ayrica yuruyus botum var, uzun yuruyuslerde inanilmaz rahat ve hava aliyor, yurumek gerektiginde motosiklet botunu cikarip giyiyorum. Sabah saatlerinde soguk olur belki diye, mont icine giymek icin elyaf ince bir mont ve kislik motosiklet montumu da topcase icine koydum ve iyi ki yapmisim, inanilmaz derece mantikli imis. Inegol - Domanic arasinda bir anlamda hayatimi kurtardi. Sele altinda ayrica kilitler, lastik kiti vs var.


    Sabah saatlerinde yolun bos olmasini firsat bulup feribota binmek icin hizlica Eskihisar'a variyorum. Bir gun once ruhsat cuzdani icindeki diger kartlari kontrol ederken tek kullanimlik bir IDO gecis karti buluyorum. Yazdan cikip kislik mont cebini kontrol ederken 50TL bulmus gibi seviniyorum cunku IDO tek yon motosiklet ucretini 55TL, gidis-donus ucretini 100TL yapmis. Feribot tam dolmadan kalkti, sadece birkac otomobil ve birkac TIR cekici var.

    Yalova'da benzin molasi, sonrasi bilindik yollar ve Bursa. Guneye dogru giderken kahvalti molasini hep Bursa'da ayni yerde cay-simit-peynir ile yaparim. Bu kez de degisiklik yok. Bursa'dan cikisim trafik yogunlugu sebebiyle uzun surdu, Inegol yonune dogru sehir icinden gittigim icin, kendi kendime soylendim uzun sure.

    Benzin istasyonunda



    Planim Inegol-Bozuyuk-Kutahya rotasini takip edip daha sonra da Aizanoi antik kentine ulasmak. Ancak yolda hatirlamadigim bir sebepten (navigasyon mu yonlendirdi yoksa ben mi tabelalara bakip karar degistirdim hatirlamiyorum) dag yoluna saptim. tahtakopru koyunden sonra dag yolu diklesiyor ve hava serinliyor. Asfalt guzel yol bos, cok iyi bir motosiklet surucusu olmasam da virajlarda herhangi bir sorun yasamadim. Doga harika, yolun iki tarafi da agaclarla dolu, havada hafif bir nem var. Yukseklere ciktikca yazlik fileli mont ve yazlik fileli motosiklet pantolonu ile usuyunce yolda durup kislik montumu giyip en azindan ust kismi usumekten kurtardim

    Istanbul - Cavdarhisar - Denizli


    Inegol - Domanic yolundan



    Arapoturagi adli yaylada fotograf cekmek icin durdugumda Ismail ile tanistim, Ismail motosiklet meraklisi bir coban. Mondial bir Cub motosikleti varmis, sohbet ettik. Fotografini cekmemi istemedi. Kisa bir sohbet sonrasi o sigirlarinin pesinden gitti ben de yoluma devam ettim. Domanic'e yol inisli ve virajli, Kutahya'ya kadar ise yol duz ama guzel. Kutahya'dan Cavdarhisar'a kadar ise yol daha da kaliteli hale geldi.

    Cavdarhisar/Kutahya'daki Aizanoi antik kenti Cavdarhisar'in buyuk bir kismini kapliyor. Bir yanda hamamlar, bir yanda 2000 yildir ayakta duran ve hala yayalara hizmet eden kopruler. Koprunun zemini mermer oldugu icin motosikletle gecme riskini almadim, zaten koyluler de motosikletlerine binmeden yandan ellerinde goturuyor, bir bildikleri var demek ki. Koprulerden birinde restorasyon calismasi devam ediyor, fotograf cekmek yasak yazilmis, cekmiyorum.

    Aizanoi'nin en onemli yapisi binlerce yildir ayakta duran sapasaglam sutunlari ile Zeus Tapinagi. Tapinak su an yemyesil olan bir alandaki tumsek uzerinde yukseliyor. Alanda tapinagin etrafinda kullanilmis olan buyuk tas bloklar var. Havanin bulutlu olmasi fotograf cekmek icin guzel bir ortam sagladi. Tapinagin etrafinda gezdikten sonra alt katina indim, burada ayin zamanlarinda kullanilan sunak var. Isiklandirma ve eserlerin yerlesimi oldukca guzel yapilmis. Bir kac fotograf cekip ciktim.

    Aizanoi Zeus Tapinagi



    Zeus Tapinagi Altari



    Cavdarhisar'dan cikip Usak'a yol aldim, ilk planim geceyi Usak'ta gecirmek, zaten otel seceneklerini de yazmistim bir kenara. Erken bir saatte vardigim sehir icinde durup bir esnaf lokantasinda yemek yedim, yorgun olmadigim icin de yemek sonrasi bir sonraki duragim olan Denizli'ye surmeye karar veredim. Sonucta Denizli'de daha cok gezecegim yer var, aksamustu varsam bile diger gune daha cok zamanim kalacak. Yorucu olsa da Denizli'ye vardim, 617km yol yapmisim ilk gunden. Denizli sehir ici trafigi belki de tam Cuma is cikisi oldugu icin felaket. Servis araclari cok sayida ve soforleri umursamaz bir sekilde arac kullaniyorlar. Istanbul trafiginden aliskanliklarla aralardan gecerek ilerlemek kolay ancak belki bu yaptiklarima aliskanliklari yoktur diye yine de temkinli davrandim. Bu arada Usak'ta sehir icinda radar cezasi yemisim, bugun geldi bilgisi. 15 gunu gecmek uzereyken odedim :(

    Kaldigim otel ana cadde uzerinde oldugu icin de motosikletim icin guvenli bir yer, motosikletin bulundugu yer resepsiyondan gorulebiliyor. Kaldirimdaki agaclardan birine baglayip, one de alarmli disk kilidi taktim. Odama cikip hemen dus alip dinlenmeye cekildim, cok yorulmusum. Biraz muzik, biraz yazi, instagram derken yorgunluk sebebiyle erkenden uyudum. Sabah 90 km uzaktaki Aphrodisias'i gezmeye gidecegim.

    Sabah erkenden uyanip kahvaltiyi otelde yaptim ve hemen yola ciktim. Saraykoy - Buharkent E87 karayolunu takip edip daha sonra Kuyucak'a gelmeden guneye dondum ve Aydin'in Karacasu ilcesindeki Aphrodisias antik kentine ulastim. E87'den ayrildiktan sonra Aphrodisias'a kadar yol sicak asfalt olmadigi icin biraz rahatsiz edici, ozellikle maxi-scooter kullanicilari icin.


    Denizli - Geyre - Denizli


    Aphrodisias oldukca buyuk bir kent, stadyumu, tiyatrosu, hamamlari, meclis binasi, evleri ile gezmesi 3 saati bulabiliyor. Ben oncelikle, hayatinin yarisini Aphrodisias'i gun isigina cikarmaya harcamis ve genc sayilabilecek bir yasta hayatini kaybetmis, Prof. Dr. Kenan Erim anisina hazirlanmis salona girip Aphrodisias kazilari hakkindaki fotograflara ve Aphrodisias'in ortaya cikmasina sebep olan Ara Guler'in Geyre koyunden fotograflarina bakiyorum. Daha sonra Aphrodit tapinagini, stadyumu, meclis binasini gezdim. Stadyum dunyada ayakta kalmis en buyuk antik stadyum olarak biliniyor. Hava cok sicak ve telefon ile fotograf cekmek oldukca zorlasiyor.

    Selfie yapmayi sevmem, beceremem de zaten ama stadyum hatirina.



    Tetrapylon



    Aphrodisias oren yeri icerisindeki muzenin tasarimi, duzenlemeleri ve mimarisi bence harika yapilmis. Ozellikle tam boydaki heykelleri buyuleyici buldum. Heykellerin ortak ozellikleri ise, kadin ya da erkek farketmez cinsel organlarinin bolgelerine veya yuzlerine zarar verilmis olmasi. Ulkenin kulturunun, ahlak anlayisinin yansimasi.

    Aphrodisias muzesi girisindeki bu arkadasin ismini "Kahve" koydum.



    Donusu Denizli'nin guneyinden yaptim, Denizli-Acipayam yoluna baglanana kadar ziplaya ziplaya gittim, anayola baglandiktan sonra ise yol duzeldi ama trafikte artti tabii ki. Denizli'ye dogru yol rampa asagi gitmeye basladi bazi noktalarda gazi acmadim bile. Denizli'ye kisa bir mesafe kala ise egim ve virajlar artti. Yorulunca ve acikinca Denizli'yi tepeden goren bir restoran da karnimi doyurdum ve keyif purosu tutturdum.

    Yemek yedigim restoranin manzarasi



    Otele dondukten sonra notlarimi yazdim ve bir sonraki gun pazar oldugu icin otelde kapali kaldim Pazartesi Hierapolis sonra da Salda uzerinden Egirdir.

    Hierapolis antik zamanlarda da sifa arayanlarin ugrak yeri bir kentmis, gunumuzde de Pamukkale travertenlerinden akan suyun bazi hastaliklara iyi geldigi dusunuluyor. Travertenlerin oldugu kisimlar ve Kleopatra havuzu denen kisim Rus turistlerle dolu. Ben tepedeki St. Philip kilisesini, antik tiyatroyu, antik mezarligi geziyorum. Hierapolis oldukca buyuk bir kent, sicakta gezmesi cok zorlasiyor. Gezi sonrasi Kleopatra havuzunun oldugu kisma donup dondurma yiyorum. Gun boyunca gunes altinda kalinca yuzum gozum yaniyor, kollarim amele yanigi. Guneste yanmayi sevmeyen oldukca beyaz tenli biriyim, yuzum ciger gibi oldu, su anda da cok farkli degil.

    Hierapolis tiyatrosu




    Bizans yapisi sehir kapisi




    Travertenlere uzaktan bakiyorum



    Sabah otelde kahvalti sonrasi Salda uzerinden Burdur - Isparta - Egirdir yoluna karar verdim. Egirdir'de kalmayi tercih etme sebebim gol kenarinda kalmak; Burdur'da kalacak yer sayisinin az olmasi, gol kenarindaki yerlerin pahali olmasi.

    Denizli - Salda - Egirdir


    Salda kavsagindan itibaren yol sikici bir sekilde dumduz, etrafinizda da oyle ilgi cekici seyler yok maalesef. Salda plajina indigimde plajin ust kisminda 3-4 adet prefabrik yapi kondurulmustu, jandarmalar da yolda kontrol yapiyorlardi. Plajda cok fazla zaman gecirmeden fotograf cektim ve tabiat parkinin oldugu kisma gittim ama tabiat parki kapatilmisti, muhtemelen icindeki yapilasma acilinca ortaya cikacak. Tabiat parkinin ilerisindeki kamp alanina bakindim ama yapacak isim olmadigi ve giris ucreti istedikleri icin girmeden Egirdir'e dogru tekrar yola koyuldum.

    Salda hatirasi



    Burdur - Isparta arasi bol kamyonlu ve hizli bir yol. Kamyonlar neredeyse benden hizli gidiyordu. Egirdir'e inen yol guzel ve virajli bir yol. Ulasinca gol manzarali odasi olan bir pansiyon bakindim ve gol manzarali apart bir oda tuttum. Ancak aksam gol manzarasina karsi bira ve puro keyfini yapamiyorum cunku garip kanatli gol sinekleri her tarafi kapladi, balkonda oturmak mumkun olmadi. Manzarasini kullanamadigim gol manzarali apart odasina bosuna 100TL fazla vermis oldum. Ancak odanin konforu fena degil, rahat ettim.

    Apart odamin manzarasi



    Pansiyonun catisindan kahvalti manzarasi



    Sabah otelde kahvalti sonrasi Sagalassos icin Burdur'un Aglasun ilcesine dogru yola ciktim. Ilce kanalizasyon ve dogalgaz altyapi calismalari icin tamamen kazilmis, her yer toz toprak ve yollar bozulmus. Aglasun'dan Sagalassos'a cikan yol inanilmaz guzel, yuksek ve virajli bir 20km.

    Antik kent bir dag yamacinda kurulmus, iyi korunmus ve bol manzarali. Su ana kadar gordugum en guzel antik kentlerden biri. Tiyatrosu depremlerde zarar gormus ama kent meydani, meydanin sonunda icinden su akan yapi bir harika gorunuyor. Kent oldukca buyuk, tam anlamiyla gezmesi 4 saati suruyor. Kentin bulundugu bolgede agac az oldugu ve gunes kavurdugu icin gezmesi daha da zor hale gelebiliyor. Yaklasik 2-3 saat gezdikten sonra virajli yoldan ve kostebek yuvasinda donmus Aglasun'dan tekrar gecip bir sonraki hedefim Antalya'ya dogru yola ciktim.

    Sagalassos antik tiyatrosu



    Sagalassos kent meydani



    Tepelerden Sagalassos kentinin gorunumu



    Burdur - Bucak arasinda yagmur bulutlari beni takip etti, arada serpistirdi. Yagmurluk giymeyi dusundum ama yagmur hizlanmadi, 10 dk kadar da bir benzin istasyonunda bekledim ki bulutlar dagilsin. Yagmur durdu ama daha koyu bulutlar bana dogru gelmeye basladi ben de hizlanip Antalya'ya varmaya karar verdim. Yine kamyonlarla dolu, yokus asagi virajli ve hizli yollar.

    Egirdir - Aglasun - Antalya


    Antalya'ya varmadan arkadasima mesaj attim, konum gonderdi, Kaleici'ne kadar gittim. Sehir ici trafikte zaman gecirdikten sonra arkadasimla bulustum ve yemek yedik. 2-3 saat sohbet sonrasinda gece evinde kalacagim diger arkadasimla gorusuyorum o da konum atiyor, bu kez ver elini Konyaalti. Evinde kaldigim arkadasim ve esi daha once Likya yolunu yurudugu icin onlarla antik kentler ve planlarim hakkinda konusuyoruz, Termessos'a pas gecmememi tembihlediler.

    Bir sonraki gun Termessos ve Perge.
    tommygun, potasyum, uthec ve 15 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Elinize sağlık güzel ve zevkli bir gezi olmuş.
    gurcanozturk bunu beğendi.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  3. #3
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Şahane gezi oldu.İnstagramdan resimleri takip ettim ama böyle anlatımla baha hoş olmuş.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  4. #4
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Her ne kadar ufak tefek olumsuzluklar yaşamış olsanız da güzel ve keyifli bir gezi olmuş.
    Olumsuzluklar da gezinin tuzu biberi aslında. Gezinin uzun süre hafızalarda kalmasını sağlıyor.

    Ellerinize sağlık.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  5. #5
    Av.Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2020
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mt-25 Abs
    Çok güzel... Fotoğrafları telefonla mı çektiniz? Gayet güzel çıkmış. Model neydi

  6. #6
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı Av.Rider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel... Fotoğrafları telefonla mı çektiniz? Gayet güzel çıkmış. Model neydi
    Tesekkurler. Huawei Nexus 6P, 2016 yilindan beri kullaniyorum, custom ROM yuklu, Android 11.
    Av.Rider ve espresso bunu beğendiler.

  7. #7
    xcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Nc 750s
    Güzel gezi harika anlatım fotoğraflar şahane.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  8. #8
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Forumun en sevdiğim kısmı.
    Hele zamanında, transtoros gezisi yapanlar vardı, Adana'dan çıkıp, belli bir rakımdan aşağı inmeden Antalya ya geliyorlardı, kaç kez okudum, baktım hatırlamıyorum.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  9. #9
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    resimler mükemmel tekerine sağlık
    hierapolis tiyatrosu mükemmel yapmışlar ( yaw o zaman bile tiyatro varmış izliyorlarmış süper bi olay )
    espresso ve gurcanozturk bunu beğendiler.

  10. #10
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Senden gaza geldim bende 1-2 antik / kültürel rota ekleyeceğim.

    Güzel gezi olmuş
    gurcanozturk bunu beğendi.

  11. #11
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senden gaza geldim bende 1-2 antik / kültürel rota ekleyeceğim.

    Güzel gezi olmuş
    Sen kahveyi ısmarladınmı.Görmedik resimler arasında kahveyi.

  12. #12
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    resimler mükemmel tekerine sağlık
    hierapolis tiyatrosu mükemmel yapmışlar ( yaw o zaman bile tiyatro varmış izliyorlarmış süper bi olay )
    Hocam her tiyatro ayri bir dunya, benim en begendigim Pergamon oldu. Muhtemelen 4. bolumde onu da yazarim, cektigim fotograflari da eklerim. Tesekkurler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------

    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen kahveyi ısmarladınmı.Görmedik resimler arasında kahveyi.
    Ismarladi tabii, ama fotograf cekmedik ikimiz de )

  13. #13
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen kahveyi ısmarladınmı.Görmedik resimler arasında kahveyi.
    foto cekmeyi unutmuşuz yav, hiç aklıma gelen birşey değil :D
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  14. #14
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    güzel bir tur olmuş bir daha ki sefere denk geliriz inşallah.

  15. #15
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Demekki bir kare çekmeyi unutacak kadar keyifliydi.Afiyet olsun.

  16. #16
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı joshua adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel bir tur olmuş bir daha ki sefere denk geliriz inşallah.
    Hocam bir sonraki sezon kesinlikle ugrayacagim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Demekki bir kare çekmeyi unutacak kadar keyifliydi.Afiyet olsun.
    Ben de genelde oyle "hadi bi fotograf cekelim birlikte" adami degilim. Genelde ben konustum bulusmada da, Arndiol ulan ne geveze adammis demis olabilir

  17. #17
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Kazasız belasız nice geziler dilerim.
    Antik kentler benim de çok ilgimi çekiyor. Sıcak bölgedekileri yaz mevsiminde gezmek epey zor oluyor. Sanırım en iyi mevsim sonbahar ve ilkbahar.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  18. #18
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    instagram'dan takip etmiştim. iyi gelmişti.
    Böyle uzun uzun anlatımlı olunca daha da güzel olmuş. Fotolara bakıp geçmek yerine olayları, anlatımları, gezerkenki ruh halini anlamaya çalışmak daha etkili oluyor. Güzel gezi olmuş.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  19. #19
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bir sonraki sezon kesinlikle ugrayacagim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------



    Ben de genelde oyle "hadi bi fotograf cekelim birlikte" adami degilim. Genelde ben konustum bulusmada da, Arndiol ulan ne geveze adammis demis olabilir

    Gezide olan ve tecrübeli olan sensin, ben sorcam sen yanıtlıcan tabi

    Geveze değilsin ayrıca hiç
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  20. #20
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    ................


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler