Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

MH 150 Drift ile 1480 KMlik 1 Haftalık Batı Akdeniz ve Güney Ege Gezim.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Selamlar,

    Yine uzun süredir aklımda olan fakat pandemi sürecinden dolayı devamlı ertelediğim turu sezon sonuna doğru nihayet gerçekleştirebildim. Gezim benim açımdan harika geçti. Vakti olanlar için harika, bol fotoğraflı ve bol yazılı gezi raporum sizlerle .

    Yazıyı önce fotoğrafı sonra koydum. Yazı boyunca bu şekilde bakabilirsiniz. Yani yazı altındaki fotoğrafla ilişkilendirilmiş şekildedir.

    ------------

    Öncelikle turun rotasından bahsedeyim: İlk gün sabah erkenden Antalyadan çıkıp önce Patara Plajına daha sonra Fethiyeye doğru yol alıyorum. 2 gün Ölüdeniz, Kabak Koyu, Kelebekler Vadisine doğru sürüş yapıyorum. 3. Gün Datçaya doğru geçiyoruz. 3 gün boyunca Datça etrafında sürüşler gerçekleştirip 4. Gün sabah dönüş yoluna başlıyoruz. Dönüşte önce Isparta daha sonra oradan Antalya’ya geçiyorum. Turum Antalyada sona eriyor.




    7 Eylül sabahı saat 6.30’a alarmımla kalkıp hazırlanmaya başladım. Eşyaları motora bağladım. Bu sefer tüm eşyalar nizami şekilde motorda. Geçen seferki gezimden bu konuda sizlerden baya azar işitmiştim (o yazıya burdan ulaşabilirsiniz.) Eşyaların toplam ağırlığı 28 kg.




    Artçı koltuğunun üzerinde gördükleriniz 2 adet çadır (Patarada arkadaşımla buluşup devam edeceğiz), katlanır sandalye, ve katlanır masa. Arka çantada şişme yatak, pike ve havlum var. Yan çantalarda ise (üşengeçler burayı geçsin ) Tıkaç, Kulaklık, Ağrı kesici, Aksiyon kamerası ve aletleri, Gecelik, Pantolon + Şort, Terlik, Maske, Havlu, Çorap, İç çamaşırı 2 güne 1, Şarj Aleti, Işık, Her güne 1 tshirt, Güneş Gözlüğü;

    Lastik Seti, Avadanlık, İp, Yedek sigorta, Bez, Termos, Elektrik bandı vardı. Bunlar çok fazla gibi görünsede düzenli bir yerleşim ile hepsini yanıma aldım.




    Ve başlıyoruz. Kemer çıkışındaki BP’den depomu doldurup lastik basınçlarımı kontrol ettim. Kontrolleri tamamladıktan sonra yola çıktım.




    İlk mola yerim Finike. Burda bir börekçinin açılışına denk geldim ve ücretsiz bir porsiyon börek ve 2 bardak çay içtim. Valla turun başlangıcındaki mutluluk ile bu denk gelince güne puanım şimdiden 10/10.




    Finike virajlarından sonra Demre Limanının manzarası ile su molası verdim.




    Kaşa geldim. Fethiyeden yola çıkacak arkadaşımı (Harun) aradım. Patarada buluşacağız. Hazır durmuşken su içtim ve fotoğraf çektim. (Elektrik telleri için kusura bakmayın..)




    Kaşı pass geçip yola devam ediyorum. Kaputaş Plajında fotoğraf çektim. Oldukça kalabalıktı.. Her neyse. Yola devam.




    Patara plajında Harunla buluştuk. Pataraya giriş 30 lira ya da Müzekart ile ücretsiz. Fakat biz bir tane daha giriş biliyoruz . Ordanda ücretsiz olarak girilebiliyor. İsteyen olursa daha sonra bu dizinin devamında paylaşabilirim.

    Girince kemerin önüne motorları çekip fotoğraf çekiyoruz ve ardından doğruuu sahile. Yaklaşık 1 saat kadar yüzdükten sonra hediyelik eşya alıp, toparlanıp Fethiye’ye doğru yola çıktık. Yaklaşık 1 saat sonra Fethiyede Harunun evinde konakladık. İlk gün bu şekildeydi. Gidilen yol 287 KM.




    2.Gün için planımız Kelebekler vadisi ve Kabak Koyu. Sabah kahvaltı yaptıktan sonra toparladık eşyalarımızı ve kabak koyuna doğru yola çıktık. Çantalar hala motorda fakat bu sefer çoğu yük evde. 10 kilo yük bıraktım eve.



    Kelebekler vadisine giderken yol kenarında manzaralar.




    Fakat işler planlandığı gibi gitmedi. Kabak koyuna gittiğimizde gördükki bir otopark var, araçları oraya bırakıyorsunuz, oradan aşağıya 600 metre yürüyorsunuz. Araç inişi var fakat beyfendiler sadece kendileri açabilecek şekilde kumanda düzeneği ayarlamışlar. E o kadar eşya ve motorları bırakmak istemedik. Başka geçecekmiş yerde bulamadık. Her kapının başına dikmişler bir kuklayı size sadece oradan geçemeyeceğiniz özel arazı olduğunu söyleyip duruyor… Tamam kabul özel arazi fakat zaten biz sadece geçip gideceğiz orta yatacak değilizki. Fakat anlatamadık. Başlarız böyle işe diyip geri döndük.

    Ölüdenizde Sun City Beach clubın orada denize ücretsiz girebileceğiniz yer var. Oraya gittik kurduk sandalye masamızı, ayıptır söylemesi arkasından pizza söyledik. Ve girdik denize. Adamlar ta denizin dibine kadar getirdiler pizzayı. Pizzayı yedikten sonra Ölüdenizi baştan başa yüzdük.

    Gün başlangıcı kötü gitsede daha sonra keyifler düzeldi ve harika bir gün geçirdik.

    Akşam eve dönerken turist arkadaşımızdan fotoğraf çekmesini rica ettik. O da bizi kırmadı sağolsun.




    3.Gün hazırlandık, eşyaları topladık. İstikamet Datça Bağlarözü Sahili.

    Sabah yola çıkmadan önce;




    Göcek belinde su molası. Biz ücretsiz geçişi tercih ettik. Siz para verip tüneli kullanabilirsiniz.




    Yolda uçak gördüm. Durdum, fotoğraf çektim, yola devam ettim. Bi garipti.




    Marmariste limanda yemek ve ihtiyaç molası. Yarım saat kadar çimlerde yatmak çok iyi geldi.




    Marmaristen Datçaya giden yol harikaydı. Virajlar, manzaralar ayrı ayrı güzeldi. Yol kenarında hem su molası hemde fotoğraf molası verdik.




    Bağlarözü sahilinde kamp yapabileceğiniz işletme var. Fakat o kadar ıssız ve garip bi yerdiki içimiz bir türlü sevemedi burayı. 1 gece kalabildik. Normalde çadır kuracaktık fakat bungalov fiyatı geceliği 125 tl olunca bungalovda kaldık. Bungalovda klima olmamasından dolayı biraz gece sıkıntı çeksekte idare ederdi.



    Bağlarözünden ertesi günü daha yakında bir yerlere gitmek için ayrıldık. Datçanın yakınlarına gidiyoruz. Gitmeden son bir fotoğraf.




    Datçanın içini turladık ve yemek yedik yeni kamp yerimize gitmeden önce.




    Yeni kamp yerimizde her şey güzel görünüyor.

    Elektrik ve su hemen yanımızda, özel mini buzdolabımız var. Duş ve tuvalette tamam. Kamp alanında olan hayvanlarda kendini sevdirdiğine göre geriye sadece keyfini çıkarmak kalıyor.

    Kampımızı kurduktan hemen sonra;




    Kamp alanından görünebilen gün batımı;




    5.Gün Datça’da Rüzgar Türbinlerinin oraya dolaşmaya gittik. Oradan da taşlık plajına yüzmeye gittik. Akşam dönerken tavuk aldık. Akşama mangal var




    Akşam geldik mangalımızı yaktık, tavukları pişirdik. O yorgunlukla çok güzel gitti. Kemiklerinide bizim hayvan dostlarımıza verdik. Gece biraz sohbet ettik müzik dinledik. Keyifler harika.




    6.Gün yani eve dönüş günü sabahı. Bugün Harun’u 200 beni de 400 kmlik yol bekliyor. Ufak heyecan var.




    Kahvaltı yapıldı, ortalık toplandı, etraf temizlendi ve çöpler toplandı. Marşa basıp yola çıkmak kaldı. Yola çıkmadan önce farkettikki ikimizinde ne yüzme isteği ne de motosiklet kullanma isteğimiz var. İkisine de bu tatilde doymuşuz. Tatil amacına ulaştı anlayacağınız.




    Çıkmadan son bir fotoğraf.




    Yolda marmaristen sonraki Akyaka kavşağında Harunla birlikteliğimiz sona eriyor. O Fethiye’ye ben ise Muğlaya doğru yola devam ediyoruz. Ben Akyakadan sonraki dik ve keskin virajları 70 70 tırmandım. Tırmanırken baya keyif aldım. Daha sonra Muğladan Denizli yoluna saptım. Burdaki yolda çok güzeldi. Yokuşları tırmanırken arada sağa sola bakıp yolun ve manzaranın keyfini çıkardım.

    Uzun süre tırmandıktan sonra Tokuç Geçidi’ne ulaştım. Su ve toto dinlendirme molası.




    Yolda Tavas’tan sonra yağmura yakalandım. Ama şöyle baya baya yağan bir yağmur. 20 saniye falan yağmura maruz kalmama rağmen güzel ıslandım. Yol kenarında hemen üzeri kapalı incir satan abilerimiz ve ablalarımızın olduğu yerlerin birine çektim. Neyseki bugün satıcı gelmemiş. Bende direk altına girdim ve hem ben hem motorum ıslanmaktan kurtulduk.

    Burada 20 dakika kadar oyalandım. Sonra yağmurun dinmesi ile yola devam ettim.




    Yol üzerinde Salda gölü vardı. E bi’ fotoğraf çekip yanından geçmeden olmaz.




    Burdur Yeşilovada yemek molası. Burası son mola yeri. Buradan direk Isparta.




    Yolda çektiğim bir kaç güzel fotoğraf.







    Son yakıt molasını Burdurdan Ispartaya geçmeden önce veriyorum. 370. kmdeyim. Buradan sonrası neredeyse ezbere bildiğim yol. Fakat yinede dikkat en üst seviyede yola devam.





    Ispartadaki evimde bir gece kaldıktan sonra ertesi gün Antalyaya doğru yola çıktım. Turumun bitiş noktası Antalya. Son 150 kmyide tamamlayıp sağ salim evime ulaştım. Benim için harika bir tur oldu.

    Çıkış noktamızdan bitiş fotoğrafı;




    Masraflar

    Yakıt
    78 ₺ 1. gün
    30 ₺ 2gün
    55 ₺ 3gün
    40 ₺ 4.gün
    50 ₺ 5.gün
    45 ₺ 6.gün

    Yemek yiyecek
    40₺ ilk gün akşam
    28₺ pizza
    17.5₺ burger
    30₺ a101
    25₺ etli ekmek
    30₺ kahvaltı malzeme
    30₺ migros
    25₺ burdur

    Konaklama
    1 gün 65 ₺
    2 gün 90 ₺

    Diğer
    15 ₺ güneş kremi
    Magnet vs 15 ₺

    Toplam ıvır zıvır her şey dahil 725 ₺ harcadım.




    Benim için harika bir tur oldu. 10/10. Mental açıdan çok güzel dinlendiğim bir geziydi. Hem motosiklet sürmeye hem denize hem tatile doydum. Umarım henüz bu tadı, bu keyfi yaşayamayanlar en kısa zamanda tadar, bu keyfi yaşar.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yazım hataları için kusura bakmayın.





    Keywords: mhdrift, mondialdrift, gezi, tur, motosikletgezisi, ufakcc, ufakccgezi, ufakcctur, uzuntur, motosiklettur, ege, akdeniz, antalya, fethiye, patara, ölüdeniz, kabakkoyu, kelebeklervadisi, datca, bağlarözü, karmen, Marmaris
    quickbird, Vidos, NERO2810 ve 8 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    istanbuls34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2019
    Şehir
    vergi cenneti
    Motosikleti
    NS 200 (218,03 TL yıllık vergisi + ek vergiler.)
    Mükemmel ya bende benim 150drift ile 100km yol yapmaya korkuyorum motoru kitlerim diye halbuki 1 defa arza yapmadı :D

  3. #3

    Üyelik
    13 Temmuz 2019
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    mt-07 abs
    olmamış kardeşim önce süspansiyonları çıkarıp yere sıfırlayıp yerine demir kaynattıracaksın. iyice yere basacaksın. eğer bütçe varsa air takarsan daha iyi olur. sonra ön fara çakar led. let zenon da derler öyle daha kolay bulursun. alt sakal. daha ince jant lastik. mümkünse tel jant bol telli. egzozu çıkartacaksın. gidonu öne eğeceksin. aynaları çıkaracaksın. depoya kamuflaj şeklinde sticker. drift dediğin budur


    seninki bildiğin motosiklet.



    şaka bir yana güzel rota. zaten motosikleti baya uygun hale getirmişşin. keyifli geçmiş belli

  4. #4
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı istanbuls34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mükemmel ya bende benim 150drift ile 100km yol yapmaya korkuyorum motoru kitlerim diye halbuki 1 defa arza yapmadı :D
    Yap hazırlığını bas marşa devam. Motor sadece düzlüklerde yetersiz kalıyor. Yetersiz dediğim 100'le stabil gitmek zor oluyor. Diğer konularda herhangi bir eksiği yok. Ben dişli büyütmüştüm kullanıcı sayfasına da yazdım. Çıkacaksanız dişli büyütüp çıkmanızı tavsiye ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:57 ----------

    Alıntı Mcht-mico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olmamış kardeşim önce süspansiyonları çıkarıp yere sıfırlayıp yerine demir kaynattıracaksın. iyice yere basacaksın. eğer bütçe varsa air takarsan daha iyi olur. sonra ön fara çakar led. let zenon da derler öyle daha kolay bulursun. alt sakal. daha ince jant lastik. mümkünse tel jant bol telli. egzozu çıkartacaksın. gidonu öne eğeceksin. aynaları çıkaracaksın. depoya kamuflaj şeklinde sticker. drift dediğin budur


    seninki bildiğin motosiklet.



    şaka bir yana güzel rota. zaten motosikleti baya uygun hale getirmişşin. keyifli geçmiş belli
    apaçi modunu aktif etmedim henüz. Teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

    Bir tane fotoğraf eksik olmuş. Ona da linke tıklarsanız görürsünüz. Adminlerden ricam 'Yolda uçak gördüm. Durdum, fotoğraf çektim, yola devam ettim. Bi garipti.' kısmını aşağıdaki linkle düzeltebilirlerse memnun olurum.

    https://i.hizliresim.com/4xgSVW.jpg

    https://hizliresim.com/4xgSVW

  5. #5

    Üyelik
    15 Eylül 2019
    Çok güzel ve keyifli bir rotanız varmış. Motora göre bence bir tık cesur bir mesafe. Okuması güzel akıcı bir yazıydı,teşekkürler.

  6. #6
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı quickbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel ve keyifli bir rotanız varmış. Motora göre bence bir tık cesur bir mesafe. Okuması güzel akıcı bir yazıydı,teşekkürler.
    Teşekkür ederim.
    quickbird bunu beğendi.

  7. #7
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Tebrikler okuması eğlenceli bir yazi ve güzel bir gezi olmuş

    yolda uçak gördüm deyince nasıl yani dedim okurken lokanta yapılmış sanırım, birkaç örneği daha var bu konseptin.

  8. #8
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    güzel yerler gezmişsiniz, özellikle Antalya - Fethiye arası sahil yolu harika bir motosiklet rotasıdır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------

    Alıntı quickbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel ve keyifli bir rotanız varmış. Motora göre bence bir tık cesur bir mesafe. Okuması güzel akıcı bir yazıydı,teşekkürler.
    adam 100cc ile Karadeniz üzerinden Şırnak’a kadar gitti Türkiye turu yaptı, kurtulun artık bu düşük cc ön yargısından.

  9. #9

    Üyelik
    28 Temmuz 2020
    maşallah, daha nice kazasız belasız gezilere

  10. #10
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Hey maşallah, benden kocaman bir helal olsun size.

  11. #11

    Üyelik
    19 Şubat 2020
    Alıntı RideForLife. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

    Yine uzun süredir aklımda olan fakat pandemi sürecinden dolayı devamlı ertelediğim turu sezon sonuna doğru nihayet gerçekleştirebildim. Gezim benim açımdan harika geçti. Vakti olanlar için harika, bol fotoğraflı ve bol yazılı gezi raporum sizlerle .

    Keywords: mhdrift, mondialdrift, gezi, tur, motosikletgezisi, ufakcc, ufakccgezi, ufakcctur, uzuntur, motosiklettur, ege, akdeniz, antalya, fethiye, patara, ölüdeniz, kabakkoyu, kelebeklervadisi, datca, bağlarözü, karmen, Marmaris
    Slm. Keşke dalyan dan karşıya sultaniye den Köyceğiz uzerinden gecseydiniz. Manzaralı güzeldir. Datça nin en ucundaki antik kente kadar surmenizi tavsiye ederim.
    Bende kocaeli den ege turu yaptım. Ölüdeniz e kadar inebildim 5 günde. Tvs apache ile 2800 km yol yaptım. Dönüşte salda Gölü ve pamukkale yede uğradım.

  12. #12
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    ilk defa bir drifti apaçi olarak değil güzel bir motor olarak gördüm.

    yan heybe ve topcase ile motorun resmen şekli değişmiş, begendim.



    Güzel bir yolculuk olmuş. Bu tür konularda o kendini bilmiş "düşük cc ile ya da çin ile uzun yol olmaz" diyen arkadaşlara kapak sesi geliyor

  13. #13
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler okuması eğlenceli bir yazi ve güzel bir gezi olmuş

    yolda uçak gördüm deyince nasıl yani dedim okurken lokanta yapılmış sanırım, birkaç örneği daha var bu konseptin.
    evet biraz garip bi cümle olmuş orası. Daha önce bu şekilde bir konsept görmemiştim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:43 ----------

    Alıntı joshua adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel yerler gezmişsiniz, özellikle Antalya - Fethiye arası sahil yolu harika bir motosiklet rotasıdır.
    Teşekkürler. Sizin Bodrum Akyaka arasında kamp yaptığnız yerde de kamp yapmayı düşünüyordum fakat sonradan tatile doyunca geri dönmeye karar verdik.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------

    Alıntı İnazuma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maşallah, daha nice kazasız belasız gezilere
    Teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------

    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hey maşallah, benden kocaman bir helal olsun size.
    Eyvallah Abi. Kendi çapımızda eğleniyoruz işte

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------

    Alıntı Tataroglu41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm. Keşke dalyan dan karşıya sultaniye den Köyceğiz uzerinden gecseydiniz. Manzaralı güzeldir. Datça nin en ucundaki antik kente kadar surmenizi tavsiye ederim.
    Bende kocaeli den ege turu yaptım. Ölüdeniz e kadar inebildim 5 günde. Tvs apache ile 2800 km yol yaptım. Dönüşte salda Gölü ve pamukkale yede uğradım.
    Selamlar, Dalyandan köyceğiz üzeri geçiş olduğunu bilmiyordum. Bir sonraki sefere oradan geçerim artık. Köyceğizdeki Ekincik plajı bir sonraki rotamda olacak. Daha önceleri oraya kalmaya gitmiştik ailecek.

    Sizlerden de gezi yazısı bekliyoruz o zaman

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------

    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk defa bir drifti apaçi olarak değil güzel bir motor olarak gördüm.

    yan heybe ve topcase ile motorun resmen şekli değişmiş, begendim.



    Güzel bir yolculuk olmuş. Bu tür konularda o kendini bilmiş "düşük cc ile ya da çin ile uzun yol olmaz" diyen arkadaşlara kapak sesi geliyor
    Çantalarla motor daha oturaklı gözüküyor. Beğeniyorum bu halini. Arka çanta olmadan sadece yan çantaylada farklı güzel oluyor.

    Sen ne zaman çıkacaksın uzun turlara ? Geçen seneki konuma çıkmayı düşündüğünü yazmıştın.

  14. #14
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Yan çanta körüklü sanırım, demirsiz kullanıyorsun değil mi?

    Link paylaşabilir misin memnun isen?

    -

    Yok valla, uzun tur diyoruz da bu sene korona mahvetti beni. home office calıstıgım için haftasonları işe gitmek durumunda kaldım bütün yaz. tek bir cumartesi iznim bile olmadı bayram hariç. dogal olarak gezi kaldı.


    İzmirden fethiyeye gittim geldim , 350 + 350 km olarak sadece. o da günü birlik iş için.

    Gezi amaclı da izmir içi olarak karşıyaka - urla - seferihisar- sığacık yaptım , o da 150 + 150 idi.

    Bu yaz özetler isek boş geçti benim için.

  15. #15

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    Tebrikler. Gezdiğiniz çoğu yeri geçtiğimiz 2 sene motorla gezdim. Çok güzel, keyifli yerler. O bölgede yaşadığınız için çok şanslısınız.

  16. #16
    yurekli_emin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2019
    Şehir
    Isparta/Merkez
    Motosikleti
    SYM Wolf SB 250 NI
    Kardeşim okurken ben gitmiş gibi oldum ve heyecanlandım bu rotaya seninle çıkmayı çok isterdim valla. Gelemediğime bin pişman ve üzgünüm şuan ha. İnşallah bir dahaki sefere beraber iki Drift bir yola çıkabiliriz Said' im :D.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------

    Alıntı istanbuls34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mükemmel ya bende benim 150drift ile 100km yol yapmaya korkuyorum motoru kitlerim diye halbuki 1 defa arza yapmadı :D
    Çık bas kardeşim evelallah hiçbir şey olmaz. Ben 125 mh Drift ile Isparta-Hatay/Antakya düşünüyordum da maddiyat el vermiyor.

  17. #17

    Üyelik
    19 Şubat 2020
    Alıntı RideForLife. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

    Yine uzun süredir aklımda olan fakat pandemi sürecinden dolayı devamlı ertelediğim turu sezon sonuna doğru nihayet gerçekleştirebildim. Gezim benim açımdan harika geçti. Vakti olanlar için harika, bol fotoğraflı ve bol yazılı gezi raporum sizlerle .

    Yazıyı önce fotoğrafı sonra koydum. Yazı boyunca bu şekilde bakabilirsiniz. Yani yazı altındaki fotoğrafla ilişkilendirilmiş şekildedir.

    ------------

    Öncelikle turun rotasından bahsedeyim: İlk gün sabah erkenden Antalyadan çıkıp önce Patara Plajına daha sonra Fethiyeye doğru yol alıyorum. 2 gün Ölüdeniz, Kabak Koyu, Kelebekler Vadisine doğru sürüş yapıyorum. 3. Gün Datçaya doğru geçiyoruz. 3 gün boyunca Datça etrafında sürüşler gerçekleştirip 4. Gün sabah dönüş yoluna başlıyoruz. Dönüşte önce Isparta daha sonra oradan Antalya’ya geçiyorum. Turum Antalyada sona eriyor.

    https://i.hizliresim.com/vvAZmR.png


    7 Eylül sabahı saat 6.30’a alarmımla kalkıp hazırlanmaya başladım. Eşyaları motora bağladım. Bu sefer tüm eşyalar nizami şekilde motorda. Geçen seferki gezimden bu konuda sizlerden baya azar işitmiştim (o yazıya burdan ulaşabilirsiniz.) Eşyaların toplam ağırlığı 28 kg.

    https://i.hizliresim.com/yU7GDG.jpg


    Artçı koltuğunun üzerinde gördükleriniz 2 adet çadır (Patarada arkadaşımla buluşup devam edeceğiz), katlanır sandalye, ve katlanır masa. Arka çantada şişme yatak, pike ve havlum var. Yan çantalarda ise (üşengeçler burayı geçsin ) Tıkaç, Kulaklık, Ağrı kesici, Aksiyon kamerası ve aletleri, Gecelik, Pantolon + Şort, Terlik, Maske, Havlu, Çorap, İç çamaşırı 2 güne 1, Şarj Aleti, Işık, Her güne 1 tshirt, Güneş Gözlüğü;

    Lastik Seti, Avadanlık, İp, Yedek sigorta, Bez, Termos, Elektrik bandı vardı. Bunlar çok fazla gibi görünsede düzenli bir yerleşim ile hepsini yanıma aldım.

    https://i.hizliresim.com/XDXKTb.jpg


    Ve başlıyoruz. Kemer çıkışındaki BP’den depomu doldurup lastik basınçlarımı kontrol ettim. Kontrolleri tamamladıktan sonra yola çıktım.

    https://i.hizliresim.com/5ScHyj.jpg


    İlk mola yerim Finike. Burda bir börekçinin açılışına denk geldim ve ücretsiz bir porsiyon börek ve 2 bardak çay içtim. Valla turun başlangıcındaki mutluluk ile bu denk gelince güne puanım şimdiden 10/10.

    https://i.hizliresim.com/MeTZm5.jpg


    Finike virajlarından sonra Demre Limanının manzarası ile su molası verdim.

    https://i.hizliresim.com/sL20We.jpg


    Kaşa geldim. Fethiyeden yola çıkacak arkadaşımı (Harun) aradım. Patarada buluşacağız. Hazır durmuşken su içtim ve fotoğraf çektim. (Elektrik telleri için kusura bakmayın..)

    https://i.hizliresim.com/uRBxPi.jpg


    Kaşı pass geçip yola devam ediyorum. Kaputaş Plajında fotoğraf çektim. Oldukça kalabalıktı.. Her neyse. Yola devam.

    https://i.hizliresim.com/RWkneX.jpg


    Patara plajında Harunla buluştuk. Pataraya giriş 30 lira ya da Müzekart ile ücretsiz. Fakat biz bir tane daha giriş biliyoruz . Ordanda ücretsiz olarak girilebiliyor. İsteyen olursa daha sonra bu dizinin devamında paylaşabilirim.

    Girince kemerin önüne motorları çekip fotoğraf çekiyoruz ve ardından doğruuu sahile. Yaklaşık 1 saat kadar yüzdükten sonra hediyelik eşya alıp, toparlanıp Fethiye’ye doğru yola çıktık. Yaklaşık 1 saat sonra Fethiyede Harunun evinde konakladık. İlk gün bu şekildeydi. Gidilen yol 287 KM.

    https://i.hizliresim.com/LO7eLs.jpg


    2.Gün için planımız Kelebekler vadisi ve Kabak Koyu. Sabah kahvaltı yaptıktan sonra toparladık eşyalarımızı ve kabak koyuna doğru yola çıktık. Çantalar hala motorda fakat bu sefer çoğu yük evde. 10 kilo yük bıraktım eve.

    https://i.hizliresim.com/Mx5yr1

    Kelebekler vadisine giderken yol kenarında manzaralar.

    https://i.hizliresim.com/MzOwQ5.jpg


    Fakat işler planlandığı gibi gitmedi. Kabak koyuna gittiğimizde gördükki bir otopark var, araçları oraya bırakıyorsunuz, oradan aşağıya 600 metre yürüyorsunuz. Araç inişi var fakat beyfendiler sadece kendileri açabilecek şekilde kumanda düzeneği ayarlamışlar. E o kadar eşya ve motorları bırakmak istemedik. Başka geçecekmiş yerde bulamadık. Her kapının başına dikmişler bir kuklayı size sadece oradan geçemeyeceğiniz özel arazı olduğunu söyleyip duruyor… Tamam kabul özel arazi fakat zaten biz sadece geçip gideceğiz orta yatacak değilizki. Fakat anlatamadık. Başlarız böyle işe diyip geri döndük.

    Ölüdenizde Sun City Beach clubın orada denize ücretsiz girebileceğiniz yer var. Oraya gittik kurduk sandalye masamızı, ayıptır söylemesi arkasından pizza söyledik. Ve girdik denize. Adamlar ta denizin dibine kadar getirdiler pizzayı. Pizzayı yedikten sonra Ölüdenizi baştan başa yüzdük.

    Gün başlangıcı kötü gitsede daha sonra keyifler düzeldi ve harika bir gün geçirdik.

    Akşam eve dönerken turist arkadaşımızdan fotoğraf çekmesini rica ettik. O da bizi kırmadı sağolsun.

    https://i.hizliresim.com/VwDZRc.jpg


    3.Gün hazırlandık, eşyaları topladık. İstikamet Datça Bağlarözü Sahili.

    Sabah yola çıkmadan önce;

    https://i.hizliresim.com/5e2Fej.jpg]


    Göcek belinde su molası. Biz ücretsiz geçişi tercih ettik. Siz para verip tüneli kullanabilirsiniz.

    https://i.hizliresim.com/9a8Saz.jpg


    Yolda uçak gördüm. Durdum, fotoğraf çektim, yola devam ettim. Bi garipti.

    https://i.hizliresim.com/4xgSVWç.jpg


    Marmariste limanda yemek ve ihtiyaç molası. Yarım saat kadar çimlerde yatmak çok iyi geldi.

    https://i.hizliresim.com/yNy7oj.jpg


    Marmaristen Datçaya giden yol harikaydı. Virajlar, manzaralar ayrı ayrı güzeldi. Yol kenarında hem su molası hemde fotoğraf molası verdik.

    https://i.hizliresim.com/ovmJ0D.jpg


    Bağlarözü sahilinde kamp yapabileceğiniz işletme var. Fakat o kadar ıssız ve garip bi yerdiki içimiz bir türlü sevemedi burayı. 1 gece kalabildik. Normalde çadır kuracaktık fakat bungalov fiyatı geceliği 125 tl olunca bungalovda kaldık. Bungalovda klima olmamasından dolayı biraz gece sıkıntı çeksekte idare ederdi.

    https://i.hizliresim.com/eMiqVx.jpg

    Bağlarözünden ertesi günü daha yakında bir yerlere gitmek için ayrıldık. Datçanın yakınlarına gidiyoruz. Gitmeden son bir fotoğraf.

    https://i.hizliresim.com/RMKra9.jpg


    Datçanın içini turladık ve yemek yedik yeni kamp yerimize gitmeden önce.

    https://i.hizliresim.com/bup5g3.jpg


    Yeni kamp yerimizde her şey güzel görünüyor.

    Elektrik ve su hemen yanımızda, özel mini buzdolabımız var. Duş ve tuvalette tamam. Kamp alanında olan hayvanlarda kendini sevdirdiğine göre geriye sadece keyfini çıkarmak kalıyor.

    Kampımızı kurduktan hemen sonra;

    https://i.hizliresim.com/Xo05Di.jpg


    Kamp alanından görünebilen gün batımı;

    https://i.hizliresim.com/tT0HV4.jpg


    5.Gün Datça’da Rüzgar Türbinlerinin oraya dolaşmaya gittik. Oradan da taşlık plajına yüzmeye gittik. Akşam dönerken tavuk aldık. Akşama mangal var

    https://i.hizliresim.com/d3Obq2.jpg


    Akşam geldik mangalımızı yaktık, tavukları pişirdik. O yorgunlukla çok güzel gitti. Kemiklerinide bizim hayvan dostlarımıza verdik. Gece biraz sohbet ettik müzik dinledik. Keyifler harika.

    https://i.hizliresim.com/mB79Xg.jpg


    6.Gün yani eve dönüş günü sabahı. Bugün Harun’u 200 beni de 400 kmlik yol bekliyor. Ufak heyecan var.

    https://i.hizliresim.com/riwCo3.jpg


    Kahvaltı yapıldı, ortalık toplandı, etraf temizlendi ve çöpler toplandı. Marşa basıp yola çıkmak kaldı. Yola çıkmadan önce farkettikki ikimizinde ne yüzme isteği ne de motosiklet kullanma isteğimiz var. İkisine de bu tatilde doymuşuz. Tatil amacına ulaştı anlayacağınız.

    https://i.hizliresim.com/0TRPft.jpg


    Çıkmadan son bir fotoğraf.

    https://i.hizliresim.com/feYiRq.jpg


    Yolda marmaristen sonraki Akyaka kavşağında Harunla birlikteliğimiz sona eriyor. O Fethiye’ye ben ise Muğlaya doğru yola devam ediyoruz. Ben Akyakadan sonraki dik ve keskin virajları 70 70 tırmandım. Tırmanırken baya keyif aldım. Daha sonra Muğladan Denizli yoluna saptım. Burdaki yolda çok güzeldi. Yokuşları tırmanırken arada sağa sola bakıp yolun ve manzaranın keyfini çıkardım.

    Uzun süre tırmandıktan sonra Tokuç Geçidi’ne ulaştım. Su ve toto dinlendirme molası.

    https://i.hizliresim.com/C1LPvH.jpg


    Yolda Tavas’tan sonra yağmura yakalandım. Ama şöyle baya baya yağan bir yağmur. 20 saniye falan yağmura maruz kalmama rağmen güzel ıslandım. Yol kenarında hemen üzeri kapalı incir satan abilerimiz ve ablalarımızın olduğu yerlerin birine çektim. Neyseki bugün satıcı gelmemiş. Bende direk altına girdim ve hem ben hem motorum ıslanmaktan kurtulduk.

    Burada 20 dakika kadar oyalandım. Sonra yağmurun dinmesi ile yola devam ettim.

    https://i.hizliresim.com/ZtaiMC.jpg


    Yol üzerinde Salda gölü vardı. E bi’ fotoğraf çekip yanından geçmeden olmaz.

    https://i.hizliresim.com/GKoUyG.jpg


    Burdur Yeşilovada yemek molası. Burası son mola yeri. Buradan direk Isparta.

    https://i.hizliresim.com/GEGuez.jpg


    Yolda çektiğim bir kaç güzel fotoğraf.

    https://i.hizliresim.com/maYhW0.jpg

    https://i.hizliresim.com/bqNN11.jpg



    Son yakıt molasını Burdurdan Ispartaya geçmeden önce veriyorum. 370. kmdeyim. Buradan sonrası neredeyse ezbere bildiğim yol. Fakat yinede dikkat en üst seviyede yola devam.

    https://i.hizliresim.com/LEU2wl.jpg



    Ispartadaki evimde bir gece kaldıktan sonra ertesi gün Antalyaya doğru yola çıktım. Turumun bitiş noktası Antalya. Son 150 kmyide tamamlayıp sağ salim evime ulaştım. Benim için harika bir tur oldu.

    Çıkış noktamızdan bitiş fotoğrafı;

    https://i.hizliresim.com/EMKHob.jpg


    Masraflar

    Yakıt
    78 ₺ 1. gün
    30 ₺ 2gün
    55 ₺ 3gün
    40 ₺ 4.gün
    50 ₺ 5.gün
    45 ₺ 6.gün

    Yemek yiyecek
    40₺ ilk gün akşam
    28₺ pizza
    17.5₺ burger
    30₺ a101
    25₺ etli ekmek
    30₺ kahvaltı malzeme
    30₺ migros
    25₺ burdur

    Konaklama
    1 gün 65 ₺
    2 gün 90 ₺

    Diğer
    15 ₺ güneş kremi
    Magnet vs 15 ₺

    Toplam ıvır zıvır her şey dahil 725 ₺ harcadım.

    https://i.hizliresim.com/yEjV8y.jpg


    Benim için harika bir tur oldu. 10/10. Mental açıdan çok güzel dinlendiğim bir geziydi. Hem motosiklet sürmeye hem denize hem tatile doydum. Umarım henüz bu tadı, bu keyfi yaşayamayanlar en kısa zamanda tadar, bu keyfi yaşar.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yazım hataları için kusura bakmayın.


    https://i.hizliresim.com/bGjJdg.jpg


    Keywords: mhdrift, mondialdrift, gezi, tur, motosikletgezisi, ufakcc, ufakccgezi, ufakcctur, uzuntur, motosiklettur, ege, akdeniz, antalya, fethiye, patara, ölüdeniz, kabakkoyu, kelebeklervadisi, datca, bağlarözü, karmen, Marmaris
    Alıntı RideForLife. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet biraz garip bi cümle olmuş orası. Daha önce bu şekilde bir konsept görmemiştim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:43 ----------



    Teşekkürler. Sizin Bodrum Akyaka arasında kamp yaptığnız yerde de kamp yapmayı düşünüyordum fakat sonradan tatile doyunca geri dönmeye karar verdik.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------



    Teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------



    Eyvallah Abi. Kendi çapımızda eğleniyoruz işte

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------



    Selamlar, Dalyandan köyceğiz üzeri geçiş olduğunu bilmiyordum. Bir sonraki sefere oradan geçerim artık. Köyceğizdeki Ekincik plajı bir sonraki rotamda olacak. Daha önceleri oraya kalmaya gitmiştik ailecek.

    Sizlerden de gezi yazısı bekliyoruz o zaman

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------



    Çantalarla motor daha oturaklı gözüküyor. Beğeniyorum bu halini. Arka çanta olmadan sadece yan çantaylada farklı güzel oluyor.

    Sen ne zaman çıkacaksın uzun turlara ? Geçen seneki konuma çıkmayı düşündüğünü yazmıştın.
    Dalyandan ufak feribotlarla karşıya geciyorsun. Feribot iskeleleri var. Telefon yazıyor. Ariyorsun 5 dk ya iskeleye geliyor. Motosiklete 10 tl aliyorlar. Zaten karşısı gözüküyor. Kısacık bir mesafe 3dk da karsidasin😂 Karşıya geçince kaunos antik kenti ve kral mezarları var mutlaka görürsün. Oradan sultaniyeye geciyorsun. Sultaniye çıkışı sola ekincik saga Köyceğiz. Bende 1 gece ekincik te çadır kurmustum. Ordan Fethiyeye devam etmiştim.

  18. #18
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yan çanta körüklü sanırım, demirsiz kullanıyorsun değil mi?

    Link paylaşabilir misin memnun isen?

    -

    Yok valla, uzun tur diyoruz da bu sene korona mahvetti beni. home office calıstıgım için haftasonları işe gitmek durumunda kaldım bütün yaz. tek bir cumartesi iznim bile olmadı bayram hariç. dogal olarak gezi kaldı.


    İzmirden fethiyeye gittim geldim , 350 + 350 km olarak sadece. o da günü birlik iş için.

    Gezi amaclı da izmir içi olarak karşıyaka - urla - seferihisar- sığacık yaptım , o da 150 + 150 idi.

    Bu yaz özetler isek boş geçti benim için.
    Çantanın modeli TEX 884. Yağmur koruma kılıfıda çıkıyor çantanın içinden. Ben körüğünü açmadan kullanıyorum genelde. Bu tatilde de öyle kullandım. Bana yetiyor memnunum. Ve evet demirsiz kullanıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------

    Alıntı yokon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler. Gezdiğiniz çoğu yeri geçtiğimiz 2 sene motorla gezdim. Çok güzel, keyifli yerler. O bölgede yaşadığınız için çok şanslısınız.
    Teşekkür ederim. Gerçekten güzel rotalar var buralarda. Daha yarısını bile gezemedim 2 senede.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------

    Alıntı yurekli_emin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim okurken ben gitmiş gibi oldum ve heyecanlandım bu rotaya seninle çıkmayı çok isterdim valla. Gelemediğime bin pişman ve üzgünüm şuan ha. İnşallah bir dahaki sefere beraber iki Drift bir yola çıkabiliriz Said' im :D.
    Seneye inşallah beraber bi trakya yapalım. Beraber hazırlayalım motoru eşyaları sonra basalım gidelim. İki motor çok zevkli oluyor çook

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------

    Alıntı Tataroglu41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dalyandan ufak feribotlarla karşıya geciyorsun. Feribot iskeleleri var. Telefon yazıyor. Ariyorsun 5 dk ya iskeleye geliyor. Motosiklete 10 tl aliyorlar. Zaten karşısı gözüküyor. Kısacık bir mesafe 3dk da karsidasin😂 Karşıya geçince kaunos antik kenti ve kral mezarları var mutlaka görürsün. Oradan sultaniyeye geciyorsun. Sultaniye çıkışı sola ekincik saga Köyceğiz. Bende 1 gece ekincik te çadır kurmustum. Ordan Fethiyeye devam etmiştim.
    Anladım. Seneye olmadı ufak bi tur daha yapıp oraları dolaşabilirim. Köyceğize dediğim gibi daha önceden gittiğim için pas geçtim. Ama seneye orda 2-3 gün kalabilirim.

  19. #19

    Üyelik
    19 Şubat 2020
    Alıntı RideForLife. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

    Yine uzun süredir aklımda olan fakat pandemi sürecinden dolayı devamlı ertelediğim turu sezon sonuna doğru nihayet gerçekleştirebildim. Gezim benim açımdan harika geçti. Vakti olanlar için harika, bol fotoğraflı ve bol yazılı gezi raporum sizlerle .

    Yazıyı önce fotoğrafı sonra koydum. Yazı boyunca bu şekilde bakabilirsiniz. Yani yazı altındaki fotoğrafla ilişkilendirilmiş şekildedir.

    ------------

    Öncelikle turun rotasından bahsedeyim: İlk gün sabah erkenden Antalyadan çıkıp önce Patara Plajına daha sonra Fethiyeye doğru yol alıyorum. 2 gün Ölüdeniz, Kabak Koyu, Kelebekler Vadisine doğru sürüş yapıyorum. 3. Gün Datçaya doğru geçiyoruz. 3 gün boyunca Datça etrafında sürüşler gerçekleştirip 4. Gün sabah dönüş yoluna başlıyoruz. Dönüşte önce Isparta daha sonra oradan Antalya’ya geçiyorum. Turum Antalyada sona eriyor.

    https://i.hizliresim.com/vvAZmR.png


    7 Eylül sabahı saat 6.30’a alarmımla kalkıp hazırlanmaya başladım. Eşyaları motora bağladım. Bu sefer tüm eşyalar nizami şekilde motorda. Geçen seferki gezimden bu konuda sizlerden baya azar işitmiştim (o yazıya burdan ulaşabilirsiniz.) Eşyaların toplam ağırlığı 28 kg.

    https://i.hizliresim.com/yU7GDG.jpg


    Artçı koltuğunun üzerinde gördükleriniz 2 adet çadır (Patarada arkadaşımla buluşup devam edeceğiz), katlanır sandalye, ve katlanır masa. Arka çantada şişme yatak, pike ve havlum var. Yan çantalarda ise (üşengeçler burayı geçsin ) Tıkaç, Kulaklık, Ağrı kesici, Aksiyon kamerası ve aletleri, Gecelik, Pantolon + Şort, Terlik, Maske, Havlu, Çorap, İç çamaşırı 2 güne 1, Şarj Aleti, Işık, Her güne 1 tshirt, Güneş Gözlüğü;

    Lastik Seti, Avadanlık, İp, Yedek sigorta, Bez, Termos, Elektrik bandı vardı. Bunlar çok fazla gibi görünsede düzenli bir yerleşim ile hepsini yanıma aldım.

    https://i.hizliresim.com/XDXKTb.jpg


    Ve başlıyoruz. Kemer çıkışındaki BP’den depomu doldurup lastik basınçlarımı kontrol ettim. Kontrolleri tamamladıktan sonra yola çıktım.

    https://i.hizliresim.com/5ScHyj.jpg


    İlk mola yerim Finike. Burda bir börekçinin açılışına denk geldim ve ücretsiz bir porsiyon börek ve 2 bardak çay içtim. Valla turun başlangıcındaki mutluluk ile bu denk gelince güne puanım şimdiden 10/10.

    https://i.hizliresim.com/MeTZm5.jpg


    Finike virajlarından sonra Demre Limanının manzarası ile su molası verdim.

    https://i.hizliresim.com/sL20We.jpg


    Kaşa geldim. Fethiyeden yola çıkacak arkadaşımı (Harun) aradım. Patarada buluşacağız. Hazır durmuşken su içtim ve fotoğraf çektim. (Elektrik telleri için kusura bakmayın..)

    https://i.hizliresim.com/uRBxPi.jpg


    Kaşı pass geçip yola devam ediyorum. Kaputaş Plajında fotoğraf çektim. Oldukça kalabalıktı.. Her neyse. Yola devam.

    https://i.hizliresim.com/RWkneX.jpg


    Patara plajında Harunla buluştuk. Pataraya giriş 30 lira ya da Müzekart ile ücretsiz. Fakat biz bir tane daha giriş biliyoruz . Ordanda ücretsiz olarak girilebiliyor. İsteyen olursa daha sonra bu dizinin devamında paylaşabilirim.

    Girince kemerin önüne motorları çekip fotoğraf çekiyoruz ve ardından doğruuu sahile. Yaklaşık 1 saat kadar yüzdükten sonra hediyelik eşya alıp, toparlanıp Fethiye’ye doğru yola çıktık. Yaklaşık 1 saat sonra Fethiyede Harunun evinde konakladık. İlk gün bu şekildeydi. Gidilen yol 287 KM.

    https://i.hizliresim.com/LO7eLs.jpg


    2.Gün için planımız Kelebekler vadisi ve Kabak Koyu. Sabah kahvaltı yaptıktan sonra toparladık eşyalarımızı ve kabak koyuna doğru yola çıktık. Çantalar hala motorda fakat bu sefer çoğu yük evde. 10 kilo yük bıraktım eve.

    https://i.hizliresim.com/Mx5yr1

    Kelebekler vadisine giderken yol kenarında manzaralar.

    https://i.hizliresim.com/MzOwQ5.jpg


    Fakat işler planlandığı gibi gitmedi. Kabak koyuna gittiğimizde gördükki bir otopark var, araçları oraya bırakıyorsunuz, oradan aşağıya 600 metre yürüyorsunuz. Araç inişi var fakat beyfendiler sadece kendileri açabilecek şekilde kumanda düzeneği ayarlamışlar. E o kadar eşya ve motorları bırakmak istemedik. Başka geçecekmiş yerde bulamadık. Her kapının başına dikmişler bir kuklayı size sadece oradan geçemeyeceğiniz özel arazı olduğunu söyleyip duruyor… Tamam kabul özel arazi fakat zaten biz sadece geçip gideceğiz orta yatacak değilizki. Fakat anlatamadık. Başlarız böyle işe diyip geri döndük.

    Ölüdenizde Sun City Beach clubın orada denize ücretsiz girebileceğiniz yer var. Oraya gittik kurduk sandalye masamızı, ayıptır söylemesi arkasından pizza söyledik. Ve girdik denize. Adamlar ta denizin dibine kadar getirdiler pizzayı. Pizzayı yedikten sonra Ölüdenizi baştan başa yüzdük.

    Gün başlangıcı kötü gitsede daha sonra keyifler düzeldi ve harika bir gün geçirdik.

    Akşam eve dönerken turist arkadaşımızdan fotoğraf çekmesini rica ettik. O da bizi kırmadı sağolsun.

    https://i.hizliresim.com/VwDZRc.jpg


    3.Gün hazırlandık, eşyaları topladık. İstikamet Datça Bağlarözü Sahili.

    Sabah yola çıkmadan önce;

    https://i.hizliresim.com/5e2Fej.jpg]


    Göcek belinde su molası. Biz ücretsiz geçişi tercih ettik. Siz para verip tüneli kullanabilirsiniz.

    https://i.hizliresim.com/9a8Saz.jpg


    Yolda uçak gördüm. Durdum, fotoğraf çektim, yola devam ettim. Bi garipti.

    https://i.hizliresim.com/4xgSVWç.jpg


    Marmariste limanda yemek ve ihtiyaç molası. Yarım saat kadar çimlerde yatmak çok iyi geldi.

    https://i.hizliresim.com/yNy7oj.jpg


    Marmaristen Datçaya giden yol harikaydı. Virajlar, manzaralar ayrı ayrı güzeldi. Yol kenarında hem su molası hemde fotoğraf molası verdik.

    https://i.hizliresim.com/ovmJ0D.jpg


    Bağlarözü sahilinde kamp yapabileceğiniz işletme var. Fakat o kadar ıssız ve garip bi yerdiki içimiz bir türlü sevemedi burayı. 1 gece kalabildik. Normalde çadır kuracaktık fakat bungalov fiyatı geceliği 125 tl olunca bungalovda kaldık. Bungalovda klima olmamasından dolayı biraz gece sıkıntı çeksekte idare ederdi.

    https://i.hizliresim.com/eMiqVx.jpg

    Bağlarözünden ertesi günü daha yakında bir yerlere gitmek için ayrıldık. Datçanın yakınlarına gidiyoruz. Gitmeden son bir fotoğraf.

    https://i.hizliresim.com/RMKra9.jpg


    Datçanın içini turladık ve yemek yedik yeni kamp yerimize gitmeden önce.

    https://i.hizliresim.com/bup5g3.jpg


    Yeni kamp yerimizde her şey güzel görünüyor.

    Elektrik ve su hemen yanımızda, özel mini buzdolabımız var. Duş ve tuvalette tamam. Kamp alanında olan hayvanlarda kendini sevdirdiğine göre geriye sadece keyfini çıkarmak kalıyor.

    Kampımızı kurduktan hemen sonra;

    https://i.hizliresim.com/Xo05Di.jpg


    Kamp alanından görünebilen gün batımı;

    https://i.hizliresim.com/tT0HV4.jpg


    5.Gün Datça’da Rüzgar Türbinlerinin oraya dolaşmaya gittik. Oradan da taşlık plajına yüzmeye gittik. Akşam dönerken tavuk aldık. Akşama mangal var

    https://i.hizliresim.com/d3Obq2.jpg


    Akşam geldik mangalımızı yaktık, tavukları pişirdik. O yorgunlukla çok güzel gitti. Kemiklerinide bizim hayvan dostlarımıza verdik. Gece biraz sohbet ettik müzik dinledik. Keyifler harika.

    https://i.hizliresim.com/mB79Xg.jpg


    6.Gün yani eve dönüş günü sabahı. Bugün Harun’u 200 beni de 400 kmlik yol bekliyor. Ufak heyecan var.

    https://i.hizliresim.com/riwCo3.jpg


    Kahvaltı yapıldı, ortalık toplandı, etraf temizlendi ve çöpler toplandı. Marşa basıp yola çıkmak kaldı. Yola çıkmadan önce farkettikki ikimizinde ne yüzme isteği ne de motosiklet kullanma isteğimiz var. İkisine de bu tatilde doymuşuz. Tatil amacına ulaştı anlayacağınız.

    https://i.hizliresim.com/0TRPft.jpg


    Çıkmadan son bir fotoğraf.

    https://i.hizliresim.com/feYiRq.jpg


    Yolda marmaristen sonraki Akyaka kavşağında Harunla birlikteliğimiz sona eriyor. O Fethiye’ye ben ise Muğlaya doğru yola devam ediyoruz. Ben Akyakadan sonraki dik ve keskin virajları 70 70 tırmandım. Tırmanırken baya keyif aldım. Daha sonra Muğladan Denizli yoluna saptım. Burdaki yolda çok güzeldi. Yokuşları tırmanırken arada sağa sola bakıp yolun ve manzaranın keyfini çıkardım.

    Uzun süre tırmandıktan sonra Tokuç Geçidi’ne ulaştım. Su ve toto dinlendirme molası.

    https://i.hizliresim.com/C1LPvH.jpg


    Yolda Tavas’tan sonra yağmura yakalandım. Ama şöyle baya baya yağan bir yağmur. 20 saniye falan yağmura maruz kalmama rağmen güzel ıslandım. Yol kenarında hemen üzeri kapalı incir satan abilerimiz ve ablalarımızın olduğu yerlerin birine çektim. Neyseki bugün satıcı gelmemiş. Bende direk altına girdim ve hem ben hem motorum ıslanmaktan kurtulduk.

    Burada 20 dakika kadar oyalandım. Sonra yağmurun dinmesi ile yola devam ettim.

    https://i.hizliresim.com/ZtaiMC.jpg


    Yol üzerinde Salda gölü vardı. E bi’ fotoğraf çekip yanından geçmeden olmaz.

    https://i.hizliresim.com/GKoUyG.jpg


    Burdur Yeşilovada yemek molası. Burası son mola yeri. Buradan direk Isparta.

    https://i.hizliresim.com/GEGuez.jpg


    Yolda çektiğim bir kaç güzel fotoğraf.

    https://i.hizliresim.com/maYhW0.jpg

    https://i.hizliresim.com/bqNN11.jpg



    Son yakıt molasını Burdurdan Ispartaya geçmeden önce veriyorum. 370. kmdeyim. Buradan sonrası neredeyse ezbere bildiğim yol. Fakat yinede dikkat en üst seviyede yola devam.

    https://i.hizliresim.com/LEU2wl.jpg



    Ispartadaki evimde bir gece kaldıktan sonra ertesi gün Antalyaya doğru yola çıktım. Turumun bitiş noktası Antalya. Son 150 kmyide tamamlayıp sağ salim evime ulaştım. Benim için harika bir tur oldu.

    Çıkış noktamızdan bitiş fotoğrafı;

    https://i.hizliresim.com/EMKHob.jpg


    Masraflar

    Yakıt
    78 ₺ 1. gün
    30 ₺ 2gün
    55 ₺ 3gün
    40 ₺ 4.gün
    50 ₺ 5.gün
    45 ₺ 6.gün

    Yemek yiyecek
    40₺ ilk gün akşam
    28₺ pizza
    17.5₺ burger
    30₺ a101
    25₺ etli ekmek
    30₺ kahvaltı malzeme
    30₺ migros
    25₺ burdur

    Konaklama
    1 gün 65 ₺
    2 gün 90 ₺

    Diğer
    15 ₺ güneş kremi
    Magnet vs 15 ₺

    Toplam ıvır zıvır her şey dahil 725 ₺ harcadım.

    https://i.hizliresim.com/yEjV8y.jpg


    Benim için harika bir tur oldu. 10/10. Mental açıdan çok güzel dinlendiğim bir geziydi. Hem motosiklet sürmeye hem denize hem tatile doydum. Umarım henüz bu tadı, bu keyfi yaşayamayanlar en kısa zamanda tadar, bu keyfi yaşar.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yazım hataları için kusura bakmayın.


    https://i.hizliresim.com/bGjJdg.jpg


    Keywords: mhdrift, mondialdrift, gezi, tur, motosikletgezisi, ufakcc, ufakccgezi, ufakcctur, uzuntur, motosiklettur, ege, akdeniz, antalya, fethiye, patara, ölüdeniz, kabakkoyu, kelebeklervadisi, datca, bağlarözü, karmen, Marmaris
    Alıntı RideForLife. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çantanın modeli TEX 884. Yağmur koruma kılıfıda çıkıyor çantanın içinden. Ben körüğünü açmadan kullanıyorum genelde. Bu tatilde de öyle kullandım. Bana yetiyor memnunum. Ve evet demirsiz kullanıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------



    Teşekkür ederim. Gerçekten güzel rotalar var buralarda. Daha yarısını bile gezemedim 2 senede.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------



    Seneye inşallah beraber bi trakya yapalım. Beraber hazırlayalım motoru eşyaları sonra basalım gidelim. İki motor çok zevkli oluyor çook

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------



    Anladım. Seneye olmadı ufak bi tur daha yapıp oraları dolaşabilirim. Köyceğize dediğim gibi daha önceden gittiğim için pas geçtim. Ama seneye orda 2-3 gün kalabilirim.
    Ekincik te kalmana değmez. Ama yol ve manzara için bu rotadan gidilir. Köyceğiz den girdikten sonra bir süre portakal bahceleri arasından ilerliyorsun. Saglı sollu köylüler portakal ve nar suyu satıyor taze sıkım. Arada durup 1 bardak içeceksin. Daha sonra tırmanışa geciyorsun çam ormanları arasından dağlık yolda sonra inişe geçerken sultaniye ye girmeden ekincik e devam ediyorsun

  20. #20
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Çok güzel bir gezi olmuş. Paylaşım içinde teşekkürler. Emeğinize sağlık.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler